- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 63
Benim de tam iyileşmediBenimki iyileşmedi. Tek sorunum bu da değil. Ara ara boyun bel ve bacak ağrısı da yaşıyorum ne zaman düzelir bilmiyorum
Evetabisinden bulaştı. Sağ ol. Ciğerine inmesin diye uğraşıyoruz. Ya kış bitmesin, kar yağacaktı daha, hastalıklar bitsin
Sana da geçmiş olsun. Süleyman yalçının kendi sitesinde görülüyor test sonuçları falan, biliyorsundur. Randevular sabah 10 da mj açılıyordu? Talep oluşturma seçeneğini de kullanmışsındır herhalde.
muhtemelen ilaç alerjisi yaşıyosun bende yaşadım kötü düşünme, doktor bana bıraktırdı zatenn 2 gün önce bırakmıştım çok sürmedi sadece kan sulandırıcı dedi onuda 7 kere vurulmuşum vurulmadım sonra probiyotik al onu kullan iyi gelicek inanıyorum çünkü antibiyotikler bağırsaklarımıza zarar vermiş olabilir,
Bennim muhtemelen karaciğer yağlanmam var değerler normal çıksada ameliyat sonrası doktor söyledi iç karnım ve organlarda yağlanma varmış, kilodan oda, tetikliyor bişey vücudumu böyle olunca,
10. Gün başlanması gerek devite
Ne güzel iyi bi doktora denk gelmişsin takip edilmiş düzelmiş
Canım tek tek cevaplamışsın gerçekten çok teşekkür ederim. İnan bana öyle iyi geldiki yazdıkların. Çocuğun kilosu fazla olduğu için 40’ı doldurmayı göze alamadı doktor. Ve ben de de hiç açılma yok çocuk 4:30 beş olursa normal daha da zorlaşır diye. Belki daha bile fazla. Tombiş bir bebek beni bekliyor sanırım1. Normal doğum yapan arkadaşlar yazar, benim normal tecrübem yok, iki sezaryenim var ama bu haftada artık daha fazla kilo almıyor bebekler bildiğim kadarıyla ve kaç kg bebeği zorlanmadan doğurabileceğiniz sorusunun yanıtı bence sizin anatomik yapınızda yatıyor. Bir risk veya maniniz yoksa normal denemeniz sizin avantajınıza olur diye düşünüyorum çünkü bir kere sezaryen olan hep sezaryen oluyor genelde.
2. Sancı yaşamadım haliyle ama doğum eğitimlerinden ve normal doğum yapanlardan dinlediğim kadarıyla sürekli bir acı söz konusu değil, regl ağrısı gibi ama ara ara girip çıkan, giderek araları sıklaşan ve son evrede ıkın bekle talimatlarlyla bebeğin çıkmasıyla sonuçlanan bir süreç. (Ama suni sancının biraz zorlayabildiğini çok kişiden duymuştum, 40 ı doldurmayı bekleseniz ve ona göre bir karar verseniz daha iyi olabilir çünkü suni sancı aldıktan sonra sezaryene dönenler normal doğum yapanlara veya doğrudan sezaryen olanlara kıyasla biraz daha zorlanıyor gördüğüm kadarıyla. Ama tabii normali denemek için suniden başka şansınız yoksa denemeye değer.)
3. Doktorunuz iyise minicik bir kesi yerinden başka iz kalmaz. Bünyenize göre ortalama 2 hafta içinde toparlarsınız. (Ama mekik çekip damacana taşıyamazsınız tabii) Benim tam 40 gün oldu, çoktandır ameliyat yerimle ilgili sıkıntım yok. Kasların ve dokunun tamamen iyileşmesi ise 6 ayı buluyor. (Siz hissetmiyorsunuz onu, ağır spora falan başlamanızı veya o bölgede başka bir operasyon geçirmenizi etkiler sadece)
4. Burada arkadaşlar çok şey denedi ama herkeste her yöntem işe yaramıyor ama genel olarak hareketli olmak, yürüyüş, yer silme hareketi, merdiven çıkma, sıcak suyla duş, doktor yasaklamadıysa ilişkiye girmek, pilates topunda zıplamak gibi şeyler fayda sağlayabiliyor gördüğüm kadarıyla.
5. Çok normal. Kaygılanmamanız anormal olurdu hatta.
