2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Doktorunuz çok ilgiliymiş beğendim.mikroplardan korumak zor ama zamanla bağışıklık kazanacaklar inş. Sizin bebeğiniz kaka yapmıyor muydu?
Yapıyordu aslında o yüzden şüphe etmedik hiçbir şekilde. Sadece o gün içerisinde hiç yapmamıştı onunda yenidoğanlar için normal olduğunu sanıyordum. Mama olarak sma kullanıyordum. Onu kullanıp bu şekilde şikayeti olan çok kişi varmış meğer. Şuan hipp deneyeceğiz umarım iyi gelir bebeğime

Kaka problemi mi yapıyormuş sma? Ben de onu kullanıyorum da, geçen gün bezini açtığımda kaka yapmasına denk geldim baya çeşme gibi akıyordu, ishal mi acaba diye sordum anneme. Sütle beslendiği için normal, ishalin rengi farklı oluyor dedi. Genelde günde bir kere veriyorum gerçi

Kızlar sizden akıl almak istiyorum. Ben kv ile çok samimi değilim, doğum yaptığımda 2-3 gün kaldı, sonra 2 hafta eltimdeydi. 2-3 gündür yine bende. Neyse benimki çok çocuğa bakabilen biri değil. Dün mutfağa yemek yapmak için girdim ilk defa, kızım da uyuyordu. Uyandıktan sonra kv 5 dk bile bakamadı, gel sen bak ben yaparım yemeği dedi neyse birreysel bakamadığını anladığım için asla onunla tek bırakmıyorum. Bugün kahvaltı yaparken kızım yine ağladı, ellerim kirliydi yıkayıp hemen geliyorum dedim, yani max 2dk çocukla yalnız kaldı. Elinde emzik var, örtüye sürüyor emziği. ben de emzikle susturmaya çalışacak zannettim, sıcak sudan geçiririz beze sürme dedim. Çaydanlık yanımızdaydı, yok yok dedi ben yıkayıp geleyim. Neyse çocuğu aldım sustu zaten hemen, beze bir dokundum ki yapış yapış. Yüksek ihtimalle reçele falan bandırdı, ben gelince de apar topar silmeye çalıştı hani direkt görmediğim için sakın tatlı şeyler verme de diyemiyorum. Masa da bal falan da vardı, Allah korusun bala falan değdirir diye korkuyorum. Akşam eşime olayı anlatsam diyorum, kendisi uygun bir dille uyarsa daha iyi olur gibi. Siz ne dersiniz? Çok samimiyetimiz yok ve karakterlerimizi de çok bilmiyoruz. Hakkını yiyemem, bendeyken tüm yemekleri yapar mutfağı temizler eder ama bu durumda canımı sıktı

Günde 1 kere ile anlaşılmaz o. Anne sütü çeşme gibi yapıyor

Açıkçası böyle bir şüphede bile nahif kalamam. Pat diye sorar ve söylerim. Bu kadar uzun anlatman bile senin çok düşünceli biri olduğunu gösteriyor zaten ama bunda darılıp kırılacak bir şey yok. Şüphesi bile çok korkunç bal çok alerjen bir besin

Bize doktorumuz hangi mamayı kullandın diye sorduğunda sma optipro dedim ve bu mamayı kullanıp aynı şikayetle gelen çok kişi olduğunu söyledi birkaç yerde de okudum cidden bu şekilde çok yorum var. Bizimde ilk zamanlar baya baya yapıyordu kaka hatta üstüne taşıyordu. İshalmiş meğer. Son birkaç gündür azalmıştı gittiğimiz gün de lavman yaptılar zaten hastanede. Bebeğimin bağırsakları alt üst olmuş durumda yani

Bazı arkadaşlar probiyotik kullanıyor aslında. Ben henüz deneyimlemedim ama arkadaşlar yardımcı olur sana

Kamuda mı çalışıyorsun? Alabiliyor muyuz yani? Bizim okulun memuru birşey bilmiyor alıyorsak ne yapmamız gerekiyor öğrenemedim gitti.

