- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
çocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
Ben eldiven hiç kullanmadım şapka ise bir hafta anca kullandım o yüzden
Benim bebe eldıvenle yuzunu gozunu yoluyor bırde eldıven takmasam ne yapar.çocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
Ev 23.5 su an benim bebiş tek kat ve penye kundakla23,5 derece şu anda. İnce mi giyinmiş ben onu bir türlü ayarlayamıyorum. Çocuğu üşütmeyeyim. O üzerindeki 2.5 tog ama az mı çok mu uyurken üstüne birşey örtmeli miyim biraz içgüdüsel davranıyorum
Kesinlikle çok iyi oluyor öksürürken kusmaları benim kızımda bir kere elime tükürdü öksürüp öksürüp28 günü geçince yenidoğanlıktan çıkıyoruz artık galiba. Hava verilebiliyor ama doktor öneriyor galiba, ben hiç kullanmadım daha önce. Bizimki bir kere kustu geçen akşam, yapışkan değildi de beyazlı şeffaflı geniz akıntısıyla karışıktı bence. Bizim büyük oğlan hastayken balgam kusar arada kendi tüyünü kusan kediler gibi, sonra da rahatlar. (Burun akıntısı varken ağlama krizi geçirince özellikle çok şenlikli oluyor o kusmaları)
Ben not alıyorum öksürmelerini, emzirmeden bağımsız da oluyor dediğim gibi ama geniz akıntısı kaynaklı olduğu belli. Dün bir kere minicik balgam çıkardı sarımsı. Emmesinde ve uyumasında bir sorun yok diye telaş yapmak istemiyorum. Bir de bizim doktor (abisinden hastalık bulaşırsa napıcaz diye sorduğumuda) öksürük başlarsa yapacak bir şey yok, öksürük ciğere inerse ve ateş olursa yatış veririz dediği için hiç arayasım gelmedi kendisini, artmazsa ve geçerse () aramayacağım ama pazartesiye kadar devam ederse ararım.
Haha ben bira hiç sevmem, boşuna kalori almaya gerek yok onun yerine gider bir tatlı yerimBen de şimdilik mandalina veya hoşaf takılıyorum ama benimki içmeye başlayınca cipsine falan ortak olabileyim diye alkolsüz bira aldım, dolapta bekliyorlar öyle
Haha dimi dile kolayNeyse canım bir şey kalmamış
Yok artık panik yapmıyorum aslında. Ev şu an 25 derece normal alt üst takım duruyor. Akşamları banyo zamanında banyoda giydiriyorum sadece o kadar. Ben çok sıcak insanı olduğum için sarıp sarmalayasım geliyor ama tutuyorum kendimibende eldiven sapka kullanmıyorum mümkün değil zaten taktırmıyor canım cok panik yapıyosan gögsüne sırtına dokun sıcaksa hic korkma ben hep öyle ilerliyorum ve evin derecesi hep 23.5 civarı banyo zamanı arttırıyorum dereceyi bir süre sıcak duruyor ev
Ay kuzu hatırlar mısın benim kız da elleri hep yüzünde olurdu anne karnında. Hala aynısıBenim bebe eldıvenle yuzunu gozunu yoluyor bırde eldıven takmasam ne yapar.
Tırnak törpüsü aldım törpüledim ki ellerini acayım bı cızdı yuzunu
Asla ellerı yuzunden ınmıyor memedede mamada da asla acamaZsın elleri çıldırıyor kapatıyor
Yok artık panik yapmıyorum aslında. Ev şu an 25 derece normal alt üst takım duruyor. Akşamları banyo zamanında banyoda giydiriyorum sadece o kadar. Ben çok sıcak insanı olduğum için sarıp sarmalayasım geliyor ama tutuyorum kendimi
Ay kuzu hatırlar mısın benim kız da elleri hep yüzünde olurdu anne karnında. Hala aynısı
Memede bile aramıza sokuyor o elini
Ben sürekli törpü yapıyorum o yüzden eller serbest bizde. Madem ellerini kullanmayı bu kadar sevecek bıraktım keşfetsin
Ben hastanedeyken oda 25 dereceydi Dr geldi yanımdaki bebişte sadece atlet üstüne uzun kol zıbın altta ise normal tek alt vardı Dr ince demişti bak annesi sende hırka var dedi sen giyiyorsan bir fazlası olacak dedi yani o alt üst takımın üstüne bir tulum gibi ben oğluma uzun kol zıbın alt pijama üstünede tulum giydiriyorum eldiven hiç kullanmadım şapka da sevmiyorçocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
Her doktor da farklı bir şey söylüyor benim ki asla kalın giydirme diyenlerden. Ben kısa kol zıbın ince tulum ve ayağına içten çorap giydiriyorum o kadar. Şapkayı sadece banyo yapınca bir saat takıyoruz eldiven genelde takıyorum ama. Evin ısısı da 24.5 ile 25 arası odadan odaya farkediyor tabi ama yakmadığım oda bile 23 bizim evde genel olarak kışın ben tişörtleyimBen hastanedeyken oda 25 dereceydi Dr geldi yanımdaki bebişte sadece atlet üstüne uzun kol zıbın altta ise normal tek alt vardı Dr ince demişti bak annesi sende hırka var dedi sen giyiyorsan bir fazlası olacak dedi yani o alt üst takımın üstüne bir tulum gibi ben oğluma uzun kol zıbın alt pijama üstünede tulum giydiriyorum eldiven hiç kullanmadım şapka da sevmiyor
