- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
Sagmazsan bebeğe süt yetiyor diye düşünüp süt azalır. Sen sag at buzluğa, içmezse ek gida sürecinde değerlendirirsin patates purelerinde muhallebilerinde kullanırsın 6m ay itibariyle buzluktaki sutleriniKizlar goguslerim tas gibi oldu benim emziriyorumda emzirdikten sonra bayag rahatliyorum 10 15 dk sonra geri tas gibi oluyo napacagimi bilemedim ne yapabilirim sagsam sagdigim sutu sonra verince istemiyo geri cikariyo sagip dokmektende vicdanim el vermiyo bana bi yol gosterin napicam
Kizlar goguslerim tas gibi oldu benim emziriyorumda emzirdikten sonra bayag rahatliyorum 10 15 dk sonra geri tas gibi oluyo napacagimi bilemedim ne yapabilirim sagsam sagdigim sutu sonra verince istemiyo geri cikariyo sagip dokmektende vicdanim el vermiyo bana bi yol gosterin napicam
Göğüs koruyucu ben de kullanıyorum. 2 saatte bir orda biriken sütü çay kaşığıyla veriyorum. En kötü göğüs pedi alacağım sanırım. Gece pijamam şu gibi oldu. Terlemeler de devam ediyor, şu ilk 15 günü atlatsak yeter. Sarılık olmasın diye tüm endişemBebeğin içeceği kadar üretim oluyor sanırım canım sarı süt daha yağlı da olabilir o yetiyordurzamanla rengi beyaza dönecek ve daha da artacak hiç merak etme
İlk başta oluyor sonra normale dönüyor 9 10 günlükken bende hep göğüs pedi kullanıyordum şimdi şimdi düzeldi. O kadar şiş oluyordu ki damarlarım gözüküyordu, göğüs ucu da şiştiği için emmekte istemiyorlar tutturmak zor oluyor. Bir de sağdıkça tazyikli süt üretimi oluyor belki fark edebilirsiniz sürekli genize kaçma ya da memeden çıkınca fışkırma oluyor. Bende sağdım o dönem özellikle gece yatarken ama artık sağacak süt kıvamında kalmadı anca yetiyor yumuşacık oldular
Ben vitaminle beraber 650 e aldım eczaneden ayrı sormadım ama 200 250 filandır bence
Haha olabilir boydan boya katman şekilde sürüyorum
Deli sütü annem uydurmuş olabilir o öyle diyordu banacanım ilk günler normal ben ilkinde bilmediğimden mastit olmuştum ateşlenmiştim titriyordum. Şimdi çok dolunca sen sağ sonra bebeğin doyacağı kadar beyin süt üretiyor ilk 10 gün öyle sonra düzelecek. Bende aventin göğüs kabı mı öyle bir şeyi var gece akan süt ziyan olmasın diye içiriyorlar ya belki öyle bir şey edinebilirsin. Ben onu kullanmıyorum 3 saat kuralı olduğu için çok içime sinmedi. Göğüs pedi kullanıyorum ama ondan da akıyordu geceleri yeni yeni düzeldi artık. Üstüm çok nadir ıslanıyor
Merak etme seninki de öyle olur gelince. Bizimki de gebelik başında sen odada çocukla yatarsın rahat edersin, ben salonda yatarım diyorduHelal enişteye
Bence hepsini sağma biraz sağ o bile rahatlatır o sagdıgını buzluga at yineKizlar goguslerim tas gibi oldu benim emziriyorumda emzirdikten sonra bayag rahatliyorum 10 15 dk sonra geri tas gibi oluyo napacagimi bilemedim ne yapabilirim sagsam sagdigim sutu sonra verince istemiyo geri cikariyo sagip dokmektende vicdanim el vermiyo bana bi yol gosterin napicam
Bişey olmaz canım 3 saat oda sıcaklıgında kalabilirBir saat bi uyumuşum o ara rüyamda bozuk süt vermişiz hasta olmuş gördüm gerçek sanıp nasıl ağlıyorum eşim de arkamda uyuyayım diye pış pış yapıyorkızlar birde süt sağdık diyelim buzdolabına koymadan biberon içinde oda sıcaklığında bekletsek bişey olur mu? İnternette 3 saat kalabilir dolaba hiç koymadan diyor ama güvenemedim
Öyle yaptım canım, cezvedeki suda benmari usulü ısıttım. Zamanla alışacak inşallah. Alışmazsa ek gıda döneminde Farklı şeylerin içinde kullanırımBirazcık sıcak suya otuttur biberonu canım bebekler biraz ılık istiyor oda sıcaklığında beklesede soğuk geliyor onlara. Anne sütü cezvede ısıtılmaz filan ama azıcık ben musluktan akan sıcak kaseye biberonu koyuyorum elimle sıcaklığına bakıp elime döküp öyle içiriyorum
Bir şey olmaz canım, ben göğüs kalkanında biriken sütü 2 saat sonunda kaşıkla veriyorum bebeğeBir saat bi uyumuşum o ara rüyamda bozuk süt vermişiz hasta olmuş gördüm gerçek sanıp nasıl ağlıyorum eşim de arkamda uyuyayım diye pış pış yapıyorkızlar birde süt sağdık diyelim buzdolabına koymadan biberon içinde oda sıcaklığında bekletsek bişey olur mu? İnternette 3 saat kalabilir dolaba hiç koymadan diyor ama güvenemedim
canım ben hastanedeyken sağmıyordum memeyi ve inan taşa dönmüştü memeler. Sağınca biraz kendine geldi ama tabi hala Sert. Ben fazla olanı buzluğa atıyorum. En kötü ek gıda döneminde kullanırım dedim.Bebek aktif olarak emiyorsa sağım zaten önerilmiyor aynı nedenden ötürü (memeler gereğinden fazla süt üretmesin diye). Meme terbiyesi dedikleri şey birkaç aya anca oturuyor zaten genelde.
