2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben deneyecektim tansiyon çıkmasaydı. İkisi de bir şekilde zor
Alpinin de dediği gibi altın madalya sana olcak sanırım
Ya doğru ıkınamaz, kendimi kasarsam diye korkuyorum. Allah korusun bebeği oksijensiz kalıp, kalp rahatsızlığı ile doğan bile oluyormuş Ona bir şey olmasın, sağlıkla doğsun da ben bir şekilde atlatırım. Vücudumun ve psikolojimin nasıl tepki vereceğini bilememek çok geriyor beni Biraz deneyip yapamayacağımı anlarsam sezaryana alın diye ağlarım sanırım

Ayy ne guzel dogurcan hersey bıtecek gıdıcek korkma vallahı benı destekleyen bırı olsaydı çat dıye dogururduö bak sana ödül veririz kasım annelerının tek normalı diye
Alpi sen de vajinal doğurmamışsın ama Çok korkuyorum bebeğime bi şey olur, yapamazsam diye Napsam bilmiyorum. Epiduralle de yapamayan oldu çevremde. Hayatımın en büyük belirsizliği olacak bu süreç sanırım

Ay ben normal doğumdan korkuyorum. Nasıl yeneceğim bu korkuyu Hiç kimse de normal doğum yapmıyor kaldım tek başıma

Sorun sende değil ki, daha kasım gelmeden birer ikişer dökülen biz sezaryenlilerde adı üzerinde, normal doğum genelde vadesi gelince oluyor ve inanıyorum ki, bu grupta kasım ortasına doğru yavrusunu normal doğumla sorunsuz bir şekilde kucağına alacak çok kişi çıkacaktır. Herkes için her şey yolunda gitsin diye umut edelim çünkü bir şeyler ters gittiğinde iki doğum şekli de korkutucu olabiliyor ama inan, keşke normal doğum yapabilseydim veya hiç değilse vadesi gelene kadar bekleyebilseydim diyen çok kişi var. İsteyen herkese kısmet olur umarım

Bu arada gebe eğitimi alma şansın yok mu? Ikın deyince ıkınacaksın, dur deyince mum söndürür gibi üfleyeceksin. Böyle bir şeylerdi yanlış hatırlamıyorsam. Ebeler ve doğum ekibi gebeyi yönlendirmek için varlar.

Canım bunları hıc düşünme 2023 yılındayız doğuma başlayınca doktor yanında vakum hazırda bekletiyor bakti ki ikinma az çıkamadı kesi atıyor ebeler hazir bekleyip sen ikinamaz yorulursan karnina asagi dogru bastirip bebegi kanala itiyor yani illa çıkıyor hiç korkma ve bunların hepsi olup bitince muhteşem bir rahatlama koşarak çıkarsın oyle sağlam oluyorsun kendi başına kalkıp yürüyorsun muazzam bir deneyim

Grubu sessiz takip edenlerdenim. Bende şuan 4.bebeğime hamileyim. Arkadaşım kendini şimdiden hiç strese sokma 3 çocuğumu da vajinal yolla doğurdum nasip olursa bu da öyle olacak. Benim doğumlarım aşırı kolay oldu nasıl başladı nasıl bitti anlamadım bile hiç endişelenme eğer bir sıkıntın yoksa seninde öyle olur inşeallah☺

Öyle tabi çok doğru söylüyorsun. Bebeğim sağlıkla, küvöze gerek kalmadan, travmasız dünyaya gelsin de yöntemi önemli değil gerçekten. Ben vajinali beceremezsem diye korkuyorum sadece. İnsan muayenede bile tuhaf oluyor, kasıyor kendini. Rahat olup ıkınmak ve bir an önce bebeği o oksijensiz ortamdan kurtarmak lazım. Doktordan ziyade iş annede bitiyor. O yüzden normal geriyor beni. Nefes egzersizi filan yapayım en iyisi başka da bir şey gelmiyor aklıma

Bu dediklerin içimi rahatlattı biraz Evet yani bana bırakmazlar umarım. Çevremde anne ıkınamadığı için komplikasyon yaşayan bebekler olunca ben düşündükçe senaryolar üretiyorum. Gerekirse ya ıkınamazsam nolur diye doktorumla konuşacağım. Çünkü ben kesi atmıyorum karşıyım demişti. Vakumu da sorayım hem.

