Evet tabi sadece mama alıp çok sağlıklı büyüyen çocuklar da var ama lohusalık sanırım ağlama seanslarına soktu. Toparlandım daha iyiyim. Teşekkür ederim sen nasıl oldun? Bakamadım mesajlara doğumunla ilgili gelişme var mı?
Ben de memurum. Emzirme parası almıyoruz biz. Yalnızca doğum yardımı alıyoruz kaçıncı çocukla olduğuyla ilgili artan. Onun için kurumum benden sosyal hizmetlerden alınan formu istiyor. Ben daha basvurmadim. Formu alıp doldurup kuruma vericem onlar yazıyla gönderecekler.Canım tam olarak nasıl oluyor? Eşim başvuru kimliği çıkardı ama herhangi bir ödeme gerçekleşmedi. Hesap numarası vs de istememişler. @JuliJuli06 e devlete girdiğimde herhangi bir şahıs ödemesi bulunmamaktadır diyor. Memurlarda süreç farklı mı ilerliyor acaba
Sabır canımın içi sabır. Bebeğin çok iyi olacak ben inanıyorum. Sen ne kadar güçlü ve dik duran bir annesin. Ne zamandan beri çabalıyor didiniyorsun. Lütfen moralini yüksek tutmaya calıs ki bebeğine yararın olsun. Canı gönülden söylüyorum umarım yoğun bakıma girmesine gerek kalmaz. Allahım tez zamanda şifasını verirde bir an önce sağlıcakla evinize dönersiniz. Ben inanıyorum çok yakında bitecek bu durum.Kızlar hiç iyi değilim bugün yazmıştım durumu biraz kötüleşti diye şimdi daha kötü oldu aspire olmuş ciğerine süt kaçmış sanırım beslenirken yoğun bakıma alabiliriz dediler gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum o ağladıkça bende ağlıyorum bir ilaç taktılar şimdi damar yolundan son şans lütfen dua edin yoğun bakıma girmesin gücüm kalmadı
Bebeğiniz doyuyorsa kilo alımı önemli değil her bebeğin gelisimi kilosu farklıdır ..illaki sütünüz yarıyor bunu asla sorgulamayın sizin sütünüz değil bebeğin sütü ona özel ve ona göre ihtiyacına göre..İçiniz rahat olsunkilo almasını hakiki dr lar çok ta önemsemiyor egerki sağlık li ise gelişimi normal ise
Bunu ancak bu haftadan sonra bilebilirsin. Bebek de ödemli oluyor çünkü. Ayrıca anne sütü yaramamasi diye bir şey yok
Annelik hormonları işte saçma sapan soruları bile sordurturDaha yeni yeni toparlıyor cok normal.. Ödem vsvs gitmiştir.. Şimdiden snra kilo alımı önemli.. Haftaya salı mesela tekrar götür bakalım ne cıkcak, aynı kıyafetler aynı sekılde bezi dolu veya boş olcak sekılde.. O zmn anlasılır kac kılo aldgı.. Ama sımdılık bana gayet iyi geldıbide yaraması diye bişey yok cidden.. Anne sütü güzel bir şey, ama anne sütü alan bebekler öyle tospik filan olmuyor geneli, beklentiyi düşük tutmak lazım
Bence sütün yaraması diye bir şey var. Kiminin sütü yağlı güzel kimininki sulu ve besleyici olmuyor bu yüzden de bazı bebekler kilo gelişimi açısından geride kalıyor ve mama takviyesi yapılıyor. Mesela benim sütüm var şu an azaldı ama bir hafta öncesine kadarı baz alalım bebeğimde emiyor çok şükür ama yeterli kiloya ulaşamadı gün içinde sürekli aranıyor ve her seferinde emziriyorum ama en sonunda çığlık kıyamet açlıktan ağlıyor ve mecburen mama veriyorum.Bunu ancak bu haftadan sonra bilebilirsin. Bebek de ödemli oluyor çünkü. Ayrıca anne sütü yaramamasi diye bir şey yok
Kızlar hiç iyi değilim bugün yazmıştım durumu biraz kötüleşti diye şimdi daha kötü oldu aspire olmuş ciğerine süt kaçmış sanırım beslenirken yoğun bakıma alabiliriz dediler gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum o ağladıkça bende ağlıyorum bir ilaç taktılar şimdi damar yolundan son şans lütfen dua edin yoğun bakıma girmesin gücüm kalmadı
Dualarım sizinleKızlar hiç iyi değilim bugün yazmıştım durumu biraz kötüleşti diye şimdi daha kötü oldu aspire olmuş ciğerine süt kaçmış sanırım beslenirken yoğun bakıma alabiliriz dediler gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum o ağladıkça bende ağlıyorum bir ilaç taktılar şimdi damar yolundan son şans lütfen dua edin yoğun bakıma girmesin gücüm kalmadı
Uyuyakaldığı için benim süremde hiç kısalma yok, hatta daha da uzadı. Mememe yapışık geziyoruzBizim yavru da iki gündür uyuya kalıyor emerken tam bitirmiyor bende üzülüyorum.haliyle ..iyice doysun istiyorum zorla asla emmiyor uykuluyken asla emmiyor azıcık uykusunu alıp belki öyle devam ediyor ..
