Benimki spinalden sonra başladı. Ara ara boyun baş bacak bel ağrısı oluyor.Bende bel bacak yasiyorum acaba neden
Zıbın + ayaklı tulum ve çorap. Üzerine de ince penye bir battaniye yarım kundak yapıyorumAyaklarında kaç kat var üşüyor mu ayaklari acaba
Ufak bir yeri açıyordu dr gösterdim acilma olmuş azıcık dedi ilaç basladik
Yalnız degilsin canım cogumuz evde tek başımayız bebislerle
Kedi aldı gittiKızılcık şerbetinde göbek bağı konusu geçmişçözüm önerir gibi oldu resmen
Benim de aynı acaba çorap az mı geliyor diye düşünüyorum kalın havlu çoraba geçeyim diyorum sanki gaz oldu son zamanlardaZıbın + ayaklı tulum ve çorap. Üzerine de ince penye bir battaniye yarım kundak yapıyorum
Bende aynı giydiriyorum. Üzerine penye yelek giydirdim dünden beri sadece. Bugün emzirirken bacak tarafında çıtçıt açık kalmış. Kapatırken bacağı soğuk geldi banaBenim de aynı acaba çorap az mı geliyor diye düşünüyorum kalın havlu çoraba geçeyim diyorum sanki gaz oldu son zamanlarda
Hızlı soluklanması ama biz çksürdüğü için gittik boğulur gibi üst üste öksürüyordu hatta biz bir gün önce başka hastaneye götürdük hava taktı ciğerini dinledi iyi dedi yolladı ertesi gün öksürük çoğaldı orda yatırdılar 1 hafta sonra hastanede kötüleşti zaten bizim bronşit dışında birde Rsv virüsü çıkmıştı ama o yüzden ağır atlattı yanımda bronşitten yatan hastalar oldu bi iki güne düzeldi çıktı hepsiBen de yarın en yakınlardaki bir doktora göstermeyi düşünüyorum. Benim anladığım kadarıyla, doktorlar bizimkilere iyi veya kötü demiyorlar da şu aşamada yapacak bir şey yok diyorlar. Bol sıvı, bol uyku ve burun temizliği ile geçirdiniz geçirdiniz, geçiremediniz gerisi bizde diyorlar bence.
Ben bir de ciğerine inerse anlamamaktan korkuyorum.
trueliving_ , siz tam olarak hangi belirtilerle hastaneye gitmiştiniz yatış verilmeden hemen önce? Berikko Eymen de yatmıştı bebekken galiba, en kritik belirtileri hatırlıyor musun?
Bizim öyle oldu işte bir gün önce Dr gittik iyi dedi herşeyine ertesi gün yatış verdiler yattıktan bi kaç gün sonra sahada kötüleşti bebeklerde hastalık çok farklı seyrediyor gerçekten çok dikkat etmek lazım herşeylerineİlk hırıltı oluyo, gogus kafesini izlemen lazım.. Aşırı inip çıkıosa hızlı hızlı o zmn solunum kötüleşiyor.. Eymen son raddedeydi, biz hastaneye gittiğimizde doktor vakıt kaybetmeden yatışa sevk etti Baska hastaneye.. Hastaneye gidene kadar da yolda tutsun diye hava verdıler gıtmeden önce.. Hastaneye vardgmzda kollarımda baygındı, kırmızı alana aldılar fılan snra 10gun sanrm hastanede yattı.. Hırıltı cok muhım, bide canlılıgı azalıosa cok dıkkat etmek lazım
Bi de bu öyle bişey ki doktordan cıkarsın normaldir solunum ama gece aniden kötüleşir, aniden oluyo yani.. Ama burun temizleme cok muhım.. O cok rahatlatıyor.. Cıgere ındırmemek için bolca burun temizleme yapılması lazım
