- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
YaaaaBenim malesef daha da kötüleşti canımYarın Mr randevum var ama çekilmek istemiyorum bir yandan korkuyorum.Belim de şişlik oldu yürüyemiyorum artık.Kaslarım zayıflarsa daha kötü olur dedi doktorlar neden oldu neden bu kadar ağrıyor anlamıyorum 2.5 aydır uyku uyumuyorum
36+2 58 kilo ile başldım şuan 80 kilodayımVerirsin verirsin ben 11 kg almıştım oğlumda görümcemde benle yaşıt o 25 kg aldı o hepsini verdi kilosunun ben daha yavaş verdim üzülme ye iç tadını çıkart
Çok teşekkür ederim canım benim37+5 tam zamanlı doğum kabul edilir kuzu. Benimki tam 37+1 gibi alıncak seninkide öyle bişeydir muhtemelen. Yani aslında 4-5 gün falan erken alınmış olucak. 38. Haftada ya da 40. Haftada doğan bebeklerin bile yoğun bakıma girme ihtimalleri var. O tamamen bebekle alaka bir durum bebişlerimiz aktif olursa bir sorun olmayacak ve kucağımıza geleceklerama tembel olurlarsada çok büyük bi yoğun bakım ihtiyacı olmaz çünkü zamanında doğuma çok yakınlar, çabuk toparlarlar. Ama dediğim gibi risk her doğan bebek için var o yüzden hiç öyle şeyler düşünmüyoruz bebişlerimiz aktif çıkıcak ve kucağımızda olacaklar içini ferah tut sadece bu güzelliğe kavuşmayı hayal et onun heycanını yaşa
Dün gerçekten bütün gün ağrıdı ama şükür bugün geçti ilişkide sonra oldu ağrı ama dediğin gibi doğumla alakalı değil bende dr sormuştum bakmıştı iyi demişti herşey olabiliyor demek ki sadece dün biraz uzun sürdüBenim durduğum yerde değil ama yataktan kalkarken, dönerken ve belli başlı hareketlerde bazen gözlerim dolacak kadar canım yanıyor. Benim ilk 20. Haftada başlamıştı, son zamanlarda dozu arttı, doktorum kemik yapımla alakalı olduğunu ve normal bir durum olduğunu söylüyor, bazı gebeler daha fazla yaşıyormuşsancı ile karıştırılmadığı sürece normal, ama zaten farklı ağrı tipleri baya farklı bence
Çok teşekkür ederim canım benimBen 37+0da doğurdum kuveze girmedi. Solunum sıkıntısı yaşamıyorsa ve kilosu da uygunsa almiyorlar
Yalnız değilsin canım benim yavrumda itina ile mideme vuruyor topuğunu hissediyorum çünküDün gece ben daha fenaydım. Yemeği biraz geç yiyince ve bebeğin ayakları mı neresi bilmiyorum tam midemin üstünde oluyor sanki nefes alamıyorum
Çok teşekkür ederim canımYaaaa
Çok geçmiş olsun canım
Egzersiz falanda mı iyi gelmedi hiç
Canın aklında olsun hemşire arkadaşım MRın bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını söylemişti bana. Bende de fıtıktan şüphelenmişti ortopedi doktoru, MR çekilmeli demişti ama herhangi bir tedavi uygulamayacağı için doğum sonrasına ertelendi. Arkadaşıma anlatırken MRın bebek için zararı yok aklında olsun diye söyledi banaÇok teşekkür ederim canımİlk nörolojiye gitmiştim 24. Haftada başladı bende her geçen gün şiddetlendi.O zaman tek bacağımdaydı Walker la yürüyüp idare edebiliyordum.İki bacağa geçince baya baya zorladı.2.5 aydır günde Max 2 saat falan uyuyabiliyorum.Nöroloji ve fizik tedavi me çekilemediği için çekilse de birşey yapılamayacağı için birşey yapmadı.Bu hafta beyin sinir cerrahına gittim .Sağ bacağımda kas zayıflamış doğumu mümkün mertebe erkene çekin dedi.Bel fıtığı ve bel kayması dan şüphelendi ama ilk siyatik sinir sıkışması denildi.Bugün Mr randevum vardı ama gitmedim bebeğim etkilenmesin diye 2.5 hafta daha dişimi sıkacağım.Tuvalete git gel yapmak oturup kalkmak ve yürümek çok zorluyor.Sürekli ağrı var egzersiz de vermediler sdece oturduğum yerden pilates lastiğiyle oynatmaya çalışıyorum bacaklarımı
benimde sinir sıkışması oldu 30.haftamda galiba.2 gece hastane yattim.cok öksürmekten kaynakliydi.fizik tedavi dr u da bakti zeytinyag masaji ve sıcak su torbasi bele önerdi.bi agri kesici yapilmisti ve deliksiz uyumustum.suan cok sukur o agrim yok ama tabiki yeri belli oksurmekten esnemekten..... korkuyorum tekrar olur diye geceleri sağa sola donerken sanki kemiklerimi kırıyorlar o derece.35.haftama girecem bugun nefes darligida eklendiÇok teşekkür ederim canımİlk nörolojiye gitmiştim 24. Haftada başladı bende her geçen gün şiddetlendi.O zaman tek bacağımdaydı Walker la yürüyüp idare edebiliyordum.İki bacağa geçince baya baya zorladı.2.5 aydır günde Max 2 saat falan uyuyabiliyorum.Nöroloji ve fizik tedavi me çekilemediği için çekilse de birşey yapılamayacağı için birşey yapmadı.Bu hafta beyin sinir cerrahına gittim .Sağ bacağımda kas zayıflamış doğumu mümkün mertebe erkene çekin dedi.Bel fıtığı ve bel kayması dan şüphelendi ama ilk siyatik sinir sıkışması denildi.Bugün Mr randevum vardı ama gitmedim bebeğim etkilenmesin diye 2.5 hafta daha dişimi sıkacağım.Tuvalete git gel yapmak oturup kalkmak ve yürümek çok zorluyor.Sürekli ağrı var egzersiz de vermediler sdece oturduğum yerden pilates lastiğiyle oynatmaya çalışıyorum bacaklarımı
