İnşallah hasta olmasın bebeklerBende canım sürekli dinliyorum nefesini falan bizimkinin burnu akıyor gibi drada götürmek istemiyorum oralada üşütür hasta ederim diye inşallah birşey yoktur
Sürekli olmadı hiçÖnceden yapmıs olsa su an dada oyle olurdu.. Yani kötüleşirdi solunumu.. Demekkı rahat nefesi.. Burnunu çek madem sürekli, rahatlasın burnu
Geçmiş olsun inşalllah hemen toparlar bebiş35 günlük oldu sanırım. Bizim burun tıkanıklığıyla başladı. Öksürük cok yoktu ama gittikce arttı. Ates yok. Huzursuzluk çoktu. Uyuyamıyordu en son öksürükten. Kriz şeklinde değil ama sık sıktı. Ciğerlerinde enfeksiyon çıktı akciğer grafiğinde. Kendi Dr umuz gördü bugün, 2 antibiyotik başladık cok küçük olduğu için dedi. 3 günü dolduralım durumuna bakalım dedi. Yani en az 2 gün daha hastanedeyiz.
Yaa maşallahBenimki de öyle. 3.750 doğdu, 16. Gün kontrolünde 4.200 olmuştu. Bazen (özellikle geceleri) yarım saatten fazla memede kalma ihtiyacı duyduğu oluyor ama gün içinde beş dk bir meme beş on dk diğer meme emip uyuya kaldığı da çok oluyor.
Aayyy benimkinin deO değil de kızımın Turgut Özal’a benzeyen gıdısı var arkadaşlar. Kimim bebesi daha obur tartışmayalım
Yaa maşallahbenim kızın gıdısı olsa da birinci ayında daha 3600 dü birinci ayında daha anca diğer yenidoğan bebek boyutuna geldi ekonomik boy bebeğim
Ben aynen bunu uyguluyorum ama o şırıngayla yapıyor ya daha basınçlı ve daha çok çıkıyor. Biz serum fizyolojiği hızlı bir şekilde yarısını bir tarafa yarısını diğer tarafa sıkıp aynı işlemi uyguluyoruz. Banyoda biraz kafasını filan ıslatınca yumuşuyor da sümükler daha çok çıkıyor benceSpring05 youtube da bir video var dr Osman gönlüal bebeklerde burun tıkanıklığı diye. ( )
Sizin uyguladığınız yöntem bu mu? Eğer buysa, doktorunuz mu bunu önerdi? Ben hep unutuyorum sormayı, ilk oğlumda da unuturdum ve hiç rutin temizlik yapmamıştım (tıkanıklık da hiç olmamıştı çok şükür). Eğitimlerde falan da hep birkaç damla serum fizyolojik sıkın deyip geçiyorlar bu konuyu (Çok ihtiyaç varsa aspiratör kullanın diyorlar ama onu da pek önermiyorlar bir aylık bebeğe galiba).
Doktoru bu videodaki uygulamayı öneren var mı? Ben not aldım, soracağım pazartesi kontrolde. İhtiyaç olmaz umarım
Ya yüreğime ferah ferah su serptin.ben beni yedim bitirdim vallahi.Merhabalae benim bebeğimde aynı az emiyor. Yani dakika olarak. 3.940 doğdu sadece anne sütü veriyorum. Hastaneden çıkışımız 3.740 tı. Benim kızımda memeyi maksimum 5 dakika emip uyuyor. Doktor sağda 15 solda 15 dakika emsin demişti dedim hocam maksimım 5 dakika emiyordur direk bez sayısını sormuştu. Doyuyor o zaman demişti.Ben mama vermiyorum çünkü 10 günde 600 gramdan fazla almıştı. Az emmesi doymadığı anlamına gelmiyor. Sağım yapınla çıkan sütle bebeğin emdi süt arasında çok fark var. Bebek emdikçe beyne uyarı gidiyor süt üretilmwyw devam ediyor hatta dudaklarının değmesi bile yetiyor bazen. Ama sağma makinesinde aynı mantık yok. Bildiğim kadarıyla günde 3 kakalı bez 3-4 çişli bez doyma kriteri. Sürekli emmesi doymadığı anlamına gelmiyor bebekler sevgi sıcaklık gibi ihtiyaçlarını emerek gideriyor. Çünkü oral dönem tek bildiği şey emmek her şeyi ağzıyla tanımak hissetmek istemesi çok normal.
