2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok geçmiş olsun erken gidilmesi iyi olmuştur umarım..

4, ayda geçiyor diyorlar inşallah gerçekten zor ya benimkide emdi gazını çıkarttı damla ve masaj yaptım uyudu 5 dk geçti aradan şimdi yine kıvranıyor ıkınıyor bende gazman koydum adını
Sırf bu gaz yüzünden hayattan bezdim ya akşam olmasın, gece hele hiç.. offf

Yaa yerim onları benimkini pek ağlatmıyorum yaa hemen dudak büzüyor içli içli ağlıyor sakinleştirip uyuyunca da iç çekip içinden ağlıyor şapşik halleri çok güzel gerçekten ama bu gaz olayı betbst bişeyimiş

Ben tam yeni uyumuştum benim oğlan kalktı bi güzel üstüne de geçmiş çişi üstünü değiştir emzir derken yine uykum kaçtı 1 saat uyumuşum sanki tüm uykumu almış gibiyim hayır o değilde yarın okulda yok dinlenmem lazım yarına papatya çayı içeyim belki gelir

Yani tamamen organik diye hiç çekinmeden her banyoda kullanıyorum açıkçası şampuanı ama cildi öyle olunca da üzülüyorum bugün baya döküntüsü çoğaldı hatta kontrolümüz gelsede bir bakalım

Büyük kızımı annemler aldı akşam değişiklik olsun diye eşim geç geldi dayandı dayandı tam cips falan yiyelim dedik uyudu kıyamadım gece kalkıyo hep kızım uyandı emdi sonra mamaa yaptım uyudu şimdi oğlum başlıyor onuda halledersem uyucam bu arada yalı çapkını izliyorum

Bir ses çıkarıyor hırlama gibi değil tam. Horlama tarzı böyle ama arada yapıyo ama sürekli nefes alırken yapmıyor. Hani bizde de geniş akıntısı gelir bazen o horlama tarzı birşeyle onu geri ittiririz öyle bir sesi. Neden yapar ki onu?

O kadar yorgunum ki böyle delilik geldi evin içinde enerjiiii yüzde yüz enerjiii diye bağırasım geliyor yeminle
Enerji değil yalnız enerciiiii oturduğum yerde uyuyup ruya görmüşüm ben. 2 3 sefer de yatağa yanlamasına düşüyordum. Hıçkırık tuttu simdi kızı bitmiyordu gece bitmiyordu.

beynim döndü kızlar maf oldum gece 11 de başladı bu saat oldu kuçagımda 2 dk uyuyor sonra katılarak ağlıyor susmuyor memeyi gözü görmüyor sanırım gaz sancısı

beynim döndü kızlar maf oldum gece 11 de başladı bu saat oldu kuçagımda 2 dk uyuyor sonra katılarak ağlıyor susmuyor memeyi gözü görmüyor sanırım gaz sancısı
. Bu masaj bizde biraz işe yaradı. Memeyi bile istemiyor o zamanlarda masajdan sonra memeyi verince gazını çıkarıyor bazen ama

. Bu masaj bizde biraz işe yaradı. Memeyi bile istemiyor o zamanlarda masajdan sonra memeyi verince gazını çıkarıyor bazen ama
Teşekkür ederim deneyeceğim sap simlex damla verdim inşallah işe yarar kaç damla vermem gerektiğini de bilmiyordum 4 damla verdim

Merhaba kızlar ben aralık annelerindenim sizlere bir biraz tedirginliğimi hafifletmek amaçlı yazıyorum.
Bugün itibari ile 39 bitti 40. Haftaya girdim. Doktor dün bebeğin ağırlığını 3900 ölçtü ve hiç açılmam yok bebekte Kanala girmemiş. Kilosu fazla ve açılma olmayınca beklemeyelim dedi. Çünkü daha fazla kilo alırsa normal doğum yapma zorlaşırmış.
Pazartesi günü suni sancı ile normal doğum olabilir mi bi süre bakacak eğer açılma olmaz çocuk aşağı inmezse sezeryan yapacak.
Sorularım şunlar…
1- 3900 normal doğum zor mu olur
2- sancı gerçekten çok çok zor bir şey mi
3- sezeryan yaptırdıktan sonra iz kalır mı-iyileşme ne kadar sürer
4- açılmayı etkileyecek şu 3 günlük süreçte neler yapabilirim
5- bu kadar kaygımın olması normal mi?
Şimdiden yardımcı olan annelere teşekkürler

