- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
Ben yanlış hatırlıyor olabilirim canım ama siz alt üst aynı apartmanda oturuyordunuz demi . Yani eğer öyleyse yuh diyorum . Sonuçta gelinin doğum yapmış başlarına yemekli misafir getirmek nedir . Kaynin eltin gelirler bebeği görürler az otururlar zaten sezeruanlisin sonra efendi efendi kalkarlar madem 2 saatlik yoldan geldiler gider güzelce kayınvalidene karınlarını doyurur oturur çaylarını uzun uzun orada içerler. Eğer aynı apartmanda değilseniz de yine kaynin ile eltinin gelip bi kahve içip vakitlice kalkıp kayınvalidenlerin evine gidip yemeklerini yine orada yemesi gerekirdi. Gerçekten çok anlayışsız bir kv var sende. Sonuçta onun eli boş senin annen hem sana bakıyor hem bebeğe sen sezeryanlisin kalkıp iş güç yemek as yapamazsın annen de size yardım ediyor doğurali kaç gün oldu zaten daha toparlanmadinjz en yorgun süreçler bir de sen kızartma yap demesi çok ayıp cidden insan söylemeye utanır ki kızartma evi kokutur evde küçük bebek var ev lohusa evi ne alaka yani . Yaparsın kızartmani, dünür ben kızartma yapacağım sen de sofraya kahvaltı tarzı koyarsın der neyse aslında o senden de bekledi bence ama sen direk annemle konuş deyince prenses misin diye düşünmüştür Allah im .. Ha torunlarını sevmesine bir şey diyemem çünkü belki onların aklı eriyo kiskanmasinlar diye yapmıştır senin bebeğin daha farkında değil ama onların yanında bebeği sevse belki uzulirler sebep bu olabilir bilemiyorum. Eşin umarım bu halleri görüyordur. İlerde torunum da torunum dediğinde hatırlatırsin..Ben pazartesi doğum yaptım ya o gün öğleden sonra kv babamla geldi 1 saate yakın durdu gitti. Şaşırdım az kaldı diye anneme emziriyor falan rahatsız olmasın demiş neyse iyi düşünmüş. Sonra da ne arıyor ne soruyor falan ondan sonra duydum ki zeytin toplucakmış kp ile. Salı ses seda yoktu. Çarşamba persembe zeytin topladılar herhalde ama anlamadığım şu benim zeytin zamanı mıydı yani şimdi Allah askına senin torunun doğmuş ya. Zaten gelsin istemiyordum yavan hareketlerinden ona da tamam dedim işime geldi. Perşembe günü beni arıyor yani dün diyor ki işte eltin kaynın vs gelecek yemekte yeriz nasıl yapalım falan fistan annen orada mı dedi dedim ki gelsinler çünkü 1 bucuk saat uzaklıktan geliyorlar annemde burada sen ara annemi aranızda konusun yemek için dedim çünkü kaynım her şeyi yemez. Annemi aramış gelcez vs diye bi de diyormuş ki sen yap yemekleri işte uydur oradan bir şeyler kızartma yap biz geliriz. Annemde ben yapamam kızartma evin içinde şimdi sen oradan şunu şunu yap bende yanına yaparım demiş. Sonra söyledi annem bana o kadar şaşırdım ki ulen sen gelmemişsin arayıp sormamışsın bile bi de yemeğe gelecek yemeğide annem yapacak. Biz kaç gündür zaten rezil oluyoruz burada cocuk, yemek, ağrı, uykusuzluk vs kendisinin yapıp getirmesi gerekirken bir de kızartma siparişi veriyor. Neyse hadi geldiler. Eltimin haberi bile yok olaydan bu arada bana dedi ki anneme o kadar söyledim anne bak daha yeni gidilmez kahve içeriz kalkarız yemek yenmez dedim dedi bende dedim ki vallaha bana öyle söylemedi bende tamam dedim dedim. Ya dönüp bebeğimin yüzüne bakmadı bile ya. Zaten ben bi kere konu açmıştım kv kaynımı, eltimi ve cocuklarını aşırı tutuyor ve aşırı ayrımcılık yapıyor. Bebeğe bi kere baktı anam kara kız zart zurt dedi o kadar. Kucağına bile almadı. Önce eltimin büyük kızını öptü kokladı sonra küçük olanı kucağına bi aldı anam bebeğime anam güzelime sen büyüdün mü ettin mi bir sürü işte laf sayıyor ama nasıl seviyor öyle böyle değil gidene kadar kucağından indirmedi cocugu. Kalkarlarken gidip öpmedim bile. Ayrıca şu da var eltime ya da kaynıma oğlum siz haftaya gelin ya da bir kaç gün sonra gelin bak abinin karısı doğum yaptı bi kaç gün gideyim destek olayım diyebilirdi. 1.5 saat yoldan geldiler ya kalacaklar iki gün. Ama onda düşünce yok ki akılsız yavan. Geldi işte uğrasmadan yedi içti moral bozdu affedersin defoldu gitti. Kahve diyor bir de küfür edicem olmucak var ya cok sinirlendim ya.