Şekerim düşüyor gibi hissediyorum ben de özellikle memede uzun kaldığındaKızlar emzirirken uykum olmasa dahi gözlerime öyle bi ağırlık biniyor ki kendime gelemiyorum size de oluyor mu bu gece gündüz farketmiyor
Teşekkür ederimBana bunu önerdi doktorum birer damla damlatıyorum çok tıkandığını hissedersem 2 3 damla damlatıyorum
Aslında bu durumlarda aktif sağım pek önerilmiyor diye biliyorum Çünkü sağdıkça Meme daha çok süt üretiyor talep fazla zannedip. En fazla bir iki dakika, memeyi rahatlacak kadar sağım yapılabilir tabii.
canım ben hastanedeyken sağmıyordum memeyi ve inan taşa dönmüştü memeler. Sağınca biraz kendine geldi ama tabi hala Sert. Ben fazla olanı buzluğa atıyorum. En kötü ek gıda döneminde kullanırım dedim.JuliJuli06 göğüs kalkanında olanı da çay kaşığıyla içiyorum. Bu sayede karnı da aç kalmıyor. Dün biraz acemiydim ama bugün oturttuk gibi sistemi. Bir memeden emerken, diğer göğüs kalkanında baya birikiyor. Böyle böyle doyacaklar inşallah
Bana gece oluyor ama gündüz olmuyor, uyanıkken habire tatlı bir şeyler yiyorum emziren anneyim ben bahanesinib arkasına sığınıp, ondan mı acabaKızlar emzirirken uykum olmasa dahi gözlerime öyle bi ağırlık biniyor ki kendime gelemiyorum size de oluyor mu bu gece gündüz farketmiyor
Şekerim düşüyor gibi hissediyorum ben de özellikle memede uzun kaldığında
Burun aspiratörü de kullanıyor musun, bizim de aynı şekilde gündüz baya az hatta sadece ıkınma anında falan yapıyor gece artıyorBizde de durum aynı gece daha kötü oluyor sürekli açmaya çalışıyoruz filan ama tam düzelmiyor. 1 haftalık kontrole gittik bizimde normal dediler. 2. Hafta kontrolü de varmış Salı günü oraya götürücem ama doktor değiştiricem. Büyük kızımı götürdüğüm doktora götürücem hiç beğenmedim bakalım o ne diyecek
Kendinize bu konuda çok dikkat edin kızlar çünkü ben baygınlık geçirdim bir emzirme sonrası, eşim yerden kaldırdı diyebilirim. O an hemen tansiyonumu ölçtüler normaldi, ya şekerden ya da yorgunluktan bilmiyorum ama emzirme sonraları yavaş hareketlerde bulunup kendinize yormayınŞekerim düşüyor gibi hissediyorum ben de özellikle memede uzun kaldığında
Canım gözünüz aydınÇok şükür 11.22 de doğum yaptım. Bebişim 2460 gr 49 cm doğdu. Ama benim kalp ağrım çok. Zamanla geçer inşallah
Corruk küstüm oynamiyom hani beraber en son doğuracaktikArkadaşlar ben çıktım doktordan ,
Malesef bebek dönmemiş doktorum da artık dönmez suyun azalmış ve kilo alımı da durmuş dedi . İki hafta önce 2900 kiloydu bugün yine 2900 ölçtu yani hiç kilo almamis .
38+1 de yani haftaya perşembe günü sezeryana gün verdi . Öğleden sonra olduğu için açlık sorun olur dedim hocanın da öbür hafta full doluydu .
Sabah 8 e kadar kahvaltını et sonra oruç gibi yeme içme kes 12 de gel yatisin yapılsın 15:00 de alalım seni dedi .
Bugün kan verdim .
Yine perşembe son kez bakacak usg ile donmediyse yatisim olacak ama dönmesi mümkün değilmiş çünkü bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanmış bu şekilde kordon çekiyor dönemez dedi .
Ben baya ağladım kizlar odada ama hayırlısı buymuş ne yapayım elimden gelen bir çözüm yok .
16 Kasım perşembe sezeryan olarak beni de bekler misiniz kapıda dua edip
Ah maşallah gözünüz aydın canımKızlarbu sabah 9 da bebişimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. Sondayı uyuşturmadan taktı hemşire biraz beni gerdi. Spinal sezeryan yapacak olan varsa doğum anı acı hiçbirşey yok bebeği görmek çok güzel. Ama gerçekten sezeryan annesi olmak sonrasında zormuş kızlar. İlk ayağa kalmak gerçekten çok zormuş. Umarım en yakın zamanda iyileşiriz anne olmak yolu zor ama sonucu çok güzel iki türlü doğumu yapacak olanlar korkmasın sonu muhteşem
Gözünüz aydın canım benim Allah'ım anneli babalı büyütsün kuzuyuuCanlarım oğlumuz sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Sütüm hemen geldi ve memeyi hemen tuttu maaşallahbiraz ağrım var ama 2-3 saati geçecekmiş. Doğum sırasında hepinize dua ettim
Kızımın göbeği düştü sabah ağız mendili koyduk oraya kan lekesi oluyor normal mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?