Yok hayır ama üç tane falan iğne yapıldı bana da. Zaten o kadar alerjik bir bünyem varki çocukluğumdan beri uğraşıyorum o kadar test yaptırdım bulunamadı. Daha önce de iki üç kere ürtiker olmuştum ama doğumdan sonraki çok kötüydü kabartılar parmak kalınlığındayım. Daha önce genel anestezi lokal anestezi Sedasyon falan almıştım hiç sorun yaşamamıştım ama spinalde gerçekten uzun süre ürtikerle cebelleştim bir hafta falan sürdü.Alerji kaynağının hangi madde olduğu belli mi? Benimki de spinal sezaryendi ve kullanılan maddelerden birine alerjim varmış, operasyn sonrası tansiyonum düştü, kollarım falan pul pul kızardı diye hatırlıyorum çok emin değilim ama hemen müdahale edildi,15. Dk belki en fazla yarım saat geç çıkmışımdır. Koluma bant takmışlardı hatta alerjim var diye ama alerji yapan maddenin adını kaydetmemişim (söylemişlerdi), hastane kayıtlarında da bulamadı anestezist. Allaha emanet gireceğim ben de galiba, biraz tedirginim o yüzden.
Ahah ben takip edemedim. Ama baya çok kişi. Kasım anneleri patır patır döküldü ekimde. Neyseki haberler hep iyiŞuana kadar kaç kişi doğum yaptı sayı verin banayeni doğum yapan arkadaşlari da tebrik ediyorum gözünüz aydın olsun inşallah darisi bana kalan arkadaşlarma inşallah
Yok hayır ama üç tane falan iğne yapıldı bana da. Zaten o kadar alerjik bir bünyem varki çocukluğumdan beri uğraşıyorum o kadar test yaptırdım bulunamadı. Daha önce de iki üç kere ürtiker olmuştum ama doğumdan sonraki çok kötüydü kabartılar parmak kalınlığındayım. Daha önce genel anestezi lokal anestezi Sedasyon falan almıştım hiç sorun yaşamamıştım ama spinalde gerçekten uzun süre ürtikerle cebelleştim bir hafta falan sürdü.
Tövbe yarabbi kişi gömlek ile geçirmek, vucudu hafif serin tutmak...Evet top tasiyor gibiay yok ben yaniyorum ya. Bugun bi toplantida 'soğuk dimi' dedi birisi. Nasil baktiysam "tamam sen üsümüyorsundur" dedi surekli bi bunalma halindeyim ben normalde de vucudumu hafif serin tutmayi severim ama kısı gömlekle geciren tiplerdenim
Ay inanmıyorum günlerimiz çok yakınmış doğurmuşsun hadi hayırlı olsun canım Allah bahtını açık etsin . Merak ettim kuveze girdi mi?dün saat 22 itibariyle normal doğum yaparak elendim ben. bal küpüm 2-4 hafta daha beklemek istememiş, bir gece ansızın 4 cm açıklıkla hastaneye gittim. 24 saate yakın açılmayı ve doğumu bekledim ama her şey ağlamasından sonra geçti. şimdi tedavim sürüyor, hepinize tek nefeste doğumlar diliyorum bana sessiz de takılsam çok şey kattınız.
Kasilmalari önleyip doğumu geciktiriyor o yüzden magnezyum maksimum 36. Haftada kesiliyor ama sezeruan olacak biri için bence önemli değil doğuma kadar içebilir yine dr a danışmak lazımNeden bıraktırdı acaba ? Bizim doktorumuz biraz az konuşuyor böyle konularda bilgi vermedi bırakmam için bende hala içiyordum ikisini de
Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benimKızlar ben bu cuma doğuruyorum sabah 7 debenim ödemim arttı tansiyonum aynı ama ayaklarım fena, zaten idrarda proteinde eser miktarda çıkmıştı. Tablo yavaş yavaş preeklampsiye doğru diyor doktorda bugün görünce yüzün ödemlenmiş dedi 2 günde herşey değişmeye başladı şaka gibi o yüzden p.tesiyi beklemiycem cuma sabahtan alıcak 36+5 te doğurucam
Evet 1 kasıma 4 kişi olduk hosgeldinnnnBugün bizimde kontrolümüz vardı 37+2 kilosu 3100 olmuş şükür ama bende şeker var önde olmaması gelişimi hep çok önemliydi bizim için ve 3 Kasım demişti ama 1 Kasıma çekti doktorumuz sezeryanı ay resmen 1 hafta kaldı ne çabuk geçti ben daha doyamadım resmen hamilelik zor ama çokta güzeldi ve ilk kez renkli ultrasonda gördük bugün kimseye benzetemedik ne bana ne babayaaynı gözüktüğü gibi mi doğuyor bu bebeler bal yanak bir kız olacak galiba ya doğunca göreceğiz
Biz senle niye herşeyimi aynı ben de dün son balığı yedimHamileliğin son balığını da yemiş bulunuyorum çok şükürsancım var ya
37+4 de 3100 ölçtü doktorum 38+4 de 1 Kasım da kucağıma alacağım ben de . Amma çoğaldık 1 Kasımlar olarakBugün bizimde kontrolümüz vardı 37+2 kilosu 3100 olmuş şükür ama bende şeker var önde olmaması gelişimi hep çok önemliydi bizim için ve 3 Kasım demişti ama 1 Kasıma çekti doktorumuz sezeryanı ay resmen 1 hafta kaldı ne çabuk geçti ben daha doyamadım resmen hamilelik zor ama çokta güzeldi ve ilk kez renkli ultrasonda gördük bugün kimseye benzetemedik ne bana ne babayaaynı gözüktüğü gibi mi doğuyor bu bebeler bal yanak bir kız olacak galiba ya doğunca göreceğiz
