- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Bana da doğru gibi geldi. Yeni nesilse belki ondan dolayıdır. Hem buradaki arkadaşlar hem de kendi arkadaşım yeni nesile taşırıyor dedi. Sonrasında ben ya pure and sofa geçeceğim ya da sleepy/babyturco. Arkadaşım bunları önerdiBöyle yaptım doğru mu?
Sleepy de almıştım ben bionatural olanından. En iyisi pure and soft gibi geldi bana. Sleepy daha naylonsu. Emicilik ise ikisinde de taşma olmadı bizde. İki kere beline kadarBana da doğru gibi geldi. Yeni nesilse belki ondan dolayıdır. Hem buradaki arkadaşlar hem de kendi arkadaşım yeni nesile taşırıyor dedi. Sonrasında ben ya pure and sofa geçeceğim ya da sleepy/babyturco. Arkadaşım bunları önerdi
Canım ben doğumun hemen sonrasında yaşadım senin dediğini. Her iki göğsümde de süt birikti ve tıkandı. Emzirme danışmanına gittim. Her emzirme öncesinde ve emzirme anında masaj yapıyordum ben. Bir de emzirmeden sonra soğuk kompres. Birkaç güne geçtiBu göğüsteki sertlik tam olarak ne zaman geçer? Ya ağlayacağım artık cidden sinirim bozuldu aşırı sert beze gibi birşey var neler yaptım sıcak su torbaları duş hala sert hemen geçer miydi bunları yapınca yoksa biraz beklemem mi lazım? Aslında düzenli emziriyorum niye böyle oldu anlamadım. Sanırım yorgunluktan
Anneler haklıdırKızlar sezaryen bölgesinde acı hisseden var mı acaba? Benim dikiş yerim gayet iyiydi ama dünden beri özellikle eğilirken falan içten bir acı hissediyorum. Annem de hala dikişlerin taze, iyileşmiş gibi davranıyorsun diye az biraz azarlıyor
Nasıl bir masaj yapıyordun canım. Alttan meme ucuna doğru parmakla mı? Yani aşırı ağrım var baya sert çocuğu kucağıma alınca oraya dokunduğunda bile ağrıyor. Acile mi gitsek diyorum çocuğu acile sokmak istemediğim için gitmiyorum. Ağrın var mıydı seninde. Benim aşırı stres ve yorgunluktan oldu sanırım. Ondan da olurmuş. Kendi ailemin yanındaydım. Eşimin ailesi yok göremedik bi çocuğu bilmem ne her telefonda söylerler. Bizde kendi evimize geldik gelecekler diye şimdi de 15 güne anca geleceklermiş. Niye geldim ben o zaman evimden. Tek başıma çok zorlanıyorum.Canım ben doğumun hemen sonrasında yaşadım senin dediğini. Her iki göğsümde de süt birikti ve tıkandı. Emzirme danışmanına gittim. Her emzirme öncesinde ve emzirme anında masaj yapıyordum ben. Bir de emzirmeden sonra soğuk kompres. Birkaç güne geçti
Bizim dr hastaneye yatmadan gittiğimizde narivent diye 1 sprey vermişti. ödem azaltıcı diye geçiyor. Mentollü gibimsi. Ise yarıyor. Dr sorabilirseniz belki onaylr.Canım hiç randevu bulamamıştım sonra aklıma sitenin polikliniği geldi orayı aradım buldum randevu. Çok şükür bir şeyi yok aynı şeyleri demiş aslında ikimize. Eşim götürdü sitede diye ben diğeriyle kaldım. Bu aydaki çocuklara serum fizyolojik dışında bir şey verilmez demiş. Günde bir kez aspire edip çekebilirsiniz demiş. Ciğerleri temizmiş. Bir de uzaktan serum fizyolojik koyup uzaktan ama hava verebilirsiniz demiş. Hırıltı artarsa öksürük artarsa ilacı yok hastaneye yatmak gerekir izlem gerekir demiş. Eşim almış aspiratör şimdi günde bir çekicez ama şuan çekmeyin temiz demiş. Sabah baya balgam kustu ya Allahtan kusuyor da atıyor yoksa kesin inmişti
Arada benim de içimde dikiş acısı gibi bir acı oluyordu ama geçti bir süredir.Kızlar sezaryen bölgesinde acı hisseden var mı acaba? Benim dikiş yerim gayet iyiydi ama dünden beri özellikle eğilirken falan içten bir acı hissediyorum. Annem de hala dikişlerin taze, iyileşmiş gibi davranıyorsun diye az biraz azarlıyor
Bugün inan 10 dk üstümüzde uyuyor koyduğum gibi uyanıyor hiç uyumadıBizimkinin de biraz değişti uykuları sanki, gündüz çok fark etmiyor ama dün gece üç saat meme emdi mesela. Burunları tıkalı diye mi acaba yoksa 40 a dayanınca azalıyor muydu bu uykular normal olarak, orasını kestiremedim.
