Tabii ver canım benimki her akşam şarap ve netflix eşliğinde yaka iğnesini tutuyor bende işte diğeriniAslında tam da ergen psikolojisi değil mi bunlarınki yaaraştırmalara göre ergenlik yaşı düştü diyorlardı da bu kadar erken olabileceğini tahmin etmemiştim aslında iyi fikir ya, babasının kucağına vereyim ben bunu akşamları ağlayınca, iskele babası gibi durmasın orada öyle.
Bizimki hala öksürüyor arada ama genzine bir şey kaçma öksürüğü gibi, geniz akıntısı mı var anlamadım tam. Dün dokuz kere öksürmüş mesela (memeden hemen sonraki öksürükleri saymıyorum, onlar hep oluyor çünkü) ikisi uykusundayken olmuş, diğerleri meme sonrası yerine yatırdıktan hemen sonra veya emme sonrası memede uyuklarken olmuş. Sabaha karşı burnu tıkanır gibi oldu, serum fizyo sıktım sırtına pat pat yaptım, bir şey çıkmadı, aspiratöre de pek bir şey gelmedi. Ama Emdikten sonra rahatlıyor. Bizimkinde doğumdan beri ara ara burunda hırıltı oluyor, emerken ciğer tıkanmış fare gibi sesler de çıkarabiliyor, onlara hep normal demişlerdi o yüzden üstünde durmuyorum ben. (Uyumasını ve emmesini etkilemediği sürece durmam yani).
Bana da bizimki biraz fazla hızlı nefes alıyormuş gibi geliyor. Bu da böyleydi sanki hep ama yenidoğanlıkta normalken birinci ay için normal olmayabiliyormuş. (Dk kırkı aşmaması gerekiyormuş galiba bir aylık bebeğin) Doktor da kendisi fark edip bir şey demedi kontrolde. Gözlemdeyim yani.
Oy maşallah daha ne olsunKilosu iyiydi çok şükür 1200 gram almış 20 günde. O zaman artık daha rahat olayım kendisi uyanana kadar bekleyeyim
Normal bir sesi var ama tamamen sessiz değil. Gündüz çalışırsa ses gitmez aşağıSırf o toz için istiyorum aslında kurutmayıda geçtim balkonda yerim var sadece nereye koyucam balkon dışında yazında full güneş balkon 1 saate kuruyor eşime söyleyim bakım ayy bana yine ne çıkardın dicekgerçi biraz biraz işlemiştim ama
Bide ses çıkarıyo mu canım benim alt komşu balkonunu yatak odasıyla birleştirmiş ses gitsin istemem rahatsız olabilirler
Ya bizim kocalar çok benzer. Benimki bir de bana diyor her seferinde gel bir kadeh içelim diye. Hayır içersem uykusuzluktan yamulup kalcam ama anlamıyorTabii ver canım benimki her akşam şarap ve netflix eşliğinde yaka iğnesini tutuyor bende işte diğeriniiki çocukla bile hayattan zevk almaya çalışıyor adamcağız Haha kesinlikle ergen gibiler bir de bir şey de söylenmiyor aynısını gidip her yerde söylüyorlar düzeltmek daha zor oluyor Ya sabır çekiyoruz
Ya bizde de emzirmeden sonra özellikle oluyor ama sanki dün gece ve bu sabahta emzirmeden bağımsız oldu saymadım ama. Emmesinde problem yok ateşi yok ama insan korkuyorBenimkinde de bir şey çıkmıyor serum fizyolojik sıktığımda ama senin ki kusuyor mu bilmiyorum ama kusunca yapış yapış kusma oluyor. Bazen de sarı bir şey çıkıyor çok nadir kusmuğunda bence öyle atıyor. O yüzden yapmaya devam ediyorum. Hava verilmez dimi yenidoğana serum fizyolojikle versek şu nexuslardan aldım bende. İnşallah atlatırız ya hastalıksız en büyük korkum bu kış ayında
Oy maşallah daha ne olsuniki aylık kiloyu 20 günde almış sen bence hiç dert etme dinlenmene bak o ne zaman kalkarsa emzirirsin Ben kaka yapmadığı sürece kaldırmıyorum sadece kaka yapmışsa kaldırıyorum ki enfeksiyon pişik olmasın
Oy maşallah tatlı kuzum. Eviniz kaç dereceBütün gece annemi babamı uyutmadım. Hatta babam sabaha karşı bir uyuyup işe geç kalmış uykusuzluktan bütün bunları başardığıma göre şimdi uyuyabilirim uyuyuşu buşimdi ben uyutmucam bu kızı evde mehter marşı açayım de görsün
Yaa bİzde yarın 1 aylık oluyoruzAy yarın kırkımız çıkıyormuş bizim, şimdi fark ettim
HahaYa bizim kocalar çok benzer. Benimki bir de bana diyor her seferinde gel bir kadeh içelim diye. Hayır içersem uykusuzluktan yamulup kalcam ama anlamıyor
Emzirirken bir kadehten bir şey olmaz diyor tek sorun oymuş gibi
Sarılık riskimiz olmadı ki hiç kalsın, gece mamasından sonra çok uyuyolar o yüzden mi değeri arttı acabba üzüldüm şuan sizin bebeklerin gözleri beyaz mı şimdi benn normal diye biliyodum çünkü