Aman dikkat edelim gaz sorunsalı mahfediyor ben sıcak tuttuğum zaman sorunumuz kalmiyor onu farkettimBende aynı giydiriyorum. Üzerine penye yelek giydirdim dünden beri sadece. Bugün emzirirken bacak tarafında çıtçıt açık kalmış. Kapatırken bacağı soğuk geldi banauyukluyor diye ayağını falan çıkarıp bakmadım ama bacakları üşüyosa mide de etkileniyor, gazda oluyordur
Bizim öyle oldu işte bir gün önce Dr gittik iyi dedi herşeyine ertesi gün yatış verdiler yattıktan bi kaç gün sonra sahada kötüleşti bebeklerde hastalık çok farklı seyrediyor gerçekten çok dikkat etmek lazım herşeylerine
Ev soğukta değil ama tulumun üzerine çorapsız alt mı giydirsem acaba? Fazla gelmez mi? Evde öyle giydirirsem dışarı çıkarken nasıl giydireceğimAman dikkat edelim gaz sorunsalı mahfediyor ben sıcak tuttuğum zaman sorunumuz kalmiyor onu farkettim
Aman dikkat edelim gaz sorunsalı mahfediyor ben sıcak tuttuğum zaman sorunumuz kalmiyor onu farkettim
Merhaba, grubu arada sırada sessiz takip ediyorum, tarif ettiğiniz şikayetlerin ayynısını yaşadığımız için yazmak istedim. Daha dün sabah bebeğimin 1 aylık kontrolü için gitmişken bu şikayetimi doktoruyla da paylaştım. Kusma şikayetinde çiş-kaka sayısının yeterliliğine ve kilo alımına bakarız dedi. Oğlum birinci ayında doğum kilosu üstüne tam 1 kilo almış. Doktoru bunun üst sınır olduğunu, buradan da fazla beslendiğini anlayabileceğimizi söyledi. Doktor muayene ederken de bir güzel kustu hatta çocuğum. Artık 1 aylık olduğu için her istediğinde meme vermek yerine en az 2 saatte 1 olacak şekilde aralıklarla beslememi tavsiye etti. En az 15 dk aktif emdiyse kendisi bıraktıktan sonra zorlamayın dedi. Fazla beslenme kusmanın yanı sıra, kolik sancılarını da çoğaltıyormuş. “E sürekli aranıyor ağlıyor, özellikle geceleri sık emmek ve memede uyumak istiyor, istediğinde ne yapacağım” dedim, “bir şekilde avutacaksınız, kucağınızda gezdirin, sarılın, konuşun zaten birkaç güne o da alışır” dedi. Yaklaşık 2 gündür dediği rutini uygulamaya çalışıyorum, bazen tam 2 saat beklemiyorum doğrusu, 1 buçuk saatte de meme verdiğim oluyor, ağlaması açlık ağlaması olduğunda. Onun dışında biraz dirense de avutabildik gibi. Şimdilik kusmasının azaldığını gözlemledim. İlk gece olur olmaz uyanıp emmek istedi, babasına pasladım 1 buçuk 2 saatlik arada. Ama şimdi daha rahat uyuyor gibi.Bu kusma olayı ne fenaymış ya. Dördüncü kez kustu bizimki, meme sonrası memeyi ağzına alıp emmeden ıh ıh yaptı gazı varmış gibi bayağı bir, sonra da foşurt diye üstüme çıkardı (banyodan da yeni çıkmıştım) bizimkisi memeden önce verdiğim serum fizyolojik etkisiyle mi kusuyor, tam anlamadım. Aspiratörle de çekiyorum aslında, geliyor da bayağı.
