- 12 Aralık 2023
- 170
- 192
- 23
- 31
Ah peki o saçlaröncesinde günde bir kere olmak üzere haftada max 5 kere mama veriyordum, bir haftadır ise hiç mama vermiyorum, Maşallah sonuç elma yanaklar ve daha da büyüyen gıdı
Aynısını dün yaşadım. Bugün iyi amaKızlar selam, bizim minik kız bugün sürekli uyku halinde, iştahsız uyandıra uyandıra emdirdim ama 5 er dakika sonra uyuyor, doktoruna mesaj attım, devam ederse bi bakalım acilde dedi. Solunumunda sıkıntısı yok gibi, öksürük yok, ateşine sıklıkla bakıyorum. Böyle durumlar yaşayanınız oldu mu hiç
Benimde göğüslerim artık hiç sertleşmiyor. Doktor keşkek süt yapar dedi bugün yedim birazdan bende biraz hoşaf yerim.Benimde bugün sertleşti ama dün gece 3 kase komposto yedimkaç gündür yumuşaktı benimde hele dün eşim bu çocuk aç iyice emzir de uyuyalım dedi. Emziriyorum emziriyorum yine aç gibi hareketler yapıyordu neyse ki bugün daha iyi
Emdikçe süt salgılanacak canım bugün iyice memede kalsın yarın daha da dolar benim bugün daha iyi. Ama maksimum emzirme sürem 5 6 dk dır benim tabii ben 3 saati beklemiyorum bazen saat başı emziriyorum. Çok şükür ya bence yarın çıkarsınız siz inşallah
Sütünüzün artması için yaptığınız bir şey var mıöncesinde günde bir kere olmak üzere haftada max 5 kere mama veriyordum, bir haftadır ise hiç mama vermiyorum, Maşallah sonuç elma yanaklar ve daha da büyüyen gıdı
Kuşum teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum lohusalık kafası her geçen gün azalması gerekirken artarak devam ediyor o yüzden kendimi nadasa çektimDilkenn nasılsııın?
benim de öyle oldu. Geçen hafta mastit oldum zaten korkumdan kalan sütü kırıntısına kadar sağıyorum şimdi valla. Ama göğüslerim genelde sert olurdu. İki gündür yumuşak öyle olunca bende sütüm mü yok sütüm mü azaldı acaba diyorum. Çocuk da bu ara çok emmek istiyor. Yumuşak olunca süt azaldı demek değilmiş bazen yumuşak olabiliyormuş öyle yazıyor nette.Benimde bugün sertleşti ama dün gece 3 kase komposto yedimkaç gündür yumuşaktı benimde hele dün eşim bu çocuk aç iyice emzir de uyuyalım dedi. Emziriyorum emziriyorum yine aç gibi hareketler yapıyordu neyse ki bugün daha iyi
Emdikçe süt salgılanacak canım bugün iyice memede kalsın yarın daha da dolar benim bugün daha iyi. Ama maksimum emzirme sürem 5 6 dk dır benim tabii ben 3 saati beklemiyorum bazen saat başı emziriyorum. Çok şükür ya bence yarın çıkarsınız siz inşallah
Beslenme bozukluğu da var mıydı, altını açıp uyandırıyorum 5 dakika emip uyuyor, halsiz gibiAh peki o saçlar
Aynısını dün yaşadım. Bugün iyi ama
Anne sütü obez yapmaz kesinlikle ama fazlası hazımsızlık ve gaz yapar o da seni yorar. Sürekli huzursuz olur bebek o gazdan. Bazen aranıyormuş gibi yapıyor ama aç olduğu için değil aslında derdine derman arıyor o emme refleksiyle rahatlamak istiyor. Ben emzik vermediğim için mesela sürekli emme refleksi var ağrısı olduğunda gaz çıkarmak istediğinde aranıyormuş gibi yapıyorBen genelde sabahları sağıyordum, üşenmezsem yoksa ağrım oluyordu ama mamayı bırakınca mecbur sağmal gerekti. geceleri o sağdığım sütten takviye yapıyorum. Gün içinde çok fazla emdiği için gece 11-12 gibi yetmiyor sanırım sütüm
Bir de şeyi merak ediyorum, anne sütü çocuğa gereksiz kilo yapar mı? Benimki memeden ayrılmıyor, özellikle de son 2 gündür. Geceleri de dediğim gibi sağdığım sütten takviye vermezsem uyuyamıyor yine açlıktan aranıyor. Annem de bu çocuk kilo almış 5 günde, her arandığında verme, obez olacak, sana da yazık; sürekli böyle kucağında falan diyor.
