2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bebeğin aylık kontrolüne 40ında gitmiş arkadaşım ikisi bir arada çıksın diye. Çok sorun olacağını zannetmiyorum

Kızlar Türkiye sigorta hakkında bilgisi olan var mı? İnternete hangi sigortayı yazarsam yazayım bir sürü şikayet okuyorum.

Ben sülük tedavisinin faydasına inanıyorum
Ama emziriken olmaz
Sende bı arastir eminim bir çözüm vardır

Ohh sefan olsun

Hiçbişeyi değil mandalinaları kıskandım desem Tüm narenciyeleri kestim ben gaz olayı yüzünden. Bahçe mandalina portakal nar dolu ama yiyemiyorum. sizde gaz sorunu yok sanırım ne güzel.

Boş ver mandalinayı falan, ayvalı kuru üzümlü komposto yap. Tarçın kabuğu ve karanfil de koy. Vallahi hem ev mis gibi kokuyor hem tatlı ve meyve ihtiyacını kesiyor hem de sağlıklı. Bağımlısı oluyorum her doğumdan sonra, sonra da unutuyorum ve çıkıyor hayatımdan

Herkesi kırkında mı çağırdı doktoru ya? Bana bir sıkıntın olmazsa 3. ay gel , smear falan bakarız demişti.

Haha sıcacıktı ilk kez ya bu benim minik kızım yaka iğnesi gibi duruyor vallahi hiç zararı yok. Büyüdükçe dertler de büyür diyorlar ya çok doğru hep böyle kalsalar keşke

Oh, afiyet olsun. Ben de çok seviyorum bu hallerini. İlk oğlumda yine bu mevsimde her gün pusetle park sahil gezerdik, sıcak kahvelerim, kitaplarım, müziğim falan olurdu yanımda. Şimdi hasta olacak korkusundan şaşkoloz gibi kalakaldım, bir kere sahile inemedik daha (10 dk yürüme mesafesinde), her gece yıkarken bile tereddüt ediyorum. Bu sefer büyüdükçe dertler azalacak gibi gözüküyor bana

Ya işte bizimki doğrudan yapıyor yapacağını genelde, sizden mi saklayacağım havası içinde galiba geçen gün işte bebek odada uyurken telsizden ağladığını duydum ama hemen kalkmadım, derken haşır hışur sesler gelmeye başladı telsizden, battaniyeyi falan çekiştiriyor sandım, içeri bir koştum ne göreyim, benim büyük oğlan çaki gibi beşiği sallıyor ama ne sallamak. İki dakika geç gitsem sarsılmış bebek sendromundan acillik olacaktık

Çocuk uyudukça uyu bence bi kaç günlük misafir olsa ayıp olur dicem ama bayadır sizde olucak gibi zaten lohusasın daha her fırsatta uyu boşver

Benim ilkinde iki üç saatliğine uğramış eşe dosta bile bebeği kitleyip uyumuşluğum oldu valla

Ay öyle yapıyorum valla, tek çocuk olmasının faydası. Uyuduğu an ben de uyuyorum. Yataktan kalkınca gün içinde uyuyamıyorum, sabah kalkmadan emzir uyut uyu üçgeni iyi geliyor

Bence de en güzelini yapıyorsun. Lohusaya misafirliğe gidilmez zaten, yardıma gidilir anca

Kızlar ben de çok acıkıyorum bu arada ya. Ağzım boş durmuyor gibi bir şey. Sağlıklı tercihler yapmaya çalışıyorum ama ağzım sürekli mesai halinde normalde öğle yemeği yemiyorum diye (hazırlamaya üşendiğimden) mazur görüyordum kendimi ama bugün öğle yemeği yememe rağmen hala homini gırtlak tam gaz.

Dün gece aynısını yaşadım. Bir önceki akşam herhalde akşam yemeğinde az yediğim için gece acıktım dedim ama dün akşam sağlam yediğim halde gece çikolataları götürdüm gün içinde de sürekli tatlı bir şeyler yiyorum

İyi ki doğmuşsun ve Pera kuşu doğurmuşsun mutlu sağlıklı yıllarınız olsun ailenle birlikte.

