2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Doğum yapan anneler, sağlıkla büyütün evlatlarınızı inşallah bizede nasip olsun

Sorum sezeryan olanlara..
Sonda takılıyormu hastanede? Takılıyorsa nezamn takılıyor ne zaman çıkartıyorlar?

Berikko amway sa8 çok iyi her türlü zorlu lekeyi çıkartır kendin içinde kullanabilirsin daha sonra bebeğin kıyafetlerini deterjansız durularsın 1 kaşık koca leğendeki elbiselerin hepsine yetiyor üstelik

Sonda takılıyormu hastanede? Takılıyorsa nezamn takılıyor ne zaman çıkartıyorlar?
Canım baya büyütmüşsün maşallah sağlıcakla kavuşun inşallah sonda takılıyor ameliyattan önce ben rica ettim uyuşturduktan sonra taktılar doğumdan çıktıktan sonra 4,5 saat sonra çıkartıyorlar tam net saat hatırlamıyorum ama çok hissetmiyorsun çıkardıklarını hala bi uyuşukluk olduğu için

Kızlar kaka lekesi çıkaran bişey tavsiye edebilceniz mi? Ebebegın camasır suyu tozu hariç.. Yani bulamıycagım şeyi kullanmak istemiyorum da
Green clean leke çıkarıcı bu konuda iyi bence lekenin üstüne döküp 2-3 dakika bekleyip sonra makineye atıyorsun çıkıyor çoğu leke .Hem de bitkisel içerikli.

Kızlar bebeğin tüm kıyafetlerini ütülüyor musunuz?
Ben doğmadan önce hepsini ütüledim.Hedefim sonradan da ütülemekti ama mümkünatı yok zaten ev işlerine zor yetişiyorum kıyafetleri katlayacak vakit bulsam şükrediyorum Sadece gerçekten ütü gerektiren yakalı birkaç kıyafeti var onları ütülüyorum. Belki asıp portatif buharlı ütüyle ütüleyebilirim maksimum böyle bir performans sergileyebilirim yani

Yalnız değilsin ben de hepsini ütülemiştim ama şimdi hepsini kurutmada kurutunca zaten hijyenik olmuş gibi geliyor

O bebeğine bağlı bir şey bence. Ben doğumdan önce ütülemiştim sadece, sonra elime ütü almadım ilk oğlumda da ilk bir ay kadar ütülemiştik (ütü yapanım vardı o zaman) sonra koyverdik. Ama bebek hassas ciltliyse ve genetik olarak alerjiye yatkınsa ütülemek öneriliyor. Benim kendi cildim hassastır aslında ama kumaşa (sentetik pek giyemem) ve kimyasalı bol kozmetiğe (parfümlü kremler gibi) tepki verir genelde verecekse, çamaşır deterjanına vermez. O yüzden oğullarımın da öyle olacağını varsayarak ilerliyorum.

Hiç ütülemiyorum desem yadırganmam inşallah ilk aldığımda çorabına kadar ütüledim ama şimdi benim kendi kıyafetimi bile ütülemeye fırsatım yok kocam kendi çamaşırını kendi yıkayıp asıyor öyle diyim sen anla durumu

Aynı şekilde benim de öyle şimdilik iyi gidiyor cildi sadece ilk haftalarda soyulmalar oldu(doğal olarak) ben de ütüyü bıraktım o yüzden. Bu grup içimi rahatlatıyor

Yalnız değilsin bende büyük kızımda ütülerdim ama şuan 3 çocukla katladığıma hatta makinaya attığıma şükrediyorum

Yalnız değilsin bende büyük kızımda ütülerdim ama şuan 3 çocukla katladığıma hatta makinaya attığıma şükrediyorum
Hiçte sevmem şu yıkama asma işini ama ütüleyip katlamayı çok severdim dolap böyle jilet gibi olsun filan 1 haftadır kendi dolabımdakileri öyle yapma niyetindeyim ama fırsat yok ütü nerde onu bile bilmiyorum ev işi bile zor oluyor vallahi günlerde kısa sadece yelek yap ye topla evi çocuklar öyle geçiyor

Cnm 27.haftaya geldim çok şukuryaa bnım sondaya karşı tikim var daha dogrusu hiç istemıyorum, bn genel atestezi olucam

Oğlumdada takmamışlardı, bundada takmayın dıcem, ayılınca hemn lohusa kilodu gıyıp wc kalkmayı denicem,

Spinalde evet zten bel altı uyuşuk oldugu için hissetmeyeblırsın, ama genel anestezıde hissedılır ve çok can yakan bişy dıye bılıyorum

Ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Bana anesteziden sonra sonda takıldı doğal olarak hiç hissetmedim. Ameliyattan çıktan iki saat sonraydı sanırım yürütmek için geldiler yürümeyede çıktığımda ayaktayken çıkardılar.

Of kesinlikle zaten o salyalı öpmenin kurbanı olduk

Ben banyo yaptırdım 40 ı çıktı ya sadece 40 kaşık su sayıp banyo suyuna attık zaten moralim bozuk hasta oldu diye hiç bir şey yapmadım dün emmesi daha kötüydü bugün daha iyi bizim ama öksürük var ara ara. Hök diye kusmadı hiç dün 8 kez sanırım kusmuştu bugün uyuyor çok şükür dün bir şey oldu çocuğa uyumuyordu da yani asla. Bugün daha rahat geçti ama bakalım sanki balgamı var gibi öksürmeye döndü bizde sizde öyle mi gıcık gibi değil sanki artık. Acaba söktürdü mü öksürüğü bu iyi bir şey mi onu da bilmiyorum gerçi

Kızlar kaka lekesi çıkaran bişey tavsiye edebilceniz mi? Ebebegın camasır suyu tozu hariç.. Yani bulamıycagım şeyi kullanmak istemiyorum da
Kakalı şeyi elimle çitiliyorum hatta onun için özel bir beyaz sabun var onunla ardından kovaya koyuyorum suda bekliyor bir gün sonra 15 dk lık kısa program artından kendi çamaşırlarıyla beraber yıkıyorum. Ağız mendili filan da var ya hepsini bir atıyorum ben o yüzden kakalı şeyin temiz olduğundan emin olmak istiyorum. Leke çıkarıcı hiç kullanmadım benim çocuklar atopik bu kızımda çok hassas. 3 yaşına gelecek hala çoraba kadar ütü basıyorum hala cildi pütür pütür valla çok zor. Bu bebeğin saçında da konak var her gün yıka tara yine konak anlamadım ben bu işi

En son o var zaten cepte guya pratık olsun spreyi sıkayım kendı kendıne çıkarsın istiorm çok sey mi istiyorum
Ya bebek ya ben sprey kullanmıyorum beyaz sabunla çitileyip yıkıyorum elımde sonra makınaya ama cıdden bazen zaman sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…