Immm şey bugun 1. Ayımız ve hala yıkanmadık ve hala miss gıbı kokuyoYa sizinki kokmuyor mu soyayavrularımızın kokusu her daim mis kokusu da, ne bileyim, burnuma burnuma isli pudra kokusu geldi akşam benim
Günaydın kızlar gece sabaha karşı yine bebekte öksürük gibi burun tıkanıklığı gibi bir şey oldu. Geniz akıntısı var sanırım arada mıkırdanms gibi öksürüyor. Gece reflü yatağına kadar kusmustu 15 dk yıkadım kuruttum yatırdım. Sabah az kustu emince, üst değiltirdim geri yatırdım. Bir mıkırdanma sesi daha geldi bir baktim ki tüm koluz, reflü yatağının altındaki bez ve yatak, anne yanı beşiği ve yere damlayan bir kaç damla kusmuk. Neyse ki kustukça atıyor balgamı ama bu nasıl kusmsk böyle. Baya açıldı nefes alışı şimdi. Hiç bir hastanede de randevu yok. Kendi doktoruna yazdım aradan alır mısınız diye cevap yok. Sonra tekrar yazdım kustu bir rahatladı gibi hangi durumda acile gelelim yazdım. İnşallah daha öksürmez ya korktum iyice
Immm şey bugun 1. Ayımız ve hala yıkanmadık ve hala miss gıbı kokuyoRachel35 demişti sanırım hemen yıkamayın bebeklerı dıye ben onu dınledım
Göbeğimizin kanı durmadıgından doktor ızın vermedı. Bugun nıyet ettık bakalım ayımızı bıcı bıcı ıle kutlamaya
Her daim mis kokuyor mu shshs. Valla hele sırtına kadarYa sizinki kokmuyor mu soyayavrularımızın kokusu her daim mis kokusu da, ne bileyim, burnuma burnuma isli pudra kokusu geldi akşam benim
Nurse damlayı dene istersenn evet ıkınırken ağlıyolar ama benimkiler geri dalıyor, beslenme düzenin sabit mi sık beslenirse oda çok gaz yapıyor çok sık mama da değiştirmemelisin hemen etki etmez bağırsaklarda düzeni sever alışma süreci var hem sap hem nurse kullanabilirsin, masajlarda çok etkili uyanıkken ağlamıyoken ayak ve karın masajı yapsan rahatlatır düzene girer umarımKızlar benim bebeğim aslında yavaş çok sakin bir bebek fakat gaz sorunumuz çok fazla. Özellikle geceleri artıyor ve onu sakinleştirmektek tekrar uyutmaktan geceler rezil geçiyor. Resmen acıyla kıvranıyor yani. Mışıl mışıl uyuyan bebek nasıl aniden ağlıyor sanki etini koparmışsın gibi. Ayaklarınıda karnına çekiyor karnını kasıyor oradan anlıyorum sancı gaz olduğunu. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Sap simplex damla kullandım ama bana mısın demedi. Mama meme besleniyor ama mama çok daha ağırlıklı. İyi geceler maması aldım ama o bile çok etki etmiyor gibi ne yapacağımı şaşırdım.
Öyle Anlarda bebeği kucakra sakinlestirmekten başka çare yok birde banyo yaptirmakbeynim döndü kızlar maf oldum gece 11 de başladı bu saat oldu kuçagımda 2 dk uyuyor sonra katılarak ağlıyor susmuyor memeyi gözü görmüyor sanırım gaz sancısı
Sağ göğsümün altı çok sert düğüm düğüm aşırı acıyor. Sağmaya çalışıyorum içi süt dolu ama çok gelmiyor. Ne yapmam lazım. Aşırı ağrı var
Buzluktan çıkardığın lahana yaprağını koymak iyi geliyomuş burda arkadaşlar öyle söylemişti geçer inşallahSağ göğsümün altı çok sert düğüm düğüm aşırı acıyor. Sağmaya çalışıyorum içi süt dolu ama çok gelmiyor. Ne yapmam lazım. Aşırı ağrı var
Yaptım banyoya girdim sıcak su torbası koydum emzirdim hala sert hemen geçmez mi? Baya acıyor ya akşamdan sabaha böyle olmuş. Valla usandım ya acısı da çok birdeBanyoda sıcak suda elinke ovalar gibi yap sütü sag rahatlat sonra sağım yap yada emzir
Çok beklemesi iyi değil sütun
30 günde bugün 3.yıkayışımYa sizinki kokmuyor mu soyayavrularımızın kokusu her daim mis kokusu da, ne bileyim, burnuma burnuma isli pudra kokusu geldi akşam benim
Molfix pure soft 1 numara kullanıyorum bir kere bile sızma taşma olmadı.Ama benimki yeni nesil değil. Acaba yenileri sızdırma mı yapıyorKızlar selam, ya ben molfix 1 numara kullanıyordum her seferinde kafasına kadar çiş çıkıyordu, her bezde komple üst değiştim. Küçük geliyor dile dün akşam 2 numarasını aldık, sabah emzirmesinden sonra yatırdım şimdi kalktı yine pijaması çiş olmuşÜşatecek çocuğum yaa, ben fark edene kadar ıslak kalıyor vücudu Sizce neden oluyor? Bezden mi ben mi yapamıyorum acaba???
