2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sütünüzün artması için yaptığınız bir şey var mı
Ekstraya girer mi bilmiyorum ama hurma sulu tahin helvası yiyorum, gün içinde 3-4 tane incir atıyorum ağzıma o kadar.

Bu hafta ekstra olarak sağma ve mochi kullandım. Bence bebeğin sık sık emmesi ya da bu tarz sağma işlemleri artırıyor sütü. Çünkü ne yazıkki ben çok su da tüketebilen biri değilim.

Sağmayı deniyorum ama makinaya hiç çıkmıyor

Ya hesap yapiyorum günde 8 kere emziriyorum her öğünde en az 170-180 cc içiyor masallah da bu nasıl mide hdjdbsjdh valla Allah memişlerime zeval vermesin yoksa yandık
Ayyy benimki gibi bir minik daha yesinler de büyüsünler
Ayy siz de mi öylesiniz peki bunu doktora hiç sordun mu normal miymiş bu kadar içmeleri ?

Az önce buraya da sordum anne sütünden çocuk obez olur mu diye benimkinin tombulluğunu paylaşarak valla günde kaç kere içiyor inan sayamıyorum. Bir ara emzirme sonrası mamayı 150 ml verdiğim bile olmuştu doktor kusmadığı sürece vücudu istiyordur ver demişti. Ama 1.ay kontrolünden sonra 1 kere verdiğim mamayı da adım adım azaltamamı istedi. Şimdi mamaya yerine sağdığım sütü veriyorum yanlış hatırlamıyorsam 600-1500 gr almaları normalmiş. Benimki de kaybettiği kilodan sonra 1450 gr almış. Bakalım mamasız ne olacağız he bir de yiyor yiyor sonra da s*çıyor benimki

Çocuktan çocuğa da fark ediyor benim ilk bebeğimde sürekli memedeydi yani asla alamazdım onu oradan. Bazıları böyle işte Bunda bilmiyorum benim rahatlığımdan mı, bebeğin yapısıyla mı alakalı, ben doydu yeter tamam bitti diyorsam daha vermiyorum. Zaten tek ilgi odağı bebek olmadığı için babası ya da annanesi oyalamak zorunda kalıyor. Kimse o kargaşa da gel de emzir diyemiyor Bireysel ilgi olunca insan daha çok zaman ayırabiliyor ben şimdi bu bebeği bir saat emzirsem, ablası parçalara ayırır bebekte onu hissettiği için herhalde 10 dk maksimum emip bırakıyor, o bırakmasada ben onu bırakıyorum

Selam kızlar. Sürekli aranan bebeklerden bahsetmişiniz. Benimde bebeğim uyanık olduğu sürece hep aranıyor. Gündüz 90 cc gece 90 cc olmak üzere günde 2 kere mama desteği veriyorum. Acaba çoğaltsam mi mamayı bilmiyorum gerçi dolu bez sayımızda baya fazla. Göğüs ucu yarasını hala çekiyorum malesef kortizonlu kremlere başladık geçer inşallah ağrısı dayanılmaz
Sütümü sağıp bakayım diyorum ne kadar çıkacak ama fırsat vermiyor ki saat başı memede.

Sağmayı deniyorum ama makinaya hiç çıkmıyor
Ben sağdığım zaman toplamda max 100-110 alıyordum iki göğüsten. Ki 30-60 aldığım daha fazla oluyordu. Dünden beri mochi’yi kullanıyorum günlük süt miktarı çok ama çok daha fazla çıkıyor. İstersen onu da bir dene

Sütünü sağınca kaç ml çıkıyor acaba?

Ay bu arada soruma cevap veren başka arkadaşlarda olmuştu ama telefona bir bakıyorum bir bırakıyorum derken gerilerde kaldı mesajlar. Sizlere de çok teşekkürler

_Citlembik_ buaraya yazmıştım. Bu arada sağım işlemini genelde günde 1 kere yapıyordum

Mochi akan sütü tutmuyor mu sadece

Kızlar bugün benim kızım uykuya geçişte çok sorun yaşıyor yavrum gözleri açık uyuyor resmen bi sağ bi sol kaydırıp duruyor hızlı nefes alıyor böyle yapmasından panik oluyorum normal mi uykuya geçmeye çalıştığı için mi yapıyor sonra sıçrayıp uyanıyor bir anda gaz ağrısından diye umuyorum

Mochi akan sütü tutmuyor mu sadece
Şöyle, çocuk birini emerken diğeri de ister istemez uyarılıyor. Mochi de hafif vakumlama yaparak sağım da yapıyor aslında. Ama tabi hiç akmayan da nasıl olur bilmiyorum. Phaedra daha iyi bilir, müsait olunca o bilgilendirir belki

Hey maşallah Bizim kontrolümüze daha var o yüzden sordum iyi ki sormuşum şimdi anladım. Bizimki 2790 doğdu hastaneden çıkarken 2730du doktor ilk haftada kilo verebilir tedirgin olmayın demişti bizimki 250 Gr almış maşallah dedik ama ondan sonraki hafta gittiğimizde 1 haftada sadece 50 gram almıştı doktor besle dedi zaten ne olduysa ondan sonra oldu ben kilo aldirmak için uyumadım uyutmadim emzirdim 4 günde 450 gram almış sanırım farkında olmadan çocuğun midesini büyütmüşüm artık asla geri dönüşü olmayan bir yola girdim hahahahah şu an 4 kilo oldu biraz hızlı gidince ben de acaba dedim ama bakalım bizim doktorumuz ne diyecek

Benim oğlum da öyle yapıyor bugün gündüz uykusu baya bi düzensizdi gündüz çok güzel uyurdu ama bugün nolduysa artık bilmiyorum

Gaz damlasından çok probiyotiklerden memnun kaldım ben canım myflor ve bioagia iyi bence bu konuda.

Arkadaşlar selamlar, hepiniz ve bebekleriniz iyisinizdir umarım. Ben de ülkeye dönüş yaptım birkaç gün önce. Bebeğim birkaç gündür çok ağlıyor. Gaz sancısı çekiyor sanırım. Biraz önce de sol memesinde bir beze geldi elime. Diğer memesine göre daha şiş ve sertleşmiş. Bu durumu yaşan oldu mu? Ne yapmalıyım? Fotoğrafta net değil ama sert bir beze gibi bir kitle var

Eklentiler

• IMG_5336.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 58
Doktorumuz bize göğsünde sert şişlik olabilir normaldir sakın masaj yapmayın demişti.

Bu kendiliğinden geçiyor diye biliyorum bi kaç ay sonra ama ellememek lazım yinede çocuk dr götür oda baksın içinde rahat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…