Tam bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla, kendi oturana kadar oturtma yapmadığımız gibi, kendi başına ayakta durana kadar da o kemiklere ağırlık vermesi çok doğru olmayabilir diye düşünüyorum.
Aynen zaten uca fılan koyunca aklıma sen gelıosun, hemen en diplere koyuyorum düşmüyceği yerlere yaa tmm gelişim olarak iyi de, ben kendımı düşünüyorum hemencecik hareketlendiği zamanlara geçmek istemiyodum bıraz uyusun büyüsün snra hareketlenseydi
Ben de çok dikkat ediyorum dönüyor çünkü. Bir de güçlü bence şimdiki bebekler.
Kızlar sizin de yapıyor mu bilmiyorum ama benimki sürekli ayaklarını basmaya çalışıyor mesela dizime yatırıyorum diyelim ayaklarını göbeğime dayayıp kendini yukarı atıyor. Tutmasam düşer yani. Ya da yerinden kaldırırken yatağına yakın tutarsam hemen ayaklarından destek alıyor. Bu sıkıntı bir durum mu? Tamamen engellemeli miyim? Spring05@Phaedra
Aa bizde öyle bir şey yok bence iyi bir şey bu ama sen yine de çok bastırma benim kızım 11 aylık yürüdü ama biz 9. ay gibi basmasına izin vermiştik sanırım. Eğer çok bir şey yapmak istiyorsa tummy time yapsın
Annem bugün daha iyi olduğunu söylüyor ama hala öksürük var. Serum fizyolojik ya da izotonik su yaptığımda muhtemelen balgam geliyor peş peşe 4 5 kere öksürüyor sonra 2 3 saat sonra bir daha öksürüyor mesela. Genel olarak iyi ama durumu yarın götürcez bakalım bir daha Sizde durumlar nasıl
Kızlar biri bana akıl versın ya dün bebeğimi kırkladık çok şükür kaynanamla ilk defa dışarı cıkcaz ve ben hafta sonu annemlere gitmek istedim. Hemen kv ortaya atladı bıze nıye gelmıyosunda felan evı zaten 4 bına yanda hergun gelıyo bende artık sabrım tastı dedım hergun gelıyosun zaten dedım annemler 1 aydır görmüyor ben ilk annemlere gitcem dedim. Biz onun ayağına gitcek misiz benım gelmemle sızın gelmeniz bir değil diyo onu geçtim eşim de orda annesine oraya gitmeden size geliriz dedi çıldırmak üzereyim annesinin yanında havalara giriyor beni orda savunmadı çok gücüme gitti eşimle tartıstım gece şimdide benimle konusmaya çalısıyo eşim ya ben abartıyomusum Allah askına ben haksız mıyım
Eşime bende bu konularda sinir olurdum ne olursa olsun beni savunsun isterdim. Çünkü biz değil ama öyle durumlarda kaynanalar zafer kazanmış gibi hissediyor kendini, bizi de o rahatsız ediyor zaten. Ama eşlerimiz inan çok ayrıntılı düşünmüyor yani aslında eşin kötü niyetle dememiştir. Eşinin kabahati yok kv kendini saydıracak işte geliyormuş zaten ne gerek var dimi aman işte hepsi aynı boşvermeye çalışcaz
Benim kvde 40’la kafayı bozdu. İlk önce bi yirmi kırk tutturdu şimdide durmadan arayıp kırkını çıkardınız mı Mevlüdü ne zaman yapcanız deyip duruyor ama istisnasız iki günde bir aynı şey için arıyor bi de bi lafı var kafayı yicem benim sütüm az bi de kilo konusunda yetersiz geliyor ben gün içinde emzirebildiğim kadar emziriyorum son çare mama veriyorum dk başı al bu bi kere yalansın deyip duruyor hiç sevmediğim sözler yalansın ne ya. Anne cok acıktı mama vercem diyorum yok yalansın orda deyip duruyor.
Çok küçükmüş çok zayıfmış diyip duruyor 10 kilo doğacaktı sanki çocuk anne karnından kız birde kızı aradı konuşuyorlar ben mutfaktayım evde soğuk üşüdük diye dedikodu yapıyor
Normalde yarın gidecektim ama anneme gelince o da kaldı en kısa sürede gideceğim artık. Bugün bebeğimi bir cocuk doktoruna götüreceğiz bir şeyi var diye düşünmeye başladım. Çünkü hiç durmuyor sürekli ağlıyor geceleri inliyor gibi sesler çıkarıyor sürekli. Geçen gece saat 03.00’dan 07.30’a kadar ayağımda salladım.
