İşte anne bilio hissedio.. Çok gecmiş olsunBize yatış verdiler. Dün göğüste gördüğüm çekilmeler cidden hayra alamet değilmiş. Ciğerde tutulum başlamış. Zatürre başlangıcı dediler ama başka bir şeye de çevirebilirmiş. Hiçbir şeyi öngöremiyorum şu an. Meme de veremiyorum. Keşke bilmeseydim böyle olacağını
Süleyman yalçına gelmiştik en yakın o diye, burada kalacağız gibi görünüyor. Doktorunu aramak istemedim burun açma meselesindeki duyarsızlığı nedeniyle…
Bizde de öksürük kaldı balgamı atamıyor. Sabah noldu dedim boğazıma ekmek takıldı dediO iyileşti sayılır, çok hafif öksürüğü kaldı sadece. Sizin büyük kız nasıl oldu? Sabahtan sonra toparlanmış mı?
İçmiyorum canım gece uykum kaçıyor ama bazen uyumuyorsa ve benim çok uykum varsa içiyorum tabiki azalttım baya ben çok kahve içen seven biriyim normalde günde bir fincan içiyorum bazen çok uykuluysam 2Gecede içiyor musun true
CıksssStres yaparmi bilmiyorum ama bebektir ne yapsa yeridir de canıni sıkma canım
Herşey geçiyor
Çok sewindim bende
Pompayla çeke çeke de cikiyormus
Gelişme oldumu sizde
Kahve çay tüketmiyorum doktorum yasakladı süte geçer dediği için.Kızlar hasta olanlara şifa diliyorum çok geçmiş olsunben size şey soracağım uykusuzlukla nasıl baş ediyorsunuz? Kahve içiyor musunuz?
Kendini suçlu hissetme ilk bebek böyle bi his yaratabiliyor gerçekten bende öyleydim bakmak değil gün içinde yalnız kalmak manevi destek istedim hep büyük kızımda çocuğu zaman annemde kaldım 2 aylıkken pandemi çıktı yalnız kalma gel dediler baya bi orda kaldım orasıda zordu ama yalnız değildim çünkü hala tek bebekle uyumak istemem duyamam diye kalkıyorum ama bu korkumu atamıyorum, yani şöyle evden anneme annemden eve giderken hep bi duygusallık olurdu belki sende yalnız olmak istemiyosundur bebekte yoruyo belli ki geçiceğine inan ve güçlü olup herşeyin üstesinden geliceğinede inan tadını çıkar sağlıklı bi bebegim var çok şükür diye ve bu yorgunluğu kabullenip geçiceğine inanırsan günler daha iyi geçer , yada eşinle konuşup annenin evide sakin bi evse hafta sonları kendi evinde olsan hafta içi annende geçirsen en azından hafta sonu eşinle yalnız olursunuzKızlar benim bebeğim geceleri hiç durmadığı için ben tek kalmadım tek bakılmıyor çünkü.Üç dört gün anneme gelip kalıyorum annem bana geliyor dönüşümlü bi sekilde öyle bakıyoruz. Şimdi annemden gideceğim evime annem cuma günü gelecek bana dört gün tek bakacağım anlayacağınız. Eşimde gece destek olamayacak çünkü sabah o da sekizde kalkıp işe gidiyor. Şimdi ben gideceğim için beni çok fena ağlama tutmak üzere ama susuyorum yoksa eşim kızacak biliyorum, haklı da. Neden ağlama geliyor derseniz tek başıma çekeceğim zorluktan dolayı sanırım tam bende bilmiyorum. Gerçekten gece uyumuyorum. Bebek uyuyor ama gaz geldiği için sürekli uykusunda ağlıyor ve onu sakinleştirmeye çalışıyorum zaten bir bucuk saatte bir 60 ml mama içmesine rağmen uyanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum üstesinden nasıl gelinir bilmiyorum. Uykusuz kalınca benide sinir sarıyor bu sefer bende belli bi süre sonra ağlamaya baslıyorum. Napcam ben bilemedim. Bebeğim 35 günlük oldu sorumluluk alamayan aptalın tekiyim anne olucam bir de zorluğa bile gelemiyorum
