- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Yanlış etiketLadybirdDA canım ya şey soracağım. Diyelim ki ben normal doğum yapmaya karar verdim sorun da yok olur dedi doktorum da. 37. haftaya kadar bekledik açılma sancı vs yok benim kendi isteğim üzerine 37. haftada suni sancı vererek doğumu başlatır mı?
Bana da 12den beri yasak geldi.. Su da içmiycekmişimİnşallah
Benimde uykum kaçtı. 1saattir dönüp duruyorum. Acıktım. Sabah erkenden kan falan vericem diye yiyemiyorum dagöbek tam formunda taş gibi. Ama şükür gündüz olan acı yok.
Yanlış etiketBende acemi tayfasındayım. Tecrübeli anneler daha iyi bilirler
Oluyor. Benim 37 haftada doğum yapmam gerekiyordu, normal doğum denedim ilk olarak açılma için bir fitil koydular 2 cm falan açılma olursa damardan suni sancıyı vereceklerdi ve normal doğum başlayacaktı. Ama bende 12 saat hiç açılma olmadı kendimi çok kastım stres yaptım ondan galiba, sonra sezeryana çevirdiler. Tam bir hafta önce ben bu şekilde doğum yaptım zamanı gelmeden ağrı sancı yokken riskli olduğu için. Yani suni bir şekilde de olabiliyormuş ama ben yapamadım.LadybirdDA canım ya şey soracağım. Diyelim ki ben normal doğum yapmaya karar verdim sorun da yok olur dedi doktorum da. 37. haftaya kadar bekledik açılma sancı vs yok benim kendi isteğim üzerine 37. haftada suni sancı vererek doğumu başlatır mı
Benim de öyleydi kolestaz yüzünden. Doğum yapar yapmaz kaşıntı gitti.Bana da 12den beri yasak geldi.. Su da içmiycekmişimmeğer safra için kan almamıslar, sabah alacaklar, uyku da kaçtı, sürekli de kaşınıyorm kaşınmak ne kötü ya, deriyi söküp koparasım gelıyor
Benim de 2 günde 65 den 187 ye çıkmıştı alt. Sürekli takipte olun hızla artıyor. 37 haftaya kadar ilaçla geldim doğurdum ben.Bayagı yukselmiş, bide gunduz acilde kan verdim ya, ondan da snra yukselmiş 5puan fılancumayı beklesem nanaydı halim valla
Benim doktorum sadece bir hafta öncesinde suni sancıyla başlatırım istersen dedi. O da sanırım bebeğim zaten bir hafta önde olduğu içindir. Dr. Semra Özer’i dinlemiştim dün. Bebek hazır olduğunda gelmeli diyordu. Sezeryan da olsa, normal de olsa eğer sağlıkla ilgili engel bir durum yoksa müdahaleyi doğru bulmuyor. Bana da doğru geldi. Dayanabildiğim kadar dayanmayı düşünüyorum umarım 40’ı geçirmez en azından bebeğimLadybirdDA canım ya şey soracağım. Diyelim ki ben normal doğum yapmaya karar verdim sorun da yok olur dedi doktorum da. 37. haftaya kadar bekledik açılma sancı vs yok benim kendi isteğim üzerine 37. haftada suni sancı vererek doğumu başlatır mı?
İnşallah sağlıkla alın kucağınıza insan sona yaklaştıkça daha çok korkuyor hem doğum hem bebeğime bir şey olursa korkusuyla ama içinizi ferah tutun sağlıkla pazartesi minicik biri katılacak aranıza kontrollerinizin sık olması da çok güzel olmuş benimde 3 kasımda doğumum bin türlü senaryo geliyor aklıma ama sağlıkla mutlulukla hemencecik döneceğiz inşallah evlerimizeKızlar ben geldim yazdıklarınızı okudum topluca cevap vereyim dedim. Tansiyon ilacı başladı günde 3 kez kullanıcam idrar tahlili verdim protein eser miktarda çıktı yani preeklampsiye doğru gidiyorum ama şimdilik takip 2 gün sonra tekrar gidicem her 2 günde bi kontrol. Hareketlerinde bi yavaşlama, tansiyonda daha da bi artış olursa kendimi anormal hissedersem hemen haber ver dedi. Bu hafta bana nasıl geçicek hiç bilmiyorum çok stresli olucak umarım p.tesiye kadar dayanır vücudum bi anormallik olmadan doğarBu kadar geldikten sonra bebeğime bişey olmasın tek korkum o
Ve sanki hiç uykum yok gibi inanılmaz yani ben normalde sabaha kadar deliksiz uyuyan biriydim şimdi 2 saatte bir en az uyanıyorumKızlar aslında hamileliğin son zamanlarında bebek için hazır hale geliyoruz. Geceleri sürekli uyanıyoruz rahat uyku uyuyamıyoruz. Düşünsenize doğumdan önce 10 saat deliksiz uyuyabilsek bebek doğduğunda çok zorlanırız. Şimdi hepimiz gece ayaktayız
Ve sanki hiç uykum yok gibi inanılmaz yani ben normalde sabaha kadar deliksiz uyuyan biriydim şimdi 2 saatte bir en az uyanıyorum
Riskli bir durum varsa ve doğurman gerekiyorsa doktor deneyebilir elbette suni sancı vererek doğumu başlatmayı, olmazsa sezaryene döner. Ama kendi isteğin üzerine böyle bir şey yapar mı bilmiyorum, umarım yapmıyorlardır. Çünkü normal doğum (elbette başka bir risk yoksa) zaten bebeğin kendini hazır hissedip gelmesini de içeriyor. Bebeğin hazır olup olmadığı ise maalesef usg den ölçülen boy kg oranlarıyla tam anlaşılmıyor. Yani anne karnında ne kadar kalabilirse o kadar iyi diyorlar ya, o laf bir klişe değil. Benimkini 37+2de almak istiyor doktor rahimde yırtılma riski olduğu için ve 3.5 kg ye yakın ölçtü en son ama ona rağmen küveze girme ihtimali var. Bana kalsa asla istemezdim en azından 38. Tamamlanmadan.LadybirdDA canım ya şey soracağım. Diyelim ki ben normal doğum yapmaya karar verdim sorun da yok olur dedi doktorum da. 37. haftaya kadar bekledik açılma sancı vs yok benim kendi isteğim üzerine 37. haftada suni sancı vererek doğumu başlatır mı?
