Yani ben genelde 37 de yapıldığını biliyorum ve gördüm çünkü süreci ona göre ilerletmeyi seçiyor doktorlar ama dediğin gibi tercih edende olabilir doktorlar pek beklemeyi sevmez kolay yoldan halletmeyi seçerler şaşırtıcı
Evet, gerçekten öyle. İnstagramda dr.Semra Özer ve dr.Erhan Kara'nın çatı muayenesi diye videolarını izlemiştim, onlar tercih etmediklerini çünkü doğum başlamadan doğru şekilde anlaşılamayacağını söylüyorlar. 10 gün sonra ki randevuda hala doğurmamış olursam o zaman yapar heralde Bu arada sezeryan yapsam mı diye düşünmeye başladım
Evet, gerçekten öyle. İnstagramda dr.Semra Özer ve dr.Erhan Kara'nın çatı muayenesi diye videolarını izlemiştim, onlar tercih etmediklerini çünkü doğum başlamadan doğru şekilde anlaşılamayacağını söylüyorlar. 10 gün sonra ki randevuda hala doğurmamış olursam o zaman yapar heralde Bu arada sezeryan yapsam mı diye düşünmeye başladım
Ben o muayeneyi yaptırmak istemiyorum. Ve artık su mu gelir, sancılar mı sıklaşır bilemem ama o zamana kadar beklemek istiyorum. Normal olsun diye bir ısrarım yok, sadece doğum kendi başlasın istiyorum. Erken alınmayı gerektirecek bir durum olmazsa böyle ilerlemek istiyorum kısmetse.
Bunca yıldır hep böyle yapıldığını gördüm doğum başlayınca anlaşılmasını neye bağlı söylüyorlar acaba anlamadım izleyeceğim videolarını bende yeni bilgi edinirim belki
Valla ben ebeyim ama sezaryancıyım herkesin düşünce ve isteğine saygım sonsuz ama ben yapmam
Bunca yıldır hep böyle yapıldığını gördüm doğum başlayınca anlaşılmasını neye bağlı söylüyorlar acaba anlamadım izleyeceğim videolarını bende yeni bilgi edinirim belki
Valla ben ebeyim ama sezaryancıyım herkesin düşünce ve isteğine saygım sonsuz ama ben yapmam
Ay iyi bari ya gerçi bikinilik halimiz kalmadı ama neyse yine de önemli bu konular Sen spinal dediklerini mi olacaksın ben hiç daha araştırmadım ama görmek istiyorum. Ya epidural dicem o zaman ya spinal değil mi
Kızlar benim aklıma takıldı şimdi. Hani çocuk ilk zaman arabada oto koltuk yerine pusette de olabilir ya. Yenidoğan minderleri pusetin kendinden var mı hiç dikkat etmedim de kutunun içinde açıp bakamıyorum. Hani belini boynunu destekleyen özel pedler oluyormuş. Yoksa onu kendimiz mi alıyoruz. Çünkü doğumdan sonra biraz memlekette kalıp sonra 6 saatlik yola çıkmamız gerekecek. Yani o zaman hep pusetinde mi olması gerekiyor? Bir sayfada okudum şimdi yarım saat en fazla durabilirmiş falan yazıyordu.
Kızlar benim aklıma takıldı şimdi. Hani çocuk ilk zaman arabada oto koltuk yerine pusette de olabilir ya. Yenidoğan minderleri pusetin kendinden var mı hiç dikkat etmedim de kutunun içinde açıp bakamıyorum. Hani belini boynunu destekleyen özel pedler oluyormuş. Yoksa onu kendimiz mi alıyoruz. Çünkü doğumdan sonra biraz memlekette kalıp sonra 6 saatlik yola çıkmamız gerekecek. Yani o zaman hep pusetinde mi olması gerekiyor? Bir sayfada okudum şimdi yarım saat en fazla durabilirmiş falan yazıyordu.
