2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Yarın inşallah nasıpse yatış yapcam.. Bakalım ne olacak

Ben de memurum. Emzirme parası almıyoruz biz. Yalnızca doğum yardımı alıyoruz kaçıncı çocukla olduğuyla ilgili artan. Onun için kurumum benden sosyal hizmetlerden alınan formu istiyor. Ben daha basvurmadim. Formu alıp doldurup kuruma vericem onlar yazıyla gönderecekler.

Kızlar hiç iyi değilim bugün yazmıştım durumu biraz kötüleşti diye şimdi daha kötü oldu aspire olmuş ciğerine süt kaçmış sanırım beslenirken yoğun bakıma alabiliriz dediler gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum o ağladıkça bende ağlıyorum bir ilaç taktılar şimdi damar yolundan son şans lütfen dua edin yoğun bakıma girmesin gücüm kalmadı

Kızlar hatırlıyor musunuz anneme gitmek istiyordum da eşim karşı çıkıyor götürmeyecek diye panik yapıyordum. Üç gecedir bebeğimize beraber bakıyoruz ve halimi çok iyi anladı. Anneme gitmek istesem artık ses çıkarmadan götürür yani o derece. Benim lohusa depresyonu sıkıntısı şu üç günde ona geçti galiba.

Sabır canımın içi sabır. Bebeğin çok iyi olacak ben inanıyorum. Sen ne kadar güçlü ve dik duran bir annesin. Ne zamandan beri çabalıyor didiniyorsun. Lütfen moralini yüksek tutmaya calıs ki bebeğine yararın olsun. Canı gönülden söylüyorum umarım yoğun bakıma girmesine gerek kalmaz. Allahım tez zamanda şifasını verirde bir an önce sağlıcakla evinize dönersiniz. Ben inanıyorum çok yakında bitecek bu durum.

Bunu ancak bu haftadan sonra bilebilirsin. Bebek de ödemli oluyor çünkü. Ayrıca anne sütü yaramamasi diye bir şey yok

Annelik hormonları işte saçma sapan soruları bile sordurtur çok şükür herşey yolunda
Sağolun yorumlarınz için kızlar

Bunu ancak bu haftadan sonra bilebilirsin. Bebek de ödemli oluyor çünkü. Ayrıca anne sütü yaramamasi diye bir şey yok
Bence sütün yaraması diye bir şey var. Kiminin sütü yağlı güzel kimininki sulu ve besleyici olmuyor bu yüzden de bazı bebekler kilo gelişimi açısından geride kalıyor ve mama takviyesi yapılıyor. Mesela benim sütüm var şu an azaldı ama bir hafta öncesine kadarı baz alalım bebeğimde emiyor çok şükür ama yeterli kiloya ulaşamadı gün içinde sürekli aranıyor ve her seferinde emziriyorum ama en sonunda çığlık kıyamet açlıktan ağlıyor ve mecburen mama veriyorum.

Dualarım senınle ve aslan aliyle o aslan parçası, düzelecek annesi.. Lütfen kendini sakın bırakma true.. Yogun bakıma girmicek bak görceksin

Dualarım sizinle inşallah gerek kalmıcak ve daha iyi olucak sen güçlü durmaya çalış n olur

Çocuk ne güzel uyuyordu altını değiştirirken bezi bir çektim uyandı şimdi fal taşı gibi etrafına bakıyor bu saatte uyanınca öğlene kadar sürüyor bu mesai kendi kendime uyumayı da beceremiyor

Uyuyakaldığı için benim süremde hiç kısalma yok, hatta daha da uzadı. Mememe yapışık geziyoruz

Annelikte formasyon bilgisi yalan bence dediğin gibi herkesin kendine göre bir doğrusu var çocuk yetiştirirken, kimi kucakta kimi yatakta büyütmeyi tercih ediyor. Tamamen annelik hissiyatıyla hareket ediliyor. Ki kitabi bilgilerle uygulamaların her zaman birbiriyle örtüştüğüne inanan biri değilim, öyle olsa tek bir doğru olurdu, birçok kuram atılmazdı ortaya
İyiki açmışım konuyu valla kız hemen basvursun süresi müresi varsa geçmesin
Ayy benim kocam uğraşmaz biliyorum ben büyük bir iş/alan değişikliği yaptı doğum öncesi, sistemi oturtmak/öğrenmek için yoğun çalışıyor bu aralar. Vakit ayırıp da ona gitmez some relax erkek problemssss

Çocuk ne güzel uyuyordu altını değiştirirken bezi bir çektim uyandı şimdi fal taşı gibi etrafına bakıyor bu saatte uyanınca öğlene kadar sürüyor bu mesai kendi kendime uyumayı da beceremiyor
Ben yine dünkü gibiyim. Hiç yatak bile açmadım kendime. Açtım bi dizi koltukta oturuyorum. Kendimce taktik geliştirdim. Akşam saat 22.00 ya da 23.00 gibi bebeği eşime verip iki saat uyuyorum o uyku beni sabah 06.00 ya da 07.00’a kadar atıyor. O saatte tekrar eşime verip iki saat uyuyorum ve uyandığımda güne başlıyoruz. Uyku düzenim bundan ibaret.

Memurlarda nasil isler bilmiyorum ama siz calismiyor esiniz calisiyorsa esinizin maasinada yansiyabilir onu tam olarak bilmiyorum
Anladım canım teşekkürler, biz de memur olan benim. Eşim maaşlı çalışan değil; bu işlerle ilgilenen memurumuza sorayım bari yarın. Okula doğum belgemi/raporumu hala götürmedim, sadece müdüre resmini attım Onun da pek bildiğini zannetmiyorum, en iyisi memurla işi halledeyim

Ayyy onunla eşim uğraşmaz, ben de çocukla uğraşmam kesin ama şunu sorayım sen tecrübeli annesin; eşim memur değil, çocukları benim üzerime kaydetmek için ne yapmam gerekiyor? Bildiğim kadarıyla küçük de olsa maaşa çocuk yardımı yansıyor

Tugce sorunun cevabını süpriz vermiş

Son düzenleme:
Canım var mı bir gelişme? Nasılsınız?

Bizimkinin de uykusu kaçarsa eğer asla uyumuyor kucak istiyor. Kucağımda yarım saat yatıyor dalmıştır artık diye yatağına koyduğum an ağlıyor. Birde kolları bağlansın istemiyor asla. O kollar hep serbest olacak valla çok inatçı istemediği birşeyi yaptıramazsın yıkıyor ortalığı akrep burçları inatçı mi oluyormuş

Aynen alamıyoruz demek ki bize de okulun memuru öyle dedi ama çok emin değildi bilmiyor gibiydi neyse doğum yardımıda 300 lira mı ne harca harca btmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…