Bizimki de öyle ve neden olduğunu hala çözemedim bugün süt ve süt ürünlerine biraz ara vereceğim çünkü kakada mukus gibi şeyler vardı dün ve mama değişikliği mi alerji mi anlamadım mustelanın stelatopia kremini aldım kargoda bugün gelecek sanırım inşallah faydası olur yarına randevu aldım daha öncesinde gösterdim doktora yünlü kıyafet giyme ev sıcak olmasın her gün yıka dedi ama hiç biri fayda etmedi başka bir doktora gideceğim bazen çokkk artıyor yüzü kıpkırmızı sivilce gibi
Bende alerjiden süpheleniyordum mukuslu kaka olduğu için ama kanda oluyormuş alerjide Dr bunun kesin bir testi yok şuan dedi sadece diyet yapabilirsin biraz bakarsın düzelme oluyor mu diye ama senin bebeğindeyim virüs bağırsaklara girdiği için mukuslu olabilir dedi hastalığı anca atar dedi normal gördü yani hastanede de enfeksiyondan olduğu için normal demişlerdi şimdi tamamen iyileşti ve 2 gündür görmüyorum mukus diyet için mamayı da bırakmamız lazım zaten çok içmiyor sorun değil maması az kaldı bitince 1 hafta deneyeceğim diyeti ama çok zor hemen hemen herşey yasak birde dün krem öneren arkadaşımız dediği çikolata ve yağlı yemekte yapar belkide ondandır bilemiyorum inşallah düzelir bebişlerimiz
Kızlar sizin de yapıyor mu bilmiyorum ama benimki sürekli ayaklarını basmaya çalışıyor mesela dizime yatırıyorum diyelim ayaklarını göbeğime dayayıp kendini yukarı atıyor. Tutmasam düşer yani. Ya da yerinden kaldırırken yatağına yakın tutarsam hemen ayaklarından destek alıyor. Bu sıkıntı bir durum mu? Tamamen engellemeli miyim? Spring05@Phaedra
Okuyunca çok şaşırdım benimkinde öyle hareketler yapıyor, doktoruna sordum bebekler özellikle koltuk altında tutulursa yürüme refleksiyle adım atar gibi hareketler yapabilir dedi, ayaklarıyla kendini ittirdiğini söyleyince de gelişimi gayet iyi kafana böyle şeyleri takma ama sadece dikkat et tabi bebeğe kafasını kontrol et, yüksekte asla yalnız bırakma dedi
Kızlar bu arada çok mutluyum oğlum kaç gündür geceleri uyumuyordu bi çnceki gece biraz iyiydi ama dün tamamen düzeldi ve çok güzel uyudu çünkü onu rahatsız eden gaz problemimizi çözdük rahatlıkla gazını çıkartıyor ben kimyonlu su içmeye başladım her gün çok iyi geldi üstelik süt artırıcı özelliği de var yani tek yaptığım değişiklik bu ve kehribar takmak o uyuyunca bende bugün normal rutinime döndüm
Kızlar bu arada çok mutluyum oğlum kaç gündür geceleri uyumuyordu bi çnceki gece biraz iyiydi ama dün tamamen düzeldi ve çok güzel uyudu çünkü onu rahatsız eden gaz problemimizi çözdük rahatlıkla gazını çıkartıyor ben kimyonlu su içmeye başladım her gün çok iyi geldi üstelik süt artırıcı özelliği de var yani tel yaptığım değişiklik bu ve kehribar takmak o uyuyunca bende bugün normal rutinime döndüm
Ah gazlı bebişlerimiz.. Çok sevindim, benim kızım da çok gazlı bazı geceler güzel uyuyor bazı geceler kıvranıyor, zaman içinde daha da rahatlayacağız sanırım bugün 40ımız bizim de
Ah gazlı bebişlerimiz.. Çok sevindim, benim kızım da çok gazlı bazı geceler güzel uyuyor bazı geceler kıvranıyor, zaman içinde daha da rahatlayacağız sanırım bugün 40ımız bizim de
Yaa maşallah ona gözünüz aydın bence kimyonlu suya bir şans ver tadı çok kötü değil ben limon sıkıyorum biraz içerken gerçekten o kadar rahat gaz çıkarttı ki üstelik damla vermediğim halde gece de mışıl mışıl uyudu yavrum