Ay inşallah darısı benim de başıma Sessizliğini bozdurdum ama bana nasıl iyi geldiğini anlatamam. Bir sırrı var mı kolay doğumlarının? Sence genetik mi sendeki?

Gebe eğitimlerinde anlatıyorlar aslında onu, vallahi kolay gözüküyor öyle anlattıklarında. Ikın deyince ıkınıyoruz, dur deyince mum söndürür gibi püf püf üflüyoruz. Teorik bilgi tabii benimki ama internette videolar falan vardır kesin anlatan. Yani aslında doğum ekibi komut veriyor, gebe talimatları yerine getiriyor gibi.

İçimden bir ses çat diye kolayca doğuracağını söylüyor

Benim doktorum sezeryancı direk. Daha onceki muayenelerde bana normal dogumun risklerini bilsen sen de sezeyan istersin diye hikayeler anlatti kac kere.
Son kontrolde o bile cok sakin bir yapin var, ikiz olmasa normal yapardik dedi Ben de isterdim normal dogum acikcasi. Gerci bebislerin biri makat biri yan Bence cok guzel bir duygu olmali bebisin dogumu icin emek harcamak.

Ben daha once ilk bebegimi kaybettigimde bile, kendim doktorun verdigi ilacla dusuk yaptim, kurtaj olmadim. Yavas yavas vedalastim onunla. Birden masada benden alinsa daha kotu hissederdim gibi gelmisti.

Sen kalktin onun icin oralara kadar gittin. Bence çok cesaretlisin, bebek ve saglik uygun olursa bence gayet de guzel yaparsin normali.

Kızlar bu tansiyonların oynaması normal değil di mi şimdi? Benimki de ilk kez 13.7/9 çıktı. Yarın doktorum yok ama nstye girmeye gideceğim sabah. Zaten pazartesi operasyon olacak büyük ihtimal, acile gitmeme gerek yoktur herhalde bunun için di mi?

O sakin yapı bende de olsun isterdim. Yavaş yavaş yenmeye çalışacağım başka elimden gelen bir şey yok. Doktor tercihi bana bıraktı sezaryen da olur dedi istersen. Ben bebek için hangisi daha iyi olacaksa diye düşünüyorum. Senin doktorunun aksine aslında hep normalin denenmesi öneriliyor. Öyle yaklaşmasına şaşırdım açıkçası Bir de tabi burada normal 3 bin, sezaryan 5 bin dolarcık Doktor hariç sadece hastanenin alacağı kısım.

Ay kizlar hadi bunu oyle boyle dogurduk dogurcaz bundan sonrasinda nasil korunmayi dusunuyosunuz benim ilk bebegim olcak bi daha dusunmuyorum cok uzun sure yetti simdiden bu bana dogum kontrol hapi kullanarak hamile kaldim bidaha guvenim yok ona spiral kullanmak cokmu hormonu regli bozuyo deri altina implantlarda hem pahali hem hormon dengesizligi yapiyor diye cok okudum spiralle hamis kalan varmi suan aranizda

Canım benim doktorum sınırı 15/9 olarak gördü. Kontrollü olarak ölçmemi istedi. Acile gitme fikri bile seni stres yapacaktır ve daha da artacaktır tansiyonun.
Limonlu su bana çok iyi geldi. Enseni kafanı güzelce yıka. Uzan dinlen ama o sırada tansiyonu düşünme. Sonra tekrar ölç bakalım umarım düşmüş olarak görürsün

Yarım saat sonra tekrar ölç. Hatta limonlu bir su çay vs iç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…