2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hayırlı sabahlar arkadaşlar. Ya ben 21 aylık kızımı hala emziriyorum biraz önce emzirirken aklıma takıldı acaba bu bebiş için kolostrom sütü gelir mi yoksa böyle mi devam eder?
bende 23 aylıktı bıraktırdım kolostrum ilk sütü kızımın içemeyeceğinden korktuğumdan bir de hiç birşey yemiyordu çok yapışıktı şimdi 26 aylık oldu kızım. Ama emzirme danışmanları tandem emzirmeyi öneriyor. Muhtemelen kolostrumdan hem ilk çocuğun hemde ikinci çocuğun faydalanacak. Şuan gelen bir şey olduğunu sanmıyorum doğumdan sonra geliyor diye biliyorum

Ya bıraktırmayı çok denemedim geceleri emmiyor ama uykuya geçerken illa istiyor. Dr da tamdem emzirme yapabilirsin deyince bende saldım☺

Bildiğim kadarıyla gebelikle ilgili bir risk yoksa doğuma kadar emzirmekte bir sorun yok, aynı şekilde tandem emzirme de emzirme danışmanlarının hep önerdiği bir şey. Açıkçası halihazırda emen bir bebek varken kolostruma ne olduğunu tam bilmiyorum ama emzirme eğitimlerinden öyle emmekle bitecek bir şey değil diye hatırlıyorum (yani belli bir süre salgılanıyor diye hatırlıyorum), bir emzirme danışmanı, bebek hemşiresi veya emzirmeyi destekleyen bir çocuk doktoru fikir verebilir bu konuda. Büyüğün daha en az üç ayı varmış aslında, hazır süt de varken ne kadar emse, bağışıklığı için o kadar iyi olur. Tabii anne veya bebek için bir sorun teşkil etmiyorsa.

Zaten hamileliğimi ilk öğrendiğimde çok küçüktü bana göre o yüzden bıraktırmayı düşünmedim. Ama gece emzirmeyi bıraktırdım maşaallah iştahı da güzel dediğim gibi karın doyurmak için değil uykuya geçmek için istiyor artık. Doktorum da ebelerimde devam etmemi söyleyince ve denedim kesemeyince bende bıraktım emsin dedim zaten sütüm gelse gelse anca bir kaşık geliyordur öyle yutkunma sesi felan gelmiyor emerken

Evet çok bir süt gelmiyor artık iki yıldan sonra ama anne sütü çocuğun bağışıklığını desteklemeye devam ediyor. Ben oğlumu 2.5 yaşına kadar emzirdim. İştah sorunu ve gece uyanmaları yoktu, pandemi de vardı o yüzden ısrar etmedim bıraksın diye, doktoru da üç yaş sınır olsun dedi. Ama benim canım oğlum ne yaptı? Ben tam covid aşısı oldum, oh antikorları da geçiricem yavruma dedim, kendi kendine bir anda emmeyi bıraktı o yılın sonunda da babasından covid kaptı zaten ama çok şükür bir buçuk gün hafif ateş dışında belirtisi olmadı. Yani imkan varsa ve risk yoksa, emzirmeyi kesmek için acele etmeye gerek yok. Araştırmaların çoğu da bunu destekliyor.

Sağlık ocağı sonuçları çıkmış. Kan şekeri 70 çıkmış referans değeri altında diyor hatta. İyiki baktırmışım. Kendi kendime stres yapıyordum kısıtlanınca. Hani abartılı bir tatlı tüketimim falan olsa tamam derim de. Neyse.

Ama Crp 11.74 çıkmış. Onunla ilgilenmemi lazım yarın gidince o canımı sıktı.

Bu crplere noluyor acababenimde 8 cıkmıstı

Çok yüksek değil ama doğumun yakınsa antibiyotik başlayabilir canım benimde en son 12 çıktı idrarda enfeksiyon vardı şase ve 500 lik antbiyotik hap başladım acil vermişti devlette ben doktoruma sordum başlayalım bencede dedi

Ya benim de alerjik bünyem var en büyük korkum alerji olursam diye. Ağrı kesici alerjisi(göz dudak şişmesi şeklinde), alerjik rinit, alerjik astım(kedi) ve nadiren bazı gıdalara hafif alerjim var. Daha önce 1 kez safra kesesi 2 kez yumurta toplamada genel anestezi aldım ama kullanılan anestezikler spinalde farklı

Zaten biliyorsunuz ama anestezi uzmanına mutlaka söylemek lazım inşallah sorun çıkmaz. Çünkü ben benim gibi olan çok vaka okumadım o kadar kişi doğum yapıyor belki o anın stresinden bile kaynaklanmış olabilir.hayırlı doğumlarımız olsun

Tabi doktoruma da söyledim her yere not aldı, anestezi uzmanına da belirteceğim. Son yumurta toplamadan önce propofol u vermeden önce tedirgin olmuştu anestezi teknikeri yumurtaya alerjiniz yok değil mi diye. Umarım anafilaksi tarzında ciddi alerji olmasın da ürtiker e razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…