Bebeğim meme ile kavga ediyor resmen şimdi sağayım dedim 30 cc zor çıktı 60 70 cc kadar çıkardı öncedenKuzu nasıl anladın azaldığını peki?
Bunları denicem çok teşekkür ederimBen hala kompostoya devam ediyorum ama memeler yumuşadı eskisi kadar dolgun değil. Bir yerden sonra bebeğe yetecek kadar süt doluyor memeler, azalmış gibi hissetmebenim komposto tarifi hurma dut kuru üzüm kuru kayısı elma ve tarçın bir yemek kaşığı da şeker her gün 2 kase içiyorum. Bir de vitamin kullanıyorum emziren anneler için o kadar
Aynen canım, doktorum da çok uğraştı normal olsun diye, ama suni verse yine sokamayacak kanala kafayı belli oldu artık o, haftam ileri olduğu için kakasını yapacak daha kötü olacak. Beni tek üzen bilseydim 39. Haftada alırdım kucağıma bebeğimi.Aman denemesin onunkisi bana benziyor biraz ben denedim de noldu suyum bitti, açılma artmadı, kafası kanala inmedi sonra sezaryene aldılar çektiğim acıyla kaldım artı bir de sezaryende zorladı bu sefer iğneyi yapacaklar beş dk bir sancı giriyor yapamıyorlar çünkü ben kendimi kasıyorum.
Çenesi ağzı çalışıyor emerken emiyor aslında ama yutkunma sesine dikkat etmedim. Sıkınca süt öyle şarıl şarıl da gelmiyor açıkçası. Baya bi sıkıyorum sarımsı küçük nokta gibi geliyor öyle mi gelmesi gerekiyor?Yutma sesi geliyor mu duyuyor musun
Sıcak uygulama yapmak da sütün akmasını sağlıyormuş. Öyle de dene istersen. Çünkü durduk yere azalmaz benceBebeğim meme ile kavga ediyor resmen şimdi sağayım dedim 30 cc zor çıktı 60 70 cc kadar çıkardı önceden
Canım öncelikle alttaki günlüğünü düzenle istersen doğurali kac gun oldu görelim şimdi kafam karışık kusura bakma kaç gün oldu doğum uapali hatırlamıyorum ama sarı gelmesi çok iyi aslında hala en kaliteli sütten geliyor sen yutkunma sesine odaklan sessiz ortama dinle o sesi duyuyorsan süt geliyordur sütünün az olduğunu düşünüyorsan daha sık emzir ne kadar emzirirsen o kadar süt olur .Çenesi ağzı çalışıyor emerken emiyor aslında ama yutkunma sesine dikkat etmedim. Sıkınca süt öyle şarıl şarıl da gelmiyor açıkçası. Baya bi sıkıyorum sarımsı küçük nokta gibi geliyor öyle mi gelmesi gerekiyor?
Ah kuzum ya ben cesaret edemem Allah korusun çok riskliyildizsavascisi kız bugün doktorun asistanıyla konuşurken doğum muhabbetini, geçen ay Rus bir hastasının bebeği makat gelişliymiş kadın normal yapıcam diye tuturmuş, Rus'larda normal doğum gurur meselesi gibi bişeymiş. Doktorum makat gelişli bebeği normal doğurtmuş. Direkt aklıma sen geldin orda.
Çok sağol canım. Dün doğum yaptım ben dün gündüz iyiydi uyuyordu sürekli hatta zorla emsin diye uyandırmaya çalıştım zor oluyordu. Ama gece oldu dün feryat figan:)) bende hiç uyumadım az önce eşime verdim mama verirken onda uyudu. Bende o ara uyudum. Valla eşime gelince maşallah usluCanım öncelikle alttaki günlüğünü düzenle istersen doğurali kac gun oldu görelim şimdi kafam karışık kusura bakma kaç gün oldu doğum uapali hatırlamıyorum ama sarı gelmesi çok iyi aslında hala en kaliteli sütten geliyor sen yutkunma sesine odaklan sessiz ortama dinle o sesi duyuyorsan süt geliyordur sütünün az olduğunu düşünüyorsan daha sık emzir ne kadar emzirirsen o kadar süt olur .