Organik veya temiz içerik olması seni aldatmasın, sonuçta kimyasal süreçlerden geçen ürünler bunlar. Bebeklerin her gün yıkanması öneriliyor ama şampuan sabun haftada 2 kezden fazla önerilmiyor.

Ben abartmışım hatta o işi biraz, her gün yıkıyoruz güya ama bebişim sası sası koktu dün burnuma. Hesaplayınca en son pzts doktor kontrolünden gelince şampuan sürdüğümü fark ettim neyse gerçi hesaplayınca yine haftada iki yapmış olduk ama arayı fazla da açmamak lazım galiba.

1. Normal doğum yapan arkadaşlar yazar, benim normal tecrübem yok, iki sezaryenim var ama bu haftada artık daha fazla kilo almıyor bebekler bildiğim kadarıyla ve kaç kg bebeği zorlanmadan doğurabileceğiniz sorusunun yanıtı bence sizin anatomik yapınızda yatıyor. Bir risk veya maniniz yoksa normal denemeniz sizin avantajınıza olur diye düşünüyorum çünkü bir kere sezaryen olan hep sezaryen oluyor genelde.

2. Sancı yaşamadım haliyle ama doğum eğitimlerinden ve normal doğum yapanlardan dinlediğim kadarıyla sürekli bir acı söz konusu değil, regl ağrısı gibi ama ara ara girip çıkan, giderek araları sıklaşan ve son evrede ıkın bekle talimatlarlyla bebeğin çıkmasıyla sonuçlanan bir süreç. (Ama suni sancının biraz zorlayabildiğini çok kişiden duymuştum, 40 ı doldurmayı bekleseniz ve ona göre bir karar verseniz daha iyi olabilir çünkü suni sancı aldıktan sonra sezaryene dönenler normal doğum yapanlara veya doğrudan sezaryen olanlara kıyasla biraz daha zorlanıyor gördüğüm kadarıyla. Ama tabii normali denemek için suniden başka şansınız yoksa denemeye değer.)

3. Doktorunuz iyise minicik bir kesi yerinden başka iz kalmaz. Bünyenize göre ortalama 2 hafta içinde toparlarsınız. (Ama mekik çekip damacana taşıyamazsınız tabii) Benim tam 40 gün oldu, çoktandır ameliyat yerimle ilgili sıkıntım yok. Kasların ve dokunun tamamen iyileşmesi ise 6 ayı buluyor. (Siz hissetmiyorsunuz onu, ağır spora falan başlamanızı veya o bölgede başka bir operasyon geçirmenizi etkiler sadece)

4. Burada arkadaşlar çok şey denedi ama herkeste her yöntem işe yaramıyor ama genel olarak hareketli olmak, yürüyüş, yer silme hareketi, merdiven çıkma, sıcak suyla duş, doktor yasaklamadıysa ilişkiye girmek, pilates topunda zıplamak gibi şeyler fayda sağlayabiliyor gördüğüm kadarıyla.

5. Çok normal. Kaygılanmamanız anormal olurdu hatta.

Bize doktoru haftada bir şampuan demişti. Ben her gün yıkıyorum ama haftada bir kez şampuan yapıyorum

Kızlar dün süt boğazında kaldı sonra hırıltı gibi gibi ses çıkarmaya başladı. Hırıltı gibi de değil horlama gibi böyle. Soluk borusuna kaçmıştır diye korkuyorum. Olmamıştır dimi öyle bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…