Bence genetik değil çünkü annemin doğumları aşırı zor olmuş hatta genç kızken anneme senin yüzünden normal doğuramayacağım derdim. Ama ilk çocuğumda 7 saat bile sancı çekmedim, ikinci de hem doğum yaptım hem dr ebelerle sohbet ettim hatta onlar bile kız sancın yok mu nasıl rahatsın dediler☺üçüncü de suyumun gelmesiyle hastaneye gittim eğer ağrıları bekleseydim arabada doğururdumAy inşallah darısı benim de başımaSessizliğini bozdurdum ama bana nasıl iyi geldiğini anlatamam. Bir sırrı var mı kolay doğumlarının? Sence genetik mi sendeki?
Sancıların gerçek doğum sancısımıymış? Dün geldi dediğin şey nişan mıymış ? Meak ettim valla.Haberler yine kötü bende…Böbreği 9 mm olmuş doğunca direkt yenidoğan doktoru görecek. 1 Kasımda geliyo bizim bebiş. Kafa çapıda büyümüş biraz sınırda. Her türlü normal yalan oldu. Nstye giricem şimdi
Yaa ben neden vajınal yapmadım 5 yıl nerdeyse tedavı gordum ve o kadar yıprandım kı alttan muayenelerden sırf o yızden sezeryan ıstedım.Alpi sen de vajinal doğurmamışsın amaÇok korkuyorum bebeğime bi şey olur, yapamazsam diye Napsam bilmiyorum. Epiduralle de yapamayan oldu çevremde. Hayatımın en büyük belirsizliği olacak bu süreç sanırım
Çok kararsız kalıp en son molfix almışım iyi ki o zaman, arkadaşım yarım paket sleepy 2 numara bez verdi. O bile molfix 1 den küçükKızlar size birde bez önerisiyle geleyim slepy ve molfix arasındaki ebat farkı bu şekilde gerçi bizim totomuza ikiside büyükama sleepy acayip sızdırma yapıyor dün molfix aldık daha büyük olmasına rağmen tüm gece sızdırma yapmamıştı üst yıkamaktan bi hal olduk sleepyle kaç gündür molfixi tavsiye ediyorum arkadaşlarım
Tansiyon nst öncesi 12 8 sonrası 13 9 çıktı. İlaç verdi. 1ay önceki açlık şekerine taktı ama yenisini de istememiş. Yüksektir dedi. Yarın sağlık ocağında baktırıcam. Çok sinir oldum. Yemek yiyemiyorum zaten. Meyva bile yasak şimdi.Sabah belim ağrıyordu. Adet döneminde bel ağırır ve tahammülsüz olur ya insan. Tüm gün öyleydim. Çatı muayenesi meselesine kafayı takmıştım ama beklediğim gibi olmadı. Sorunsuz geçti. Açılmam yokmuş. Çatıya yakın ama yerleşmemiş henüz. Nst de ağrı da yoktu.
Bizi de perşembe günü tekrar çağırdı. Açılmayı ve bebeğin pozisyonunu takip edecek sanırım.
Senin tansiyonun ve şeker yüksek mi çıktı?
Yasaklanınca insan daha fazla yemek istiyor gerçekten.
7 ve 10 gün içinde diyor google amca. Sanmam senin yaptığın bişey yüzünden olacağınıKızlar beşinci gün göbek bağı düşer mi yabir sorun olur mu? Erken mi ? Yanlışlıkla ben mi yaptık acaba bezini bağlarken
Şeker konusunda bana da dikkat et her ihtimale karşı demişti. İnş yarın şekerin iyi çıkar da kafan rahat eder. Tokluk şekerine de baktır muhakkak.Tansiyon nst öncesi 12 8 sonrası 13 9 çıktı. İlaç verdi. 1ay önceki açlık şekerine taktı ama yenisini de istememiş. Yüksektir dedi. Yarın sağlık ocağında baktırıcam. Çok sinir oldum. Yemek yiyemiyorum zaten. Meyva bile yasak şimdi.
Çatı olayının sakince geçmesine sevindim. Haberleşiriz yine..
Maşallah sanaBence genetik değil çünkü annemin doğumları aşırı zor olmuş hatta genç kızken anneme senin yüzünden normal doğuramayacağım derdim. Ama ilk çocuğumda 7 saat bile sancı çekmedim, ikinci de hem doğum yaptım hem dr ebelerle sohbet ettim hatta onlar bile kız sancın yok mu nasıl rahatsın dediler☺üçüncü de suyumun gelmesiyle hastaneye gittim eğer ağrıları bekleseydim arabada doğururdumbakalım bu nasıl olacak bence benim kolay doğumlarımın sebebi çok hareketliyim şuan bile 3 çocukla birlikte 37 haftalık olmama rağmen hala çalışmaya devam ediyorum ☺
Sen de çok güçlüsün. O tedavi süreçleri ne kadar yıpratıcıdır. Ben de yerinde olsam hiç düşünmeden sezaryen seçebilirdim. Her ikisinin de zorlukları var. Annelik her şekilde çok kutsalYaa ben neden vajınal yapmadım 5 yıl nerdeyse tedavı gordum ve o kadar yıprandım kı alttan muayenelerden sırf o yızden sezeryan ıstedım.