Kesinlikle ben de bebeğin kendi seçmesi gerektiğini düşünüyorum.Benim doktorum sadece bir hafta öncesinde suni sancıyla başlatırım istersen dedi. O da sanırım bebeğim zaten bir hafta önde olduğu içindir. Dr. Semra Özer’i dinlemiştim dün. Bebek hazır olduğunda gelmeli diyordu. Sezeryan da olsa, normal de olsa eğer sağlıkla ilgili engel bir durum yoksa müdahaleyi doğru bulmuyor. Bana da doğru geldi. Dayanabildiğim kadar dayanmayı düşünüyorum umarım 40’ı geçirmez en azından bebeğim
Valla ben uyuyordum ya sadece tuvalete gidiyordum ama hemen geri dalıyordumKızlar aslında hamileliğin son zamanlarında bebek için hazır hale geliyoruz. Geceleri sürekli uyanıyoruz rahat uyku uyuyamıyoruz. Düşünsenize doğumdan önce 10 saat deliksiz uyuyabilsek bebek doğduğunda çok zorlanırız. Şimdi hepimiz gece ayaktayız
Canım bu benim arkadaşımda oldu. Hamileliğinin son 3 haftasını çok kötü geçirdi kaşıntıdan. Genelde safra kesesi ya da karaciğerle ilgili sorun kaynaklı olabiliyormuş demiş doktoru. Ancak ilaç da kullanamadı. Doktor 36+6 da daha fazla beklemeyelim dedi bebişi sezeryan ile aldı. Bebek doğduktan sonra hemen kaşıntıları kesildi çok şükür. Dilerim senin de hemencecik kesilir kaşıntıların.Bana da 12den beri yasak geldi.. Su da içmiycekmişimmeğer safra için kan almamıslar, sabah alacaklar, uyku da kaçtı, sürekli de kaşınıyorm kaşınmak ne kötü ya, deriyi söküp koparasım gelıyor
Sağlıkla kucağına almanı diliyorum. Hoş gelsin herkese şifa ve mutluluk getirsinCanım kızlar, size hiç yazamadım. Annem iyi kan bulduk. Cuma öğlen de Leyla hanım doğacak inşallah. En son geçen cumartesi doktorumuza gitmiştik 3500 kg olmuştu 2 hafta önden gidiyordu. Ultrasonda 39 haftaya uygundu ama biz 37+2ydik. Normal doğumu beklesem zaten izin vermezdim dedi doktorum çünkü 4 kiloyu aşarmış. Bakalım cumaya kadar ne olacak. Bir yandan annemin taburcu olmasını bekliyorum. Heyecanlı mıyım asla anlamıyorum. Genel anesteziyle sezaryen yapacaklar, skolyozum var belimde çünkü. Anne olanları çok tebrik ediyorum. Mis kokulu bebişlerinizi benim yerime de koklayın öpün. Hayatları sağlık sıhhat ve mutlulukla geçsin temennim. Umarım herkes de iyidir. İyi olduğunuzu bilmek bana da iyi gelecek. Hepinizi seviyorum.
Canım bu benim arkadaşımda oldu. Hamileliğinin son 3 haftasını çok kötü geçirdi kaşıntıdan. Genelde safra kesesi ya da karaciğerle ilgili sorun kaynaklı olabiliyormuş demiş doktoru. Ancak ilaç da kullanamadı. Doktor 36+6 da daha fazla beklemeyelim dedi bebişi sezeryan ile aldı. Bebek doğduktan sonra hemen kaşıntıları kesildi çok şükür. Dilerim senin de hemencecik kesilir kaşıntıların.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?