2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Arkadaşlar doğum yapalı iki gün oldu. Hala sütüm gelmedi Zamanı vardır daha ama sizlerde durum nasıldı? Bol su ve dinlenme harici önerileriniz var mı?
ben 4 gün bebeği emdiremedim ilk günler göğüs ucumu çıkarmak için mücadele ettik sonra bebeği memeye tutturmak için mücadele ettik tam bunları başardım bu sefer sütüm gelmedi bebekte sarılık başlayınca hemen mama aldık biraz onunla takviye yaptık pompayla sahmama rağmen asla gelmedi sütüm ama emzirmeyi bitakmadim boşta olsa gogsumu çeke çeke kanalları açtı ve yeni yeni gelmeye başladı sütüm

İyi ki doğmuşsunuz kızlar

Ben de zorluyorum bebeğimi emmesi için. Bir şey gelmeyince çabuk bırakıyor ama yine de ısrar ediyorum emzirmekte. İnşallah en kısa sürede gelecek benim de

Aminn çok teşekkür ederim hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün
Sıcak su torbası koyuyordum ben de ama duş daha iyi gelir belki. Duşta masajla deneyeyim bir de

Göğüs ucunu çıkarttın mı, nasıl başardın ? Bn silikon uçlA emziriyorum, sol göğsümünkü azıcık çıktı gibi ama sağ taraf hiç yok. Sadece emme ya da sağmada azıcık çıkıyor sonra hemen göçüyor

ya kızlar bizim çocuğun popo kısmında morartı vardı doğduğundan beri de var. Hatta geçen doktora götürdüğümüzde gösterecektik unuttum maalesef. Bu ara zaten baya bir unutkanlık başladı bende. Hala daha geçmemiş doğum lekesi midir acaba bilmiyorum. Morartı olsa 17. gün bugün geçer yani yarın bir götürüp gösterelim ne olur ne olmaz

Sabah rutinimiz ikisinin aynı anda ağlaması birini emzir yarım bırak diğerini al devam böyle devam ediyodu baktım olmadı koltuğa oturdum emzirme yastığının altlarını yaastıklarla destekledim ikisini birden emzirdim rahattı ama eşim olmadan yapamam bu sistemi

Yalnız değilsin inan ki bizim de mesai 1 buçukta başlıyor 8 e kadar asla uyumuyor sadece meme istiyor. Çok yorulunca dün akşam annem geldi ben biraz uyuyayım diye gece 3 kere yanıma getirdi Allah yardımcın olsun annem diye dedim nasılmış anlatırken pek inandırıcı gelmiyordu dimi yok yok ben hiç çocuk büyütmemişim diyor. Gündüzleri deliksiz uyurdu artık o da yok. Çok güzel ama çok zor Allah yardımcımız olsun

O oluyor bazı bebeklerde büyüdükçe geçiyormus benim oğlumda da var zararı yokmus

Selam anneler bu aptamil mamayi küçük biberonda günde kaç tane biberon veriyim sizce çünkü sütüm hiç yok yetmiyor sürekli ağlıyor yavrucuğum bir tavsiyede bulunun lütfen
Satün hiç yoksa doyana kadar vermen gerekmez mi? Doysun ki büyüsün rahat uyusun yavrum

Eyvallah demek zorunda olduğun için her şeye lohusa gibi de olamıyorsun canım. Yani ben olamadım güldüm geçtim günü doldurmaya çalıştım. Benim anneminde geçmişinde farklı yaşanmışlıklar var. Annanesi bakmış ona annesini pek görememiş hem de ayrı şehirlerde. Annanem İstanbulda çalışıyormuş dedemle beraber çocukları göndermişler ikisinin maaşıyla bir apartman sahibi olmuşlar. Yani hiç öncelik değilmiş çok sevgi de görememiş. Sonra teyzeme annem bakmak zorunda kalmış annanem 45 gibi hamile kalınca. Sonra dayım evlenmiş aynı eve gelin gelmiş gelinin çocuklarına kuzenlerimin bakımına yardım etmiş derken çocuktan bıkmış ve bende hak veriyorum aslında. Bazen kızıyorum ama düşünce o da haklı

Bazen anlamak veya hak vermek de yorucu oluyor. Bu bile senin aslında güçlü durmaya çalıştığının bir kanıtı gibi.
Ben de çocuğum olduğu zaman annemin bu kadar kalacağını ve ilgileneceğini hiç düşünmedim. Ben de annem için ona hak veriyorum çünkü kendi sosyalliğine çok düşkün bir kadın ama babam ilgilenir, babam kalır diyordum. Babam annemin tam tersiydi çünkü çok daha duygusal.
Şimdilerde ise anneme çok benzetiyorum kendimi bu daha da enteresan
Gerçi annem de yaşlanınca duygusal moda bağladı ama annemi düşününce hep o kendini çok seven, sosyalliğine çok düşkün biri geliyor aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…