Anne yüreği uzunsa olsa emsin istiyorum
Birde sizde farkettiniz mi biraz daha memede kalma süreleri kısaldı gibi geldi ..aktif emme dönemine girdikleri için mi daha hızlı emdikleri için mi bilemeidm
Annelikte formasyon bilgisi yalan benceBide zaten bu kucak meselesi de şişirilmiş bi balon oldu artıkanneler ıkıye ayrıldı.. Kucaga alanlar ve kucaga almayanlar olarak
Sen daha iyi bilirsin gerçi bu guvenlı baglanma meselesini.. formasyon bilgin bizden daha iyidir
Ayy benim kocam uğraşmaz biliyorum benİyiki açmışım konuyu vallakız hemen basvursun süresi müresi varsa geçmesin
Ben yine dünkü gibiyim. Hiç yatak bile açmadım kendime. Açtım bi dizi koltukta oturuyorum. Kendimce taktik geliştirdim. Akşam saat 22.00 ya da 23.00 gibi bebeği eşime verip iki saat uyuyorum o uyku beni sabah 06.00 ya da 07.00’a kadar atıyor. O saatte tekrar eşime verip iki saat uyuyorum ve uyandığımda güne başlıyoruz. Uyku düzenim bundan ibaret.Çocuk ne güzel uyuyordu altını değiştirirken bezi bir çektim uyandı şimdi fal taşı gibi etrafına bakıyorbu saatte uyanınca öğlene kadar sürüyor bu mesai kendi kendime uyumayı da beceremiyor
Anladım canım teşekkürler, biz de memur olan benim. Eşim maaşlı çalışan değil; bu işlerle ilgilenen memurumuza sorayım bari yarın. Okula doğum belgemi/raporumu hala götürmedim, sadece müdüre resmini attımMemurlarda nasil isler bilmiyorum ama siz calismiyor esiniz calisiyorsa esinizin maasinada yansiyabilir onu tam olarak bilmiyorum
Ayyy onunla eşim uğraşmaz, ben de çocukla uğraşmam kesinBen de memurum. Emzirme parası almıyoruz biz. Yalnızca doğum yardımı alıyoruz kaçıncı çocukla olduğuyla ilgili artan. Onun için kurumum benden sosyal hizmetlerden alınan formu istiyor. Ben daha basvurmadim. Formu alıp doldurup kuruma vericem onlar yazıyla gönderecekler.
Anne çalışsa da yatıyor mu bize anne çalışmıyorsa yatıyor dediler emzirme ödeneği diye geçiyor bu. Nasıl başvuru yapcaz yapamadık bir türlüE devlette tanimli ibaniniz varsa orayada yatiyor sahis odemeleri olarak e devletten aratin 520 tl yatiyor
Canım var mı bir gelişme? Nasılsınız?Kızlar hiç iyi değilim bugün yazmıştım durumu biraz kötüleşti diye şimdi daha kötü oldu aspire olmuş ciğerine süt kaçmış sanırım beslenirken yoğun bakıma alabiliriz dediler gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum o ağladıkça bende ağlıyorum bir ilaç taktılar şimdi damar yolundan son şans lütfen dua edin yoğun bakıma girmesin gücüm kalmadı
Bizimkinin de uykusu kaçarsa eğer asla uyumuyor kucak istiyor. Kucağımda yarım saat yatıyor dalmıştır artık diye yatağına koyduğum an ağlıyor. Birde kolları bağlansın istemiyor asla. O kollar hep serbest olacak valla çok inatçı istemediği birşeyi yaptıramazsın yıkıyor ortalığı akrep burçları inatçı mi oluyormuşBen yine dünkü gibiyim. Hiç yatak bile açmadım kendime. Açtım bi dizi koltukta oturuyorum. Kendimce taktik geliştirdim. Akşam saat 22.00 ya da 23.00 gibi bebeği eşime verip iki saat uyuyorum o uyku beni sabah 06.00 ya da 07.00’a kadar atıyor. O saatte tekrar eşime verip iki saat uyuyorum ve uyandığımda güne başlıyoruz. Uyku düzenim bundan ibaret.
Aynen alamıyoruz demek ki bize de okulun memuru öyle dedi ama çok emin değildi bilmiyor gibiydi neyseAyyy onunla eşim uğraşmaz, ben de çocukla uğraşmam kesinama şunu sorayım sen tecrübeli annesin; eşim memur değil, çocukları benim üzerime kaydetmek için ne yapmam gerekiyor? Bildiğim kadarıyla küçük de olsa maaşa çocuk yardımı yansıyor
Tugce sorunun cevabını süpriz vermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?