Canım benimki de sarılık geçirmedi, en azından doktor değeri normal demişti 9 iken. Göz akı bembeyaz değil, hafif sarılık var. Bence normal. Ki git gide daha da beyazladı.Sarılık riskimiz olmadı ki hiç kalsın, gece mamasından sonra çok uyuyolar o yüzden mi değeri arttı acabba üzüldüm şuan sizin bebeklerin gözleri beyaz mı şimdi benn normal diye biliyodum çünkü
Aslında kıyafet kalınlığına göre öyle dedi Dr çünkü benim bebiş tek kat tı daha ince kumaşları sanırım tek giydirmemek lazım ama genelde biz ne giyiyorsak bşr fazlası diyo hepsi ama şöyle bir şeyde var ben bazen darlanıyorum kısa kol bazen hırka giyiyorumHer doktor da farklı bir şey söylüyor benim ki asla kalın giydirme diyenlerden. Ben kısa kol zıbın ince tulum ve ayağına içten çorap giydiriyorum o kadar. Şapkayı sadece banyo yapınca bir saat takıyoruz eldiven genelde takıyorum ama. Evin ısısı da 24.5 ile 25 arası odadan odaya farkediyor tabi ama yakmadığım oda bile 23 bizim evde genel olarak kışın ben tişörtleyim
Merak etme, ben sadece zıbın artı takım giydiriyorum. He bir de ek olarak çorap oluyor. Evde 23.5-24 arasıçocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
Ben biraz geriden takip ediyorum ama benim kıza göre maşallah baya kalın. Ama annelikte tek bir doğru yok, ben çok sıcak sevmesin modunda olduğum için sana göre baya ince giydiriyorum ama ensesi, karnı falan sıcacık oluyor hep. Bir kere gece yatarken altına battaniye serdim, çocuğun başı bu haldeydi. O yüzden gece de ince örtüyorum23,5 derece şu anda. İnce mi giyinmiş ben onu bir türlü ayarlayamıyorum. Çocuğu üşütmeyeyim. O üzerindeki 2.5 tog ama az mı çok mu uyurken üstüne birşey örtmeli miyim biraz içgüdüsel davranıyorum
+ 1Her doktor da farklı bir şey söylüyor benim ki asla kalın giydirme diyenlerden. Ben kısa kol zıbın ince tulum ve ayağına içten çorap giydiriyorum o kadar. Şapkayı sadece banyo yapınca bir saat takıyoruz eldiven genelde takıyorum ama. Evin ısısı da 24.5 ile 25 arası odadan odaya farkediyor tabi ama yakmadığım oda bile 23 bizim evde genel olarak kışın ben tişörtleyim
Canım bugün toplamda 5 kere sanırım kaka temizledimMerhaba canlar. Dün gecemiz uykusuz geçti. Sabahtan öğlene kadar mışıl mışıl uyuyan çocuk gece hiç uyumadı hemen hemen. Sütüm çok yok o yüzden çok fazla emmiyor mama verdiğimde deli gibi saldırıyor biberona. Mama yedikten 5 dk sonrada hemen kaykayla dışarı atıyor. Geceden sabaha 4 kez değiştirdim altını.Mamadan olabilir mi? Hangisini önerirsiniz?
Bu da benim minnak+ 1Şapka dısarıya cıkarken bırde gece uyurken takıyorum kulakları üşümesin cocuuumun benım zıbınlar genelde ya kısa ya atlet gıbı .
Aynen canım sivilceleri yeni gitti ben o kadar ince giydirdiğim halde doktor isilik dedi şok olmuştum. Nasıl alışırsa öyle gider çok sıcağa da alışmasınlar da hemen hasta olmasınlar. Ben ayaklarını da havalandırıyorum arada böyleAslında kıyafet kalınlığına göre öyle dedi Dr çünkü benim bebiş tek kat tı daha ince kumaşları sanırım tek giydirmemek lazım ama genelde biz ne giyiyorsak bşr fazlası diyo hepsi ama şöyle bir şeyde var ben bazen darlanıyorum kısa kol bazen hırka giyiyorumben eğer kumaşı kalınsa tek kat giydiriyorum ince bir tulumsa alttan tekrar ince pijama ve atlet yerine uzun kol giydiriyorum terletmediğimşz müddetçe iyi sanırım
Takip ettiğim bir doktor baba ne giyiyorsa bir fazlasını bebeğe giydirin diyor. Sebebi ise anneler hep panik oluyor üşüyor diye, hem de hormonal ısı değişimleri olabiliyor. O yüzden babaya göre ayarlamak daha iyi diyor. Eşim kısa kolluyla duruyor, kız da yukarda yazdığım gibi. Eskiden de bebek yetişkinlerin 3 katı giyinsin derlerdi. Sürekli değişiyor doğrularıBen hastanedeyken oda 25 dereceydi Dr geldi yanımdaki bebişte sadece atlet üstüne uzun kol zıbın altta ise normal tek alt vardı Dr ince demişti bak annesi sende hırka var dedi sen giyiyorsan bir fazlası olacak dedi yani o alt üst takımın üstüne bir tulum gibi ben oğluma uzun kol zıbın alt pijama üstünede tulum giydiriyorum eldiven hiç kullanmadım şapka da sevmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?