- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Onunla ilgili bir şey demedi ebe belki yarın kendi doktorum söylerCiğer geliştirici yapacaklar mıymış
Sakin olmaya çalış kuzum biliyorum zor ama bebeğin için kendin için.Şimdi birşey söylesen senden kötüsü olmaz güzellikle eşine söyle başka bir şekilde en azından güzellikle söyler onlaraYaa kv artık birşey bulamıyor diyorki bu çiçeğin saksını değiş saksı küçük banyoda oda kokusu var onu niye açtınız kesmeniz lazım dı diyor kapağını ben mi abartıyorum acababebek benim kardeşime benziyor yok yok benzemiyor diyor hayır benzese ne olacak diğer oğlum babanın kopyası benim ailem bir kez bişey demedi sonuçta bebek bu ya benim tarafıma ya onun tarafına benzeyecek sinirden başım tuttu
Hayırlısı olsun canım Rabbim sağlıkla hayırlı doğumlar nasip etsin kasım bebeleri erken davranıyor acelecilerİyi akşamlar kızlar. Doktora gittim alttan muayene ettiler ve nstye bağladılar. 1 cm açıklığım varmış ve nstde çıkan sancılar minik minikmiş. 24 saatte de doğum olur 48 saatte de daha uzun sürede de olabilir dedi ebe. Doktorumla görüştüler yatış verdiler ama evim yakın olduğu için kabul etmedim çıktım yarın tekrar gideceğim. Ve haftası küçük dediğim gibi olurda doğarsa erken doğuma giriyor ve beni neler bekler bilmiyorum.
Canım beslenme için sondalar var ondan alabilirsin,biberonun içine koyuyorsun bir tarafını diğerini göğsünün ucuyla birlikte bebeğe veriyorsun bebek böylece memeyi emiyor zamanla da gelişir diye düşünüyorumKızlar bizim bebişin çene kasları çok güçsüz doktor da söyledi emzik vereyim mi emme gücü çok zayıf ve aç kaldığını düşünüyorum mama takviyesi de yapıyoz o yüzden.Memede uyanık tutmak için bir formülünüz var mı bizim bebiş gıdıklanmıyor hemşire bile dedi bu bebek neden gıdıklamadan etkilenmiyor diye.Bir de biberon kullanmak zorunda da kaldım sağım yapıyorum az bişey çıkıyor.Biberon kullanırken meme reddi de olmaması için yapabileceğim dikkat etmem gereken bişey var mı?(biberon philips avent yavaş akışlı)
Hiç belli olmaz inan ben 10 gündür 2 cm açıklıkla bekliyorum doğumu üstelik harektler yapıyorum yürüyüş yapıyorum düzenli plates yapıyorum tık yok sen bu süreçte hep yat inşallah 2 hafta kadar ilerletirsin 37.haftada doğarsa bile zamanında doğumİyi akşamlar kızlar. Doktora gittim alttan muayene ettiler ve nstye bağladılar. 1 cm açıklığım varmış ve nstde çıkan sancılar minik minikmiş. 24 saatte de doğum olur 48 saatte de daha uzun sürede de olabilir dedi ebe. Doktorumla görüştüler yatış verdiler ama evim yakın olduğu için kabul etmedim çıktım yarın tekrar gideceğim. Ve haftası küçük dediğim gibi olurda doğarsa erken doğuma giriyor ve beni neler bekler bilmiyorum.
Vallahi baştan kesin doğurmadan önce kimse gelmesin zaten erken doğum yaptım ister istemez kendimi suçlu hissediyorum lohusa kafasımı bilmiyorum artık ama kimseye tahammülüm yokAy sinir oldum ya.. Ufff kayınvalideler ve görümcelersinir oldum ya, ay bizi bize bırakın ya
Sanırım son çare bende kovucam eşime dedim yani bu şekilde devam etmez bu durum sütüm de kesilir bebek kucağımda ağladım baya başım ağrıdı vallahi zor sakinleştim gerçekten çok duygusalımYa o kadar haklısın ki zaten evde bir çocuk daha var misafirliğe gelmek 3 çocukla nedirhepsi ayrı bir dert gerçekten ben kesinlikle istemiyorum hastanede görüp gidecekler evde oda yok annem kalacak bizde. Bana sürekli hala devam ediyor bu görüntülü aramalarda bu çocuk zayıflamış diyor öyle bir takıntısı var. Lohusayken de ay yazık emzirsene açlıktan ağlıyor ay sütün mü yetmiyor ay şöyle diye diye canımdan bezdirmişti. Ben resmen kovdum ve o günden beri düzelmiyor aramız aslında zaten çok sevmezdim eşime gitsin istemiyorum dedim o da duymuştu bizde o yüzden aynı evin içinde konuşma çok fenalar
Hiç sorma yaa hamileyken üzdüler ayrı şimdi de bebeğim kucağımda ağlattılar sütüm etkilenecek diye korkuyorumOff kıyamambu kadar kalabalık size gelmelerş başlı başına saçma zaten
