- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
Aynen öyle yap kuzum iyi gelir illaki son haftalar cöktük hepimiz yaKahvaltıdan sonra yapıcam limonda miğdemi ekşitiyor hamilelikten beri ama geniz akıntım var ballı limonlu su yaparım
Sorma ya sağlıkla doğuralım hepimizAynen öyle yap kuzum iyi gelir illaki son haftalar cöktük hepimiz ya
İlaç da kullanamıyosun kanın ne durumda peki canım yani kullanmısmıydın bu zamana kadar
Kahvaltıdan sonra yapıcam limonda miğdemi ekşitiyor hamilelikten beri ama geniz akıntım var ballı limonlu su yaparım
Bakarlar bence ama bence sende problem yokSorma ya sağlıkla doğuralım hepimizAcile gitsem kan idrar koleztaz alt üst ne varsa bakar mı acaba geniz akıntı balgam devam ya bide crp yüksekti doğum yapsam bebeklere geçer diye korkuyorum enfeksiyon en azından baktırıyım doktoruma söylerim antibiyotik başlar haftaya doğuma alır beni gibi çünkü kafamda deli sorular
Ne cektin valla yaaaValla 28 hafta gibilerde demire basladm ben.. Zaten snra degerler yukselmeye basladı.. Hıssedıorm cunku basıma gelcegı, ondan dolayı cogu hapı takvıyeyı kullanmadm bu gebelikte.. Artık ne kadar etkı etti bilmiyorum kan ilacı da, gercı kac haftadır Bi sürü kan verdim olan kan bile bitmiştir o derece
Erkenden geldik. Dr ile görüştük. 3kg olmuşuz. Boyumuz aynı gibi çıktı. Ama hem Dr hem cihaz farklı. Tansiyona ve şekere takıldı. Günde sadece 1 1meyva serbest. Oda yarısı sabah yarısı akşammış
Tansiyon ilacı yazdı. Yükseliş eğilimi var gözardı edemeyiz dedi. 11 8ken 12 8 - 13 9 gördüğümü söylediğimde. Şimdi nst giricem. Öncesi sonrası tansiyon bakılsın dedi. 12 8 çıktı
Bebek baş geliş gibi ama serbest şu anda, suyu iyi dedi. Plasenta biraz sol yana kaymış. Normal doğuma engel değil ama uğraştırır dedi. Zaten tansiyona dikkat etmezsek sezeryan kaçınılmaz dedi. Birde kordonda ödem görünüyor sanki dedi ama çokta üstünde durmadı.
Sakin ol, iyi düşün, nefes egzersizleri yap vs vs.
O kadar çok konuştuk ki foto moto aklımıza gelmedi
Neyseki olumlu, sakin bir Dr. Allah tamamına erdirsin.