Anaaaaaa kız öyle mi oluyormuş ben de ilk defa gördüm. Doğuran anneler bilir şimdi hemen kaygılanma canım.Kızlar bebegımın göbeği düştü demin.. Ama degısık duruyo.. Nasıl duzelcek o gobegı sımdı.. Hiç bilgim yok bu konuda.. Eymen kuvozdeyken düşmüştü hiç bilmiyorum
Geçmiş olsunPhaedra iyiki dedin sitesinden bak diye.. En son 20sine ali hocaya gittgimde degerler normal aralıkta, sadece ggt hafif yüksekmiş, 29unda Bi tanesi yükselmeye baslamıs, ggt yıne hafif yuksek... Ama işte Bi deger var ki o hiç düşmemiş sanki.. Alkalennfosfataz.. Karacıger hasarını gösterio bu da sanrm öyle hatırlıyorum yani.. O hep yuksek
Bizimki de küvözde düştü hiç bilgim yok. Beraberinde verdiler. Hala duruyor öylrKızlar bebegımın göbeği düştü demin.. Ama degısık duruyo.. Nasıl duzelcek o gobegı sımdı.. Hiç bilgim yok bu konuda.. Eymen kuvozdeyken düşmüştü hiç bilmiyorum
Aslında benimki tam sez. yeri değil de tam bittiği yerden kasığa doğru bir ağrı. Sanırım gerdirsinler için sinirler dokular ağrı yapıyor çünkü sağ kasığımda hala morluklar var. O yüzden korsede takamadım hiç ağrı acıdan. Doktor normal demişti ama geçmedi bir türlü 40 kontrolünde baktıracağım bir dahaBenim de tam iyileşmediiçten içe sızlıyor. O kuruluk için Lierac var bitmemişti. Onu ve bebe yağını sürüyorum aklıma geldikçe. Korseyi de aklıma geldikçe giyiyorum. En az Bi 4 saati buluyorum. 8 saati bir kere yapabildim. Yeni korse almadım. Seneler önce almıştım ama bir kere mi ne giymiştim. Zor bir akşam olmuştu çok sıkmıştı. Sonra girememiştim içine kalmıştı öyle. Seneler içinde kilo verince, şimdi çok daha rahat. Eğil, kalk, hatta yere otur, kalk falan çok rahat
Ben bundan kötüsü ne olabilir ki dedim ve simp simplex verdim gece. Verdikten 2 3 saat sonra gaz çıkardı kaka yaptı. Dik şekilde tuttum hafif alttan tutup pışpışladım gece 3 de bayıldı 7 de kalktı kendi yastığımda yatırdım gece. Bir de bizde geniz akıntısı var yüksekte yatması lazım çok kötü bir gündü ya. Hiç böylesini de yaşamadım 10 dk uyumak ne gece 3 e kadarBenimde öyle hala uyumuyor ne yapsak sakinleşmedi
Ayy hastane fikri şuan o kadar korkunç geliyor ki Allah korusunYok canım, sütü aspire edecek kadar kötü olsalar anlarız herhalde. Boşa kürek çekmiyoruzdur umarım. Arada acaba bavulumuzu hazırlayıp teslim mi olsak haStaneye diyorum, belki iyi halden erken tahliye ederler
Burun da tıkanıyor hep, aspiratörü sınırlı kullanmak ne mümkün
Ben bundan kötüsü ne olabilir ki dedim ve simp simplex verdim gece. Verdikten 2 3 saat sonra gaz çıkardı kaka yaptı. Dik şekilde tuttum hafif alttan tutup pışpışladım gece 3 de bayıldı 7 de kalktı kendi yastığımda yatırdım gece. Bir de bizde geniz akıntısı var yüksekte yatması lazım çok kötü bir gündü ya. Hiç böylesini de yaşamadım 10 dk uyumak ne gece 3 e kadar
Bizimki de arttı gibi sabah yine kaka yaptı sonra eşim süpürge sesiyle uyutmuş uyuyor şimdi ama yüz üstü yatıyor bu bile bir şey. Kamera açık bakıyorum bendeUyumuş çok şükür sonundaGeniz akıntısı hafifledi mi? Bizimki arttı gibi. Artık çaresizlikten soğan kesip üstüne karanfil batırıp baş ucuna koydum (hayatımda ilk kez böyle bir şeyden medet umuyorum), nöbet tutuyorum şimdi
Bizimki de arttı gibi sabah yine kaka yaptı sonra eşim süpürge sesiyle uyutmuş uyuyor şimdi ama yüz üstü yatıyor bu bile bir şey. Kamera açık bakıyorum bendedün eşime doktor iyi dediğine emin misin dedim gece bende bir acile götürmeyi düşünmüştüm. Bugünde bakalım da olmadı kontrole götürcem Pzt. Netmed diye bir klinik var oraya götürdük dün
Canım o da mı çikolata tadında? Gebelik döneminde çikolatadan nefret ettiğim için kullanamamıştımKızlar alenatal kutu içindeki ilk paket bitti 1 tane kalmış 14 gündüz düzenli içiyorum tüm ağrılarım geçti daha dinç hşssettiyor kesinlikle be en önemlisi süt artışı gözlemledim kullanırken içindeki diğer 15 lik tablet bitince 2 kutu daha kullanmayı düşünüyorum
Benim de kasığımda ağrı var. Herhalde genişleyen kemikler daralmaya başladı diye yorumladım kendimce. 40 kontrolünde soracağımAslında benimki tam sez. yeri değil de tam bittiği yerden kasığa doğru bir ağrı. Sanırım gerdirsinler için sinirler dokular ağrı yapıyor çünkü sağ kasığımda hala morluklar var. O yüzden korsede takamadım hiç ağrı acıdan. Doktor normal demişti ama geçmedi bir türlü 40 kontrolünde baktıracağım bir daha
Ben de yarın en yakınlardaki bir doktora göstermeyi düşünüyorum. Benim anladığım kadarıyla, doktorlar bizimkilere iyi veya kötü demiyorlar da şu aşamada yapacak bir şey yok diyorlar. Bol sıvı, bol uyku ve burun temizliği ile geçirdiniz geçirdiniz, geçiremediniz gerisi bizde diyorlar bence.
Ben bir de ciğerine inerse anlamamaktan korkuyorum.
trueliving_ , siz tam olarak hangi belirtilerle hastaneye gitmiştiniz yatış verilmeden hemen önce? Berikko Eymen de yatmıştı bebekken galiba, en kritik belirtileri hatırlıyor musun?
Bizde gece uyuyamadıkBen bundan kötüsü ne olabilir ki dedim ve simp simplex verdim gece. Verdikten 2 3 saat sonra gaz çıkardı kaka yaptı. Dik şekilde tuttum hafif alttan tutup pışpışladım gece 3 de bayıldı 7 de kalktı kendi yastığımda yatırdım gece. Bir de bizde geniz akıntısı var yüksekte yatması lazım çok kötü bir gündü ya. Hiç böylesini de yaşamadım 10 dk uyumak ne gece 3 e kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?