Bizde de öksürük kaldı balgamı atamıyor. Sabah noldu dedim boğazıma ekmek takıldı dediya balgam ya da ekmeğin kuru yeri oluyor ya o takılmış olabilir gerçekten. İçerisi ayakkabısını da cumartesi yıkayıp kurutup koymuştum ona bile gelmiş kusmuk. Şimdi yıkadım da kurutmaya atsam ne olur acaba 2 numara küçülür mü
Bebiş nasıl oldu
Ya benımde tutuyor ama agzından cıkınca krıze giriypr bende sallayarak zıplayarak agzını kapatarak tekrar ıcıne sokmaya calısıyorumCıksssçocuk silikonla çekerken biraz çıkıyor sonra göçüyor. sağ taraf nerdeyse hiç çıkmadı ama ilk ordan tutturdum her iki göğüsten de azar azar tutturdum. Sonra krizle tekrar uca geçtik ama öyle öyle alışacaktır inşallah
Hayır mutlaka ılık ver soguk mıdesını üşütürsün. 3 saat dısarda beklıyor bozulmuyor demek oSütümüzü sağınca oda sıcaklığında 3 saat kalıyormuş peki içirirken ılık su ile ısıtmamıza falan gerek yok dimi. Biberondaki sütü öylece vereceğiz yani
Bu biraz bebeğe bağlı canım. İlk zamanlar ısıtıyordum ama şimdi ısıtmıyorum, oda sıcaklığında içiyor benimki. Mama suyunu da ben çok fazla ısıtmıyorum. Sürekli kaynamış suyum kenarda hazır duruyor. Bazı bebekler illa sıcak isteyebiliyor.Sütümüzü sağınca oda sıcaklığında 3 saat kalıyormuş peki içirirken ılık su ile ısıtmamıza falan gerek yok dimi. Biberondaki sütü öylece vereceğiz yani
Ahh kuzum ya ınsallah içer ilacı bebekler yalanıyor sen sırıngayla damla damla damlat agzına bakalım ınsallah sever de ıcer.Aynı gibi şimdilik, 3 saatte bir hava verip duruyorlar. Ağzdan antibiyotik başlanacak şimdi. Emmesi hala zayıf gibi, umarım düzelir.
Bu arada burun akıntısı hala çok. Ciğer temiz çıksaydı bizi eve yollarlarken elektrik süpürgesiyle çekilen aspiratörden aldıracaktı doktor, çekişi daha güçlü diye. Doktor size de önerir belki.
ya iğrenç tatlı bir antibiyotik içirmem lazım şırıngayla, memeyi de şu an almıyor. Nasıl içireceğimi bilmiyorum, bu konuda tecrübesi olan var mı?
İçiremezsem damardan verilecek, o da kafadan on gün yatış demekmiş
Ayyy ikimizin verdiği cevabın farklı oluşuYa benımde tutuyor ama agzından cıkınca krıze giriypr bende sallayarak zıplayarak agzını kapatarak tekrar ıcıne sokmaya calısıyorum
Hayır mutlaka ılık ver soguk mıdesını üşütürsün. 3 saat dısarda beklıyor bozulmuyor demek o
Kabullenmeye çalışıyorum ama bi türlü beceremiyorum yok olmuyor. Bu duyguların yanı sıra bebeğide yaptığıma pişmanlık duyuyorum sonra üzülüyorum bu duruma. Ve şunu farkettim yani belki lohusalıktan bilmiyorum gerçi 36 günlük olduk lohusalığı mı kaldı bu işin ama anaç bir insan değilim galiba yani bebeğimi ilk bana verdiklerinde hiçbir şey hissetmedim millet neler neler yazıyor hissediyor onuda geçtim ağlama sesini duydukça sinirleniyorum duymak istemiyorum napıcam ben bilmiyorumKendini suçlu hissetme ilk bebek böyle bi his yaratabiliyor gerçekten bende öyleydim bakmak değil gün içinde yalnız kalmak manevi destek istedim hep büyük kızımda çocuğu zaman annemde kaldım 2 aylıkken pandemi çıktı yalnız kalma gel dediler baya bi orda kaldım orasıda zordu ama yalnız değildim çünkü hala tek bebekle