Bence sen çok güçlüsün bebeğin için dünyanın bir ucunu seçtin.
Hiç kötü şeyleri dinleme okuma şu güne kadar da cevremde hıc oksijensız kalan bebek duymadım. Hee kalacaksa sezeryanda kalmıyo mu ?
Lütfen ama lütfen ana odaklan ben zordu cok zordu kelımesını senden duyacagımı hiiiç düşünmüyorum..
olur mu ben varim normal dogum.geceleri bende korkuyorum dogum aklima gelince ve ustelik Türkiye ye izine gittigimde 2 ayri dr a gittim ikisi de sezeryan dedi plasenta pelvik deyipAy ben normal doğumdan korkuyorum. Nasıl yeneceğim bu korkuyuHiç kimse de normal doğum yapmıyor kaldım tek başıma
Canım deneyimim sıfır ama bu bebişler kıyafet giyiyor. Kucağa alınıyor. Göbek bağı düşmesin diye bir çaba gösterildiğini hiç duymadım. Daha hızlı kurumuştur. Bebişin de atmıştır onu. En doğrusunu doktorun bilir ama bence olumsuz bir durum yokKızlar beşinci gün göbek bağı düşer mi yabir sorun olur mu? Erken mi ? Yanlışlıkla ben mi yaptık acaba bezini bağlarken
Benim buradaki doktorum da çatı muayenesi yapmayacak mısınız dedim yok dedi öyle bir muayene yok. Sen de gayet herkes gibi istersen vajinal doğum yaparsın dedi. Çok ağrın olursa da epidural al dedi. Ben pda nedir bilmiyorum. Nasıl bir uygulama o?olur mu ben varim normal dogum.geceleri bende korkuyorum dogum aklima gelince ve ustelik Türkiye ye izine gittigimde 2 ayri dr a gittim ikisi de sezeryan dedi plasenta pelvik deyipburdaki dr da dalga mi gecmisler ne sezeryani diyor
en son herkes nasil yapiyorsa sende yaparsin deyip motive ediyorum kendimigüldüğüme bakma bende korkuyorum biraz pda ya güveniyorum
Ay masaallah masaallqh ben de 2. Doğum için suni sancı olmadan kendi suyum sancim ile doğum yapma tecrübesi için çok heyecanlıydim ancak bebeğim dönmüyor bi türlü makat danBence genetik değil çünkü annemin doğumları aşırı zor olmuş hatta genç kızken anneme senin yüzünden normal doğuramayacağım derdim. Ama ilk çocuğumda 7 saat bile sancı çekmedim, ikinci de hem doğum yaptım hem dr ebelerle sohbet ettim hatta onlar bile kız sancın yok mu nasıl rahatsın dediler☺üçüncü de suyumun gelmesiyle hastaneye gittim eğer ağrıları bekleseydim arabada doğururdumbakalım bu nasıl olacak bence benim kolay doğumlarımın sebebi çok hareketliyim şuan bile 3 çocukla birlikte 37 haftalık olmama rağmen hala çalışmaya devam ediyorum ☺
Ödem var evet. Ama söyleme fırsatımız olmamış. Çıktıktan sonra aklımıza geldi. Ellerim ve ayaklarımda hafiften başladı. Tezi gebelik şekeri üzerineymiş galiba. Ondan hassas belki bilmiyorum. Eşime söylemiş.Şeker konusunda bana da dikkat et her ihtimale karşı demişti. İnş yarın şekerin iyi çıkar da kafan rahat eder. Tokluk şekerine de baktır muhakkak.
Tansiyona üzüldüm. Ödemin filan var mı? Belki bir anlık bir yükselmedir. İlacı neden hemen verdi anlamadım. Hemen başlamanı da istedi mi? Takip sonrası mı başlayacaksın? Güzel haberlerini bekliyorum
Karnı güzel doyarsa erken düşer derler demek karnı guzel doymusKızlar beşinci gün göbek bağı düşer mi yabir sorun olur mu? Erken mi ? Yanlışlıkla ben mi yaptık acaba bezini bağlarken
Ya bir yerde okumuştum ya da bir eğitimde dinlemiştim, 5.günde de düşebilir göbek bağı diye. Kendini strese sokma lütfenKızlar beşinci gün göbek bağı düşer mi yabir sorun olur mu? Erken mi ? Yanlışlıkla ben mi yaptık acaba bezini bağlarken
O zaman ilaç kararı doğru. Düzene girerse ilaçla ne ala. Tansiyon biliyosun çok riskli. Dikkat et kendine. Geçmiş olsun.Ödem var evet. Ama söyleme fırsatımız olmamış. Çıktıktan sonra aklımıza geldi. Ellerim ve ayaklarımda hafiften başladı. Tezi gebelik şekeri üzerineymiş galiba. Ondan hassas belki bilmiyorum. Eşime söylemiş.
Anlık yükselme değil tansiyondaki. Bir süredir dengesiz zaten ama artık 12 8 altı hiç görmemeye başladım. Normalim 10 7 11 7 falandı. Hatta ben sabah uyandığımda hiç yataktan kalkmadan ölçüyorum. Bu sabah 14 8 falandı. Kimselere söylemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?