2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Eşimle ortak bir görüşümüz var, bu çocuğu kucağa almayacaksak neden yaptık biz max 7-8 yıl alırız; sonra yalvarsak da küçük ergen tavırlarına girip alamayacağız kucaklarımıza
Emin ol 7-8 yıl değil Max 1 buçuk sene . Yürümeye başlayan çocuk kolay kolay kucakta durmuyor. O yüzden o da istiyorken bol bol kucaklaşalım

Kızlar gece su gibi terleyen var mı bir ben miyim acaba her gece 3 4 tişört değiştiriyorum nevresimler bile sırıl sıklam öyle bir terleme yıkamaktan bıktım. Lohusalıktan mı acaba
Aynı tatlım inan bende sen gibiyim lohusalıktan ben birde seseryanim anestezinin etkisi

Bizim yavru da iki gündür uyuya kalıyor emerken tam bitirmiyor bende üzülüyorum.haliyle ..iyice doysun istiyorum zorla asla emmiyor uykuluyken asla emmiyor azıcık uykusunu alıp belki öyle devam ediyor ..
Anne yüreği uzunsa olsa emsin istiyorum
Birde sizde farkettiniz mi biraz daha memede kalma süreleri kısaldı gibi geldi ..aktif emme dönemine girdikleri için mi daha hızlı emdikleri için mi bilemeidm

Bizim yavru da iki gündür uyuya kalıyor emerken tam bitirmiyor bende üzülüyorum.haliyle ..iyice doysun istiyorum zorla asla emmiyor uykuluyken asla emmiyor azıcık uykusunu alıp belki öyle devam ediyor ..
Anne yüreği uzunsa olsa emsin istiyorum
Birde sizde farkettiniz mi biraz daha memede kalma süreleri kısaldı gibi geldi ..aktif emme dönemine girdikleri için mi daha hızlı emdikleri için mi bilemeidm

Herkese iyi akşamlar doğum yapali 50 gün oldu ve hala sütüm yetmiyor. Hatta baya az geliyor. Bestlak ve dut çayı denedim ama olmuyor. Mecbur mama veriyorum ama baya baya bir biberon dolusu içiyor tek seferde. O kadar az geliyor yani. Benim gibi sorun yaşayan var mı yoksa artık pes mi etmem gerekir. Bir de hipp kullanıyorum. Herkes bebeği zehirlendiğimi söylüyor mama verdigim için ama vermedigim zaman açlıktan ağlıyor. Bu süre zarfında 2 kilo aldı bebeğim çok şükür ama mama ilerleyen zamanda bebeğe zarar veren bir şey mi gerçekten. Vicdanım sızlıyor ama elimden bir şey de gelmiyor. Sağım yapmayı da denedim artsın diye. 40cc geliyor iki memeden toplam. Napcagimi şaşırdım artik

Anne memesi sadece karnı doyurmak ta değil bebekle anne arasında ki bağı ve özgüveni güvenli bağlanmayı vsvs neler neler sebebiyet veriyor..damla da gelse bebeğinizle bu bağı sakın koparmyin insan üzülüyor sonra...
Bir arkadaşın da zamanla çoğalmış artmış hemşire banada dediki
Mama verirsen bebek çok emmez ve çekmez süt cogalmaz ne kadar çekerse süt gelir vs demişti
Birde prof de duydunuz mu bilmiyorum ank.hacettepede bal kuru maya ve 2.5 lt su tavsiyesi ile süt kanalarrimin acilmasini tavsiye etmişti..sizde de sorun bi

Sadece kucakla olması imkansız zaten, çocuğu bir bütün ele almak en önemli etken ama göz teması, ten teması vs vs bunlar da hep kucakta oluyor kucağa almak için bahanelerim de olabilir

Bide zaten bu kucak meselesi de şişirilmiş bi balon oldu artık anneler ıkıye ayrıldı.. Kucaga alanlar ve kucaga almayanlar olarak
Sen daha iyi bilirsin gerçi bu guvenlı baglanma meselesini.. formasyon bilgin bizden daha iyidir

Bİz daha hiç birşey almadık
PTT doğum ücretini veriyordu sNirim

Bende suni deneyecegim olmazsa sezeryan hakkımızda hayırlısı olsun

Annişler oğlum 6 gün içinde 50 gr kilo aldı iyi mi kötü mü normal mı sizce sütüm yarıyor mu acaba bugün sağlık ocağına götürdüm

Memurlarda nasil isler bilmiyorum ama siz calismiyor esiniz calisiyorsa esinizin maasinada yansiyabilir onu tam olarak bilmiyorum

Annişler oğlum 6 gün içinde 50 gr kilo aldı iyi mi kötü mü normal mı sizce sütüm yarıyor mu acaba bugün sağlık ocağına götürdüm
Bebeğiniz doyuyorsa kilo alımı önemli değil her bebeğin gelisimi kilosu farklıdır ..illaki sütünüz yarıyor bunu asla sorgulamayın sizin sütünüz değil bebeğin sütü ona özel ve ona göre ihtiyacına göre..İçiniz rahat olsun kilo almasını hakiki dr lar çok ta önemsemiyor egerki sağlık li ise gelişimi normal ise

Daha yeni yeni toparlıyor cok normal.. Ödem vsvs gitmiştir.. Şimdiden snra kilo alımı önemli.. Haftaya salı mesela tekrar götür bakalım ne cıkcak, aynı kıyafetler aynı sekılde bezi dolu veya boş olcak sekılde.. O zmn anlasılır kac kılo aldgı.. Ama sımdılık bana gayet iyi geldı bide yaraması diye bişey yok cidden.. Anne sütü güzel bir şey, ama anne sütü alan bebekler öyle tospik filan olmuyor geneli, beklentiyi düşük tutmak lazım

Teşekkür ederim. Biraz daha iyiyim moralimi bozmamaya çalışıyorum. Emzirme çayı ve tahin tüketiyorum ben de. İnşallah gelecek sütüm. Bebek emdiği sürece süt gelmeme olmaz diyor herkes Evet tabi sadece mama alıp çok sağlıklı büyüyen çocuklar da var ama lohusalık sanırım ağlama seanslarına soktu. Toparlandım daha iyiyim. Teşekkür ederim sen nasıl oldun? Bakamadım mesajlara doğumunla ilgili gelişme var mı? Evet emzirmeye çalışıyorum süt gelmese de. Bebeğim emiyor çok şükür yorulunca uyuyor ama uyandırım ısrar ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…