2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
1 kasımda doğuma gircem ya 31 Ekim gece 12den sonra yasak o yüzden. 12den önce aldığım da bi işe yaramayacak benimki gece zorluyor

Oy kıyamam ya. Benimki de beş yaşında, şimdiden arada ıngalamaya başladı. Öğretmenleriyle konuştuğumuzda, bu tarz gerilemelerin çok normal olduğunu söylemişlerdi. Bebeğe aşırı ilgi göstermemek, yanında çok sık kucağa almamak gerekiyormuş. Sen abi/abla oldun artık, artık şöyle artık böyle dememek gerekiyormuş. Misafirler tercihen çocuk okuldayken gelsin ve Bebeğe hediye getirenler büyük oğlana da getirsin dediler bana. (Veya siz ayarlayın ayşe teyze sana da bunu almış gibi). Bir de çocuğu bebek bakımına dahil etmek iyi oluyormuş. Bebeğin altını değiştirirken büyükten ıslak mendil, çöp poşeti vb. istemek gibi mesela. Bir de evcilik oynamak özellikle bu dönemde faydalı oluyormuş. En önemlisi de, hastalık önlemlerini önceden konuşmak lazım. Çocuk hasta olursa bebeğe yaklaşamayacağını uygun bir dille önceden anlatmak gerekiyormuş. Bir şekilde alışacaklar. İncinmeden, örselenmeden alışırlar umarım

Magnezyumu gebelikte ne kadar kullandınız? 36. İtibariyle bıraktırdı doktorum bana vitamin ile magnezyumu ama arada alsam mı diyorum ben de. Sezaryenden sonra benim de saçma bir baldır ağrım olmuştu ilkinde ama operasyonla bağdaştırmamıştım. Son bir ay adam gibi yürüyüş yapamama bağlamıştım. Bayağı bir sürmüştü hatta, her yürüyüşüm sonrası hamlık ağrısı gibi ağrıyordu. Kalsiyum yönünden zengin beslenmek de iyi gelebilir belki.

1 kasımda doğuma gircem ya 31 Ekim gece 12den sonra yasak o yüzden. 12den önce aldığım da bi işe yaramayacak benimki gece zorluyor
Gaviscon kullanmadım, bilmiyorum ama operasyondan önce sekiz saatlik açlık istiyorlar, 12 de içilse 8 saat etkisini sürdürmez mi ilaç? Bence sürdürür ve işe yarar. Şimdiden stres yapmamak lazım, stres de mideye hiç iyi gelmez ki. Hem açlığı olası bir kusma durumunda aspirasyon olmasın diye istiyorlar, ilaca izin verirler belki mide sorunu ciddi olursa. Sormak lazım ama bence ilaç 8 saat etki eder herhalde ya. Şeker mi bu? Etsin yani bir zahmet.

Neden bıraktırdı acaba ? Bizim doktorumuz biraz az konuşuyor böyle konularda bilgi vermedi bırakmam için bende hala içiyordum ikisini de

Neden bıraktırdı acaba ? Bizim doktorumuz biraz az konuşuyor böyle konularda bilgi vermedi bırakmam için bende hala içiyordum ikisini de
Ya aslında bizimki de pek vermiyor ama ben her kontrolde soruyordum şunları bunları kullanıyorum, ek lazım mı, devam mı diye. 36 hafta kontrolümde de haftaya bırakabilirsin demişti. Ben ilk gebeliğimde de demir ve galiba d vit dışında bırakmışım her şeyi son haftalarda notlarıma göre. (Bunda dvite de ara ver, doğumdan sonra devam edersin dedi. Pazartesiye planlanıyor doğum). Gerekçesini bilmiyorum.

Canım bu hamilelikten sonra emzirme döneminde kullanılan multivitaminler varmış ağrıların, halsizliğin vs olursa doktoruna danış istersen belli takviye yapar

Gözünüz aydın.. Saglıkla büyütün
Oo grubun ılk normal doğuranı olarak sizi tebrık edıyorum Saglıkla büyüsün bebeğiniz

Benimki de magnezyumla ilgili 32.haftadan sonra sık kullanma dedi. Ağrılarım çok oluyordu, bir hafta kullan, bir hafta ara ver demişti. Yapılan bazı araştırmalara göre magnezyumun ileri haftalarda kullanılmasında bişi var dedi ama hatırlamıyorum. Hap yerine suda eriyen verdiği için, elimdekiler bittikten sonra bu hafta kullanamadım. Cuma günü aklıma gelirse tekrar sorarım.

Beni yatmadan önce aldığım 1 çorba kaşığı gaviscon sabaha kadar idare ediyor. Aldıktan sonra yüksekçe ve sola dönük yatmak iyi geliyor. Özellikle gün içinde düzgün bişeyler yemişsem ve akşam yemeğinde tam doymuşsam daha az yanıyor. Hafif yediğimde daha çok yanıyor sanki. Ama iştah sorunum var ve hep tam doyamıyorum. Yine de İyiki gaviskon var. Bu arada yanma olayı cidden fena..
Mideden neredeyse diline kadar cayır cayır, fokur fokur ne derseniz artık

Benim yeni Dr da günde 2 aldığım Vicium 1e düşürüp ek magnezyum verdi. Hepsi farklı düşünüyor birşeyleri demekki

Gözünüz aydın analı babalı büyütsün inşallah

bu normal doğumlar gece mi başlar hep gözüm korktu. Daha zamanı varken kendi gelmiş minik üstelik

Bana hala biraktirmadi vitamin ve magnezyum ama benim tahlillere göre herhalde birde ben hamile değilken bel fıtığı için normal fizik drum magnezyum veriyordu bu ignelerden daha iyi demişti gerçekten de iyi geliyor bana

Bir de yakın zamanda doğum yapan arkadaşım çok acıdı deyip duruyor
Kızımı spinalle doğurdum hiç birşey hissetmedim ne başım ağrıdı ne belim. Ama sanırım anestezi bana yan etki yapmıştı doğum yapmamın gecesine belden bacaklarıma kadar ürtiker olmuştum kocaman kabartılar vardı bu kez alerji için önlem alınacak.Korkmayın Allah’ın izniyle kolayca atlatacağız

Evet bizimde planımız o şekilde. Anlattıklarınız içimi yaktı resmen niye bu kadar duygulandım bilmiyorum. Kızımı üzmek asla istemiyorum. Ahh anne olmak ne zor

Alerji kaynağının hangi madde olduğu belli mi? Benimki de spinal sezaryendi ve kullanılan maddelerden birine alerjim varmış, operasyn sonrası tansiyonum düştü, kollarım falan pul pul kızardı diye hatırlıyorum çok emin değilim ama hemen müdahale edildi,15. Dk belki en fazla yarım saat geç çıkmışımdır. Koluma bant takmışlardı hatta alerjim var diye ama alerji yapan maddenin adını kaydetmemişim (söylemişlerdi), hastane kayıtlarında da bulamadı anestezist. Allaha emanet gireceğim ben de galiba, biraz tedirginim o yüzden.

Kızlar ben geceden beri fenayım. Mide yanması,ishal,sancı Allah ne verdiyse. Şimdi kasılmaları takip ediyorum dayanamıyorum artık ağlicam
Sen iyi simi bugün de git doktora bi nst gir tekrar daha çok var vajinal isterse de baktır en azından açıklık varmı yokmu anlar yoksa senin bebiş normal gelmeye çalışıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…