- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Ben almadım. Eğer Allah korusun ilk zaman sütüm gelmezse hastanede vardır diye düşünüyorum, yoksa da o an alırım. Ya da sütüm bol gelirse, mastit olmamak için yine alırım. Ama normal seviyede gelirse gerek olmaz diye düşündüm. İşe başladığımda da çocuk 10 aylık olacak, e yarım gün çalışacağım zaten. O dönemde de ihtiyaç duymam diye düşünerek doğum sonrasına bıraktığım bir ürün olduKızlar göğüs pompası almalı mıyım? İhtiyacım olur mu acaba sizce ?
Ay son üç gün mühaha onu hiç düşünmemiştim :) r leri söyleyemen bir arkadaşım da 'ben Alman derim zaten dümdüz Alman koyun olsun bitsin' diye dalga geçiyor :) valla son 3 gün kaldı ama isim konusunda bizde hala muzdaribiz :)
evet yazmıştım :) 18 ekim olarak karar verdi hastane . 37+2 deyim bugün. Ayy çok heyecanlı gerçekten hepimizin minikleri sağlıkla gelsinler, sağlıkla büyüsünler, kolaylıkla atlatalım ilk günleri inşallahAy son üç gün müdaha önce yazdıysan kaçırmışım. Sağlıkla büyüsünler kaçıncı haftandasın
Yok ya olur olur merak etme pipetli sulukları nasıl sterılıze edıyoruz yada su pompalarınıBen hepsini on dk kaynattımrisk budur dedim yani kullanma kılavuzunda kaynatın elektrik parçası hariç hepsini diyordu bir şey olmadı. O hortumun içi incecik olduğu için sanki sterilize olamıyor gibi geldi o yüzden
Bunu ben de düşündüm ama en kötü yerler
Yaa aman son dk golü olacak desene .. bende eşime hadi hadi deyip durdum en son ben alp istiyorum dedım kısa dedı senın de adın kısa dedım ama iki hece dedi ee buda tek hece dedimEvet etiket bastırcam buldum 50,60 tl filan tutuyor o önemli değil yeterki isim bulalımya sanırım bizim iş inada dönüştü biraz ne konuşup isim arıyoruz nede isim bakıyoruz kimlikte belli olacak sanırım
Aynen öyleKademeli korsa çok mantıklı ya. Hiç aklıma gelmemişti. Bugün yürüyüş yaptım birazcık. En iyisi biraz biraz böyle devam edeyim3 aya kadar da kendime göre bir egzersiz programı ile toparlamaya başlarım inşallah
Elimi koyuyuorum karnıma, ayağını hissediyorum, avucumun içine ayağını sürtüyor resmen yaaaa yiyicem valla . Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun inşallahhBu ara hareketleri daha fazla o yüzden artık iyice benimsedim benim bebeğim diyezaman yaklaştıkça sevgi daha da artıyor sanırım bir de kucağımıza aldık mi kokusunu çektik mi annelik yüklenecek gibi geliyor
Daha önce hiç pipetli silikon sterilize etmedim o sonraki aşama 1-2 yıl sonra sorarım onuYok ya olur olur merak etme pipetli sulukları nasıl sterılıze edıyoruz yada su pompalarını
Sıcak suda hic bişi kalmaz bide kaynatmıssın
Hep burdayımDaha önce hiç pipetli silikon sterilize etmedim o sonraki aşama 1-2 yıl sonra sorarım onu
Ay çok güldüm çok doğru bir tespitSizin bebeğe isim koyamamanız ile @Astrologsero nun doğuramaması yarışırkızlar siz halledince her şey tamam olacak gibi hissediyorum
AmiinnEvin düzeni bile değişecek çocukla birlikte. Çocuksuz evin düzeni ayrı, ıvır zıvır çok. Şimdi yavaş yavaş hepsi kalkacakhep dua ettim evimizi çocuk sesleriyle şenlendir Allahim diye. Nasip olursa az kaldı. Allah hepimizin evini çocuk gülüşleriyle şenlendirsin
Hastanede kiralanıyor olabilir bilmiyorum belki vardır ama beni hemşire inek gibi elle sağdıBen almadım. Eğer Allah korusun ilk zaman sütüm gelmezse hastanede vardır diye düşünüyorum, yoksa da o an alırım. Ya da sütüm bol gelirse, mastit olmamak için yine alırım. Ama normal seviyede gelirse gerek olmaz diye düşündüm. İşe başladığımda da çocuk 10 aylık olacak, e yarım gün çalışacağım zaten. O dönemde de ihtiyaç duymam diye düşünerek doğum sonrasına bıraktığım bir ürün oldu
Sen ne yaptın da pasife düştü hesabın