Şimdi yine ıh ıh yapmaya başladı kollarını bacaklarını oynatarak, yine mi kusma beklemeliyim anlamadım ki
Ben kiraz çekirdeği bile ısıtıp koyuyorum ama gaz devamlı var geçmek bilmiyor.10 dk da bir gaz çıkarır mı bir çocuk gerçekten şok oluyorum kıvranması falan hiç bitmiyor. Bi de kaka sorunu var bir gün beş kere yaptığı da oluyor üç gün hiç yapmadığı da. Yarın doktora gideceğiz bakalım o ne diyecekBenim de aynı acaba çorap az mı geliyor diye düşünüyorum kalın havlu çoraba geçeyim diyorum sanki gaz oldu son zamanlarda
Benimki de öyle dün bebek arabasında götürdü hemen evin orda diye doktor bir şeyi yok dedi ama bu fırtınada gelirken olduysa bilmem diyor banaotoparktan gitseydin diye kızdım bende
Ya evet hasta olmayan çocuğu doktora getir götür hasta edicezben burnunu açtım bi kere bi kere de sıktım ters çevirdim sarı sümük geldi rahatlattı. Bugün en azından hiç kusmadı ve edebiliyor. En önemlisi yarım saatte olsa uyudu iki kez. Uzaktan hava da veriyorum ben gülüyor ağzına hava geldikçe dilini çıkarıp emmeye çalışıyor
Aynen hastanede gelen dr hemşire odanın ısısı çok diye düşürüp çıkıyorlardı inan öyle sini oldumki..kendileri lhizli hızlı vızıt yapıyorlar hararetliker ama biz bebeğimleEvet aslında ben herkese onu dicem ama uzman doktorlar ne diosa onu yapıorz genelde.. Sıcak tutunca gaz olmuyo kesınlıkle.. Esen yelden alır derler bebekler.. İlk zmnlar sıcak tutmak lazım hatta 3 yasına kadar fılan.. Snra snra soguga alıstırmak lazım.. İlk seneler buyume gelısme zmnları hastalık cok olunca etkılenıo gelişimleri.. Ben evın derecesine bakmam bile, sıcacık tutuyorum evı ama ustunu ınce giydiorum.. Bana biraz soguk hasta etmez lafı inandırıcı gelmio.. Ne zmn bu laf piyasaya çıktı cocuklar daha cok hasta olmaya başladı gibime geliyorhastanede doktorlar soydukca içim cızladı, hasta olmadan eve Bi gitseydik diye Bi de soydukca dahada gazlanıodu.. Hele kız bebekler sıcagı daha çok sever..
Ben ayak kısmı ixin sormuştum iki kat gidudiiyrium ben ama ayakları sanki soğuk kalıyor gibi hisettim bugünkü giyimindenEv soğukta değil ama tulumun üzerine çorapsız alt mı giydirsem acaba? Fazla gelmez mi? Evde öyle giydirirsem dışarı çıkarken nasıl giydireceğim
Merhaba, grubu arada sırada sessiz takip ediyorum, tarif ettiğiniz şikayetlerin ayynısını yaşadığımız için yazmak istedim. Daha dün sabah bebeğimin 1 aylık kontrolü için gitmişken bu şikayetimi doktoruyla da paylaştım. Kusma şikayetinde çiş-kaka sayısının yeterliliğine ve kilo alımına bakarız dedi. Oğlum birinci ayında doğum kilosu üstüne tam 1 kilo almış. Doktoru bunun üst sınır olduğunu, buradan da fazla beslendiğini anlayabileceğimizi söyledi. Doktor muayene ederken de bir güzel kustu hatta çocuğum. Artık 1 aylık olduğu için her istediğinde meme vermek yerine en az 2 saatte 1 olacak şekilde aralıklarla beslememi tavsiye etti. En az 15 dk aktif emdiyse kendisi bıraktıktan sonra zorlamayın dedi. Fazla beslenme kusmanın yanı sıra, kolik sancılarını da çoğaltıyormuş. “E sürekli aranıyor ağlıyor, özellikle geceleri sık emmek ve memede uyumak istiyor, istediğinde ne yapacağım” dedim, “bir şekilde avutacaksınız, kucağınızda gezdirin, sarılın, konuşun zaten birkaç güne o da alışır” dedi. Yaklaşık 2 gündür dediği rutini uygulamaya çalışıyorum, bazen tam 2 saat beklemiyorum doğrusu, 1 buçuk saatte de meme verdiğim oluyor, ağlaması açlık ağlaması olduğunda. Onun dışında biraz dirense de avutabildik gibi. Şimdilik kusmasının azaldığını gözlemledim. İlk gece olur olmaz uyanıp emmek istedi, babasına pasladım 1 buçuk 2 saatlik arada. Ama şimdi daha rahat uyuyor gibi.
Aşırı ıkınmalar ve ıkınma sonucu kusma beni endişelendirmişti, en çok da üşütüp hasta mı ettik acaba diye korktum. O nedenle oğlumun doktorunun açıklamasını paylaşmak istedim. Bizdeki doyduğu halde emmekten kaynaklanmış. Sizde de ciddi bir durum söz konusu değildir umarım. Bütün bebekler sağlıklı sıhhatli mutlu büyüsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?