Mutfakta o kadar vakit geçiremiyorum ki ben. En son gelen sütü yoğurt yapana kadar ekşimiş dolapta. Çökelek oldu. Şimdide yufka aldık börek olmayı bekliyor. Hiçbişeye sıra gelmiyor, gün bitiyor. Zaten sersem gibiyim, hava bozuksa bende bitik olurum. Günlerdir nadiren güneş görüyoruz. İstediklerimi yiyememek, yapamamak çok canımı sıkıyor. Emzirince, kucağımda uyuyunca dünya benim ama ayağa kalkınca o dünya üzerime çöküyor sanki

Canım sen kesin sling ya da kanguru al. Evde tekken onunla tüm işimi hallediyordum. Çamaşır asıp topluyordum, yemek yapıyordum. Benimki gün içinde dalıncaya kadar sürekli uyanan bir bebek, çok vakit alıyor. Ama slinge alınca 5 dk bile olmadan uyuyor ve o kucağımda uyurken tüm işlerimi de hallediyorum.

Haha sıcacıktı ilk kez ya bu benim minik kızım yaka iğnesi gibi duruyor vallahi hiç zararı yok. Büyüdükçe dertler de büyür diyorlar ya çok doğru hep böyle kalsalar keşke
Bir video da denk geldim ilk 3 ay bebeğin karakterini belli edermiş zor bir bebekse o ilk 3 ay uyumaz sürekli ağlar hattaki gazlı olur vs vs anlatıyor du inşallah Umay sakin karakterli bir bebek olur bence hatta anne karnından bile belli benim küçük oğlumda çok sakindi şuan hastane sonrası biraz etkilendi gibi geliyor bana inşallah tekrar sakin hallerine geri dönecek diye umuyorum

Ay öyle yapıyorum valla, tek çocuk olmasının faydası. Uyuduğu an ben de uyuyorum. Yataktan kalkınca gün içinde uyuyamıyorum, sabah kalkmadan emzir uyut uyu üçgeni iyi geliyor
Kesinlikle uyumakla çok iyi yapıyorsun bende 2 de oğlumla beraber uyudum 1,5 saat uyuyorum iki gündür çok çok iyi geliyor süte bile etkisi var dinlenmenin

Ben de çok düşkünüm tatlıya. Acaba emzirmeler egzersiz sayılıyor mudur cidden benim yürüyüşler de bitti doğumdan sonra. Bugün oğlanı okula bırakıp gelirken 5000 adım attım ilk

Kızlar benim çocuğum uyumuyor yok yani baya uyumuyor. Öğlen 12 buçuktan beri uyutmaya çalışıyorum uyuyor kucağımda pek derin uykudaymış gibi yatağa yatırdığım ann gözler fal taşı. Geceleri hiç söylemiyorum bile dün en son kucağımda yatmış ayakta ben uyusun diye gezinirken bayılacaktım yorgunluktan. Vallahi çok yoruldum ben artık. Hiç uyuyamıyorum her yerim ağrıyor çıldırcam sanırım

Ben slingle hiç ev işi yapamıyorum ya, eğilirken kalkarken falan tedirgin oluyorum. Dün haşlanmış tavuğu fırına koymaya çekindim yani çocukla

2 çocuklu anneler, size gelsin

Kağıt havluyla mı örtüyor bebeğin üstünü

Annedeki de iyi cesaret iki çocukla uyumak

Düşünüyorum ama belimde bir ağrı var geçmiyor. Eskidende olurdu kas gevşeticiydi, dinlenmeydi geçerdi. Şimdi hem ilaç içemiyorum, hem emzir eğil kaldır koy vs derken geçmiyor bir türlü ROP için üniversiteye gittiğimiz gün park yeri sorunu yüzünden ben taşıdım bebek taşıma koltuğunu zaten. Orda bittim asıl. Zaten ağrıyordu, arttı çıkışta hemen puset aldık zaten. Yaza alırız diyorduk ama lazımmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…