Galactaco ya da bestlak damla kullan bi de az önce mesajlarım da görürsün bi fotoğraf paylaştım süt artması için iki mesaj önce falan onu kaydet dene çok işe yarıyor. Göğüslerin yumuşak olmasına da aldanma zamanla göğüs terbiye oluyor sertlik gidiyor ama süt kaliyo . Bol dereotu bol bulgur pilavı öneririm ha Kuru incir de çok iyi geliyor
Her duşta tarak ile göğüslerini tara masaj gibi açılsın kanallar
Aynı ben . Ama bu sefer güzel oldu yani daha kolay oldu çok panik olmadan atlattım çok şükür. Darısı sana inşallah. Bence bekle ben daha önce plansız sezeryan yaptım hiç sıkıntı olmadı.Ayyyy vallahi suan çok şaşırdım
Sevindim
Heyecanlandım
Cok karışık duygular
Senin adına çok çok sevindim inan ki
Yani ben yarın 37+3 oluyorum dönmediğine net eminim çünkü Popo ile başı ayırt edebiliyorum elimle zayıf olduğum için şekil belli oluyor ama yine de tabi ki Rabbım nasip ederse belki de benim de döner vallahi çok heyecan yaptım ama umutlanmak da istemiyorum sezeryan dan korktuğum için
( ben genel olarak ameliyat dan korkan biriyim kapısından geçerken gerilrim panik atağım tutar kafamda senaryo kurulur ya ayaklarım açılmazsa ya tansiyonum oynar tam uyuturlar da uyanamazsam diye hep korkarım bu yüzden başıma geliyor galiba karnın yarilmasi düşüncesi başlı başına beni mahvediyor zaten )
Ama evladım için mecbur olunca kabullenmeye çalışıyorum bak simdi tekrar umudum yeşerdibi şeyler yapmış miydin peki ?
Ayy doktor yarın bana haftaya çarşamba ya gün verirse 38+0 oluyorum kabul etmeyip beklesem mi ki . Aniden suyum sancim gelir ani tok karna sezeryan a alınamam diye de tedirginim aslında beklemek konusunda
Normali varken bence normali tercih etmelisinbnde yarın 37+3 oluyorum canım. ilk bebeğim ve sezeryan mı olsam normali mi beklesem hiç bilmiyorum. baya tedirginim. yarın kontrole gidicem bakalım
Benim de yarın sezaryenim var hem de öğlen. Ama bugün de arayıp gece 12 den sonra birşey yemeyin dediler. Serum takarız dedilerGünaydın kızlar yarın sabah sezeryanım var 8 de. Doktoruma sormayı unuttum ne kadar önceden yemeği içmeyi kesiyorduk acaba ?
Canım çıkınca bizi de bilgilendir mutlaka. Çok güzel geçsin doğumun. Bebeğin de sağlıkla gelsin kucağınaBenim de yarın sezaryenim var hem de öğlen. Ama bugün de arayıp gece 12 den sonra birşey yemeyin dediler. Serum takarız dediler
Yaaa ben de asla cesaret edemezdim, etmem de. O kızda nasıl bir hırs varmış anlam veremedim. Ama kültürleri öyleyse sonucu ne olursa olsun gözü karartmış. Hakkaten artık bir doğuralım yaa. Senin ne zamandı sezeryan günün canım. Bende artık doğum günlüğünü son kez değiştirdim artık.Ah kuzum ya ben cesaret edemem Allah korusun çok riskli
Ahahah o değil de artık makat geliş olunca herkesin aklına geliyorum bi doğursam da grup olarak rahatlasak böyle muamma da olunca
Bi kaç gündür bazı şeylere biraz stres yapıp kendimi üzdüm ondan sonra azaldığını hissettim şimdi de sütüm azaldı diye üzülüyorumSıcak uygulama yapmak da sütün akmasını sağlıyormuş. Öyle de dene istersen. Çünkü durduk yere azalmaz bencebir de tek meme mi iki meme mi?
