Sınıf 120 çıkan 155 bugün tekrar gidicem zatende bakıyım dedim doktorda görmüştü bişey dememişti karaciğer ile ilgili yazınca merak ettimNe kadar yüksek çıkmış? İlgisi pek yok aslında
Ben deneyecektim tansiyon çıkmasaydı. İkisi de bir şekilde zorAy ben normal doğumdan korkuyorum. Nasıl yeneceğim bu korkuyuHiç kimse de normal doğum yapmıyor kaldım tek başıma
Velev ki geldi ne yapacaksın sero bosver düşünme bu detayları sen doğum çantanı dort dörtlük hazırla kenara koy herseyini hazırda tut 1 Kasım dan önce gelirse de basın gözün üstüne doktor alir zaten haftan iyiİşte gelir mi acaba diyorum nstde sancım çıktı ya
Ya doğru ıkınamaz, kendimi kasarsam diye korkuyorum. Allah korusun bebeği oksijensiz kalıp, kalp rahatsızlığı ile doğan bile oluyormuşBen deneyecektim tansiyon çıkmasaydı. İkisi de bir şekilde zor
Alpinin de dediği gibi altın madalya sana olcak sanırım
Alpi sen de vajinal doğurmamışsın amaAyy ne guzel dogurcan hersey bıtecek gıdıcek korkma vallahı benı destekleyen bırı olsaydı çat dıye dogururduö bak sana ödül veririz kasım annelerının tek normalı diye
Ay ben normal doğumdan korkuyorum. Nasıl yeneceğim bu korkuyuHiç kimse de normal doğum yapmıyor kaldım tek başıma
Canım bunları hıc düşünme 2023 yılındayız doğuma başlayınca doktor yanında vakum hazırda bekletiyor bakti ki ikinma az çıkamadı kesi atıyor ebeler hazir bekleyip sen ikinamaz yorulursan karnina asagi dogru bastirip bebegi kanala itiyor yani illa çıkıyor hiç korkma ve bunların hepsi olup bitince muhteşem bir rahatlama koşarak çıkarsın oyle sağlam oluyorsun kendi başına kalkıp yürüyorsun muazzam bir deneyimYa doğru ıkınamaz, kendimi kasarsam diye korkuyorum. Allah korusun bebeği oksijensiz kalıp, kalp rahatsızlığı ile doğan bile oluyormuşOna bir şey olmasın, sağlıkla doğsun da ben bir şekilde atlatırım. Vücudumun ve psikolojimin nasıl tepki vereceğini bilememek çok geriyor beni Biraz deneyip yapamayacağımı anlarsam sezaryana alın diye ağlarım sanırım
Grubu sessiz takip edenlerdenim. Bende şuan 4.bebeğime hamileyim. Arkadaşım kendini şimdiden hiç strese sokma 3 çocuğumu da vajinal yolla doğurdum nasip olursa bu da öyle olacak. Benim doğumlarım aşırı kolay oldu nasıl başladı nasıl bitti anlamadım bile hiç endişelenme eğer bir sıkıntın yoksa seninde öyle olur inşeallah☺Ya doğru ıkınamaz, kendimi kasarsam diye korkuyorum. Allah korusun bebeği oksijensiz kalıp, kalp rahatsızlığı ile doğan bile oluyormuşOna bir şey olmasın, sağlıkla doğsun da ben bir şekilde atlatırım. Vücudumun ve psikolojimin nasıl tepki vereceğini bilememek çok geriyor beni Biraz deneyip yapamayacağımı anlarsam sezaryana alın diye ağlarım sanırım
Öyle tabi çok doğru söylüyorsun. Bebeğim sağlıkla, küvöze gerek kalmadan, travmasız dünyaya gelsin de yöntemi önemli değil gerçekten. Ben vajinali beceremezsem diye korkuyorum sadece. İnsan muayenede bile tuhaf oluyor, kasıyor kendini. Rahat olup ıkınmak ve bir an önce bebeği o oksijensiz ortamdan kurtarmak lazım. Doktordan ziyade iş annede bitiyor. O yüzden normal geriyor beni. Nefes egzersizi filan yapayım en iyisi başka da bir şey gelmiyor aklımaSorun sende değil ki, daha kasım gelmeden birer ikişer dökülen biz sezaryenlilerdeadı üzerinde, normal doğum genelde vadesi gelince oluyor ve inanıyorum ki, bu grupta kasım ortasına doğru yavrusunu normal doğumla sorunsuz bir şekilde kucağına alacak çok kişi çıkacaktır. Herkes için her şey yolunda gitsin diye umut edelim çünkü bir şeyler ters gittiğinde iki doğum şekli de korkutucu olabiliyor ama inan, keşke normal doğum yapabilseydim veya hiç değilse vadesi gelene kadar bekleyebilseydim diyen çok kişi var. İsteyen herkese kısmet olur umarım
