2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ayaklarında kaç kat var üşüyor mu ayaklari acaba

Ufak bir yeri açıyordu dr gösterdim acilma olmuş azıcık dedi ilaç basladik

Yalnız degilsin canım cogumuz evde tek başımayız bebislerle
Zıbın + ayaklı tulum ve çorap. Üzerine de ince penye bir battaniye yarım kundak yapıyorum

Benim de aynı acaba çorap az mı geliyor diye düşünüyorum kalın havlu çoraba geçeyim diyorum sanki gaz oldu son zamanlarda
Bende aynı giydiriyorum. Üzerine penye yelek giydirdim dünden beri sadece. Bugün emzirirken bacak tarafında çıtçıt açık kalmış. Kapatırken bacağı soğuk geldi bana uyukluyor diye ayağını falan çıkarıp bakmadım ama bacakları üşüyosa mide de etkileniyor, gazda oluyordur

Hızlı soluklanması ama biz çksürdüğü için gittik boğulur gibi üst üste öksürüyordu hatta biz bir gün önce başka hastaneye götürdük hava taktı ciğerini dinledi iyi dedi yolladı ertesi gün öksürük çoğaldı orda yatırdılar 1 hafta sonra hastanede kötüleşti zaten bizim bronşit dışında birde Rsv virüsü çıkmıştı ama o yüzden ağır atlattı yanımda bronşitten yatan hastalar oldu bi iki güne düzeldi çıktı hepsi

Bizim öyle oldu işte bir gün önce Dr gittik iyi dedi herşeyine ertesi gün yatış verdiler yattıktan bi kaç gün sonra sahada kötüleşti bebeklerde hastalık çok farklı seyrediyor gerçekten çok dikkat etmek lazım herşeylerine

Aman dikkat edelim gaz sorunsalı mahfediyor ben sıcak tuttuğum zaman sorunumuz kalmiyor onu farkettim

Aynen bizde öncesinde Zeynep kamıle vsvs hastaneleri gezdık.. Ama aniden baygınlaştı.. Hemen koşa koşa gittik.. Biz sanıyoruz ki doktor bişey yok dedi diye bişey yok.. Burun temızle diyende olmadı.. İyice kötüleşmişti vallahi çok zor bişey.. Şimdi iki öksürünce yüreğim sıkışıyor.. Travma oldu bnde

Aman dikkat edelim gaz sorunsalı mahfediyor ben sıcak tuttuğum zaman sorunumuz kalmiyor onu farkettim
Ev soğukta değil ama tulumun üzerine çorapsız alt mı giydirsem acaba? Fazla gelmez mi? Evde öyle giydirirsem dışarı çıkarken nasıl giydireceğim

Evet aslında ben herkese onu dicem ama uzman doktorlar ne diosa onu yapıorz genelde.. Sıcak tutunca gaz olmuyo kesınlıkle.. Esen yelden alır derler bebekler.. İlk zmnlar sıcak tutmak lazım hatta 3 yasına kadar fılan.. Snra snra soguga alıstırmak lazım.. İlk seneler buyume gelısme zmnları hastalık cok olunca etkılenıo gelişimleri.. Ben evın derecesine bakmam bile, sıcacık tutuyorum evı ama ustunu ınce giydiorum.. Bana biraz soguk hasta etmez lafı inandırıcı gelmio.. Ne zmn bu laf piyasaya çıktı cocuklar daha cok hasta olmaya başladı gibime geliyor hastanede doktorlar soydukca içim cızladı, hasta olmadan eve Bi gitseydik diye Bi de soydukca dahada gazlanıodu.. Hele kız bebekler sıcagı daha çok sever..

Merhaba, grubu arada sırada sessiz takip ediyorum, tarif ettiğiniz şikayetlerin ayynısını yaşadığımız için yazmak istedim. Daha dün sabah bebeğimin 1 aylık kontrolü için gitmişken bu şikayetimi doktoruyla da paylaştım. Kusma şikayetinde çiş-kaka sayısının yeterliliğine ve kilo alımına bakarız dedi. Oğlum birinci ayında doğum kilosu üstüne tam 1 kilo almış. Doktoru bunun üst sınır olduğunu, buradan da fazla beslendiğini anlayabileceğimizi söyledi. Doktor muayene ederken de bir güzel kustu hatta çocuğum. Artık 1 aylık olduğu için her istediğinde meme vermek yerine en az 2 saatte 1 olacak şekilde aralıklarla beslememi tavsiye etti. En az 15 dk aktif emdiyse kendisi bıraktıktan sonra zorlamayın dedi. Fazla beslenme kusmanın yanı sıra, kolik sancılarını da çoğaltıyormuş. “E sürekli aranıyor ağlıyor, özellikle geceleri sık emmek ve memede uyumak istiyor, istediğinde ne yapacağım” dedim, “bir şekilde avutacaksınız, kucağınızda gezdirin, sarılın, konuşun zaten birkaç güne o da alışır” dedi. Yaklaşık 2 gündür dediği rutini uygulamaya çalışıyorum, bazen tam 2 saat beklemiyorum doğrusu, 1 buçuk saatte de meme verdiğim oluyor, ağlaması açlık ağlaması olduğunda. Onun dışında biraz dirense de avutabildik gibi. Şimdilik kusmasının azaldığını gözlemledim. İlk gece olur olmaz uyanıp emmek istedi, babasına pasladım 1 buçuk 2 saatlik arada. Ama şimdi daha rahat uyuyor gibi.
Aşırı ıkınmalar ve ıkınma sonucu kusma beni endişelendirmişti, en çok da üşütüp hasta mı ettik acaba diye korktum. O nedenle oğlumun doktorunun açıklamasını paylaşmak istedim. Bizdeki doyduğu halde emmekten kaynaklanmış. Sizde de ciddi bir durum söz konusu değildir umarım. Bütün bebekler sağlıklı sıhhatli mutlu büyüsün

