Solunum hızı 60 ı geçmezse sorun değil diyorlar ama bizimkinde göğüste çekilme de oluyordu. Burun kanadı solunumu da yapıyordu arada. Bir de emmesi çok zayıflamıştı normale nazaran. Asıl orada panik oldum ben.
Spring05
berikko nun dediği gibi göğüste çekilmeye (hızlı hızlı inip kalkma) ve burun kanadı solunumuna rastlayacak olursan ya hemen doktora gidin ya da video çekip doktoruna gönder. Dün gelseniz olurmuş dedi doktor bana sorduğumda.
Teşekkürler Şimdi emzirmeme izin verdiler solunumu iyi diye, aklıma sen geldin. Sana da vermişti ya doktor önce. Solunumu kötü müydü aspire etmiş dediklerinde?
Evet canım solunumu çok kötüydü Makinaya bağlanmıştı o gün onunla bile oksijeni çok düşüktü ve çekilmeleri çok fazlaydı solunumu kötü olduğunda izin vermiyorlardı düzelince ise iyi olduğu günlerde yani 3 dk emzirmeme izin vardı karnı doyunca solunumu daha kötüleşiyor çünkü zaten serum veriyoruz biz karnı aç değil duyusal açlık oluyor diyorlardı ama işte bebek bu anlamıyor ama onların iyiliği için yanımda yatan bebişe hiç yasak yoktu benimde ilk bi iki gün yoktu iyidi o zaman
Solunum hızı 60 ı geçmezse sorun değil diyorlar ama bizimkinde göğüste çekilme de oluyordu. Burun kanadı solunumu da yapıyordu arada. Bir de emmesi çok zayıflamıştı normale nazaran. Asıl orada panik oldum ben.
Evet canım solunumu çok kötüydü Makinaya bağlanmıştı o gün onunla bile oksijeni çok düşüktü ve çekilmeleri çok fazlaydı solunumu kötü olduğunda izin vermiyorlardı düzelince ise iyi olduğu günlerde yani 3 dk emzirmeme izin vardı karnı doyunca solunumu daha kötüleşiyor çünkü zaten serum veriyoruz biz karnı aç değil duyusal açlık oluyor diyorlardı ama işte bebek bu anlamıyor ama onların iyiliği için yanımda yatan bebişe hiç yasak yoktu benimde ilk bi iki gün yoktu iyidi o zaman
Geçmiş gitmiş olsun o ilk bir iki gün iyi olup da sonradan kötüleme kısmı biraz tedirgin ediyor beni. Bir de odalar iki kişilik burada, yanlış bir tercih mi yaptım acaba diyorum
Ay ben görene kadar yıl geçmiş . Çok şiddetli hissettim biliyorsunuzdur belki Gemlik’te oturuyorum ben . Aklıma ilk Leyla geldi yanımda uyuyordu allahtan o an. Herkes iyi mi keyifler nasıl , bebişler iyi mi?
Geçmiş gitmiş olsun o ilk bir iki gün iyi olup da sonradan kötüleme kısmı biraz tedirgin ediyor beni. Bir de odalar iki kişilik burada, yanlış bir tercih mi yaptım acaba diyorum
Benim kaldığım hastanede iki kişilikti canım ama anne bebek uyum odası diye geçiyordu ne farkı var tam bilgim yok ama sizin yanınızda yatan hasta da sanırım aynı şekilde yenidoğan bebektir diye düşünüyorum için ferah olsun çok güzel ilgilenirler orda burun yıkamayı bile yapıyor hemşireler orda olman bu yüzden çok iyi işte hastalığın seyri nasıl ilerler bilemiyorsun orda hemen tedavi şeklini değiştiriyorlar bebeğin durumuna göre ilacı havası o günki durumuna göre düzenleniyor
Spring05Spring05 PhaedraPhaedra
çok geçmiş olsun arkadaşlar
Biranda okuyunca üzüldüm ama çarçabuk toparnalcaginizi da biliyorum..
Phaedra canım hergun banyo yaptırıyorum diyordun acaba soğuk mu aldı yavru..inan korkuyorum altını açarken bile
Sabah 5 den beri uyumuyo kızlar kafayı yicem artık cidden. Zaten şu mastitle uğraşıyorum bir göğsümde zar zor geçirdim şimdi diğerinde başladı. Stresten oluyorum artık eminim yani. ya sürekli ağlıyor yatağına yatırdığın an uyanıyor ne yapcam bilmiyorum artık tahammülüm azaldı iyice
Phaedra canım hergun banyo yaptırıyorum diyordun acaba soğuk mu aldı yavru..inan korkuyorum altını açarken bile
Teşekkürler
Yok, beş yaşındaki abisinden bulaştı. Abisi de kasım doğumlu, bu mevsimde her gün yıkanır, her gün park sahil gezdirilirdi. Enfeksiyon bulaştıracak biri olmayınca kolay hastalanmıyor aslında bebekler. Banyo falan yaptırırken üşütmemek lazım tabii, normal sıcaklığın birkaç derece üstü olmalı banyo yaptığı yer.
Ne demişler, soğuk hasta etmez, yanlış giysi seçimi (veya okula giden abla/abi) hasta eder.
Okula giden bir oğlu var malum salgın var büyük ihtimalle de ondan bulaştı. Ben her gün yıkıyorum ama bebeğim hasta olsa ve bunu başkasından duysam çok üzülürdüm. Sonuçta kimse bebeğinin hasta olmasını istemez
Çok teşekkür ederiz banyo hasta yapmaz gerçekten hiç korkma ben yazın iki kez yıkardım kışın her gün büyük kızım covid dışında hasta olmamıştı benimkine de abladan geçti öpüp durdu çocuğu