2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sadece iki saat uyuyabildim bu gece sinirlerim bi miktar bozuk. Sabır.
Bende bir kaç. Saate Defneye kavuşucam diye sanırım uyuyamadım hiç. Döndüm durdum saat 2den beri. Bakalım bu gece neler bekliyor evde bizi uykusuz Acemi anne, uykusunu almış ama acemi baba vee ortama yeni gelmiş mekanın sahibi

Bende bundan aldım. Onunla park yatağa koyarım diye düşündüm. Deneyeceğiz artık. Yüzüstü yatırmaya bende korkarım sanırım ama yoğun bakımda rahat rahat yatırıyorlar. Detay sorarım bugün

Eklentiler

• Screenshot_20231113_070253_Chrome.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Yaaaa öyle mi çok sevindiiimmmm sizin adınıza

Bütün gece sadece 2 saat uyudum onu da öyle hatırlıyorum 1 saatte olabilir bu saate geldim aşırı açım saat 9’da evden cıkacağız. Canım ne bir şey hazırlamak ne de yemek istiyor.

İnşallah bir an evvel toparlarsin canım . Ağrı nerede var alttan kesi mi attı doktor?
Kesiden değil canım genel agrım var sanki yeniden doğruyorum gibi agrı oda rahim toplanmasından oluyormuş agrı kesici de kullanamıyorum alerjim var şuan biraz hafifledi sık agrı olması şükür

Kızlar spinal sonrası başağrısı ne zaman geçiyor? Diğer kızımda yaşamadım bunda ara ara yokluyor.

Sağlık ocağı demir ilacına banada devam et dedi dördüncü günü gittiğimde ama hala başlayamadım tekrar kabız olmak istemiyorum

Demir kullanmazsak saç dökülmesi, tırnak kırılması ve aşırı halsizlikle kendini gösteren kansızlık sorunu yaşıyoruz. Demiri ben de zor alıyorum ama mecburuz bir yerde.

D vitamini de çok önemli kemiklerimiz açısından. Gebelikten sonra kemik yoğunluğumuz bir miktar düşebiliyor, onu da ihmal etmemek gerek. Ben hamile değilken de kullanıyordum gerçi.

Yüzüstünü artık sadece gözünün önündeyse öneriyorlar, oysa eskiden hep öyle yatırırlarmış. Bize sırt üstü önerdiler şimdi. (Devrilip yüzüstüne dönebilir diye yan önermiyor bazı doktorlar) Kafası yana dönük olacak şekilde sırtüstü yatırıyoruz. Reflü yatağını gece de kullanıyoruz kendi yatağının altına koyup. Bir de sıkı sıkı yarım kundak yapıyorum ben üstünü örtmek yerine, örtüyü falan ağzına götürmesin diye.

Bu arada tam 14 gün oldu doğum yapalı, 10 kg vermişim çok kilolu hamile kaldığım için toplamda 4 kg almıştım sadece (bebek de 3.700 doğmuştu), şimdi hiç hak etmediğim bir paraya konmuşum gibi hissediyorum

Göbek mafyasından aradaki farkı tahsil etmeye gelmezler umarım

Ben 13 kg almıştım. 4. günü tartıldığımda hiç giden yoktu bugün 1 hafta oldu tekrar tartılacağım umarım eksiyi görürüm.

Kesiden değil canım genel agrım var sanki yeniden doğruyorum gibi agrı oda rahim toplanmasından oluyormuş agrı kesici de kullanamıyorum alerjim var şuan biraz hafifledi sık agrı olması şükür
Cok sasirdim canım hen normal doğum sonrası bi anda kendime gelmiştim kalktım koşardım yani kesim olmasına rağmen oturma kalkma hic zorlamadi beni . Plesentan zor mu düştü benim hemen geldi acaba plesenta yüzünden rahim kasilmis olabilir mi çok geçmiş olsun. Ayaklarını sıcak tutmani öneririm patik giy ve sırtına hırka al çok terliyorsun doğum sonrası üşütme sırtını omuz ağrısı oluyor .
Hadi hayırlısı benim de perşembe sezeryan inşallah kolay geçer, elbette bir ameliyat biliyorum ama umarım en azından bi kaç güne geçer

Şimdi tartıldım kızlar bir hafta sonunda -5 kg gitmiş 68’e düşmüşüm. Umarım bir an önce bi 8 kg daha gider.

Şimdi tartıldım kızlar bir hafta sonunda -5 kg gitmiş 68’e düşmüşüm. Umarım bir an önce bi 8 kg daha gider.

Kesin gider ama ilk gebeliğimden edindiğim tecrübeye göre, dikkat etmezsek gittikleri gibi gelmeleri de an meselesi. Çünkü lohusalıktaki kadar kolay kilo veremiyoruz emzirme döneminin kalanında, şu an vücudumuz hem emzirmeyi büyük bir efor kabul ediyor hem de doğum öncesini haline dönüyor ama spora alıştığı gibi emzirmeye de alışacak bir süre sonra, o yüzden kilo almak istemiyorsak süt yapar diye önümüze her konanı yemeden önce biraz düşünmek gerek

Kesinlikle katılıyorum. Başta gidiyor kilo ama sonra iştah çok açılıyor. Yedikçe yiyorsun mide büyüyor ve fazlasıyla kilo alıyorsun ilkinde yaptığım hataları yapmicam bunda.

Ben de canım ama bu sefer kendi meme ucuma biraz tepkili, ama yapacak bir şey yok
Benim göğüs ucum hiç olmadığı için sorun olmuyor emzirme boyunca kullanacağım yüksek ihtimalle. Kahverengi kusma vereyim istiyorum ama orası da çok büyük geliyor o minimal ağıza. Dün yedek uçlar sipariş ettim

Kesinlikle katılıyorum. Başta gidiyor kilo ama sonra iştah çok açılıyor. Yedikçe yiyorsun mide büyüyor ve fazlasıyla kilo alıyorsun ilkinde yaptığım hataları yapmicam bunda.
Ben ilk defa bugün tartıldım 4 kg vermişim. 13 kg almıştım, eski kiloma elbet dönerim ama ne zaman olur bilmiyorum

Yapmayız inşallah, amin

LadybirdDA işitme testine siz götürecekseniz bebeğin uyuyor olması gerekecek işlem sırasında, hemşire söylemeyi unutabilir (bizimki biz sormasak söylemeyecekti) ama odyolog doğruca küveze gelecekse onlar halleder tabii o kısmını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…