Nasıl oldun?1 kasımda doğuma gircem ya 31 Ekim gece 12den sonra yasak o yüzden. 12den önce aldığım da bi işe yaramayacak benimki gece zorluyor
Yaa kıyamam size o dengeyi kurmak gerçekten zor ama halledersinizÖyleymiş cidden benim ikinci olmasına rağmen göğsüme yatırıyorum ellerini açıyorum öpüyorum böyle küçük küçük ama yetmiyor yani alıp içime sokasım geliyoroğlum çok kıskandığı için o olduğu zamanlar sevemiyorum pek ama sürekli emme haliyle kucağıma almak zorunda kalıyorum sonra büyük oğluma üzülüyorum mahsumlaşıyor baya bir kısır döngüdeyiz bakalım siz eve çıktınız dimi
Maşallah sizeYaa kıyamam size o dengeyi kurmak gerçekten zor ama halledersinizevet dün akşam çıktık evimizdeyiz bizde
Sanki ben olucam gibi öyle hissettim nedenseAhah ben takip edemedim. Ama baya çok kişi. Kasım anneleri patır patır döküldü ekimde. Neyseki haberler hep iyi
Sonuncu kim doğuracak onu merak ediyorum benböyle 42. Haftada falan
Evet gelebilir bence artık bırakmalısın. Çünkü bebek yeni doğunca gelen yoğun sarı süt bebegin ilk aşısı en büyük bağışıklık kaynağı olir çok değerli ve sınırlı gelen bir suttur. Diyelim şimdi gelmedi ki bence geliyor olabilir ama Şimdi kesmezsen bebek doğunca bi anda kesemezsin yine emzirirken bebeğe ait olan kolestaz denen yoğun sari en bağışıklık veren ilk sütü de kızın emmis olur bebegin hakkına girersin bence . Sonuçta 27 aylık artık süte ihtiyacı yokHayırlı sabahlar arkadaşlar. Ya ben 21 aylık kızımı hala emziriyorum biraz önce emzirirken aklıma takıldı acaba bu bebiş için kolostrom sütü gelir mi yoksa böyle mi devam eder?
Ya bıraktırmayı çok denemedim geceleri emmiyor ama uykuya geçerken illa istiyor. Dr da tamdem emzirme yapabilirsin deyince bende saldım☺Evet gelebilir bence artık bırakmalısın. Çünkü bebek yeni doğunca gelen yoğun sarı süt bebegin ilk aşısı en büyük bağışıklık kaynağı olir çok değerli ve sınırlı gelen bir suttur. Diyelim şimdi gelmedi ki bence geliyor olabilir ama Şimdi kesmezsen bebek doğunca bi anda kesemezsin yine emzirirken bebeğe ait olan kolestaz denen yoğun sari en bağışıklık veren ilk sütü de kızın emmis olur bebegin hakkına girersin bence . Sonuçta 27 aylık artık süte ihtiyacı yok
Katılıyorum kesinlikleEvet gelebilir bence artık bırakmalısın. Çünkü bebek yeni doğunca gelen yoğun sarı süt bebegin ilk aşısı en büyük bağışıklık kaynağı olir çok değerli ve sınırlı gelen bir suttur. Diyelim şimdi gelmedi ki bence geliyor olabilir ama Şimdi kesmezsen bebek doğunca bi anda kesemezsin yine emzirirken bebeğe ait olan kolestaz denen yoğun sari en bağışıklık veren ilk sütü de kızın emmis olur bebegin hakkına girersin bence . Sonuçta 27 aylık artık süte ihtiyacı yok
Yani tabi karar senin canım ama bence 27 aylık bir çocuk için süt sadece tiryakilik olur hiç bir besleyici gerekliliği yok . Tabi doktorunu da dinle ancak ben açıkçası bazı konularda dr bir şey dese bile iç güdüm bi sey söylüyorsa ona da kulak veriyorum doktorlar genel tabirler pediatrik araştırmalar cart curt konuşuyor ama benim iç güdüm başka diyorsa kendi sesimi dinliyorum. Şuanda mesela ben olsam çoktan bırakırdım geç bile kalmışsın hadi o yoğun sarı ilk aşı diye gecen sütün hakkına girmesini de geçtim sana da çok zor olur sadece uykuya geçerken emen kızın, bebeğin sürekli emdigini görünce elinden oyuncak alınınca ısrarla onu oynamak isteyen bi cocuk gibi meme diye tutturup sadece uykuya geçişte değil sürekli emmek isteyebilir bebek emerken ağlayıp onu bırak beni emzir diyebilir sonuçta meme sadecec onundu ona aitdi önceden. Yani o zaman vay haline . Senin yerinde olsam hızlıca emzige beze baybay olayı gibi memeye bay bay olayına girer biraktiririm sana da çok zor olur çünkü. Bi de bebeğini istediğin kadar emzir , kızın büyük olduğu ocin yağlı sütü daha çok hızlı emerek bebeğe yağsız ön süt kalabilir .Ya bıraktırmayı çok denemedim geceleri emmiyor ama uykuya geçerken illa istiyor. Dr da tamdem emzirme yapabilirsin deyince bende saldım☺
Maşallah 2 yaşına gelicek bence bırakmalısın emzikle falan oyalamaya çalışsan doğumada az kalmış belli ki ben şuan sıksam gelicek biliyorum 8 haftada başladı şuan bile karışabilir sarı süt normal sütYa bıraktırmayı çok denemedim geceleri emmiyor ama uykuya geçerken illa istiyor. Dr da tamdem emzirme yapabilirsin deyince bende saldım☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?