Yanlış mı yapıyorum her istediğinde vererek bilmiyorum. Bir memede en az yarım saat kalıyor benimki. Genelde bir memeyi vererek emmeyi bitiriyorum.
Geç olsun güç olmasınBen de istedikçe emziriyorum bir iki saatte bir, 15-20 dakikayı buluyor. Antibiyotik pazartesi mi salı mı ne bitiyordu, daha salmazlar bence bizi.
Sertleşmese bile emdikçe gelir o, bebeğin içtiği miktara göre süt üretiliyor diyorlar ya bence de öyle. Bugün benim yeniden sertleşti meselaBenimde göğüslerim artık hiç sertleşmiyor. Doktor keşkek süt yapar dedi bugün yedim birazdan bende biraz hoşaf yerim.
Aynen öyle canım hatta bir yerde yumuşak göğüsteki süt daha yağlı diye okumuştum ben sanki. Yumuşağa serte hiç takılmayın emzirin gitsin, zaten yumuşak bile olsa o emdiği sürece gelecekbenim de öyle oldu. Geçen hafta mastit oldum zaten korkumdan kalan sütü kırıntısına kadar sağıyorum şimdi valla. Ama göğüslerim genelde sert olurdu. İki gündür yumuşak öyle olunca bende sütüm mü yok sütüm mü azaldı acaba diyorum. Çocuk da bu ara çok emmek istiyor. Yumuşak olunca süt azaldı demek değilmiş bazen yumuşak olabiliyormuş öyle yazıyor nette.
Ben ilk dogumdada kullandım bunda da kullandım canım hic yaram olmadı ikisinde de cok memnunumKızlar gümüş kapak kullanıp memnun kalan var mı? Ben almamıştım hamileyken ama şimdi meme ucumun altında ufak bir şişlik var sağım yapmaktan tahriş oldu sanırım, tişört bile değsin istemiyorum canım acıyor, krem sürüyorum da bi işe yaramıyor sanki, gümüş kapak alsam mı ki.
Ah sizin bebekte mi hastaBurnunu açmaya çalışıyorum günde 1/2 defa yıkıyorum 4 saatte bir 5 damla serum fizyolojik damlatıyorum 3 defada aspirötör ile çektiriyorum Dr yıka demedi ama ben yıkıyorum inşallah iyi yapıyorumdur hava vereyim dedim serum fizyolojik olarak ama maske kalmamış evde sizin ilaçtır hastanede ilaç ilave ediyorlar genelde inş çabuk atlatırlar
Ah annelik hem çok yorulup hem de şikayet edememekKuşum teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum lohusalık kafası her geçen gün azalması gerekirken artarak devam ediyor o yüzden kendimi nadasa çektimyani her şeye ve herkese saldırır vaziyetteyim.. ogluş da sağolsun 5 dakika nefes aldırmıyor ama asla şikayetçi degilim çok şükür çok çok süt içmek istiyor her günüm bugün de sütüm yetti çok şükür diyerek geçiyor çünkü doymuyor :/ mesela bir memeyi soluksuz ve uyumadan 15-20 dk emiyor sonra gazını çıkarıyorum diğer memeyi veriyorum onu da en en az 10 dk soluksuz emiyor sonra doymuyor sagdigim sütü veriyorum önce 30 cc sonra yine doymuyor 40 CC sonra yine 30 Cc ve kusmuyor yani aç.. anlam veremiyorum bu kadar çok içmesine. Ay sütüm yetecek mi, ay uyanacak mi, ay ben hiç uyuyamadim sütüm azalır mı vs vs... Bunları düşünmekten büyümesini kaçırıyorum ve bu beni çok üzüyor sen nasılsın perakuşum nasıl? beni etiketlemesen yine giremezdim foruma galiba
