2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben ona çözüm olarak kendi kokumun olduğu herhangi bir eşyayı kollarının arasına burnuna yakın koyuyorum öyle daha uzun uyuyor denemediysen bu yöntemi bi dene

öncesinde günde bir kere olmak üzere haftada max 5 kere mama veriyordum, bir haftadır ise hiç mama vermiyorum, Maşallah sonuç elma yanaklar ve daha da büyüyen gıdı
Ah peki o saçlar
Aynısını dün yaşadım. Bugün iyi ama

Benimde göğüslerim artık hiç sertleşmiyor. Doktor keşkek süt yapar dedi bugün yedim birazdan bende biraz hoşaf yerim.

Kuşum teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum lohusalık kafası her geçen gün azalması gerekirken artarak devam ediyor o yüzden kendimi nadasa çektim yani her şeye ve herkese saldırır vaziyetteyim.. ogluş da sağolsun 5 dakika nefes aldırmıyor ama asla şikayetçi degilim çok şükür çok çok süt içmek istiyor her günüm bugün de sütüm yetti çok şükür diyerek geçiyor çünkü doymuyor :/ mesela bir memeyi soluksuz ve uyumadan 15-20 dk emiyor sonra gazını çıkarıyorum diğer memeyi veriyorum onu da en en az 10 dk soluksuz emiyor sonra doymuyor sagdigim sütü veriyorum önce 30 cc sonra yine doymuyor 40 CC sonra yine 30 Cc ve kusmuyor yani aç.. anlam veremiyorum bu kadar çok içmesine. Ay sütüm yetecek mi, ay uyanacak mi, ay ben hiç uyuyamadim sütüm azalır mı vs vs... Bunları düşünmekten büyümesini kaçırıyorum ve bu beni çok üzüyor sen nasılsın perakuşum nasıl? beni etiketlemesen yine giremezdim foruma galiba
AdChoices
ADVERTISING​

Kızlar gümüş kapak kullanıp memnun kalan var mı? Ben almamıştım hamileyken ama şimdi meme ucumun altında ufak bir şişlik var sağım yapmaktan tahriş oldu sanırım, tişört bile değsin istemiyorum canım acıyor, krem sürüyorum da bi işe yaramıyor sanki, gümüş kapak alsam mı ki.

benim de öyle oldu. Geçen hafta mastit oldum zaten korkumdan kalan sütü kırıntısına kadar sağıyorum şimdi valla. Ama göğüslerim genelde sert olurdu. İki gündür yumuşak öyle olunca bende sütüm mü yok sütüm mü azaldı acaba diyorum. Çocuk da bu ara çok emmek istiyor. Yumuşak olunca süt azaldı demek değilmiş bazen yumuşak olabiliyormuş öyle yazıyor nette.

Anne sütü obez yapmaz kesinlikle ama fazlası hazımsızlık ve gaz yapar o da seni yorar. Sürekli huzursuz olur bebek o gazdan. Bazen aranıyormuş gibi yapıyor ama aç olduğu için değil aslında derdine derman arıyor o emme refleksiyle rahatlamak istiyor. Ben emzik vermediğim için mesela sürekli emme refleksi var ağrısı olduğunda gaz çıkarmak istediğinde aranıyormuş gibi yapıyor

Ben yüz üstü omzuma almıyorum gazı yoksa sırt üstü göğsüme gelecek şekilde tutuyorum ki aklına gelmesin meme diye. Yüz üstü koyarsan o kokuyla ve ten temasıyla emme refleksi başlıyor Senin sütün varmış neden mama vermiştin ki. Anne sütünün şöyle bir dezavantajı var mama gibi tam doyum sağlamıyor daha sık beslenmek istemesi çok normal, sindirimi kolay çünkü. Bence her istediğinde verme yani gaz yaptığı için huzursuzluğuyla uğraşırsın, oyalamaya çalış ilk çare meme olmasın. Ama baktın gerçekten aç o zaman ver tabii. Yenidoğan olduğu için yapılacak pek bir şey de yok. Ya konuşacaksın, ya tummy time ya da kartlar. Ben doyduğundan eminsem vermiyorum ama şuan hastalık süreci ya sürekli veriyorum o öğürmediği sürece

