2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sagmazsan bebeğe süt yetiyor diye düşünüp süt azalır. Sen sag at buzluğa, içmezse ek gida sürecinde değerlendirirsin patates purelerinde muhallebilerinde kullanırsın 6m ay itibariyle buzluktaki sutlerini

Aslında bu durumlarda aktif sağım pek önerilmiyor diye biliyorum Çünkü sağdıkça Meme daha çok süt üretiyor talep fazla zannedip. En fazla bir iki dakika, memeyi rahatlacak kadar sağım yapılabilir tabii.
Bebek aktif olarak emiyorsa sağım zaten önerilmiyor aynı nedenden ötürü (memeler gereğinden fazla süt üretmesin diye). Meme terbiyesi dedikleri şey birkaç aya anca oturuyor zaten genelde.

Göğüs koruyucu ben de kullanıyorum. 2 saatte bir orda biriken sütü çay kaşığıyla veriyorum. En kötü göğüs pedi alacağım sanırım. Gece pijamam şu gibi oldu. Terlemeler de devam ediyor, şu ilk 15 günü atlatsak yeter. Sarılık olmasın diye tüm endişem

Bence hepsini sağma biraz sağ o bile rahatlatır o sagdıgını buzluga at yine

Bişey olmaz canım 3 saat oda sıcaklıgında kalabilir

Öyle yaptım canım, cezvedeki suda benmari usulü ısıttım. Zamanla alışacak inşallah. Alışmazsa ek gıda döneminde Farklı şeylerin içinde kullanırım

Bir şey olmaz canım, ben göğüs kalkanında biriken sütü 2 saat sonunda kaşıkla veriyorum bebeğe

Aslında bu durumlarda aktif sağım pek önerilmiyor diye biliyorum Çünkü sağdıkça Meme daha çok süt üretiyor talep fazla zannedip. En fazla bir iki dakika, memeyi rahatlacak kadar sağım yapılabilir tabii.
Bebek aktif olarak emiyorsa sağım zaten önerilmiyor aynı nedenden ötürü (memeler gereğinden fazla süt üretmesin diye). Meme terbiyesi dedikleri şey birkaç aya anca oturuyor zaten genelde.
canım ben hastanedeyken sağmıyordum memeyi ve inan taşa dönmüştü memeler. Sağınca biraz kendine geldi ama tabi hala Sert. Ben fazla olanı buzluğa atıyorum. En kötü ek gıda döneminde kullanırım dedim. JuliJuli06 göğüs kalkanında olanı da çay kaşığıyla içiyorum. Bu sayede karnı da aç kalmıyor. Dün biraz acemiydim ama bugün oturttuk gibi sistemi. Bir memeden emerken, diğer göğüs kalkanında baya birikiyor. Böyle böyle doyacaklar inşallah

Ben kalkandan çok verim alamamıştım ilk oğlumda, şimdi mochi aldım, iyi ki almışım, süper bir şeymiş ya bedavan günde 100 ml e yakın süt birikiyor. (24 saat içinde sağılan sütlerin hepsini ayrı ayrı dolapta soğutup eşit soğukluğa gelince birleştiriyorum).

Ben de hemen vermeyeceksem dışarıda 1 saatten çok tutmuyorum bu arada ama 3 saat kalabiliyormuş.

Kızlar emzirirken uykum olmasa dahi gözlerime öyle bi ağırlık biniyor ki kendime gelemiyorum size de oluyor mu bu gece gündüz farketmiyor
Bana gece oluyor ama gündüz olmuyor, uyanıkken habire tatlı bir şeyler yiyorum emziren anneyim ben bahanesinib arkasına sığınıp, ondan mı acaba

Şekerim düşüyor gibi hissediyorum ben de özellikle memede uzun kaldığında

Ya benim de bağırsaklarım hareketleniyor emzirirken ya çok acayip

Burun aspiratörü de kullanıyor musun, bizim de aynı şekilde gündüz baya az hatta sadece ıkınma anında falan yapıyor gece artıyor

Şekerim düşüyor gibi hissediyorum ben de özellikle memede uzun kaldığında
Kendinize bu konuda çok dikkat edin kızlar çünkü ben baygınlık geçirdim bir emzirme sonrası, eşim yerden kaldırdı diyebilirim. O an hemen tansiyonumu ölçtüler normaldi, ya şekerden ya da yorgunluktan bilmiyorum ama emzirme sonraları yavaş hareketlerde bulunup kendinize yormayın

Çok şükür 11.22 de doğum yaptım. Bebişim 2460 gr 49 cm doğdu. Ama benim kalp ağrım çok. Zamanla geçer inşallah
Canım gözünüz aydın kalp ağrın da okudum midededenmiş, kendine dikkat et
Corruk küstüm oynamiyom hani beraber en son doğuracaktik işin şakası bir yana, senin ve bebeğin için en hayırlısı böyleymiş canım benim kapıda seni bekliyor olcam
Ah maşallah gözünüz aydın canım
Canlarım oğlumuz sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Sütüm hemen geldi ve memeyi hemen tuttu maaşallah biraz ağrım var ama 2-3 saati geçecekmiş. Doğum sırasında hepinize dua ettim
Gözünüz aydın canım benim Allah'ım anneli babalı büyütsün kuzuyuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…