2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Spring05 Phaedra çok geçmiş olsun kış bebeği olmanın böyle yanları var işte. Bende hasta oldum umarım kızıma geçmez
Çok teşekkürler
Kış bebeği olmaktan değil de evde okul çağı abi/abla varlığı etken. Kasım doğumlu büyük oğlum 2 yaşına kadar hasta olmadı. Aralıktan itibaren de her gün parka sahile götürürdüm.

Ah bu salgınlar…

Sabah oğlumun okulunun oradaki polikliniğin doktoruna götürdüm, acile yönlendirdi bizi. Ciğerini dinleyemedi burnundaki hırıltıdan. Acilde burnu açıldı, hava verildi, zar zor kanını aldılar ama ciğerini yine tam dinleyemedi doktor, boş hava veriyorlar şimdi, bekliyoruz kurbanlık koyun gibi akıbetimizi.

Siz iyi haberlerle dönersiniz umarım

Kıyamam yavrum ya canım bizde gittik bu sefer bende yanlarında gittim 6 7 dk dinledi ciğerleri tertemiz dedi. Burnu aşırı dolu o rahatsız edip öksürüyor dedi. Öksürüğünü de duydu sorun yok dedi. Üfürük gibi rüzgar sesi gibi bir öksürük oluyormuş çok hızlı nefes alıp verme ateş o durumda acıle gideceksiniz dedi

Ben havayı uzaktan yapıyordum ya biraz yakınlaştır sorun yok dedi. Serum fizyolojik yeterli değil temizleyemiyoruz dedim izotonik suyla mı denesek olur onunla yapın dedi. Şimdi onunla açtık çektim bir şey çıkmadı. Emzirdim kusmadı şuanlık ama doktora gitmeden önce baya bir kustu balgam çıkardı. İnan evde giyecek bir şey kalmadı yıkıcam şimdi 2 güne hiç bir azalma olmazsa ciğer filmi ve hastaneye yatış olabilir dedi. Ama şuan buna hiç gerek yok boşuna hem bebeğe hem size eziyet dedi. Bakalım ben şimdi uyutucam hava cihanıza izotonik su koyup beşiğinin başına koyucam nemlenir odası en azından. Evin ısısı gece 21 derece olsun gündüz maksimum 24 nem de 50 yi geçmesin dedi. 21 de çocuk donmaz mı hocam dedim kurutunca havayı daha çok öksürmesine sebep olursunuz dedi

İnşallah sende güzel haberler alırsın evde bence bol bol hava ver ben o maskesini takmıyorum silindir uçla uzaktan tutuyorum

Hayırlı olsun guzel gunlerde kullan. Yok canım cekmıyor ben hep atıyorum hatta hastane cıkısının rengı soldu guya cocuguma saklayacaktım ama yıka kurut yıka kurut nerdee
Valla işime yarayacak diye umuyorum çünkü 3 gündür kurutamadım çamaşırı

Hayırlısıyla evınıze dönün inşallah canım.

Kızlar bizde ilk ay kontrolune gıttık. 3200 olmusuz doktor mamaya devam dedi. Aşımızıda olduk çok ağladı katıldı ebe bıle korktu.
Doktor burnu ıcınde cıgerde bısey yok bol bol temızle kalorıferın üzerine mutlaka ıslak havlu koy dedı. Bızım yerden ısıtma yere ser dedı. Ben bugun buhar makınasını cıkaracagım barı ev nemlensın.
Yalnız korktum baya aşıdan daha ılk aşı bide

Sen çamasır deyınce makınada camasır oldugu aklıma gelmesi
Hahaha başla durumumuz iyi değil Bende acayip unutkan oldum geçen biberonu kaynatmaya koydum unutmuşum su bitmiş iki gündür oğlum asla uyumuyor aklım kalmadı zaten benimde yıkamam lazım bugün hastaneye gidecektik kıyafet bulamadım

Maşallah kuzuya bazı bebeler biraz nazlı oluyor çok ağlar asıl mesele bizim ağlamamız

Sızce ne cınsıyetı arkadaslar

Eklentiler

• IMG20231205115052_01.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 42
Hem emziren hem mama veren anneler bebekleriniz 1 ayda kaç kilo aldı . günde 3 kere mama veriyorum, emziriyorum 20 dk veya daha fazla ama sonrasında bebiş ağlayınca etrafımdakiler doymadı bu çocuk deyip arada günde 3 geçmeyecek şekilde mama veriyorum. 1 ayda 1.200 kg almışız. Ebe hemşirem mama verme sütün yetiyordur dedi. Ama mesela sağınca çok sütüm gelmiyor ve bebiş bazen aç gibi ağlıyor. Etrafın bu bebek doymuyor mama ver demesinden çok sıkıldım . Bu durumda olan var mı ?

Bize yatış verdiler. Dün göğüste gördüğüm çekilmeler cidden hayra alamet değilmiş. Ciğerde tutulum başlamış. Zatürre başlangıcı dediler ama başka bir şeye de çevirebilirmiş. Hiçbir şeyi öngöremiyorum şu an. Meme de veremiyorum. Keşke bilmeseydim böyle olacağını

Ahh canım yaa sen emziremiyorum diyince hastanedeki günlerim geldi aklıma gözlerim doldu ama geçiyor yavrun orda daha iyi olacak evdense orda gözetim altında tevasinş olacak iyileşecek yaşamamız gereken şeylerin önüne geçemiyoruz ama anne yüreğide hissediyor bir şeylerin ters gittiğini biz ona bol bol dua edicez inşallah benim yanıma gelen hastalar olmuştu bi kaç günde toparlanıp taburcu olmuşlardı inşallah sizde bir kaç güne toparlanırsınız

Ahh phaedra acil şifalar diliyorum kuzuya dualarımız onunla ve seninle sen iyi olursan oda hemen ıyı olur. Çok çok çok üzüldüm cidden gögsüm sızladı

Maşallah cok ıyı almıs benım sutum kızımada yaramamıstı bunada aynı. Çünkü bır ayda 600 gram almısız bız oda mama meme gıdıyoruz sızın maşallah cok ıyı kımseyı dınleme memeyle devam et .sagmakla degılde emdıkce gelır hiç kendını o streste sokma lutfen.
Doymadıgını dusundugun an mama verırsın ama şöyle düşün şu an doysada doymasada bebekler aç gıbı sureklı memeye saldırıyor.

Ben de bugün asmye gittim, çok doğru tarttıklarını düşünmüyorum, kıyafetle 4500 geldi. 3100 doğdu, 2850 ile taburcu oldu. Ben verirsem gece veriyorum mama, günde bir kere, haftada 4-5 defa. Kızımın obur olduğunu, geceleri sağılmış süt ya da mama verdiğimi söyledim. Bu sefer mama karşıtı konuşmadı nasıl olduysa asmdeki ebeler mama karşıtı malum ama emzirdiğimi duyunca sanırım Kızmaktan vazgeçti yarın doktoruna gideceğiz. O nasıl derse ona göre ilerleyeceğim. Şu an mamamız bitti, doktorun tavsiyesine göre ilerleyeceğim

Çok geçmiş olsun, trueliving_ in yaşadıkları, üstüne senin de hastaneye yatman gözümü korkuttu. Rabbim hızlıca sağlıkla çıkmanızı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…