Canım bibss emzik aldım ben .emzriyorum yatınca tam dalmayı ca demek mirim kırın ediyor ağzında meme uyumak istiyor senin hesap çok istiyor meme..tam dalarsa uyuyor neyse..ben arada böyle durumlarda çok yorgunsam emziği veriyorum susuyor ve uyuyor rahatlatıyor muhakak deneKızlar şimdi size bir şey anlatacağım. Bebekken emzik emmeyi çok severmişim. Fakat annemler işte damak yapım bozulur, dişlerim kötü olur gibisinden bıraktırmışlar. Bu yüzden mi bilmiyorum ama kocaman çocuk olana kadar damağımı emmişim uyurken bazı anlarda. Ve utanarak diyorum ki çok çok nadiren bazen hala anlık damak emme refleksim gelir ama uyanırım
Pera da bana çekmiş sanırım. Sürekli bir şey emmek istiyor. Meme veya emzik olmazsa uykuya dalamıyor. Emzik vermek istemiyorum bir yandan da duygusal ihtiyacını karşılayamayıp güvenli bağlanmasına zarar vermekten korkuyorum.
Ayrıca emzik meme reddi yaparsa diye korkuyorum. Bana akıl verin lütfen
Bende öyle düşünüyorum sık banyo yapunca sabki gaz vs oluyor gibi geldi banaKızlar bebişin göbek bağı düştükten bir gün sonra yıkamıştık. Geçen gün doktor her gün yıkanabilir dedi, annem de kış bebeği her gün olmaz diyor hasta olur diyor, eşim yaptıralım diyor valla ikisi arasında kalıyorum bazen geriliyorum. Siz her gün yıkıyor musunuz?
Aynısı. Benimki de ağzında uzun tutmuyor. Çıkarıyor bir süre sonra. İşte bir şeyleri yanlış yapmaktan korkuyorum sanırım. Bir yandan da annelik içgüdüsel davranmak bir çok yerde. Bebeğimin ona ihtiyacı olduğunu hissediyorumCanım bibss emzik aldım ben .emzriyorum yatınca tam dalmayı ca demek mirim kırın ediyor ağzında meme uyumak istiyor senin hesap çok istiyor meme..tam dalarsa uyuyor neyse..ben arada böyle durumlarda çok yorgunsam emziği veriyorum susuyor ve uyuyor rahatlatıyor muhakak dene
Öyle meme reddi olacağını sanmıyorum uzun uzun ağzında tutmuyorum hem alistirip hem arada veriyorum uyuyunca ağzı dan çıkmış oluyor bakıyorum ki
Kızlar şimdi size bir şey anlatacağım. Bebekken emzik emmeyi çok severmişim. Fakat annemler işte damak yapım bozulur, dişlerim kötü olur gibisinden bıraktırmışlar. Bu yüzden mi bilmiyorum ama kocaman çocuk olana kadar damağımı emmişim uyurken bazı anlarda. Ve utanarak diyorum ki çok çok nadiren bazen hala anlık damak emme refleksim gelir ama uyanırım
Pera da bana çekmiş sanırım. Sürekli bir şey emmek istiyor. Meme veya emzik olmazsa uykuya dalamıyor. Emzik vermek istemiyorum bir yandan da duygusal ihtiyacını karşılayamayıp güvenli bağlanmasına zarar vermekten korkuyorum.
Bende 3 yaşına kadar emzik kullanmışım. Hatta bana zorla bıraktırdıklarını hatırlıyorum sanırım travma olmuşKızlar şimdi size bir şey anlatacağım. Bebekken emzik emmeyi çok severmişim. Fakat annemler işte damak yapım bozulur, dişlerim kötü olur gibisinden bıraktırmışlar. Bu yüzden mi bilmiyorum ama kocaman çocuk olana kadar damağımı emmişim uyurken bazı anlarda. Ve utanarak diyorum ki çok çok nadiren bazen hala anlık damak emme refleksim gelir ama uyanırım
Ev sıcaklığı uygun olduğu sürece (normalde 21-24 derece olması öneriliyot evin ama banyo yaptığı odanın 25 civarı ve üstü olması daha iyi) her gün yıkanabilir. Ama her gün sabun şampuan kullanımı önerilmiyor. Şu güne dek Konuştuğum tüm doktorlar ve sağlık çalışanları da bebeği üşütmemek kaydıyla her gün yıkamayı önerdi, bir tek anneanneler babaanneler var her gün yıkanır mı çocuk, üşüteceksin diyen.Kızlar bebişin göbek bağı düştükten bir gün sonra yıkamıştık. Geçen gün doktor her gün yıkanabilir dedi, annem de kış bebeği her gün olmaz diyor hasta olur diyor, eşim yaptıralım diyor valla ikisi arasında kalıyorum bazen geriliyorum. Siz her gün yıkıyor musunuz?