Kp kaybettiğimiz için ben dahil herkes hassas kv karşı. Üzülsün, kendini fazlalık gibi hissetsin de istemiyorum. Kadın evini kapatıp çocukları arasında gezdiği için nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum eskiden olsa pat diye söylerdim herhalde, gerçi eşim diyor sen söyleyemezsin anca kendini yer bitirirsin diye ayyy bilmiyorum, eşime söylemem yanlış olmaz herhalde değil mi? Malum erkekler bazen ailesi hakkında bişi deyince ters de anlayabiliyor ama söz konusu çocuk olacağı için yanlış anlaşılacak bir şey yok sanırım

Redpanda11 soyasosu na katılıyorum. Normalde kayınvalide ile ilgili meseleleri eşin çözmesi taraftarıyım ama bu durumda zaten eşin o ortama şahit olmadıysa şüphelenenin sen olduğunu anlayacaktır kayınvaliden. Anlattığın kadarıyla kötü niyetli birine benzemiyor. Açık açık sorabilirsin bence. “Eskiden böyle böyle yapıyorlarmış ama bunların, özellikle de balın çok sakıncalı olabileceği ve kötü sonuçlar doğurabileceği artık biliniyor…” şeklinde bir giriş yapabilirsin mesela. Yani, kendimi onun yerine koyuyorum, böyle bir şey yapmamışsam ve sen durumu yanlış değerlendirmişsen, bozulacak, kırılacak bir şey görmem bunu sorgulamanda. En fazla “kızım cahil miyim ben, yapar mıyım öyle şey” derim yani, ama onu diyecek biriyse zaten hiç endişelenmene gerek yok

Ben üstü kapalı bir giriş yapayım ona eşim de zaten direkt söylemez. Annesini aile evinde en iyi tanıyan o; onun hassas olduğu kanaldan girip bir daha asla yapmamasını sağlar, biliyorum

Kötü niyetli değil biliyorum, zamanında çocuklarını emzirememiş bile kendi kvsi yüzünden. Çocukları biraz kendi kendilerine büyümüşler. O yüzden çocuk “a” dese emzir emzir diyor, ağladığı anda panikliyor. Dün eczaneye gideceğiz onunla, kız evde kalacak dimi diyor onu bile düşünemiyor, anlatmak gerekiyor her şeyi

Kızlar ben de bir akıl istiyorum. Eve ziyaretçi kabul etmiyoruz biz (normalde evimize giren çıkan yakın çevre hariç) ama artık birtakım akrabalar bebeği görmek istiyor. Bizim evde de değil tarafsız bir ortamda toplamda 10-12 kadar yetişkin olacağız, birkaç saat çay kahve ortamı olacak ama ben kararsız kaldım. Kırmak isteyeceğim türden densiz insanlar değil bunlar (çok şükür). Ayrıca daralırsam memesi gelmiş yavrumun diye bebğimle içeri odalara kaçabileceğim bir ortam olacak, o açıdan hemen hayır diye kestirip atmadım. Ama emin de olamadım. 40 günlük olacak o tarihte. 1 haftalık küvez geçmişi var. 16. Gün 4.200 kg idi, doktorun dediğine göre normal çocuklara (küvezde kalmamış çocuklara yani) kıyasla ekstradan bir riski vs yok, doğumdan beri ara ara olan hırıltısı tam geçmedi sadece. Fazla mı pimpiriklilik ediyorum acaba? He diyeyim, gitsin mi? Yoksa hayır mı desem?

10 güne kadar yapmaması normal aslında. Benim bebeğim de iki gün yapmadı sadece o yüzden sorayım dedim. Devamlı ıkınır haldeydi şükür bugün yaptı ama gazı çok fazla. Bugün nurse harveys aldık ebe tavsiyesiyle bakalım inş faydası olur. Biz de hipp kullanıyoruz memnunum çok araştırmıştım doktorumuz da tavsiye etti

Bize doktorumuz bunu önerdi canım 2 gündür kullanıyoruz çok memnunum.Ek olarak bir de gaz için masaj kremi verdi

patatesliiborek biz de beş günlükten beri bunu kullanıyoruz. Küvezde antibiyotik tedavisi görmüştü bizimki, ondan özellikle probiyotik verdi doktor herhalde ama devam edeceğiz bir süre. İlk oğlumda da dört günlükken biogaia önermişti doktoru. Bebeğin günüyle ilgili sıkıntı olmaz yani ama kendi doktoru önerir aslında ona en uygununu.

Bende bebeğime sma optipro kullanıyorum ama hiç kabızlık gibi şikayetlerim olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…