Kızım geç uyanıyo onu bekledim hazır şimdi yapıcamKız kahvaltı yap hemen.. Saat kac oldu.. Ikı tane var sende bide.. Hemen ye bişiler.. Ondan da olur tansıyon fılan
Çok teşekkür ederim, iyiyiz çok şükürSenin de hayırlı olsun doğumun yazamadım çok tebrik ederim. Umarım iyidir güzel kuşSen de iyisindir umarım
Canım Allah'ın izniyle birşey olmayacak içini ferah tutKızlar ben geldim yazdıklarınızı okudum topluca cevap vereyim dedim. Tansiyon ilacı başladı günde 3 kez kullanıcam idrar tahlili verdim protein eser miktarda çıktı yani preeklampsiye doğru gidiyorum ama şimdilik takip 2 gün sonra tekrar gidicem her 2 günde bi kontrol. Hareketlerinde bi yavaşlama, tansiyonda daha da bi artış olursa kendimi anormal hissedersem hemen haber ver dedi. Bu hafta bana nasıl geçicek hiç bilmiyorum çok stresli olucak umarım p.tesiye kadar dayanır vücudum bi anormallik olmadan doğarBu kadar geldikten sonra bebeğime bişey olmasın tek korkum o
Dr ne diyor peki canım çok zor ayrı kalmakDaha iyiceyim.. Aksam olunca sesini duyunca Bi kötü olmuştum.. Sımdı iyiyim.. İnşallah haftasonuna kadar çıkarım ya, nasıl dayancam
Canım sen daha iyi bilirsin biliyorsun ki tansiyonunda en büyük düşmanı stres ne kadar yapma desem de elinde değil ama sakin kalmaya çalış lütfen ilaçlar inşallah hemen düzeltecektir çok geçmiş olsunKızlar ben geldim yazdıklarınızı okudum topluca cevap vereyim dedim. Tansiyon ilacı başladı günde 3 kez kullanıcam idrar tahlili verdim protein eser miktarda çıktı yani preeklampsiye doğru gidiyorum ama şimdilik takip 2 gün sonra tekrar gidicem her 2 günde bi kontrol. Hareketlerinde bi yavaşlama, tansiyonda daha da bi artış olursa kendimi anormal hissedersem hemen haber ver dedi. Bu hafta bana nasıl geçicek hiç bilmiyorum çok stresli olucak umarım p.tesiye kadar dayanır vücudum bi anormallik olmadan doğarBu kadar geldikten sonra bebeğime bişey olmasın tek korkum o
İnsallah cok güzel geçer canım benim1.45de randevum var dua edin bana kızlar
Yavruna Sağlıkla kavuşursun inşallahKızlar çok giremiyorum doğum yapan herkese hayırlı olsun
Son 16 günüm kaldı akıntıları çok fazlalaşan varmı resmen aktığını hissediyorum rahatsız oluyorum gunde 5 6 defa geliyor normalmi bu
Canım dün yazdın mı sen kaçırdım mı ya da arkadaşlar haberiniz var mı?Merhaba arkadaşlar 34+2 de suyum geldi ve hastaneye yatisim yapıldı. Hafta başi sezeryanla doğumum var inşallah. Dualarınızı beklerim
Senin durumun ne oldu canım??Bu gece saat 2 gibi kanam oldu
Hemen hastaneye geldik Nst sancım gözüküyordu açılmam olmuştu ama doğum değil di şuan gözetim altındayım 37+2
Sancımda var adet olucakmış gibi
Amin canımHıııı anladım canım, benim bebek çapraz duruyorkafası sol aşağıda, ayakları da göbek ve göbeğin sağ tarafında. Ara ara kafayı tam aşağı veriyor, o zaman da vajinaya baya baskı yapıp acıtıyor. Allah kolaylık versin
Allah im kolaylıklar versin hepimize canım. Kızımda çok rahatmışim meğerAynı haldeyim. Göbeğimin sol tarafı acayip gergin. İki elinizi belinize koyun baş parmaklar arkaya baksın. Sol işaret, yüzük parmağının durduğu yer. Resmen etim acıyor. Ne ayakta durabiliyorum, ne yatabiliyorum. Oturmak zaten zulüm. Çok canım yanıyor. Erkek çocukla alakası yok sanırım bizimki kız çünkü. Son kontrolde başı aşağıda denmişti üstelik. Döndümü ettim nedir bilmiyorum. Bugün hiç ara vermeden devam ediyor. Sancı falanda değil