uyumak istemem duyamam diye kalkıyorum ama bu korkumu atamıyorum, yani şöyle evden anneme annemden eve giderken hep bi duygusallık olurdu belki sende yalnız olmak istemiyosundur bebekte yoruyo belli ki geçiceğine inan ve güçlü olup herşeyin üstesinden geliceğinede inan tadını çıkar sağlıklı bi bebegim var çok şükür diye ve bu yorgunluğu kabullenip geçiceğine inanırsan günler daha iyi geçer , yada eşinle konuşup annenin evide sakin bi evse hafta sonları kendi evinde olsan hafta içi annende geçirsen en azından hafta sonu eşinle yalnız olursunuz
Yaa senınkı alısmıs demekki 70 derece önerıyorlar mama ıcınde zaten. Cok sıcak olmamalı ama anneden emdıgı sıcak bekleyen soguk hani soguk içinde kusuyor mıdesını üşüttü diyorlar ya ben korkumdan az da olsa hemen sıcak suya 2-3 dakıka oturtuyorumAyyy ikimizin verdiği cevabın farklı oluşuben oda sıcaklığında veriyorum valla, Allah hasta etmesin
Bugün ilk tutuştu, yavaş yavaş alıştırırım inşallah bende
Eşinle aranın bozulmasından korkuyorsun ya bu durumu kabullenmezsen aran cidden bozulacak. Ayrı gayrı ne zamana kadar. O bebek büyüyecek hersey yoluna gırecek elbette ama bıraz sabır bıraz zaman bak sen sakınsen bebegınde sakın oluyor senın stresın bıle bebegı etkılıyor.Kabullenmeye çalışıyorum ama bi türlü beceremiyorum yok olmuyor. Bu duyguların yanı sıra bebeğide yaptığıma pişmanlık duyuyorum sonra üzülüyorum bu duruma. Ve şunu farkettim yani belki lohusalıktan bilmiyorum gerçi 36 günlük olduk lohusalığı mı kaldı bu işin ama anaç bir insan değilim galiba yani bebeğimi ilk bana verdiklerinde hiçbir şey hissetmedim millet neler neler yazıyor hissediyor onuda geçtim ağlama sesini duydukça sinirleniyorum duymak istemiyorum napıcam ben bilmiyorum
Finger feeding dediklerinden yap bence. Serçe parmağını ağzına koyunca emme refleksi çalışır. Kenardan da şırıngayı ver zaten ml olarak azdır hemen içirirsinAynı gibi şimdilik, 3 saatte bir hava verip duruyorlar. Ağzdan antibiyotik başlanacak şimdi. Emmesi hala zayıf gibi, umarım düzelir.
Bu arada burun akıntısı hala çok. Ciğer temiz çıksaydı bizi eve yollarlarken elektrik süpürgesiyle çekilen aspiratörden aldıracaktı doktor, çekişi daha güçlü diye. Doktor size de önerir belki.
ya iğrenç tatlı bir antibiyotik içirmem lazım şırıngayla, memeyi de şu an almıyor. Nasıl içireceğimi bilmiyorum, bu konuda tecrübesi olan var mı?
İnşallah yarına daha iyi olacak canım dualarım sizinleAynı gibi şimdilik, 3 saatte bir hava verip duruyorlar. Ağzdan antibiyotik başlanacak şimdi. Emmesi hala zayıf gibi, umarım düzelir.
Psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum son çare artıkEşinle aranın bozulmasından korkuyorsun ya bu durumu kabullenmezsen aran cidden bozulacak. Ayrı gayrı ne zamana kadar. O bebek büyüyecek hersey yoluna gırecek elbette ama bıraz sabır bıraz zaman bak sen sakınsen bebegınde sakın oluyor senın stresın bıle bebegı etkılıyor.
Zor gercekten zor ama gerekıyorsa yardım al terapı al . Erken yasta cocuk sahıbı oldun cok normal bunlar zor olsaydı yasın bıraz daha otırmus evlılktede uzun yılların olsaydı boyle olmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?