2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Merhaba canlar. Biz hala beklemedeyiz :) Aralık ayına kalacağız gibi. Doktor bebek kanala çok yaklaşmış. 41 e kadar bekleriz diyor. 41 de baslamazsa o gün yatış yapıp suni sancıyla başlatırız diyor. Suni sancı verilenler kimler? Sizce suni sancı yerine direk sezeryan mı olmalıyım. Çünkü 4-5 saat suni sancı olduğunda hala acilma yoksa dayanamazsam sezeryana geçeceğiz. O kadar acı cektigimle kalacagim

Ali bey perinatolog normalde, ikili test, detaylı usg vb için gitmiştim ben de birkaç kez, ilgili, insanı gereksiz yere strese sokmuyor, pozitif bir doktor. (oranın perinatoloji departmanını kapatmışlar nedense birkaç ay önce, perinatologları da anne hastalıkları ve bebek hastalıkları uzmanı olarak ikiye ayırmışlar.) Ben elif fide pişirgene gidiyordum orada, o da genç ama iyi ve ilgili bir doktor.

Doğumhanesini de bayağı güzeldi aslında oranın, normal doğum için özellikle şartları çok uygun görünüyordu. (Sezaryeni ameliyathanede yapıyorlar tabii.)

Hayırlısı ne ise o olsun senin için

Hımm bilmiyodum.. Ama cidden öyle hiç gerilmiyorum ona gidince, Bi de ilgili yani, nstye geldi yanıma inceledi filan gecen, hastasının peşini bırakmıyor gibi.. Hatta orada her doktor öyle gibi, o gece beni 3 kere aradılar yatış yapmam için, çok riskli lütfen gelin filan diye 3 farklı doktor aradı.. Bi de reyhan hoca var o sanrm oranın klınık şefi gibi bişey, vizitlerde de gördüm, cok atik Bi doktor maşallah, ve bide hastalarıyla ilgili bi doktor, gecen doktor alinin kapısında beklerken Bi hastayla konusmasını dinledim de halini hatırını soruyo valla.. Devlet hastanesinde beklenmeyen hareketler bunlar

Ben o dogumhane katındaydım ama dogum odasını görmedim.. Bi kere nst için Baska odaya aldılar, orda hem çatal hem normal yatak vardı, orasıysa eger bayagı iyi yani.. Genelde diğer çalışan hemsiresi personeli de iyi dogumhane katının.. Sadece Bi tane gıcık Bi hemşire var Baska rastlamadm

Bakalım inşallah çarşamba hersey yolunda gider

Kizlar kusura bakmayin biraz acik yazicamda eminim hepimiz suan ayni seyi dusunuyoruzdur benim doktorum spiral icin 6 ay beklemeyi onerdi siz nasil korunacaksiniz ben hap kullanirken hamile kaldim o yuzden haplara guvenemiyorum artik prezervatifte alerji yapiyor bana spirali 6 ay beklemeden taktirsam kayma olasiligi yuksekmi olurki ve daha once kullananiz varmi konforlu biseymi?

Ben de geceleri veriyorum mamayı aç kalmasın diye insanlar sütün yok diye diye sütüm kesilecek diye korkuyorum sanırım memede durmayı seviyorlar yani umarım öyledir

Reyhan hanım da ikinci perinatologu oranın. (Başka yoktu zaten perinatolog) Tabii o daha tecrübeli yaş itibariyle ama ben şahsen denk gelmedim hiç.

Doğum odasında çatal, yatak ve tv vardı hatırladığım. Orasıdır muhtemelen. Kalınan odalar da iki kişilikti yanlış hatırlamıyorsam. Valla normal doğum yapacak olsaydım, orada yapmayı düşünebilirdim. (Refakatçi olarak yanımda eşim yerine Annemin veya kayınvalidemin kalmasını pek tercih etmezdim gerçi tabii)

Yolunda gidecektir her şey diye umuyorum

Benim konuyla ilgili hiçbir fikrim yok (yıllardır takvim yöntemiyle korunuyorum ama o şu an işe yaramıyor haliyle) ama bence bu şekilde bir çözüm bulamayız çünkü hapla hamile kaldığını yazmışsın ya, sprial ve implant ile veya tüp bağlattıktan sonra hamile kalan bir sürü kişi de yazabilir şimdi

Kondom zaten her zaman delinme ihtimali olan bir şey.

Bence başka çocuk düşünmeyenler olarak örgütlenip vazektomi lobisi kuralım, o işi de beyler halletsin bir zahmet

Bana doktor 40. Çıkınca gel dedi spiral için

Bu çocuk aç muhabbetleri başladı bizim evde geç bile kaldı sevgili kv çocuk kakayı memede yapmak istiyor ıkınıyor çünkü baksana ellerini emiyor diyor. Görüncemi arıyor bebekle alakalı o da hep aç ellerini emiyor diyor. Anne aç olsa bi kilo alır mıydı diyorum bi kiloya yakın almış işte diyor görümceme. Adadan ayrılma vakti yaklaştı şu babam bir çıksaydı da sağlıkla annem gelebilseydi ya

Kızlar bebeğim bugün hiç uyanmadı. Normal mi bu durum? En son sabaha karşı beşte uyandı 6 bucuk 7’ye kadar uyanıktı bi daha da hiç uyanmadı. Tabii acıktı etti besledim ama gözlerini hiç açmadı.

Ben korunmadm hiç.. Pek bilmiyorum ama okuduklarım duyduklarım kadarıyla spiral takılınca kontrolleri aksatmamak lazım.. Arada gidip muayene olursan kayma fılan olmuyor denılıo genelde.. Ama benım şahsi fikrim bence dogum sonrası vucuduna bıraz süre tanı derim.. Cunku cogu korunma yöntemi de hormonlu.. Adet olayın fılan yoluna girince hemen dusun derim.. Bi de emzirme de koruyor diyorlar ama cidden çok aktif sekılde emzirmek lazımmış onun için o da her zaman mumkun degıl yani.. Hiçbiri yuzde yuz korumuyor ama işte mecbur kalıorz..

Ayrıca Phaedra ya Katılıyorum bence erkekler halletsin artık ya.. Bu ne cektgmz çile

Son düzenleme:
kayınvalideler anlasmalı bu konuda sagolsunlar cok destek oluyorlar sütümüzü sorgulayarak

Ayyyşşş hala mı bu çocuk aç ıkıncı bide Hadi ilk cocuk olsa tecrubesiz der karısır işine.. 2.de artık biliosun yani, karısma bi zahmet ay keske dogum sonrası da yalnız kalma durumumuz olsaydı, valla kafa rahat oluyor ya

Maalesef bizde de durum aynı. Bebek memede durdukça herkes aç , sütün az diyor

Canım geçmiş olsun küçücük ler ya be Canım geçmiş olsun küçücük ler daha inşallah iyileşir tekrarlamaz bende dikkat edeyim olmadı sağlık ocağına götüreyim ordaki Dr bir baksın

Bizde aynı şikayetlerle geldik hemen hemen çok geçmiş olsun çok zor bebekle hastane ortamı çok ciddi salgın var burda bile bir sürü daha 40 çıkmamış bebişler var bizimde 3 gün bitti bakalım dr 1 hafta 10 gün diyor

Arkadaşlar gaz damlası olarak ne kullanıyorsunuz. Doktora sormayı unuttum sağlık ocağında 5. Gün kontrolde de unuttum evde bulunsun geceleri huzursuz oluyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…