2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bana hatta yardımcı olmak kelimesi bile saçma geliyor. Ortak olmalı sorumluluklar. Ebeveyn olmanın yardımcı olması olmaz çünkü. Sen annesiysen o da babası.
Benim için ev işleri de böyledir. Tavrım sert ve nettir bu konuda. Çünkü benim evimse onun da evi. Feminist damarım var benim
Kızlar suyum geldi dua edin bana kolay geçsin dogumum kahvaltı yapıp hastaneye geleceğim
Sağlıkla gelsin inşallah çok kolay geçsin

Amin Allah razı olsun kuzum

Kızlar günaydın, bebeğin nefeslerini kontrol ediyorum arada tıkalı burundan gelen hırıltı tarzı sesler çıkarıyor sıklığı çok değil ama yine dikkatimi çekecek kadar yapıyor, serum fizyolojikle biraz burnunu temizledim. Yenidoğanlarda normal de diyorlar, böyle bir şey yaşayanınız var mı. Dün kontrolde ciğerini de dinledi doktoru aslında sorun yok demişti

Öyle yapıyorum ama maalesef benim de sütüm çok yok memeden sonra mamada veriyorum inşallah en yakın zamanda emerler

Sütün yetmemesi değildir o büyük ihtimalle, sütün bebeğe göre gelmesidir. İlk gün kiraz çekirdeği kadar oluyor midesi, günbegün büyüyor. Emdikçe süt de ona göre artıyor. Doktor mama önerdiyse vermek gerek tabii riskli günler geçene kadar ama sarılık tehlikesi de 48. Saatten sonra başlıyor diye biliyorum.

Aa, rahat rahat yatayım demek istemiş galiba eş bey

Babanın yenidoğan bebeğinden ayrı odada yatması, bence ancak hastalık kapma riskinin yüksek olduğu bir işte, bir ortamda çalışıyorsa makul sayılabilir. Anne iki üç saatte bir süt makinesi gibi kalkıp meme verirken çocuğun gazını çıkarmadır, altını almadır vs. Gibi işlerden sorumlu müdür olarak göreve bekliyoruz genelde kendilerini. Ev işi başka, bebek bakımı başka. Onu yaptım, buna karışmam olmaz. Kaytarma yook

Ha, çocuğu tek başına yaptıysan, o başka tabii

Canım hayırlısı böyleymiş üzülmeyelim beni de biliyorsun her şey normal doğuma uygunken mecbur sezeryan dedik. Ben son kontrole gittiğim zaman benim bebeğin de kilosu bir önceki haftayla aynı çıktı hiç kilo almamış gözüküyordu.
Vee seninle tarihlerimiz aynı 16 Kasım

Kızlar bebeğimin yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı. Normal mi

Kızlar bebeğimin yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı. Normal mi
Bizim cildimizdede var annemler kilo alınca çıkar diyor ben ebeye sormuştum ama normal demişti derileri filanda soyulur değişir dedi cidden soyuluyor için rahat etmez ise doktoru varsa resim at canım

Canım benim eşim normalde çok yardımcı olan biri değil işlere vs zaten ben sürekli evdeyim o çalışıyor ama ben ev işi yaparken o büyük oğlumuza bakardı çocuk konusunda o daha iyi ilgilidir ama Şuan iki çocuk olunca farklı hem çocuklara bakıyor hem işlerime yardımcı oluyor ev süpürüyor topluyor ben istemesemde yapıyor çünkü büyük oğlum onu yeterince yoruyor ama herşey ortak gidiyor şimdilik. Sende işler için yardım alabilirsin eşinden çok yıpranırsın yoksa

Kızlar gece vallaha nasıl bir uykusuzluk yasadıysam bebeği emzirip uyuttuktan sonra kendim de yatmıştım göğsümü bile kapatmamışım
Buna ne anılar eklenir lohusalık tam böyle bir şey bir gece bebek yerine kocanı pışpışlarsın. Bir gece bebeyi ararsın halbuki o yatağında yatıyordur

Bebeğin içeceği kadar üretim oluyor sanırım canım sarı süt daha yağlı da olabilir o yetiyordur zamanla rengi beyaza dönecek ve daha da artacak hiç merak etme
Canım o deli süt dediğin bende de oldu sanırım. Göğüslerim aşırı sert gergin. Emdiriyorum sağıyorum ama dolu dolu hala. Yumuşamıyor yani çok da acıyor ne yapmam lazım
İlk başta oluyor sonra normale dönüyor 9 10 günlükken bende hep göğüs pedi kullanıyordum şimdi şimdi düzeldi. O kadar şiş oluyordu ki damarlarım gözüküyordu, göğüs ucu da şiştiği için emmekte istemiyorlar tutturmak zor oluyor. Bir de sağdıkça tazyikli süt üretimi oluyor belki fark edebilirsiniz sürekli genize kaçma ya da memeden çıkınca fışkırma oluyor. Bende sağdım o dönem özellikle gece yatarken ama artık sağacak süt kıvamında kalmadı anca yetiyor yumuşacık oldular
O bahsettiğiniz krem ücreti ne kadar kızlar çok pahalı galiba ?
Ben vitaminle beraber 650 e aldım eczaneden ayrı sormadım ama 200 250 filandır bence
Benim daha yarısından fazlası duruyor bence sen çok sürüyorsun
Haha olabilir boydan boya katman şekilde sürüyorum
Deli sütü annem uydurmuş olabilir o öyle diyordu bana canım ilk günler normal ben ilkinde bilmediğimden mastit olmuştum ateşlenmiştim titriyordum. Şimdi çok dolunca sen sağ sonra bebeğin doyacağı kadar beyin süt üretiyor ilk 10 gün öyle sonra düzelecek. Bende aventin göğüs kabı mı öyle bir şeyi var gece akan süt ziyan olmasın diye içiriyorlar ya belki öyle bir şey edinebilirsin. Ben onu kullanmıyorum 3 saat kuralı olduğu için çok içime sinmedi. Göğüs pedi kullanıyorum ama ondan da akıyordu geceleri yeni yeni düzeldi artık. Üstüm çok nadir ıslanıyor

Kanama bende de bitti. O şişlik ve hissizlik bende de var. Banada mı sıktılar acaba dicem ama kaç kere banyo yaptım. Bilmiyorum ki. Hem hissiz hem canım çook yanıyor. Kaç bilinmeyenli bilemedim
oje kurutucusu gibi bir şeydi sıksa görürdün bence banyo yaptıkça yumuşuyor bir de o sıkılan kurutucu şeyi. Eğer dikişlerde sorun yoksa bence bir şey olmaz. Bende geçen bir kaç gün kabızlık sorunu yaşadım mesela çok kötüydü hepimizi ayrı yerden vuruyor

Bizde de durum aynı gece daha kötü oluyor sürekli açmaya çalışıyoruz filan ama tam düzelmiyor. 1 haftalık kontrole gittik bizimde normal dediler. 2. Hafta kontrolü de varmış Salı günü oraya götürücem ama doktor değiştiricem. Büyük kızımı götürdüğüm doktora götürücem hiç beğenmedim bakalım o ne diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…