Tabii ver canım benimki her akşam şarap ve netflix eşliğinde yaka iğnesini tutuyor bende işte diğeriniiki çocukla bile hayattan zevk almaya çalışıyor adamcağız Haha kesinlikle ergen gibiler bir de bir şey de söylenmiyor aynısını gidip her yerde söylüyorlar düzeltmek daha zor oluyor Ya sabır çekiyoruz
Ya bizde de emzirmeden sonra özellikle oluyor ama sanki dün gece ve bu sabahta emzirmeden bağımsız oldu saymadım ama. Emmesinde problem yok ateşi yok ama insan korkuyorBenimkinde de bir şey çıkmıyor serum fizyolojik sıktığımda ama senin ki kusuyor mu bilmiyorum ama kusunca yapış yapış kusma oluyor. Bazen de sarı bir şey çıkıyor çok nadir kusmuğunda bence öyle atıyor. O yüzden yapmaya devam ediyorum. Hava verilmez dimi yenidoğana serum fizyolojikle versek şu nexuslardan aldım bende. İnşallah atlatırız ya hastalıksız en büyük korkum bu kış ayında
Oy maşallah daha ne olsuniki aylık kiloyu 20 günde almış sen bence hiç dert etme dinlenmene bak o ne zaman kalkarsa emzirirsin Ben kaka yapmadığı sürece kaldırmıyorum sadece kaka yapmışsa kaldırıyorum ki enfeksiyon pişik olmasın
Ya bizim kocalar çok benzer. Benimki bir de bana diyor her seferinde gel bir kadeh içelim diye. Hayır içersem uykusuzluktan yamulup kalcam ama anlamıyor
Oy maşallah tatlı kuzum. Eviniz kaç derece
Hahaben o kadar uzun zamandır içmiyorum ki 2020 ağustostan beri çok nadir bir yudum alıyorum ama o kadar sayılmaz neyse kaldı 22 ayımız, o içerken ben komposto içiyorum aradaki fark uçurum
Neyse canım bir şey kalmamışHahaben o kadar uzun zamandır içmiyorum ki 2020 ağustostan beri çok nadir bir yudum alıyorum ama o kadar sayılmaz neyse kaldı 22 ayımız, o içerken ben komposto içiyorum aradaki fark uçurum
Yani psikolojik sanırım canım da çekmiyor pek. Belki yılbaşında kullanırım hakkımı bir kadeh içerekBenimki kırkı çıkana kadar içmemeye ant içmiş. Zaten içerse de bana içirmemek için elinden geleni yapar
Ben ilk oğlumda üç aydan sonra arada sırada bir kadeh içmeye başlamıştım, sen daha iyi bilirsin tabii de benim kilom için 3-4 saatti galiba bekleme süresi kadeh başına (daha az da olabilir, ben garanti olsun diye bir saat ekliyordum üstüne). Ama bir aylık bebeğin üç dört saat emmek istememeyeceğinin garantisi yok tabii. Gerçi arada mama verenler düşünebilir bu opsiyonu. Buzlukta da sağılmış sütler var aslında benim de.
Ben de şimdilik mandalina veya hoşaf takılıyorum ama benimki içmeye başlayınca cipsine falan ortak olabileyim diye alkolsüz bira aldım, dolapta bekliyorlar öyle
Ya bizim kocalar çok benzer. Benimki bir de bana diyor her seferinde gel bir kadeh içelim diye. Hayır içersem uykusuzluktan yamulup kalcam ama anlamıyor
Oy maşallah tatlı kuzum. Eviniz kaç derece
Yani psikolojik sanırım canım da çekmiyor pek. Belki yılbaşında kullanırım hakkımı bir kadeh içerek
Bence sende bir düşün bunusağılmış süt idare eder zaten onu 3-4 saat.
Bizimkide ne eldiven ne şapka taktırmıyor. Dışarıda bile takamıyoruz. Zıbın, tulum ve yelekle duruyoruz biz. 23 24 derece ev Terlemiyor, üşüdüğünü de sanmıyorumçocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
Ben eldiven hiç kullanmadım şapka ise bir hafta anca kullandım o yüzden
çocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
1 ay kuvözde kaldı hiç sarılık olmadı belki ondan söylememişlerdirSarılığınız geçtiyse söylenmemiş olabilir bizim biraz gözlerin içinde hala var 2 aya kadar geçmiş olacak dediler
Benim ev genelde 23-24 derece içine kısa kollu zıbın üstüne ayaklı tulum giydiriyorum banyo yaptırdığımda sadece bir kaç saatliğine şapka takıyorum eldiven hiç takmadımçocuğu ne kadar giydirmem gerektiğini anlayamıyorum da böyle bebeler görünce eyvah bebeğim donuyor diyip giydiresim geliyor
23,5 derece şu anda. İnce mi giyinmiş ben onu bir türlü ayarlayamıyorum. Çocuğu üşütmeyeyim. O üzerindeki 2.5 tog ama az mı çok mu uyurken üstüne birşey örtmeli miyim biraz içgüdüsel davranıyorumOy maşallah tatlı kuzum. Eviniz kaç derece
Ay bence fazla ama her çocuk farklıdır tabi. Sen annesi olarak anla. Terlemiyorsa okeydir23,5 derece şu anda. İnce mi giyinmiş ben onu bir türlü ayarlayamıyorum. Çocuğu üşütmeyeyim. O üzerindeki 2.5 tog ama az mı çok mu uyurken üstüne birşey örtmeli miyim biraz içgüdüsel davranıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?