Az kaldıı, sağlıkla kucaklayalım da bebişleri inşallah hepsini unuturuzDün gerçekten bütün gün ağrıdı ama şükür bugün geçti ilişkide sonra oldu ağrı ama dediğin gibi doğumla alakalı değil bende dr sormuştum bakmıştı iyi demişti herşey olabiliyor demek ki sadece dün biraz uzun sürdü
Hiç belli olmaz ya annemin suyu gelmiş mesela Zeynep Kamile götürmüşler. Tabii o zaman makat filan ne olduğunu bilen yokBen bu durumu kanıksadım valla pazartesi muayeneye gittiğimde sezaryen randevumu alayım bariGönül ister 29 Ekim'de doğmasını ama hiç niyeti yok
Canım sezaryeni bilmiyorum ama normal doğumda eş aşağı tarafı hiç görmüyor sağ yanımdaydı benim eşim. Belden aşağıda set gibi bir şey var bende görmedim hiç aşağıyı. Sadece doktor kordonuyla elime verdi onu gördüm kordon kısmınıBence eşin kalsın hem hiç unutulmayacak bir anı oluyor hem de babalığı doğduktan sonra idrak ediyorlarBir şeye ihtiyacın olsa hem eşe daha rahat söylenir ve halleder gibi geliyor bana. Hatta doğuma bile girsin Spring05
Burda yazdıktan sonra konuyu biraz açtım, sen mi kalırsın nasıl yaparız diye, ben kalırım tabi niye kalmayayım modundabenim avantajım annem gerçekten yardımcı olacak, iş bitirecek bir kadındır. O günkü duruma göre ya ikisi kalırlar ya da sadece eşim kalır. Ama bildiğim bir şey var eşim asla doğuma giremez adam doğum videolarını bile izleyemiyor. Düşer bayılır orda, bir de onunla uğraşılmasın doğumhanede
@Phaedra bebek gazını falan çıkarabiliyor eşim, o konularda güvenim tam. Sadece bebek bezini değiştirmek onun gözünde çok büyüyor, gözü korkuyor. Beraber kalırsak en azından o korkusunu yenmiş olur
Ah evet kesinlikle öyle bende Salı nst ye gidicem ilk kez, orda sorucam bakalım dönmüş mü diye. Eliyle anlamadı işte benim doktorum çünkü çok yukarıda da değil kafası garip bir şeyBen de bir tek sırtını hissedebiliyorum. Daha geniş bir yerde, daha düz olduğu için. Bazen tam ortaya dayanıyor ve sertleşiyor. Bir dahaki ultrasonda dikkat edeyim ama yine de emin olması zor Ancak çok güzel bir deneyim hele bir de elini koyunca altında tepki vermesi
İçim sıkıldıDün gece bebeğum yine kesintisiz 2 saat ağladı sanırım. Emzirdim doyurdum ama durmadi. Kayınvalidem de eşimin yanında oturuyor. Eşime diyor ki doymadı mı acaba? Yani diyor ki mama yapalim. Evde mama olduğunu gördü ya kafası onda. Ben de en son attı kafam. Ben onu yeni emzirdim. Emdikçe de artacak sütüm. Sürekli sürekli mama yapalim demenin anlamı yok. Eşime döndüm. O mamayı de yarın evden yok ediyorssun. Eğer mama verilecekse bunu doktor dedi diye yaparım dedim. Sonra bozuldu gitti. Sabah da odaya gelirken gelebilir miyim diyor. Aslında kötü biri de değil de bu konuya takmis yaniher neyse ben uzatmadım normale döndük. Allah var yatağıma kadar yapıyor yani. Akşamki tartışmadan sonra bugün de pek bir iyiydik. Allah'ıma şükür de bugün süt gelmesi düzene girdi. Süt sağma makinesi ile sağdım ki gece ağlarsa takviye yapayım kızıma. Kayınvalide de gördü. Şimdi de güncel konumuz göbeğin sarılması (konu şahsi annemden çıktı) göbeğini sar yoksa göbeğin şiş kalır diyorlar. Tamam saracam da şu an çok erken. Daha 5 gün önce yaptım doğumu. İç organlar bile yerine anca yerleşmiştir. Yani şunu anladım ki takmamak gerekiyor gerçekten. Yoksa bir konu bitince başka konu başlıyor. Buluyorlar yani. Ben de duymuyorum artık. Sözlerine karşı antikor üretti vücudum.
Dün rüyamda seni gördüm doğuruyordunYok mu bugün bi doğurmam kızlarbence olsun
Ahh çok teşekkür ederimsoyasosu iş yoğunluğundan dün hiç bakamamıştım şimdi okudum mesajları ah belli olmuş tarihiniz sağlıkla huzurla gelsin güzel Pera çok duygusal oldum gözlerim doluyor resmen ne kaldı mis kokularını içimize çekmemize inanılmaz güzel bir duygu hepimizin bebişleri sağlıkla gelsinler birde büyütürken konuşalım buralarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?