Ya bence de diğerini hiç elleme madem. gece hiçbiriniz uyumuyorsunuzdur zaten, büyük de uyumasın, ne olacak
Bu arada kusmaları için bir şey dedi mi doktor? Bizimki de iki kez kustu ilk kez bugün. (İkincisi misafirlikte oldu, şimdi başkasının bluzu var üstümde)
Ah geçmiş olsun hastaneye öksürükten dolayı mı yatmıştınızBizim dr hastaneye yatmadan gittiğimizde narivent diye 1 sprey vermişti. ödem azaltıcı diye geçiyor. Mentollü gibimsi. Ise yarıyor. Dr sorabilirseniz belki onaylr.
Bende de aynı hiç bir acı yok hissizlik hafif azaldı kuruluk varAnneler haklıdırama benim geçti kuzu acısı. Elleyince derimin kuruluğu ve hissizliği dışında bir şey kalmadı ama onlar da can sıkıcı
Ben de aynı durumdayım. Onun o haline çare olamamaktan yoruldum. Kimi zaman onunla birlikte ağladım. Bugünlerde biraz daha iyi. Müzikler actim dinlettim kolik bebek icin, biraz iyi geldi. Sıcak suya soktum beline kadar ağlamadı, çıkınca devam etti. Gaz damlaları iyi geldi şimdi. Yoksa ben de aynı hayal kirikliklariyla doluyum. Geçen günlerden bir şey anlamadım. Akşam olsun istemedim. Çocuğumun bu sıkıntılardan düzgün bir resmi bile yok. Zaman geçiyor ama uykusuzluk ve sinir bozukluğu ve çaresizlikleBurayı okuyunca moral buluyorum, aynı dertleri paylaştığım kişiler var diye.. benim kızım kolik ve akşamları 6 dan gece 1 e kadar kriz içerisindeyiz, kendimş unuttum artık.. bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum diye ağlıyorum devamlı, bu sürecin bitmesini istiyorum, sonra bu günlerin tadını çıkaramıyorum diye de üzülüyorum. Lohusalıktan mı bilmiyorum ama hiç böyle hayal etmemiştim, doydu mu diye dert etmekten ağlama krizlerinde sakin kalmaya çalışmaktan oldukça yoruldum.
Bizde aynı durumdayız gündüzleri asla uyumuyor gece sürekli uyanıyor umarım geçicidirKızlar bizim kız iki gündür gündüzleri hiç uyumuyoryani hastalıktan mı ataktan mı anlamadım bir dilim ekmek bir bardak suyu zor tükettim. Allahım akıl ve ruh sağlığımı koru diğerini kaldırmam lazım gece uyusun diye hiç kaldırmak istemiyorum. Üstüm süt kusmuk ıslak tam delirmelik bir gün
Valla artık birkaç gün daha taşırırsa bende değiştiricem. Prima hiç taşırmıyormuş ama ona da güç yetmezBana da doğru gibi geldi. Yeni nesilse belki ondan dolayıdır. Hem buradaki arkadaşlar hem de kendi arkadaşım yeni nesile taşırıyor dedi. Sonrasında ben ya pure and sofa geçeceğim ya da sleepy/babyturco. Arkadaşım bunları önerdi
Baktım da 5 ve 8. Haftalar atak haftasıymış onlara mı denk geldik naptıkBizde aynı durumdayız gündüzleri asla uyumuyor gece sürekli uyanıyor umarım geçicidir
Bugün inan 10 dk üstümüzde uyuyor koyduğum gibi uyanıyor hiç uyumadı
Ses yaptım kalkmadı pizza kokusunu aldı ve kalktı
Onu sormamıştır eşim ama kakası sıvı demiş normal demiş doktorda. Benimki hep kusuyordu zaten ama geniz akıntısıyla arttı bence ondan kusmuştur seninki de. Ay misafirlik iyi cesaret ben bugün tuvalete 2 kez gidebildim. Sütüm akıyor üstümde kuruyor leş gibiyim
Gitmedim. İyiyim diye gitmesem çok mu cahillik yapmış olurumBende de aynı hiç bir acı yok hissizlik hafif azaldı kuruluk varben kremde sürmüyorum ya unutuyorum. 40 kontrolüne gittiniz mi ben bu hafta içi zaman bulabilirsem gidicem
Ya aslında yaptığı pek bir şey yok ama yinede gitmek lazım ilk 40 kontrol sonra 6 ay sonra yılda bir şeklinde çağırıyorGitmedim. İyiyim diye gitmesem çok mu cahillik yapmış olurum
Teşekkürler. Öksürükle gittik evet. Ciğerlerine inmişti enfeksiyon. 3 gün yattik.Ah geçmiş olsun hastaneye öksürükten dolayı mı yatmıştınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?