Kiz dahw dün doğum yapmışsın ne sütü bi kaç damla gelir o da süt gibi değil yoğun katı kıvamlı hepsi bu hele dur bi 10 güne anca akar sıktıkca bebeğinin midesi suan bi kirazın çekirdeği kadar. Esinde uyuması da stres kaynaklı. Annedeki stres yorgunluk ağrı sızı bebek hissediyor bu yüzden babası ile zaman geçirince ondaki his rahatlık veriyor oh sen de güzelce uyumussun iyi olmuş hiç süte sıkma canını daha çok yolun başındasınÇok sağol canım. Dün doğum yaptım ben dün gündüz iyiydi uyuyordu sürekli hatta zorla emsin diye uyandırmaya çalıştım zor oluyordu. Ama gece oldu dün feryat figan:)) bende hiç uyumadım az önce eşime verdim mama verirken onda uyudu. Bende o ara uyudum. Valla eşime gelince maşallah usluama 2 saat uyumak bile beni kendime getirdi. Sık sık emzirmeye çalışayım dediğin gibi takip edeyim yutkunma sesini de
Yarın kontrolde konuşacağız doktorla . Normalde bu önümüzdeki hafta çarşamba ya gün verir diyorduk ama madem arkadaşın dönmüş benim doktor kabul ederse 38+5 e kadar beklemeyi teklif edeceğim doktor kabul ederse o da bir sonraki pazartesi salı falan oluyor ama benim doktora belli olmaz ben ne dersem o modunda bilemiyorum yarini merakla bekliyorum ama artık 38+2 gibi falan sezeruan olmak istemiyorum en azından 38+5 i göreyim diyorum bakalım anlaşırsakYaaa ben de asla cesaret edemezdim, etmem de. O kızda nasıl bir hırs varmış anlam veremedim. Ama kültürleri öyleyse sonucu ne olursa olsun gözü karartmış. Hakkaten artık bir doğuralım yaa. Senin ne zamandı sezeryan günün canım. Bende artık doğum günlüğünü son kez değiştirdim artık.
Canım sana üstte ni fotoğraf attım gözünden kaçmış galiba onu da yapmanı öneririm. Muhteşem bir tarif .Bi kaç gündür bazı şeylere biraz stres yapıp kendimi üzdüm ondan sonra azaldığını hissettim şimdi de sütüm azaldı diye üzülüyorumbi meme diğerine göre daha az. Bi kaç gün öncesine kadar bi memeyi emerken diğerine manuel pompa mochiyi takıyordum sütler boşa akmasın diye 30 40 cc çıkardı şimdi ona da 10 cc anca geliyordur. Yazılan tarifleri denicem inşallah eskisi gibi olur
Ben anlamıyorum ya hem sezeryanla dogum yapmış hem ikiz olmuş iki katı yorgunluk mücadele emzirme zamanı vb falan hem de bebekler zayıf ikiz oldukları için. Yani doğum yapali 5 gün olmuş ya 5 5 5 inan gel de çıldırma.. halanlarin teyzelerin çocuklarının ne işi var.. sezeryanli 5 günlük bebeklerin içinde Allah im bu kadar da anlayissizlim pesbenim bebekler doğum kilosuna gelmişler 5 günde çok şükür ama iki günde 80 gram almışlar yaklaşık az geldi bana mama vermedim inatla çok ama başlıcam düzenli olarak biberon en sağlıklısı şuan için ikisiyle diğerleriyle uğraşıcak vaktim olmuyorönce emzirip 1 saat sonra vericem mamayı umarım red olmaz doktor da şırınga 3 haftadan sonra ciddi gaz yapıyor sonra annede bebekte yorgun düşüyor dedi şuan toplarlanmalı çok önemli dedi ve ziyaretci kabul etmeyin enfeksiyon kapmasınlar kış mevsimi toplarlamaları zor olur dedi, peşine halalarım geldi çat diye ve daha eşimin ailesini çağırmadım bile geçen teyzemin kızları gelmek istemiş telefon açıktı annemle konuşurken kim geliyo dedim onlar okula gitmiyomu hastalık var uyuz var falan dedim alınmış kızlar da gelmedilerde duymaları kötü oldu ama annemi uyarmıştım ben kimse gelmesin diye gelsinler demesi beni sinir etti resmen bugün doktordan duyması iyi oldu bak doktordan duydunuz dedim bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?