2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İlk bir ay bende avent biberonla verdim ama doktor bir aydan sonra sakın verme anlıyorlar meme reddi yaşayabilirsin demişti. Yani verecekseniz de gece uykusunda belki ya da uyurken kavrayamayacağı zaman vermek daha iyi olabilir meme reddi olursa da hafif yatakta zıplayarak emzirmiştim ben geçici bir süreç düzeliyor sonra atak haftasında çok oluyor. Bana 4. Ay olmuştu

Değişkenlik gösterebiliyormuş canım Garanti için 6 aydan sonra baktırın diyorlar aslında

Emzikte avent mi? Ondan mı yaptı acaba ucu farklı bir emzik diye mi düşündüm

Avent kullanıyorum bende ama olmadı bir terslik Allaha şükür.

Atak haftası dediklerimiz hangi haftalar?

Aslında tam da ergen psikolojisi değil mi bunlarınki ya araştırmalara göre ergenlik yaşı düştü diyorlardı da bu kadar erken olabileceğini tahmin etmemiştim aslında iyi fikir ya, babasının kucağına vereyim ben bunu akşamları ağlayınca, iskele babası gibi durmasın orada öyle.

Bizimki hala öksürüyor arada ama genzine bir şey kaçma öksürüğü gibi, geniz akıntısı mı var anlamadım tam. Dün dokuz kere öksürmüş mesela (memeden hemen sonraki öksürükleri saymıyorum, onlar hep oluyor çünkü) ikisi uykusundayken olmuş, diğerleri meme sonrası yerine yatırdıktan hemen sonra veya emme sonrası memede uyuklarken olmuş. Sabaha karşı burnu tıkanır gibi oldu, serum fizyo sıktım sırtına pat pat yaptım, bir şey çıkmadı, aspiratöre de pek bir şey gelmedi. Ama Emdikten sonra rahatlıyor. Bizimkinde doğumdan beri ara ara burunda hırıltı oluyor, emerken ciğer tıkanmış fare gibi sesler de çıkarabiliyor, onlara hep normal demişlerdi o yüzden üstünde durmuyorum ben. (Uyumasını ve emmesini etkilemediği sürece durmam yani).

Bana da bizimki biraz fazla hızlı nefes alıyormuş gibi geliyor. Bu da böyleydi sanki hep ama yenidoğanlıkta normalken birinci ay için normal olmayabiliyormuş. (Dk kırkı aşmaması gerekiyormuş galiba bir aylık bebeğin) Doktor da kendisi fark edip bir şey demedi kontrolde. Gözlemdeyim yani.

Uzaktan denedim kesmiyor bu bebeyi dediğiniz gibi yapayım bundan sonra

Aslında internetin ve akıllı telefonların uzun vadede zararları henüz net bir şekilde ortaya konmadı, önümüzdeki on yıllarda konacaktır, o yüzden alpi nin dediği gibi, telefonu hiç yaklaştırmasak daha iyi aslında ama ille kullanacaksak, hiç değilse kafasından uzak tutmakta fayda var. (Dedi bebeğini emzirirken yorum yazan anne)

Happy kids uygulamasında şöyle güzel sesler var, süre ayarı da yapılabiliyor, internetsiz kullanılabilir.

Bir de uyumasını sağlıyorsa ninni müziği gibi müzik çalan oyuncaklara bakılabilir.

Eklentiler

• C62FF440-4E2B-495B-957B-F9429AD21D0C.webp
    22 KB · Görüntüleme: 41
Kilosu iyiydi çok şükür 1200 gram almış 20 günde. O zaman artık daha rahat olayım kendisi uyanana kadar bekleyeyim

Çok teşekkür ederim

Sarılık riskimiz olmadı ki hiç kalsın, gece mamasından sonra çok uyuyolar o yüzden mi değeri arttı acabba üzüldüm şuan sizin bebeklerin gözleri beyaz mı şimdi benn normal diye biliyodum çünkü

Avent kullanıyorum bende ama olmadı bir terslik Allaha şükür.

Atak haftası dediklerimiz hangi haftalar?
Oh çok şükür bundan sonra çözebilirler işte artık yavaş yavaş benim kızım buzluktaki sütü bile içmiyordu 2 aylıkken anlıyorlar kokusundan

Atak haftaları harika haftalar diye geçiyor bebek büyüme atağına giriyor yeni beceri kazanırken huysuzluk vs oluyor. Her bebeğin doğum tarihine göre değişiyor internetten bakabilirsin hesaplıyor gibi siteler vardı bir de kitabı ve uygulaması var ama uygulaması paralıydı harika haftalar diye

trueliving_ A Aycee09 kızlar beko km90 mış bendeki. Evet sormuşsunuz giysideki tüm tozları alıyor. Katlarken falan etrafa hiç toz gelmiyor.
Sırf o toz için istiyorum aslında kurutmayıda geçtim balkonda yerim var sadece nereye koyucam balkon dışında yazında full güneş balkon 1 saate kuruyor eşime söyleyim bakım ayy bana yine ne çıkardın dicek gerçi biraz biraz işlemiştim ama
Bide ses çıkarıyo mu canım benim alt komşu balkonunu yatak odasıyla birleştirmiş ses gitsin istemem rahatsız olabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…