10 gündür içime attım attım en son patladım bir insan hiç mi vazgeçmez süt de süt vallahi biri daha süt derse kafayı yicemSakin olmaya çalış kuzum biliyorum zor ama bebeğin için kendin için.Şimdi birşey söylesen senden kötüsü olmaz güzellikle eşine söyle başka bir şekilde en azından güzellikle söyler onlara
Eşin ne dedi senin konuşmalarına, ya 3 çocukla gelmek neyin kafası anlamıyorum. Sen ve bebeğinden daha önemli hiç birşey yok inan. Kırılırlarsa kırılsınlar. Senin kırılmanı üzülmeni takan var mı? Vakit kaybetmeden onlarla konuş net ve dik bir şekilde, kırılsalar da zamanla geçer siz ailesiniz merak etmeVallahi baştan kesin doğurmadan önce kimse gelmesin zaten erken doğum yaptım ister istemez kendimi suçlu hissediyorum lohusa kafasımı bilmiyorum artık ama kimseye tahammülüm yok
Sanırım son çare bende kovucam eşime dedim yani bu şekilde devam etmez bu durum sütüm de kesilir bebek kucağımda ağladım baya başım ağrıdı vallahi zor sakinleştim gerçekten çok duygusalım
Hiç sorma yaa hamileyken üzdüler ayrı şimdi de bebeğim kucağımda ağlattılar sütüm etkilenecek diye korkuyorum
10 gündür içime attım attım en son patladım bir insan hiç mi vazgeçmez süt de süt vallahi biri daha süt derse kafayı yicem
Seni çok iyi anlıyorum ilk 1 hafta annem kaldı sonra kaynanamin da görmek hakkı tabi annem gitti o geldi inan hayat cehennem oldu . Yemek yaptı temizliğe yardım etti Allah yukarıda ama ne fayda vallahi Kuru soğan ekmek yiyip evi bok goturseydi tercih ederdim o kadar yıprattı ki beni inan esim işten geldi onu gördüm ve bir anda ağlama krizine girdim hani durup dururken bir anda aniden yani düşün hiç bir söz cümle vb olmadı sadece çok doldugum bir anda patladım sakinleşip susmaya çalışıyorum ama elimde değil gözlerimden öyle suzuluyor ki yaşlar sessiz olmaha çalışıyorum hıçkırarak ağlamayı durduramıyorum asla kontrol edemedim ben ağlıyorum hâlâ tepemde dikiliyor ne oldu şimdi diye .. Ya bi git diger odaya da kocam sakinleştirsin demi ama yok neyse zar zor tuttum kendimi içime ağladım gittim elimi yüzümü yıkadım ama o an cidden çok kötü bir andı çok yoruldum yıprandım çenesi asla durmuyor her lafa söze muhalefet her olaya karışıyor illa onun dediği olsun istiyor çünkü ben cahil cühela bilgisiz deneyimsiz biriyim kendi çocuğunu büyüteli 30 küsür sene geçmiş ama sanki daha dün buyutmus gibi her konuda fikir sahibi yani hatirlasa bile o zamanın doğrusu ile şimdiki doğru bir olmaz. Bana resmen çocuğu ser sefil edeceksin heder olacak elinde demeye getirdi . Al götür desem sana yemin olsun bebeğimi alıp gidecekti evine ben bakarım diyecekti o derece yani ama hep iç gudumu dinledim bildiğimi yaptım tabi bu süreçte de psikolojik olarak çok yoruldum he deyip kendi bildiğini yapsan da insan çok geriliyor anlıyorum seni ne diyim Allah sabır versin inşallahVallahi baştan kesin doğurmadan önce kimse gelmesin zaten erken doğum yaptım ister istemez kendimi suçlu hissediyorum lohusa kafasımı bilmiyorum artık ama kimseye tahammülüm yok
Sanırım son çare bende kovucam eşime dedim yani bu şekilde devam etmez bu durum sütüm de kesilir bebek kucağımda ağladım baya başım ağrıdı vallahi zor sakinleştim gerçekten çok duygusalım
Hiç sorma yaa hamileyken üzdüler ayrı şimdi de bebeğim kucağımda ağlattılar sütüm etkilenecek diye korkuyorum
10 gündür içime attım attım en son patladım bir insan hiç mi vazgeçmez süt de süt vallahi biri daha süt derse kafayı yicem
Doğuruyorum doğuruyorum dedin dediiinnn sonunda doğuruyorsunNstye girdim 2 kere 100ü gördü sancım. Doktor doğuma alacaktı almadı gece boyu böyle giderse napcam onu düşünüyorum gün boyu sancı çektim
Ben de tam seni sorcaktım yazmıssın beklicek mi 1 kasımı doktorNstye girdim 2 kere 100ü gördü sancım. Doktor doğuma alacaktı almadı gece boyu böyle giderse napcam onu düşünüyorum gün boyu sancı çektim