Vslla yemek değil de normalde açıyorum mecburum yok oyun oynamaya ne gücüm enerjim ne dermanım ne de bu göbek ile imkanım yok . İnşallah doğum sonrası yavaş yavaş unuttirurum tv yi bakalımBende yemek yedirirken çoğu zaman açıyorum canım özellikle dışardaysak mama sandalyesinde tutmak imkansız. Çok yanlış ama yapacak artık bir şey kalmadı. Saatlerce yemesini bekleyecek onun peşinden koşturacak tahammülüm kalmıyor
Makat geliş bebekler çok zor demek ki .. kızım makat dab normale dönünce nefes almıştım göbeğim aşağı inmişti ay ne rahattı.. suan hala o hale gelemedim galiba dönmeyecekAynı şeyleri bende yaşıyorum ama benimki kız . Makat gelişli bebe benimkide onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Bide göğsümün altında kafasıyla kendini ittiriyor elleriyle vuruyor geriliyor . Yaramaz bebişler
Yay da olabilir Kasım daYok benm kesin Kasım da akrep olmaktan vazgeçmices bnde akrep oğluşumda akrep oluck
Amin canimm Allah analı babalı büyütsün bahtı güzel olsunKızlar biz kavuştuk minik kızımla. 2800 gr ve doğru mu yanlış mı bilmemekle birlikte 43 cmAllaha şükür yanımda. Süt cok az geliyor, mama desteği veriyorlar. Kan şekeri sınırda olduğu için. Darısı bekleyen tüm annelere
Hops canım ben hani riske atmaz hemen alir doğuma dite düşündüm ama doktorun vardır bildiği demek ki beklemek gerekiyor hadi hayırlısı sayılı günün kaldıKızlar ben geldim yazdıklarınızı okudum topluca cevap vereyim dedim. Tansiyon ilacı başladı günde 3 kez kullanıcam idrar tahlili verdim protein eser miktarda çıktı yani preeklampsiye doğru gidiyorum ama şimdilik takip 2 gün sonra tekrar gidicem her 2 günde bi kontrol. Hareketlerinde bi yavaşlama, tansiyonda daha da bi artış olursa kendimi anormal hissedersem hemen haber ver dedi. Bu hafta bana nasıl geçicek hiç bilmiyorum çok stresli olucak umarım p.tesiye kadar dayanır vücudum bi anormallik olmadan doğarBu kadar geldikten sonra bebeğime bişey olmasın tek korkum o
Ahahahah sus sus sorma millet bi dişini sıkmadı gitti , şu Ekim bi bitseydi Ekim bitmeden gebeler bitecek diye korkar oldumSabah görmüştüm bu mesajı ama kontrolden önce yorum yapmayayım demiştim, yapmamışım iyi ki. Nostradamus kehaneti gibi olmuş resmen, şimdiden üç kişi olduk galiba 30 ekime gün verilen
SüpersinGoygoy da olmasa bu hayat cekılmez benapalım bazen naparsan yap basına gelecekleri degıstıremıosun, tahmın ettim yatıs olcanı, ama napim yani yas tutsam elıme ne geccek
Aslında alan dar değil de bu sipalar nedense ortada duruyor yan tarafları kullanmayı istemiyor sıkışıp kaldılar dönemiyorlar halbuki otobüs dolmuş şoförü gibi yanlara arkalara ilerleseler alan bol biz de nefes aliriz hem de rahatça dönerler ama ortada top gibi duruyorlarBilmiyorum ki ben anlayamıyorum kolu mu bacağı mı genelde sol altımı dürten birşey var. Ama sağ tarafta kafası hala sertlik var orda, dönse bile yanlış yöne döndü galiba yapamadı çocuğum dapdar alanda dönemiyor
36+0 da kızımda bıraktım. Şuanda da 36+0 da bırakacağım.Coraspirin ve oksapar kullanan arkadaşlar acaba coraspirini ne zaman bıraktınız?