Ben aynen bunu uyguluyorum ama o şırıngayla yapıyor ya daha basınçlı ve daha çok çıkıyor. Biz serum fizyolojiği hızlı bir şekilde yarısını bir tarafa yarısını diğer tarafa sıkıp aynı işlemi uyguluyoruz. Banyoda biraz kafasını filan ıslatınca yumuşuyor da sümükler daha çok çıkıyor benceBen doktora sorduğumda serum fizyolojiği sık yan çevir hafif demişti banada
Amaninn ben çok dikkat ediyorumBen dikkat etmedim hiç bende üstümü değiştiriyorum bazen ikiside ağlıyor fırsat bulamıyorum gaz bende de olmuştur kesin ben dikkat etmiyorum hala kısa kollu çorapsız geziyorum ya
Her zaman sarı sümük çıkmıyor ama şimdi doğalgaz açıyoruz ya kurutuyor havayı ondan günde bir yapmakta fayda var benceBurnu tıkalı değilken de sümük çıkıyor mu cidden?
O hap 40 çıktığın gün başlanıyorKızlar cinsel hayatınız tekrar başladığında hap kullanacak olan varsa bi sey sorucaktım. Şimdi ben emziren annelere göre hap aldım. Ama bunu ne zaman içmeye başlayacağım bilemedim. Cinsel ilişki içinde kanamamın kesilmesini bekliyorum ne kadar sürerse artık.
Doktor bana ilişki için 6 hafta yasak dedi tabi kanamanın durumuna göre uzayabilir de dedi. Ben daha önce de hap kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Ama doktorum kol altına konulan bir aparattan bahsetti 3 yıl koruyormuş. 6 ay sonra onu yaptırabilirimKızlar cinsel hayatınız tekrar başladığında hap kullanacak olan varsa bi sey sorucaktım. Şimdi ben emziren annelere göre hap aldım. Ama bunu ne zaman içmeye başlayacağım bilemedim. Cinsel ilişki içinde kanamamın kesilmesini bekliyorum ne kadar sürerse artık.
Az kaldı, hadi hayırlısı.
Sen göztepe şehir hastanesine mi gidiyordun? Benim oradaki doktorum hiç ssvd yapıyoruz dememiştiGebe belli kriterleri karşıladığı takdirde yapan bazı klinikler var demişti sadece.
35 günlük oldu sanırım. Bizim burun tıkanıklığıyla başladı. Öksürük cok yoktu ama gittikce arttı. Ates yok. Huzursuzluk çoktu. Uyuyamıyordu en son öksürükten. Kriz şeklinde değil ama sık sıktı. Ciğerlerinde enfeksiyon çıktı akciğer grafiğinde. Kendi Dr umuz gördü bugün, 2 antibiyotik başladık cok küçük olduğu için dedi. 3 günü dolduralım durumuna bakalım dedi. Yani en az 2 gün daha hastanedeyiz.
Anca öğrenecekler sanırım nasıl yapılacağını
Merhaba spinalmi oldunuz Acaba?
Nasıl geçti dogumunuz
Bnde genel anestezi için doktoru ikna ettım
Bu da kanıtımız
Bizimkide oyle gece boyu memedeydi banada sutun yetmiyodur vs cok dediler elimle sıkınca bir iki delikten fiskiriyo hani nasil yetmiyo bende anlamiyorum cisli bez sayisi yeterliyse sutunde yeterlidir canim sen takma oyle diyenlere daha cok strese giriyo insan ben bazen acaba yetmedimi diyip 60 cc mama veriyorum gunde 2-3 defa icim rahat etmiyo psikolojik olarak belkide sut tek basina yetiyo sadece bebeklerin huyu memede kalmak istemesiKızlar benim bebek sürekli memede durmak istiyor. Kim görse ya da konuşsak doymuyor sütün azdır o yüzden diyorlar. Evet fışkıran bir sütüm yok ama sıkınca geliyor. Acaba gerçekten sütüm yok mukakali ve çişli bez sayısı iyi ama yetmiyor mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?