O beklerde ben bekler miyim bilmiyorumBen de tam seni sorcaktım yazmıssın beklicek mi 1 kasımı doktor
Senin acı eşiğin çok düşük demek ki ya kötü olmuş.. normalde öyle düzensiz iki kere falan 100 u gören sancı gün boyu süründürmez çünkü sen bi kac gündür sancı çekiyorsun en ufak sancılar bile şiddetli hissediliyor demek ki sende . Düzensiz arada bir gelen sancılar genelde doğru düzgün hissedilmez veya çok ağrı verip rahatsız etmez çünküNstye girdim 2 kere 100ü gördü sancım. Doktor doğuma alacaktı almadı gece boyu böyle giderse napcam onu düşünüyorum gün boyu sancı çektim
Eşimde içine atma kimi kırmak istiyorsan kır dedi üzülüp sitres olma ben konuşucam yinede dedi fayda ederseEşin ne dedi senin konuşmalarına, ya 3 çocukla gelmek neyin kafası anlamıyorum. Sen ve bebeğinden daha önemli hiç birşey yok inan. Kırılırlarsa kırılsınlar. Senin kırılmanı üzülmeni takan var mı? Vakit kaybetmeden onlarla konuş net ve dik bir şekilde, kırılsalar da zamanla geçer siz ailesiniz merak etme
Benim alt katımda oturuyor ama annem burda diye sürekli geliyor normalde gelmez gitmez annem gidince mesafe koyucam yoksa akıl sağlığımdan olurum bende bugün bebek kucağımda ağladım hüngür hüngür istersen annenle sizi götüreyim biraz kal kafanı dağıt dedi ama ben eşimle kalmak istiyorum sessiz sakin bir şekilde ama eşim işteyken oğlumu okula götürüp getirecek yada bebeğe bakacak ben götürüp getirecem bir şekilde diyalog kurmak zorunda kalacağız hiç susmuyor Allahım napcam o anlarda bilmiyorumSeni çok iyi anlıyorum ilk 1 hafta annem kaldı sonra kaynanamin da görmek hakkı tabi annem gitti o geldi inan hayat cehennem oldu . Yemek yaptı temizliğe yardım etti Allah yukarıda ama ne fayda vallahi Kuru soğan ekmek yiyip evi bok goturseydi tercih ederdim o kadar yıprattı ki beni inan esim işten geldi onu gördüm ve bir anda ağlama krizine girdim hani durup dururken bir anda aniden yani düşün hiç bir söz cümle vb olmadı sadece çok doldugum bir anda patladım sakinleşip susmaya çalışıyorum ama elimde değil gözlerimden öyle suzuluyor ki yaşlar sessiz olmaha çalışıyorum hıçkırarak ağlamayı durduramıyorum asla kontrol edemedim ben ağlıyorum hâlâ tepemde dikiliyor ne oldu şimdi diye .. Ya bi git diger odaya da kocam sakinleştirsin demi ama yok neyse zar zor tuttum kendimi içime ağladım gittim elimi yüzümü yıkadım ama o an cidden çok kötü bir andı çok yoruldum yıprandım çenesi asla durmuyor her lafa söze muhalefet her olaya karışıyor illa onun dediği olsun istiyor çünkü ben cahil cühela bilgisiz deneyimsiz biriyim kendi çocuğunu büyüteli 30 küsür sene geçmiş ama sanki daha dün buyutmus gibi her konuda fikir sahibi yani hatirlasa bile o zamanın doğrusu ile şimdiki doğru bir olmaz. Bana resmen çocuğu ser sefil edeceksin heder olacak elinde demeye getirdi . Al götür desem sana yemin olsun bebeğimi alıp gidecekti evine ben bakarım diyecekti o derece yani ama hep iç gudumu dinledim bildiğimi yaptım tabi bu süreçte de psikolojik olarak çok yoruldum he deyip kendi bildiğini yapsan da insan çok geriliyor anlıyorum seni ne diyim Allah sabır versin inşallah
Bende onu yazıyodum haftası ve kilosu zaten düşüktü bebegin yapılsa çok daha iyi olurduCiğer geliştirici yapacaklar mıymış
Kendi doktorun mu değilse yarın kendi doktorunda gelir en azından o doğum yaptırmış olurNstye girdim 2 kere 100ü gördü sancım. Doktor doğuma alacaktı almadı gece boyu böyle giderse napcam onu düşünüyorum gün boyu sancı çektim
Kendi doktorumu aradılar ya deli etti beniKendi doktorun mu değilse yarın kendi doktorunda gelir en azından o doğum yaptırmış olur
Yarın sabah gideceğim doktoruma soracağım kendisine aklımdaBende onu yazıyodum haftası ve kilosu zaten düşüktü bebegin yapılsa çok daha iyi olurdu
Sankiyagmurcicegii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?