Umarım sağlıkla normal doğum yaparım da sarılırızMerhaba arkadaşlar biz de birkaç saat önce doktor kontrolünden geldik. Vajina ve makat bölgesinden sürüntü alındı. Bakteri testi yapacağız olası bir enfeksiyon durumunda haftaya antibiyotik başlatacağım dedi. Sanırım normal doğum düşündüğüm için bebeğe enfeksiyon geçmesin diye yapıyorlar. Bir de doktor eldiveni giyip çat diye alttan açıklık var mı diye kontrol etti. Sadece baskı hissedeceksin demişti ama benim canım da yandıNeyseki açıklık yokmuş. Nst ye bağlama olmuyormuş, kasılmalarımı kendim takip edecekmişim. Bakalım beni neler bekliyor Grupta tek normal doğuran olmam umarım. Sarılacak birilerine ihtiyacım olabilir
Aslında doktora bağlı. Acil bir durum olmadıkça genelde doktorlar 38 den önce normal doğum başlatmaz ama bi sebebi varsa elbette başlatır kızımda 37+0 da suni sancı verildi . Ama sebebi vardı. Tabi doktor un inisiyatifi de önemli bazısı kabul eder başlatır doğumu bazısı sebep yoksa bekler . Suni sancı ile süreç çok daha uzun ve zorlu oluyor. Umarım bu sefer sağlıkla kendi sancim ile bebeğim baş aşağı dönmüş şekilde normal doğuma giderim sağlıkla kolaylıklaHayır beni etıketlese bnmde cevabım yokdoguma dair hiç bir şey bılmıorm
Spring05 daha iyi bilir bence yada yildizsavascisi
Canım rabbim annene sifa versin evladını da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahCanım kızlar, size hiç yazamadım. Annem iyi kan bulduk. Cuma öğlen de Leyla hanım doğacak inşallah. En son geçen cumartesi doktorumuza gitmiştik 3500 kg olmuştu 2 hafta önden gidiyordu. Ultrasonda 39 haftaya uygundu ama biz 37+2ydik. Normal doğumu beklesem zaten izin vermezdim dedi doktorum çünkü 4 kiloyu aşarmış. Bakalım cumaya kadar ne olacak. Bir yandan annemin taburcu olmasını bekliyorum. Heyecanlı mıyım asla anlamıyorum. Genel anesteziyle sezaryen yapacaklar, skolyozum var belimde çünkü. Anne olanları çok tebrik ediyorum. Mis kokulu bebişlerinizi benim yerime de koklayın öpün. Hayatları sağlık sıhhat ve mutlulukla geçsin temennim. Umarım herkes de iyidir. İyi olduğunuzu bilmek bana da iyi gelecek. Hepinizi seviyorum.
Tam olarak neye yardımcı olur döndürüyor mu ? Hani benim doktorum belli onu değiştiremem çünkü makat doğum yaptırıyorsa bana faydası yokKızlar aklıma geldi, bebekleri makat gelişli olan arkadaşlar dr. Semra Özer'e instagramdan ulaşıp sorarlarsa yardımcı olur bence, o biraz marjinal bir doktor, olmazları yoktur pek onunben soru sormuştum cevap vermişti.
Ah spring canım spring hâlâ bi yerlerde normal doğum umudum olduğunu biliyorumKızlar bir de ilk doğum da 2021 yılında bir anne doğumu kolaylaştırmak daha doğrusu kesi atılmasını önlemek için bir şey paylaşmıştı adını unuttum. Ben onu alıp doğuma getirmeyi teklif ettim doktora kesi atılmasın diye, bizim burda hepsi var dedi. Normal doğum yapmayı planlayanlar eğer hastanede yoksa onu temin edebilirler aslında ama adını unuttum bulabilirsem atarım size
Baktım da bulamadım nerede konuştuğumuzu ama o zaman ekran görüntüsünü alıp sormuştum Acıbadem için elimizde var zaten kullanıyoruz dedi. Ama o arkadaşım kimdi hatırlamıyorum yine bakarım o da özelde doğum yapacaktı ona doktoru aldırmıştı mesela. Aklıma gelirse atıcamAh spring canım spring hâlâ bi yerlerde normal doğum umudum olduğunu biliyorum
Benim de var o yüzden bu dediğini bulursan yazarsan çok sevinirimbakarsın normal dogururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?