2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Haha bencede ya

Bu cumartesi evimize gitcez artık kızlar yalnız kalcam bir kaç gün sonra kv ler gelecek. Şimdiden çok geriliyorum. Sinir sistemlerimle oynayacakları kesin. Az önce arıyor eşim diyor emziriyor zaten emzirmezse başlıyor ağlamaya hemen doymuyor mu diyor duyuyorum bende. Fotoğraf istemişti öncesinde annem ayrı ben ayrı attık bir sürü. İnterneti yok bakmıyor telefonda fotoğraf atmıyorsunuz ki görelim diyor. Ay cidden ayar oluyorum ya. Bize gelip kaç gün kalacaklar bilmiyorum. Eşim de 5 de çıkıyor ne yapcam bütün gün valla yandım ya

Allah onu bildiği gibi yapsın.

Canım eşim aile ve sosyal güvenlik kurumundan başvuru yapmış sanırım o doğum parası diye geçen ödenek birde emzirme ödeneği 520 civarı mı ne varmış senin sgk yapıyor dediğin o mu acaba?
520 tl emzirme ödeneği süt parası denen ücret. Onu memurlar almıyor.

Valla kuzum keşke benim bebeğim emzik alsa da versem 8 tane emzik var evde bir tanesini bile almıyor Ben meme reddi yapacağını düşünmüyorum aksine büyük kolaylık çünkü bebeğim üstünü değiştirirkem , altını temizlerken, gaz sancısı olduğunda sürekli emmek istiyor ve ben emzirirken bunları yapamayacağım için sürekli ağlıyor.Çok hızlı işleri yapmaya çalışıyorum.Yani bence yalancı emzik böyle durumlarda kurtarıcı.Geöen hastanede mesela ağlıyordu emzik olsa susacak ama ben apar topar emzirme odası arıyorum her yerde

Bence emzik ver ama kontrollü. Sürekli ağzında olmasın. Uykuya senin memende geçiyorsa normal zaten. Su an hepsi öyledir muhtemelen.

Kızlar selam. Günlerdir sayfalarca geriden gelip, okuyayım bitsinde yazarım dedim dedim, bitiremeden ya uyudum kaldım ya Defne hanım vızıldadı falan. Şu an bile 10 sayfa gerideyim. Sanırım artık Berikko doğum yapmıştır. İnşallah Rachel35 in sütü gelmiştir trueliving_ sağlıkla taburcu olmuştur.

İnatla o 10 sayfayı bitirmeye niyetliyim bitirip geleceğim inşallah

Tek seferde tutturdum. Ekonomik kızım benim
Bence emzik ver ama kontrollü. Sürekli ağzında olmasın. Uykuya senin memende geçiyorsa normal zaten. Su an hepsi öyledir muhtemelen.
Yok kısa süreli sadece uykuya dalma aşamasında veriyorum

Mama verıyormusun mamayı degıstır oda gaz yapabilir. Nurse bize cok ıyı geldı cok işe yarıyor
Hipp mama kullaniyodum doktorum mama kullanma bidaha dedi kilo alimi zaten iyi mama niye kullaniyosun dedi bende doymadigini dusunuyodum dedim doyar 15 dk emzir yeter daha fazla emzirme sutun fazlaysa sag siringayla ver biberonda gaz yapar dedi

Benimde öyle canım dün gece uyumadı bebeğim kendini sıkıyor ıkınma hareketleri yapıyor ne kadar masaj yapsamda üstten gazı hiç çıkmıyor ne yapsam bilemedim yarın dra götürecem
Bizimde oyle cok sıkıyor kendini eliyle yuzunu sıkıyor iki yandan agliyor gaz yutuyormus emerken falan 15 dkdan fazla emzirme fazla emerse gaz yutar dedi karninin ici hep gaz yumagi olmus

Kimyon çayından bir damlada iyi geliyor ..gaz olmaması içinde dikkat et canım
Kendi ayaklarina çocuğun terlememesine
Gaz yapıcı şeyler yeme..Kimyon çayı rezene iç
Gunde iki su bardagi iciyorum sabah aksam rezene kaynatip icine kimyon atiyordum bi ise yaramadi resmen hep hava yutuyormus emerken yada biberonla mama verdigimde hava yutuyormus karni hep gaz dolu ultrasonda baktilar

Kizlar bu arada gaz damlasi almaya karar verdim kullandiginiz en etkili olani hangisi ona gore yarin alayim eczaneden birde gunde kac kez ne kadar kullaniyorsunuz bilgi verirmisiniz
Bugün yeni bir Dr gittik. Yeğenimin doktoruydu bebekken. Gaz damlaları için yeni şeyler öğrendik. Bazı damlalar örneğin Sab simplex ve muadili anneden kaynaklı (yediği, içtiği vs) gaz için, nurse harveys vs bebeğin biberon veya meme emerken hava yutmasıyla oluşan gaz içinmiş. Birde bebeğin laktoz sorunu kaynaklı gaz için olan farklı damlalar varmış. Nurse harveys i günde 4 kere 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. Banada ciddi bir yememe içmeme listesi önerdi.

Gunde iki su bardagi iciyorum sabah aksam rezene kaynatip icine kimyon atiyordum bi ise yaramadi resmen hep hava yutuyormus emerken yada biberonla mama verdigimde hava yutuyormus karni hep gaz dolu ultrasonda baktilar
Mama da gaz yapıyor hipp kullan eğer mama veriyorsan

Evet ya, Berikko ne yaptın?

Ben hic gaz yapici seyler yemiyorum bayag diyet yapar gibi yemek yiyorum bizimki meme ve biberondan kaynakli gaz yutma sorunu %90 kolik bebek nurse harveysi onermisler kizlar sagoldun bilmeden aldim ardindan doktora gitmistik doktorda o markayi onerdi birde biogaia aldik ekstra ayy bebisler iyi olsunda yeterki aglamasinlar bizler uykusuzda kalsak olur insan stres yapiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…