Kına çok mantıklıymış aşko yazdım bunu bir kenara jdbdjdbd yav gör gör de görünce senin için değişen ne olacak of bir anlasamben bir keresinde birine bu kahveleri içemeyeceksin dediğinde ( ki sürekli böyle konuşuyordu artık dayanamadım ) ya bir şey sorcam sürekli böyle negatif veya kendi yaşadığın şeyleri Berbat şeylermiş gibi anlatiyorsun ya ? Belki ben bunları yaşamak istiyorum nereden biliyorsun, ayrıca madem bu kadar şikayetçisin çocuk yapmasaydin silah mı tuttular yap diye dedim beni arkadaşlıktan çıkarmış aaa noldu ya arkadaşlıktan çıkarmışsın hâlbuki ben senin söylediklerinin aynısının değişik versiyonunu söyledim niye alındın ki dedim bu sefer de engellemiş ama ben o kadar ama o kadar eğlendim ki içim soğudu resmen
Zaten daha doğar doğmaz değil de belli bir aydan sonra asla kaldırma deniliyor kendi uyanmadıkça. Ben harfiyen yaptım dediklerini kilosunda falan bir sıkıntı olmadı. Bi de hani bizde derler ya her gün yıka çocuk çabuk büyür diye onlarda öyle birşey yok. Ebe bana neredeyse 3 hafta yıkatmadı çocuğu. Annem her gün arıyordu kızım yıkasana diye ama ebe yıkama diyordu. Bize ters belki ama yine mantığıma yatan bir açıklaması olmuştu. Bebekler çok hassas bir cilt ile doğuyor ve bağışıklıkları için anne karnındaki o sıvı vücutlarında kaplı oluyor. Bebeği yıkadıkça hem hassalığını hem bağışıklığını düşürüp çocuğun cildini korunmaz hale getiriyorsun vücudun yararlı yağını yok ediyorsun ilerde de çok fazla alerjik sorunlarla karşılaşıyorsun demişti.Neredeyse tüm çocuk doktorları da bunu savunuyor orda. Hatta başlarda şampuan yağ krem falan da kullandırmıyorlar. Kim doğru bilemem ama mantığıma yatan şeylerde onlara uydum.
AmiinnEvin düzeni bile değişecek çocukla birlikte. Çocuksuz evin düzeni ayrı, ıvır zıvır çok. Şimdi yavaş yavaş hepsi kalkacakhep dua ettim evimizi çocuk sesleriyle şenlendir Allahim diye. Nasip olursa az kaldı. Allah hepimizin evini çocuk gülüşleriyle şenlendirsin
Kurtulmak kelimesi ayrı saçma avaz kelimesi ayrı saçma ha bir de mesela hastanelerdeki sancı odasına o ismi vermeleri de saçma bildiğin bilinç altında bastırılmış korkularla doğuma gidiyoruz bir de bizden sakin olmamizi bekliyorlarBide şey var.. Doğum için inşallah tek avazda kurtulursun.. Kurtulmak??? İsteyen kim? Hamılelık bence bı kadının hayatında yasayaagı en guzel deneyim.. Tadını çıkart, gez toz hamılelık süper bişey dıyceklerıne Allah kurtarsınsanki yük, tmm realitede vucuda yük.. Ama bu yükü bile isteye çekmek isteyen insana kurtul demek çok saçma
Vücut indeksine göre ortalama 12 kilo çok normaldir aslında. Her ay bir kilo kadar alınması gerektiği düşünülür. İlk aylarda almıyoruz tabii ama ortalama işte. Benim doktorumda çok takıntılıydı o yüzden anlıyorum ama beni serbest bıraktı tabi
Senin kilo almaman genetik bir şans
Bence iyi ki almadınDiyetisyen hanım peki benim hiç kilo almamamın nedeni kilolu gebe kalmam mıama cok tuhaf, aynı kılo da arkadasım kaldı, 89la, ustune 25 kılo almıs hamıleyken ben nasıl almıyorum anlamadm
Bunu diyenler çok çocuklu birde kendi yapmış miss gibi çoluğu çocuğu oynuyor bana yapma diyoryap diyen tayfada vardı tabi büyüdü niye yapmıyorsunuz ben en son görümceme bunaldım ve olmuyor dedim yakamdan düşsün diye o kadar yap yap dediler kv görümce hamileyken 1 kez aramadılar destek olmadılar doğduktan sonra da sevmek isterler Beni doğum değil boş boğazlarla mücadele etmek zorlayacak
Süt alerjisi vardı rota aşısı sonrası kanlı kaka vs görmüştük ama asla bana diyet yaptırmadılar. Türkiyede mesela tam tersi. Hemen bebeği de anneyi de diyete sokuyorlar ama onlar bunun süreci uzattığını bünyenin bir türlü alışamadığını düşünüyorlar bununla ilgili de bir sürü yeni makale var zaten. En geç bir bir buçuk yaşta alerji bitecek dediler gerçekten de öyle oldu. Bağışıklığı da kreşe başlayana kadar gayet iyiydi. Hatta maşallah ama şöyle söyleyim 41 derece ateşleri bile gördü benim kızım ama hiç ateşi yok gibiydi. Şimdi de kreşten dolayı hastalanıyor tabiki ama ona bizim bağışıklık bile dayanmıyor. Bi de şu var benim kız iki buçuk yaşında ama daha toplasan bir iki kere antibiyotik kullanmıştır o da yarım şekilde. Almanya’da 3 gün ateşli çocuğa müdahale edilmiyor 3. Günden sonra ilaç veriliyor.Peki merak ettim, şu an bagısıklıgı ve alerji durumu nasıl? Banada dedıklerı mantıklı geldi ama merak ettim işe yaradı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?