Kağıt törpü alıyım o zaman ben makasla çok iyi kesiyordum bir ay kaldı tetanoza
Valla makasla girişsem nolur ki diye düşünmüyor değilim çok uzun törpüle törpüle bitmez
Öyleymiş ya en iyisi kâğıt törpü alıyım bende makastan çok memnundumtırnak makası değilde normal makasla
Haha ya makasla çok rahat ama şu tetanoz beni geriyorAlma bence ya. Valla ömür törpüsü diyorlar ya, aynı öyle bir şey o törpüben normal çakıyla kestim, rahat da kestim ama çok geriliyorum, bir daha yapamayacağım. Şimdi kendi elektrkli manikür setimdeki törpüyü deneyeceğim, işe yararsa haber veririm.
Her zamanki gibi hislerime tercüman olmuşsun.Sadece pera değil tüm bebekler öyle değil mi zatenkendi emzik serüvenimi hatırlamıyorum ama annemin benden emzik sakınacak bir bilinçte olduğunu sanmıyorum, vermiştir muhtemelen, buna rağmen çook uzun bir süre parmak emdim ben de. Kendi oğluma hiç vermedim, emzik olarak kullanılmaya itirazım yoktu, evet memede uykuya dalardı çoğu zaman ama emmeyi kendi kendine bıraktı 2.5 yaş civarı ve sonrasında uykuya dalmada vs sorun yaşamadı. Her çocuk aynı değil yani.
O yüzden emzik konusunda tek bir doğru olduğunu sanmıyorum. Kimi çocuk için faydalı kimine zararlı olabiliyor. Kiminde İleride bağımlılık aracına dönüşebilirken, kiminde dediğin gibi (damak emme, parmak emme vb.) başka bağımlılıklara yol açtığı düşünülüyor. Meme reddi de her emzik ve biberon kullanan bebekte olmuyor ama böyle bir risk var tabii ki. Uzun vadeli düşünmek gerek. Emme refleksi ve emme serüveni çok uzun sürmeyecek sonuçta. Kendini emzik olarak kullandırmak veya emziğe bu görevi yüklemek arasında bir tercih yapman gerekebilir. (Özellikle işe dönecekler için kritik bir karar olabiliyor bu ama senin evden çalışman bu açıdan durumu kolaylaştırabilir.) ama içine sinmeyen bir şeyi sırf yapman gerektiğini düşündüğün için yapma bence veya tam tersi, bir şey içine siniyorsa çok sorgulama. Aslında annelik tecrübesinde el yordamıyla ilerlesek de (ikinci üçüncü çocuğu olanlar da öyle çünkü her çocuk farklı, yani öyle diyorlar, göreceğiz) içgüdülerimiz bize söylüyor bazı şeyleri.
Canım ben hiç emzik kullanmamışım, annem o yüzden hep ilk gün vermezsen kabul etmez, siz etmediniz dedi. Ama uzun bir süre özellikle süt ısıtılırken, şeker katılırken falan deli gibi emme refleksim çalışırdı. Abartmıyorum 6.sınıfa kadar da bu refleksim devam etti. Şimdi sen söyleyince düşündüm de bende ara ara yapıyorum Sanırım hala. Yani hiç emzik kabul etmeyen biriyle zor ayrılan birinin benzer tepkisi var bir yerde.Kızlar şimdi size bir şey anlatacağım. Bebekken emzik emmeyi çok severmişim. Fakat annemler işte damak yapım bozulur, dişlerim kötü olur gibisinden bıraktırmışlar. Bu yüzden mi bilmiyorum ama kocaman çocuk olana kadar damağımı emmişim uyurken bazı anlarda. Ve utanarak diyorum ki çok çok nadiren bazen hala anlık damak emme refleksim gelir ama uyanırım
Ben yıkıyorum her gün. Haftada bir kez şampuanlıyorum. Ev sıcak oluyor üşüyeceğini düşünmüyorum pek.Kızlar bebişin göbek bağı düştükten bir gün sonra yıkamıştık. Geçen gün doktor her gün yıkanabilir dedi, annem de kış bebeği her gün olmaz diyor hasta olur diyor, eşim yaptıralım diyor valla ikisi arasında kalıyorum bazen geriliyorum. Siz her gün yıkıyor musunuz?