Evet çok iştahsızdı. Ben mama takviyesi veriyorum ama dün mama içmek bile istemedi. Saatlerce uyudu. Hatta yazdım bende buraya endişelenip ama hasta gibi de değildi sadece uykulu ve iştahsızdı. Bugün normaldi her şeyiyle.Beslenme bozukluğu da var mıydı, altını açıp uyandırıyorum 5 dakika emip uyuyor, halsiz gibiyarın da böyle devam ederse acile götüreceğim
Hayat bilgisi Amil müdür gibi önler yok, arkası varAh peki o saçlar
Aynısını dün yaşadım. Bugün iyi ama
Ayyy benimki gibi bir minik dahaKuşum teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum lohusalık kafası her geçen gün azalması gerekirken artarak devam ediyor o yüzden kendimi nadasa çektimyani her şeye ve herkese saldırır vaziyetteyim.. ogluş da sağolsun 5 dakika nefes aldırmıyor ama asla şikayetçi degilim çok şükür çok çok süt içmek istiyor her günüm bugün de sütüm yetti çok şükür diyerek geçiyor çünkü doymuyor :/ mesela bir memeyi soluksuz ve uyumadan 15-20 dk emiyor sonra gazını çıkarıyorum diğer memeyi veriyorum onu da en en az 10 dk soluksuz emiyor sonra doymuyor sagdigim sütü veriyorum önce 30 cc sonra yine doymuyor 40 CC sonra yine 30 Cc ve kusmuyor yani aç.. anlam veremiyorum bu kadar çok içmesine. Ay sütüm yetecek mi, ay uyanacak mi, ay ben hiç uyuyamadim sütüm azalır mı vs vs... Bunları düşünmekten büyümesini kaçırıyorum ve bu beni çok üzüyor sen nasılsın perakuşum nasıl? beni etiketlemesen yine giremezdim foruma galiba
AdChoices
ADVERTISING
İyi gelcekse alayım ben de o zaman, çok fena bi acıBen ilk dogumdada kullandım bunda da kullandım canım hic yaram olmadı ikisinde de cok memnunum
Ay ne güzel açıklamışsın, bilgiler vermişsinAnne sütü obez yapmaz kesinlikle ama fazlası hazımsızlık ve gaz yapar o da seni yorar. Sürekli huzursuz olur bebek o gazdan. Bazen aranıyormuş gibi yapıyor ama aç olduğu için değil aslında derdine derman arıyor o emme refleksiyle rahatlamak istiyor. Ben emzik vermediğim için mesela sürekli emme refleksi var ağrısı olduğunda gaz çıkarmak istediğinde aranıyormuş gibi yapıyor
Ben yüz üstü omzuma almıyorum gazı yoksa sırt üstü göğsüme gelecek şekilde tutuyorum ki aklına gelmesin meme diye. Yüz üstü koyarsan o kokuyla ve ten temasıyla emme refleksi başlıyorSenin sütün varmış neden mama vermiştin ki. Anne sütünün şöyle bir dezavantajı var mama gibi tam doyum sağlamıyor daha sık beslenmek istemesi çok normal, sindirimi kolay çünkü. Bence her istediğinde verme yani gaz yaptığı için huzursuzluğuyla uğraşırsın, oyalamaya çalış ilk çare meme olmasın. Ama baktın gerçekten aç o zaman ver tabii. Yenidoğan olduğu için yapılacak pek bir şey de yok. Ya konuşacaksın, ya tummy time ya da kartlar. Ben doyduğundan eminsem vermiyorum ama şuan hastalık süreci ya sürekli veriyorum o öğürmediği sürece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?