Bu dediklerin içimi rahatlattı birazCanım bunları hıc düşünme 2023 yılındayız doğuma başlayınca doktor yanında vakum hazırda bekletiyor bakti ki ikinma az çıkamadı kesi atıyor ebeler hazir bekleyip sen ikinamaz yorulursan karnina asagi dogru bastirip bebegi kanala itiyor yani illa çıkıyor hiç korkma ve bunların hepsi olup bitince muhteşem bir rahatlama koşarak çıkarsın oyle sağlam oluyorsun kendi başına kalkıp yürüyorsun muazzam bir deneyim
Ay inşallah darısı benim de başımaGrubu sessiz takip edenlerdenim. Bende şuan 4.bebeğime hamileyim. Arkadaşım kendini şimdiden hiç strese sokma 3 çocuğumu da vajinal yolla doğurdum nasip olursa bu da öyle olacak. Benim doğumlarım aşırı kolay oldu nasıl başladı nasıl bitti anlamadım bile hiç endişelenme eğer bir sıkıntın yoksa seninde öyle olur inşeallah☺
Öyle tabi çok doğru söylüyorsun. Bebeğim sağlıkla, küvöze gerek kalmadan, travmasız dünyaya gelsin de yöntemi önemli değil gerçekten. Ben vajinali beceremezsem diye korkuyorum sadece. İnsan muayenede bile tuhaf oluyor, kasıyor kendini. Rahat olup ıkınmak ve bir an önce bebeği o oksijensiz ortamdan kurtarmak lazım. Doktordan ziyade iş annede bitiyor. O yüzden normal geriyor beni. Nefes egzersizi filan yapayım en iyisi başka da bir şey gelmiyor aklıma
İçimden bir ses çat diye kolayca doğuracağını söylüyorYa doğru ıkınamaz, kendimi kasarsam diye korkuyorum. Allah korusun bebeği oksijensiz kalıp, kalp rahatsızlığı ile doğan bile oluyormuşOna bir şey olmasın, sağlıkla doğsun da ben bir şekilde atlatırım. Vücudumun ve psikolojimin nasıl tepki vereceğini bilememek çok geriyor beni Biraz deneyip yapamayacağımı anlarsam sezaryana alın diye ağlarım sanırım
Benim doktorum sezeryancı direk. Daha onceki muayenelerde bana normal dogumun risklerini bilsen sen de sezeyan istersin diye hikayeler anlatti kac kere.Alpi sen de vajinal doğurmamışsın amaÇok korkuyorum bebeğime bi şey olur, yapamazsam diye Napsam bilmiyorum. Epiduralle de yapamayan oldu çevremde. Hayatımın en büyük belirsizliği olacak bu süreç sanırım
Ağzından bal damlıyorİçimden bir ses çat diye kolayca doğuracağını söylüyor
O sakin yapı bende de olsun isterdim. Yavaş yavaş yenmeye çalışacağım başka elimden gelen bir şey yok. Doktor tercihi bana bıraktı sezaryen da olur dedi istersen. Ben bebek için hangisi daha iyi olacaksa diye düşünüyorum. Senin doktorunun aksine aslında hep normalin denenmesi öneriliyor. Öyle yaklaşmasına şaşırdım açıkçasıBenim doktorum sezeryancı direk. Daha onceki muayenelerde bana normal dogumun risklerini bilsen sen de sezeyan istersin diye hikayeler anlatti kac kere.
Son kontrolde o bile cok sakin bir yapin var, ikiz olmasa normal yapardik dediBen de isterdim normal dogum acikcasi. Gerci bebislerin biri makat biri yan Bence cok guzel bir duygu olmali bebisin dogumu icin emek harcamak.
Ben daha once ilk bebegimi kaybettigimde bile, kendim doktorun verdigi ilacla dusuk yaptim, kurtaj olmadim. Yavas yavas vedalastim onunla. Birden masada benden alinsa daha kotu hissederdim gibi gelmisti.
Sen kalktin onun icin oralara kadar gittin. Bence çok cesaretlisin, bebek ve saglik uygun olursa bence gayet de guzel yaparsin normali.
Canım benim doktorum sınırı 15/9 olarak gördü. Kontrollü olarak ölçmemi istedi. Acile gitme fikri bile seni stres yapacaktır ve daha da artacaktır tansiyonun.Kızlar bu tansiyonların oynaması normal değil di mi şimdi? Benimki de ilk kez 13.7/9 çıktı. Yarın doktorum yok ama nstye girmeye gideceğim sabah. Zaten pazartesi operasyon olacak büyük ihtimal, acile gitmeme gerek yoktur herhalde bunun için di mi?
Yarım saat sonra tekrar ölç. Hatta limonlu bir su çay vs içKızlar bu tansiyonların oynaması normal değil di mi şimdi? Benimki de ilk kez 13.7/9 çıktı. Yarın doktorum yok ama nstye girmeye gideceğim sabah. Zaten pazartesi operasyon olacak büyük ihtimal, acile gitmeme gerek yoktur herhalde bunun için di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?