2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bol bol su iç. Geçiyor bir 10güne kalmadan merak etme

Ama benim göğüs uçlarım içine çöküyor emmeye başlarken çıkarmaya Çalıştığı için yara oldu kanıyor

Biraz daha büyüsün hem memeyi tutmayı öğrenecek hem de tüm sütü boşaltacak merak etme ilk 15 20 gün çok zor Bende senin gibiydim sütyenlerim kan oluyordu ilkinde bunda hiç krem bile sürmedim uçları nasırlaşmış zaten. Sen güzelce sağ buzluğa at hem sertlikten de ememez hem de süt ateşin olabilir. O yüzden sürekli boşaltman lazım 10. Günden sonra istesende sertleşmiyor az daha dayan

Şimdi kızlar emmesine rağmen sert ve hafif ateşi olan göğüsler için 2 görüş okudum burada.

1) emzirdikten sonra sağ sağmazsan sütün yeterli diye uyarılıyor artmaz.

2) emzirdikten sonra sağma daha fazla süt üretimi olur bu da mastite döndürür.

Şimdi ne yapacağız

Son düzenleme:
Bugün hastane dışında 1 ay sonra dışarıda gezdim iki çocukla baya zor oldu annemde olmasına rağmen ama bana hiç iyi gelmedi uzun süre evde olduğum için kendimi bir garip hissettim siz hemen çıkın valla uzun süre sonra çıkınca benim gibi olursunuz birde kızlar çok yürüdüm ondan mı hamilelikteki gibi çatı ağrısı yaşadım çok kötüydü ayaklarım çok ağrıdı geçende gebelikteki gibi kramplar girdi burda dr gitmiycem ama doğum sonrası size vitamin verildi mi kendim alayım diyorum

Kızlar süt sagma konusunda acemiyim. Evde sagiyorum. Lansinoh marka, memnunum. İlk kullanımdan önce kaynar suyla temizledim. Aralarda kullanımda da kaynar suyla yapmak gerekiyormuş ben muslukta saf suyla yıkadım dikkatlice. O sagdigim sütler buzlukta. İçime şüphe düştü şimdi. Temiz mıdır? Siz her seferinde kaynattiniz mi?

Bebeğine sütün yanında mama verenler ne kullanıyorsunuz? Hiç bilgim yok bu konuda. Marka verilmiyorsa özelden de yazar mısınız

Her seferinde fırsatım olmadı benimde lansinoh arada 2 günde bir kaynar suya koyuyorum sorun olucağını sanmıyorum sadece su damlası kalmasın iyice kurula ki anne sütüyle karışmasın

Hiç şüphe düşmesin gayette temizdir bende sürekli kaynatmıyorum hiç bir şey olmuyor merak etme

Bende kitle farkettim birde ona canım sıkıldı zaten. Ağlamaktan hasta oldum cidden. Yarın genel cerrahiye de gidip meme muayenesi olcam. Sağsam da inmiyor şişlik çünkü. Ağrı ağrı kesici ile biraz azaldı ama gerginlik beni mahvetti

Yarın doktor kontrolüm var benim bebekleri götürmücem anneme mama hazırlayıp bırakıyım diyorum ağlama ihtimallerine karşı mama hazır dursa olur mu bi kasede ılıtır tarif ederim

Yarın doktor kontrolüm var benim bebekleri götürmücem anneme mama hazırlayıp bırakıyım diyorum ağlama ihtimallerine karşı mama hazır dursa olur mu bi kasede ılıtır tarif ederim
Canım mamalar hazırlandıktan sonra dışarıda 2 aaat içinde tüketilmeliymiş, hazırlanıp hemen dolana koyulursa ise 24 saat. Mamayı ilk aldığımda onu araştırmıştım

Her sağım sonrası biberon/emzik temizleyici var unibabynin. Azıcık ondan ekleyip yıkıyorum duruluyorum sonra kaynar Sudan geçirip süzülmeye bırakıyorum. Hortumu hariç.

Yol yorgunluğuyla uyumuşum. Sabah oldu diye uyandım yine sular içinde tabii üstümü değiştim, ne zaman aydınlanacak bu hava diye saate bir baktım ki saat daha 2ymiş. Acıktım da. Sabah olmaz daha bana yaa

Canım mamalar hazırlandıktan sonra dışarıda 2 aaat içinde tüketilmeliymiş, hazırlanıp hemen dolana koyulursa ise 24 saat. Mamayı ilk aldığımda onu araştırmıştım
Yarın için öyle bir sorunumuz var bizim. Hastane ev arası normal şartlarda 3, 3.5 saat. Ama hava kötü bugün 1 saat geç gelmiş olduk. Yarında öyle hava. Bir şekilde emzirme+mama yola çıktık diyelim. 2 saate alıştırmışlar. 2 saat sonra emzirsem süt yok o kadar. Mama hazırlasam çıksam tam bozulma zamanı mı vereceğim onu? Yolda yapsam nerde yapıcam? Falan filan işte.. Heelp

Kızlar kafama takılan bi sey var bugün ilk defa bebeğimle artık yatak odasında yatacağız. Görsel ekliyorum beşik orada duruyor bende hemen arkasında yatakta yatacağım. Yan yatırıp arkasını destekliyorum nolur nolmaz diye ama korkudan uyuyamıyorum sanki bisey olsa müdahale edemicekmisim gibi geliyor. Uyuyup uyumama arasında kararsız kaldım.

Eklentiler

• 3AC508D6-09BC-4E6A-B33A-B5EAA22E983D.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…