Kv ile bebek yıkamak istemediğim için yıkamıyorumKızlar bebişin göbek bağı düştükten bir gün sonra yıkamıştık. Geçen gün doktor her gün yıkanabilir dedi, annem de kış bebeği her gün olmaz diyor hasta olur diyor, eşim yaptıralım diyor valla ikisi arasında kalıyorum bazen geriliyorum. Siz her gün yıkıyor musunuz?
Bebekler de farklı farklı. Bir arkadaşım çok uğraştı asla almadı bebeği emziği. Benimki ilk denemede cukCanım ben hiç emzik kullanmamışım, annem o yüzden hep ilk gün vermezsen kabul etmez, siz etmediniz dedi. Ama uzun bir süre özellikle süt ısıtılırken, şeker katılırken falan deli gibi emme refleksim çalışırdı. Abartmıyorum 6.sınıfa kadar da bu refleksim devam etti. Şimdi sen söyleyince düşündüm de bende ara ara yapıyorum Sanırım hala. Yani hiç emzik kabul etmeyen biriyle zor ayrılan birinin benzer tepkisi var bir yerde.
Red konusuna gelince; hem silikon uç hem biberon hem de emzik kullanıyorum. Emziği çok nadir alıyor, genelde uyku öncesi vermeye çalışıyorum. Dalınca da zaten hemen çıkarıyor ağzından. Biberona ise bayılıyor/bayılıyroız, malum memede hep uyuyakaldığı için uyumadan karnı doymuş oluyor. Silikon uçla da arası iyi, hatta meme ucu çıktığı halde kabul etmiyor uçla mis gibi emiyor/uyuyor
Yani annelikte ya da çocuklarda tek bir doğru yok. Hani seni başı veliler iyi öğretmen arayışına girer ya, hep şunu sorarım; sizin çocuğunuz nasıl bir mizaca sahip? Çünkü kimi çocuk için naif bir öğretmen en iyi öğretmen olabilirken kimi çocuk için de otoriter bir öğretmen iyi olabilir. Annelik de bence böyle bir şey. Kişiye ve şartlara göre şekilleneceğiz
İşte ben de kolonyalayıp yaptımHaha ya makasla çok rahat ama şu tetanoz beni geriyorçakıyla nasıl yaptın o da riskli işte limon kolonyası damlatıp makasa bende girişcem valla sıkıldım o kadar uzun ki cadı gibi oldu çocuk
Az önce duştan çıkan kızım bir kustu gözlerine geldi benim yanlış tutmamlaBen yıkıyorum her gün. Haftada bir kez şampuanlıyorum. Ev sıcak oluyor üşüyeceğini düşünmüyorum pek.
Evet pazardan beri 3 gün yattık. Ciğerlerde enfeksiyon vardi. Bugün çıktık. İlaçlara devam edeceğiz. Solunumunda 1 sıkıntı olmadigi için Dr öyle uygun gördü.Ben kaçırmısım canım siz de mi hastanede yattınız
Görev tamam ve bu loş ışıkta kestim şimdi benİşte ben de kolonyalayıp yaptımama çocuk tırnağı keser gibi rahat olmuyor çünkü çakıyı kıstırıp bekliyorsun bekliyorsun ama çıt etmiyor tırnak, kağıt gibi çünkü, yumuşacık, hiç konforlu bir kesiş deneyimi yaşatmıyor, bir de etini kestim keseceğim stresinden üçer beşer ay gidiyor ömrümden her seferinde
Çocuk doğunca otomatik olarak babaya kayıtlı oluyormuş. Onu değiştirmek için de dilekçe istediler. Ben de gidip verdim.Aaa dilekçe mi vermek gerekiyor emekli sandığından faydalanması içinben bi ara okula gitsem iyi olacak galiba
Çook sevindimEvet pazardan beri 3 gün yattık. Ciğerlerde enfeksiyon vardi. Bugün çıktık. İlaçlara devam edeceğiz. Solunumunda 1 sıkıntı olmadigi için Dr öyle uygun gördü.
Ben büyük oğlumu da çakıyla kesiyorum altı aylıktan beri (öncesini hiç hatırlamıyorumGörev tamam ve bu loş ışıkta kestim şimdi benben sürekli kesiyorum ya diğerini de hiç ara vermediğim için herhalde profesyonel oldum inşallah tetanoz belasıyla uğraşmayız ilkinde de kesmiştim gerçi ben uyarıldığım için şuan vicdan yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?