Evet içinde ped i vardı hatta ben yıkadım hepsini. Yarım saat mi emin değilim ama saatte bir filan durup bebeği bir kucağa filan alıp dinlendirip geri koymak lazım. Ben ilk uzun yol yolculuğunu 2 ya da 3 aylıkken yapmıştım öyle sorun olmamıştı
Evet içinde ped i vardı hatta ben yıkadım hepsini. Yarım saat mi emin değilim ama saatte bir filan durup bebeği bir kucağa filan alıp dinlendirip geri koymak lazım. Ben ilk uzun yol yolculuğunu 2 ya da 3 aylıkken yapmıştım öyle sorun olmamıştı
Anladım canım. Kendinden var demek ki, arabayı puseti alıp tekrar kolisine koyduğumuz için dikkat etmemişim. O zaman yarın koliden çıkarıp bende yıkayayım onları :)
Ben bugün duş aldım çok iyi geldi gerçekten. Yürürkenki duruşum değişti dikleştim valla hala hafif ağrılar var ama bugün sezaryen sonrası ikinci günüm ve sadece bir kere ağrı kesici aldım.
Günaydın Arkadaşlar,Doğum yapan annelerimizi tebrik ediyorum Bende Kasım annesi olacağım derken sinir sıkışması sebebiyle 37+2 de 30 Ekim Saat 13.00 da nasip olursa doğuma gireceğim.Dualarınıza talibim
Selam benimde kol bileklerimde sınır sıkışması var sen acıya daha fazla dayanamadığın için mi alacaklar bebeği yoksa beraberinde başka sıkıntılar varmı benim ayrıca tansiyon da yükseliyor böyle giderse alıcam dedi doktor daha 35 haftalik
Ben. Bunu özellikle sordum biraz aşağıdan kesip diğer kesiyle birleştiriyoruz dedi ama her dr farklımı yapıyor bilmiyorum ilk ameliyat yerim baya aşağıda bikini bölgesinde ve küçüktü şimdi daha hiç bakmadım değişiklik varmı diye ama eskiden beni hiç rahatsız eden bir görüntü yoktu estetik dikiş diyorlar zaten
Ben bugün duş aldım çok iyi geldi gerçekten. Yürürkenki duruşum değişti dikleştim valla hala hafif ağrılar var ama bugün sezaryen sonrası ikinci günüm ve sadece bir kere ağrı kesici aldım.
Yorucu çok farklı bir şeymiş. Dün gece hiç uyumadık resmen. Sürekli memede kalmak istedi. Daha sütüm tam yetmiyor sanırım. Azıcık mama takviyesi yaptı hemşire. Ama mememi emzik olarak ağzında bekletiyor. İki günlük bebek için etken bir davranış değil mi bu
Yorucu çok farklı bir şeymiş. Dün gece hiç uyumadık resmen. Sürekli memede kalmak istedi. Daha sütüm tam yetmiyor sanırım. Azıcık mama takviyesi yaptı hemşire. Ama mememi emzik olarak ağzında bekletiyor. İki günlük bebek için etken bir davranış değil mi bu
Evet canım ama inan o bir damla gelen süt ona yetiyordur ilk gğn bende aynıydım emdikçe o boş boş geldi duştan sonrada çoğaldı çok şükür emzirdikçe artacak işte komposto ve su iyi geliyor bizde şimdi emdik uyuduk göğüsüm acıyor benim ilk tuttuğunda onuda atlatsak bide kendim çok rahatsızım belkide ondan bu kadar yoruldum ama insanın gözü yorgunluk görmüyor ki
Ben o muayeneyi yaptırmak istemiyorum. Ve artık su mu gelir, sancılar mı sıklaşır bilemem ama o zamana kadar beklemek istiyorum. Normal olsun diye bir ısrarım yok, sadece doğum kendi başlasın istiyorum. Erken alınmayı gerektirecek bir durum olmazsa böyle ilerlemek istiyorum kısmetse.
Bende çok yorulmuşum. Ütüyü annem yaptı. Ben bir tek valizi yerleştirdim o kadar. Dünde temizlik vardı. Şansıma bir daha hayatta tekrar çağırmayacağım biri çıktı hiçbişey yapmasamda yoruldum peşinde. iki günün yorgunluğu var. Pazartesi de koltukları yıkamaya gelecekler hayırlısıyla. Salı Dr kontrolü var. İnşallah herşey yolunda gider..
Yardıma gelen temızlıkcı ablalar şans işi ya.. Ama ne kadar otursan da mutlaka bişey yapıosun.. Bana çarşamba geldi, ben yine mutfagı ıvır zıvır işleri hallettim valla ama yine eşimin değmediği Bi yer kalmadı ablanın, avizeler dolapların üstleri filan heryere el atıyor sagolsun.. Kasımda tekrar gel dedım ev pislenmeden ama boş günü yok, sıkıştorcam mutlaka dedi ama bakalm