2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Cok dua edelim canım güzel haberlerini bekliyoruz

Çok geçmiş olsun, umarım iyi haberler verir doktor Üzülmen ve endişelenmen çok normal ama lütfen kendini suçlama. Hemşirenin “Sen çocuğu beslerken aspire etmişsin annesi” deyiş şekli çok yersiz ve münasebetsiz. Beslenirken bir aspirasyon durumu olmuşsa bile senin yüzünden değil, çocuğun mevcut durumu yüzünden olmuştur. Neyse ki hastanede ve gözlem altında. Her şeyin iyiye gideceğine inanmalısın

Kızlar bebeklerin 2-3 saatte bir uyanıp beslenmesi ne zamana kadar geçerli bilen var mı? Annemler artık 3 haftalık olacak 3 saattesin uyandırmak zorunda değilsin, sarılık riski bitti artık o acıkınca kendisi uyanıyor zaten diyorlar ama ben rahat etmiyorum. Oğlum çalar saat gibi 4.saatte ağlıyor züten ama iki gündür uyandırmasam uyuyor 4-5 saat napayım?

Aslında en doğru yönlendirmeyi kendi doktoru yapar. Benim oğlum bir haftalık olarak küvezden çıkarken (3.750 kg doğmuştu) doktoru geceleri uyursa uyandırmana gerek yok demişti. (5 saati geçerse uyandırabilirsin demişti) ama mesela asmdeki hemşire dün (1 aylık oldu neredeyse) rutin telefon görüşmemizi yaparken (muhtemelen ezbere) üç saatte bir uyandırıp besle mutlaka dedi.
Kilo alımı ve çişli bez sayısı yeterliyse bence hiç değilse geceleri 4 saat uyuyabilir (uyursa tabii )

Kizlar bu arada gaz damlasi almaya karar verdim kullandiginiz en etkili olani hangisi ona gore yarin alayim eczaneden birde gunde kac kez ne kadar kullaniyorsunuz bilgi verirmisiniz
Bize doktorumuz bunu önerdi canım 2 gündür kullanıyoruz çok memnunum.Ek olarak bir de gaz için masaj kremi verdi

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-29-11-24-33-529-edit_com.android.chrome.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 37
Bizimki acıkınca onlar zaten ortalığı inletir demişti. Ben kızım ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum

Canım ilk doktorumuz 30 gün 2 saatte 1 emzirceksin dedi.Ben ilk 2 hafta 2 saatte 1 uyandırıp emzirdim.Sonra kendisi 3 saatte 1 uyanmaya başladı.Son 1 haftadır ise 1.5 saatte 1 kendi uyanıp istiyor.İlk banyosunu yaptırdığımız da gündüz ilk defa 5-6 saat uyudu gece ise sürekli memedeydi.Yanş 2. Haftadan sonra bebeğime bıraktım ben ne zaman isterse o zaman emiyor

Hemşire alaycı şekilde söyledi gerçekten beni gereksiz gerdi ve suçlama psikolojisine soktu sakın besleme aspire etmişsin çocuğu ben çocuğun yoğun bakıma girmesini istemiyorum sen girmesini istiyorsan bilemem dedi ama bana 2,3 dk beslemem için dr izin vermişti dedim ben vermiyorum dr versede dedi zaten sonra kendimi suçlayıp durdum

2. Aydan sonra 4 saatte bir gündüz 5 saatte bir gece diye biliyorum beslenme şekli. Gündüz ben 4 saat uyursa uyandırıyorum kaka filan yapmış oluyor ama gece sesi ne zaman çıkarsa o zaman hiç saate bakmıyorum doğduğu günden beri

Rabbım sifa versin inşallah. Sen emzirirken mi olmuş. Ben de aynı şeyi yaşıyorum aşağı yukarı. Dün öksürdü epey. Sordum, Dr hırıltısı var hala dedi sabah. Çıkaralım mi dedi ben de çıkalım dedim ama içim rahat değil kötüye gider mi diye. Dün kendisi demişti yarin çıkarırız diye aslında. Ben istedim diye çıkmıyoruz ama yine de korkuyorum.

Sgk ya gidip dilekçe verdim ben, benim emekli sandığından faydalansın diye. 1 de kurumda matbu formlar var, aile yardımı için doldurulan. Onu yeniden doldurdum kızımı da yazdım çocuk yardımı var ama inan hiç hatırlamıyorum ne kadar olduğunu. Ben de daha uğraşmadım doğum yardımıyla acelesi yok.

Evet canım öyle söyledi belkide astım hastası veya alerjik olabilir de dediler çünkü başka ek enfeksiyon vs çıkmıyor bronşit evet ama bu solunum normal değil şimdş bir cihaz bağladılar burnuna sıcak oksijen gidiyor düzeltecekmiş bu yanımda başka hasta çıkmıştı oda aspire olurmu evde napayım emzirmiyşm dedi de emzir ama dik besle dedi besledikten sonra gazını çıkart dik yatır bir süre dedi sende öyle yapabilirsin canım en azından öksürük bitene kadar

Ben kaçırmısım canım siz de mi hastanede yattınız

Eklentiler

• 473747F4-A082-4EE7-8F50-FE3A65A0BD2E.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 37
Pozitif olcaz tabi annesi. Hiç girmeden atlatacak inşallah. teyzeleri dua ediyor ona

Aaa dilekçe mi vermek gerekiyor emekli sandığından faydalanması için ben bi ara okula gitsem iyi olacak galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…