Benim de aynı acaba çorap az mı geliyor diye düşünüyorum kalın havlu çoraba geçeyim diyorum sanki gaz oldu son zamanlarda
Ben kiraz çekirdeği bile ısıtıp koyuyorum ama gaz devamlı var geçmek bilmiyor.10 dk da bir gaz çıkarır mı bir çocuk gerçekten şok oluyorum kıvranması falan hiç bitmiyor. Bi de kaka sorunu var bir gün beş kere yaptığı da oluyor üç gün hiç yapmadığı da. Yarın doktora gideceğiz bakalım o ne diyecek

Yok ya, kısa sürelerde bir şey kapacaklarını sanmam, bizim evlerdeki tehlike (okul çocukları) daha büyük

Ben kendimi tutmasam sürekli açacağım da tutmaya çalışıyorum. Çektikçe geliyor mübarek, deli olur insan.

Bizimkinin de Meme emmesi azaldı gibi bayağı (normale kıyasla). Çişli bez çıkarmasa acile koşacağım ama çıkarıyor neyse ki. Eşim de diyor, gece gece götüreceksen bizi şimdiden gidelim. Az önce bir on dakika emince sakinledim, gitmiyoruz şimdilik bir yere ama gece tutabilirim kendimi inşallah

Aynen hastanede gelen dr hemşire odanın ısısı çok diye düşürüp çıkıyorlardı inan öyle sini oldumki..kendileri lhizli hızlı vızıt yapıyorlar hararetliker ama biz bebeğimle
Yeni doğumdan cikmisiz ikimizde hassasiz üşümeye başladık yavrum da başladı gaz sancısına ağlamaya..
İnanın eve egldik öyle rahatladikki
Allah kimseyi düşürmesin başkasının eline
Eşimle ısıya dikkat ediyoruz inanın dışarısı soğumuş mesela evin ısısının ayarını yuklsetmediysek hemen hissediyorum
Yavruda öyledir

Birde birşey soyliyecegim hep sıcak tuttum ben yavruları sıcak kanlilar ama öyle sıcağa düşkün değiller kimisi soğuğa alistiriyor biliyorum çevremden çocuğun mizacı soğuk
Böyle bir gözlemleme yaptım safice

Ev soğukta değil ama tulumun üzerine çorapsız alt mı giydirsem acaba? Fazla gelmez mi? Evde öyle giydirirsem dışarı çıkarken nasıl giydireceğim
Ben ayak kısmı ixin sormuştum iki kat gidudiiyrium ben ama ayakları sanki soğuk kalıyor gibi hisettim bugünkü giyiminden
Kadife tulum giydirecegum ayaklı simdi

Kızlar konudan bağımsız başka bir sorum var. Hayatımda ilk defa tırnak batması yaşadım. Ne olduğunu bile anlamadım önceki gece bir anda zonklamaya başladı. Dün pediküre gittim. Dışarıdan görünmüyordu sadece acısı vardı ama iltihap yapmış düzeltti tırnağı ama fazla dokunmadı iltihaplı yere. Batikon ve teramycin sürüyorum şimdi. Bir kaç gün acısı devam eder dedi. Tecrübesi olan var mı? Başka bişey yapmak gerekir mi?

Çok teşekkürler bizimki hiç kusmaz aslında normalde ama birkaç gündür hasta, o yüzden muhtemelen balgam çıkarmak kusuyor. O yüzden biraz endişelendim ben ama dediğiniz gibi, çişli bez sayısı yeterli olduğu için beslenmesi açısından endişelenmedim pek. Bu arada Bizimki 3700 kg doğmuştu, 35. Günde 5.300 dü, benim ilk oğlum da böyleydi, bizimkilerin beslenmesini (anne sütü sadece) hiç sınırlandırmadı doktorları, o yüzden her ağladıklarında meme verdim, veriyorum. (Bu ilk aylar için diyorum tabii.) doyduğu halde emen bebekler için emzik de faydalı oluyor bildiğim kadarıyla.

Hepsi sağlıklı olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…