Canım hiç randevu bulamamıştım sonra aklıma sitenin polikliniği geldi orayı aradım buldum randevu. Çok şükür bir şeyi yok aynı şeyleri demiş aslında ikimize. Eşim götürdü sitede diye ben diğeriyle kaldım. Bu aydaki çocuklara serum fizyolojik dışında bir şey verilmez demiş. Günde bir kez aspire edip çekebilirsiniz demiş. Ciğerleri temizmiş. Bir de uzaktan serum fizyolojik koyup uzaktan ama hava verebilirsiniz demiş. Hırıltı artarsa öksürük artarsa ilacı yok hastaneye yatmak gerekir izlem gerekir demiş. Eşim almış aspiratör şimdi günde bir çekicez ama şuan çekmeyin temiz demiş. Sabah baya balgam kustu ya Allahtan kusuyor da atıyor yoksa kesin inmiştiAslında balgamı akıntıyı falan atamadıkları zaman sorun oluyor galiba ama tabii biz kendimiz doktor olmadığımız için en temizi muayene ettirmek. Kendi doktoru göremezse ve aklın kalacaksa bugün bu saatlerde acillerin çok dolu olacağını sanmıyorum. Haftasonu erken saatler ve haftaiçi hemen mesai bitiminde (5-6 arası tabii, 7-8 sonrası çok kalabalık) devlet acilleri bile nispeten tenha oluyor. Yani ya pazartesiyi bekle ya da doktoru yazmazsa hemen çık git bence (zaten aynı hastaneye gideceksen önce poliklinikte şansını denersin). Benim gibi yapma, ben dün saf gibi tüm gün tuttum kendimi, akşamın yedisinde dayanamadım fırladım acile.
Molfix özelinde bir şey diyemem hiç kullanmadım ama bez taşma yapıyorsa ya küçük geliyordur ya yanlış bağlanmıştır ya da çok dolmuştur. Nerden taşma yapıyor? Göbek kısmından ise üst kısmında pay bırakmak işe yarayabilir belki. Erkek bebekse pipinin konumu da etkili olabilir. Yanlardan taşma yapıyorsa bez kenarlarını güzelce açarak daha sıkı bağlamak işe yarayabilir.Kızlar selam, ya ben molfix 1 numara kullanıyordum her seferinde kafasına kadar çiş çıkıyordu, her bezde komple üst değiştim. Küçük geliyor dile dün akşam 2 numarasını aldık, sabah emzirmesinden sonra yatırdım şimdi kalktı yine pijaması çiş olmuşÜşatecek çocuğum yaa, ben fark edene kadar ıslak kalıyor vücudu Sizce neden oluyor? Bezden mi ben mi yapamıyorum acaba???
Canım hiç randevu bulamamıştım sonra aklıma sitenin polikliniği geldi orayı aradım buldum randevu. Çok şükür bir şeyi yok aynı şeyleri demiş aslında ikimize. Eşim götürdü sitede diye ben diğeriyle kaldım. Bu aydaki çocuklara serum fizyolojik dışında bir şey verilmez demiş. Günde bir kez aspire edip çekebilirsiniz demiş. Ciğerleri temizmiş. Bir de uzaktan serum fizyolojik koyup uzaktan ama hava verebilirsiniz demiş. Hırıltı artarsa öksürük artarsa ilacı yok hastaneye yatmak gerekir izlem gerekir demiş. Eşim almış aspiratör şimdi günde bir çekicez ama şuan çekmeyin temiz demiş. Sabah baya balgam kustu ya Allahtan kusuyor da atıyor yoksa kesin inmişti
Ben molfix mavi paket 1 numara kullanıyorum/kullanıyordum. İlk zamanlar doğru bağlayamadığım için taşmalar olmuştu ama sonra öğrenince taşma olmadı. Şimdi ise bazen göbekten kaka çıkacak kadar taşırıyor, çünkü küçük geliyorKızlar selam, ya ben molfix 1 numara kullanıyordum her seferinde kafasına kadar çiş çıkıyordu, her bezde komple üst değiştim. Küçük geliyor dile dün akşam 2 numarasını aldık, sabah emzirmesinden sonra yatırdım şimdi kalktı yine pijaması çiş olmuşÜşatecek çocuğum yaa, ben fark edene kadar ıslak kalıyor vücudu Sizce neden oluyor? Bezden mi ben mi yapamıyorum acaba???
Ben gergin yıkamıyorum 2 günde bir ama hepsinde sürüyordum açıkçası şampuan bundan sonra her banyoda kullanmayayım o zaman belki Dr cildi için farklı bşr şampuan da önerebilir yada krem bakalım cildi öyle olunca acıyormuş gibi hissediyorumOrganik veya temiz içerik olması seni aldatmasın, sonuçta kimyasal süreçlerden geçen ürünler bunlar. Bebeklerin her gün yıkanması öneriliyor ama şampuan sabun haftada 2 kezden fazla önerilmiyor.
Ben abartmışım hatta o işi biraz, her gün yıkıyoruz güya ama bebişim sası sası koktu dün burnuma. Hesaplayınca en son pzts doktor kontrolünden gelince şampuan sürdüğümü fark ettimneyse gerçi hesaplayınca yine haftada iki yapmış olduk ama arayı fazla da açmamak lazım galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?