Ben de istedikçe emziriyorum bir iki saatte bir, 15-20 dakikayı buluyor. Antibiyotik pazartesi mi salı mı ne bitiyordu, daha salmazlar bence bizi.
Geç olsun güç olmasın Allah bir daha kimseyi düşürmesin hastanelere bebeklerimize bir şey olmadan şu kışı atlatalım Az daha dayan canım az kalmış keşke yattığı gün başlasalardı ilaca

Benimde göğüslerim artık hiç sertleşmiyor. Doktor keşkek süt yapar dedi bugün yedim birazdan bende biraz hoşaf yerim.
Sertleşmese bile emdikçe gelir o, bebeğin içtiği miktara göre süt üretiliyor diyorlar ya bence de öyle. Bugün benim yeniden sertleşti mesela
Aynen öyle canım hatta bir yerde yumuşak göğüsteki süt daha yağlı diye okumuştum ben sanki. Yumuşağa serte hiç takılmayın emzirin gitsin, zaten yumuşak bile olsa o emdiği sürece gelecek Bazen atak dönemlerinde bebekler daha çok emmek isteyebilir, sütün yetmiyor diye düşünme hiç. Bebek emdiği sürece memede kaldığı sürece bence bir şekilde kendini doyuracak kadar gelir

Ben ilk dogumdada kullandım bunda da kullandım canım hic yaram olmadı ikisinde de cok memnunum

Ah sizin bebekte mi hasta eğer hırıltı varsa kussa çok rahatlıyor. Burun temizliği yapılsa da tam çıkaramıyoruz biz çünkü bende yıkama yapıyordum izotonik suyla ve günde 2 3 çekiyordum burnunu her seferinde değil ama. Havayı da izotonik su ya da serum fizyolojiği sıkıp veriyordum böyle böyle atlattık gibi. Hala öksürük vardı ama dün doktor kortizonlu bir şey yazdı onu hava olarak veriyoruz çok şükür bugün 2 ya da 3 kez öksürdü sadece. İnşallah iyileşecekler

Ah annelik hem çok yorulup hem de şikayet edememek
İyiyiz canım yani bir gün çok iyiyiz bir gün zombi gibiyiz
maşallah valla içsin içsin büyüsün kusmadığı sürece midesi istiyor demektir o özgür bir birey kendi içmeyi seçiyor demek ki

Beslenme bozukluğu da var mıydı, altını açıp uyandırıyorum 5 dakika emip uyuyor, halsiz gibi yarın da böyle devam ederse acile götüreceğim
Evet çok iştahsızdı. Ben mama takviyesi veriyorum ama dün mama içmek bile istemedi. Saatlerce uyudu. Hatta yazdım bende buraya endişelenip ama hasta gibi de değildi sadece uykulu ve iştahsızdı. Bugün normaldi her şeyiyle.

Ayyy benimki gibi bir minik daha yesinler de büyüsünler

Ay ne güzel açıklamışsın, bilgiler vermişsin gazını maşallah alttan da üstten de genel olarak iyi çıkarıyor. gazla ilgili sorun yaşadığında anlıyorum genelde. E bir de emziği arada da olsa kabul ediyor benimki. o yüzden o dezavantajı pek yaşamıyorum. Ama benim kokumu arıyor, orası kesin. Benim kucağımda babasına göre daha huzurlu uyurken, babasında kıyameti koparıyor. Anneannesinde ise öğrenilmiş çaresizlikle uyuyor er ya da geç

Tummy time pek sevmiyor ama kartlar ve çıngırak çok işe yarıyor. Özellikle çıngırağı takip etmeyi çok seviyor ama işte krizi tuttuğunda işte, ki sık sık da tutuyor bu aralar, hiçbir şey ilgisini çekmiyor

Bak şimdi bile yarım saate yakın babası inada bindirip sakinleştirmeye çalıştı, sonrasında ben sakinleştirmeye çalıştım ama ikimiz de pes ettik. Şu an memede ağır ağır emip şekerleme yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…