2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

İyiye gidiyor gibi ama bilemiyorum. Pazartesi yatmıştık. Evde de eşim ateşlenmiş oğlumun öksürüğü tekrar başlamış (umarım ilkinin devamıdır o öksürükler). Ay kabus bitmiyor

Ben de istedikçe emziriyorum bir iki saatte bir, 15-20 dakikayı buluyor. Antibiyotik pazartesi mi salı mı ne bitiyordu, daha salmazlar bence bizi.

Eğer kötüleşselerdi bunu anlardın. Aklına kötüsünü getirme sonuçta antibiyotik alıyorlar burunları tıkalıysa mutlaka aç. Buhar makinan varsa günde iki üç defa buhar ver. Benimki günden güne kötüleşti. Çocuk emmek istemiyordu benim zorumla içiyordu.Hastanede de antibiyotik verip burun açıp hava veriyorlar ekstra birşey yok

İyiye gidiyor gibi ama bilemiyorum. Pazartesi yatmıştık. Evde de eşim ateşlenmiş oğlumun öksürüğü tekrar başlamış (umarım ilkinin devamıdır o öksürükler). Ay kabus bitmiyor
İnşallah siz çıkmadan düzelmiş olurlar Pazartesi belki çıkartırlar iyiye gidiyorsa tamamen iyileşmesini beklemiyorlar zaten çekilme ve solunum iyise bırakıyorlar inşallah sağlıcakla evinize dönersiniz

Biz seninle aynı gün doğum yapmıştık, 2 gündür benimki de öyle. Uykusu olduğu halde direniyor. Bir de tabi sürekli emmek memede uyumak istiyor. Annem geldi bugün kucağa alışmış diyor ama 2 günde de kucağa alışmaz herhalde, bilmiyorum

Ben de istedikçe emziriyorum bir iki saatte bir, 15-20 dakikayı buluyor. Antibiyotik pazartesi mi salı mı ne bitiyordu, daha salmazlar bence bizi.
Şimdilik bizim antibiyotik süresi 5 gün. Dün verilmeye başlandı. 5. Gün de tıkanıklık varsa solunumu yavaşsa bir 5 gün daha uzatacağını söyledi doktorumuz. Bence sizi de 10. Gün taburcu eder. Yukarda yazmıştım öksürük hastalık tekrarlayabiliyormuş. İnşallah öyle olmamıştır.

Bende salı dişçiye gidicem o zaman vericek mecbur kalınca içecek artık ben sağmıyorum artık evden çıkarsam da kısa süreli gidip geliyorum. Bir ara çok sağdım mastit olmuştum ya okula alıştırmam diye her gün gidiyordum filan. Çalışmayı düşünsem kesin sağar stok yapardım ama

Ben genelde sabahları sağıyordum, üşenmezsem yoksa ağrım oluyordu ama mamayı bırakınca mecbur sağmal gerekti. geceleri o sağdığım sütten takviye yapıyorum. Gün içinde çok fazla emdiği için gece 11-12 gibi yetmiyor sanırım sütüm

Bir de şeyi merak ediyorum, anne sütü çocuğa gereksiz kilo yapar mı? Benimki memeden ayrılmıyor, özellikle de son 2 gündür. Geceleri de dediğim gibi sağdığım sütten takviye vermezsem uyuyamıyor yine açlıktan aranıyor. Annem de bu çocuk kilo almış 5 günde, her arandığında verme, obez olacak, sana da yazık; sürekli böyle kucağında falan diyor.

Yanlış mı yapıyorum her istediğinde vererek bilmiyorum. Bir memede en az yarım saat kalıyor benimki. Genelde bir memeyi vererek emmeyi bitiriyorum.

Bende bunu merak ediyorum anne sütü kilo obez yapar mı ? Benimkide sürekli memede en az 20 dk .sütüm kalmıyor artık sonra gün içinde en fazla 2 kere eğer çok ağlarsa mama takviye yapıyorum . Ama baya tontik oldu benimki . Sütün yaraması ilede ilgili gibi geliyor .

öncesinde günde bir kere olmak üzere haftada max 5 kere mama veriyordum, bir haftadır ise hiç mama vermiyorum, Maşallah sonuç elma yanaklar ve daha da büyüyen gıdı

Eklentiler

• IMG_7615.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 89
Ben de seninle aynı durumdayım. Saatlerce emse de yine aranıyor. ,20 günde 1300 Gr aldı. Ebe de her istediğinde verme dedi ama vermezsem eti koparılmış gibi ağlıyor binayı ayağa kaldırıyor. Ben de gece sagdigim sütten veriyorum yoksa uykuya geçemiyor iki gündür gece mamasını bıraktım. Bir çaresini bulursan beni de bilgilendir

Ayni bizimkide oyle kucakta cok guze uyuyo yatirdigim an uyaniyo mizirdaniyo agliyo

Bizim de bugün arkadaş geldi 8 aylık bebeği var kucağa alışmış dedi. Yani kucağa da nasıl alışıyor napayım mesela ağladığında kucağıma almayayım mı bizim ki çatlıcak gibi ağlıyor bazen çünkü almayınca. Ama çocuğun gözler fal taşı gibi uykusu var aslında uyumuyor. Bu ara gözler dışarda hep keşfediyor galiba. Ama bu kadar uyumaması zararlı olur diye korkuyorum

Keşifteler kesinlikle. Uzaktan da fark edip bilinçli gülücükler atıyor artık ya ben gerçekten her ağladığında da kucağa alan biri değilim aslında; ağla kızım ciğerlerin açılır falan diyorum o derece. Ama emme söz konusu olunca kıyamıyorum alıp, emziriyorum.

İnşallah buluruz. Saatlerce emzirmekten omuzlarım sırtım ağrıyor artık.

Bizim de öyle ya özellik son 2 gündür çocuk sürekli emmek istiyor midesi mi genişliyor anlayamadım. Yani süt bitiyor artık emmekten hala istiyor. Baya huy değiştirdi bu ara. Bende çok merak ediyordum bunu obez olur mu yada doyduğunu anlar mı acaba

Evet ya bir de insanlar sütün az diyor

Anne sütü kilo yapsa da az meme ver veya az emzir demiyorlar canım mama veriyorsan kes derlerdi ilk oğlum 2 kiloya yakın alırdı tosuncuktu arada onada 30 cc mama verirdim onu kestirmişlerdi ama yinede alıyordu kendi yiğenimin kızıda tam bir tosuncuk sadece meme veriyor çok kilolu olmasına rağmen emzir diyorlar zaten hareketlenince hepsi gidiyor benim oğlum 7,8 aydan sonra zayıfladı normale döndü

Yok, yapmaz. Benim oğlum da hep en üst sınırdan kilo alıyordu, doktor anne sütünden olmasa azalt derdim ama devam demişti.

Burnunu açmaya çalışıyorum günde 1/2 defa yıkıyorum 4 saatte bir 5 damla serum fizyolojik damlatıyorum 3 defada aspirötör ile çektiriyorum Dr yıka demedi ama ben yıkıyorum inşallah iyi yapıyorumdur hava vereyim dedim serum fizyolojik olarak ama maske kalmamış evde sizin ilaçtır hastanede ilaç ilave ediyorlar genelde inş çabuk atlatırlar

Kızlar selam, bizim minik kız bugün sürekli uyku halinde, iştahsız uyandıra uyandıra emdirdim ama 5 er dakika sonra uyuyor, doktoruna mesaj attım, devam ederse bi bakalım acilde dedi. Solunumunda sıkıntısı yok gibi, öksürük yok, ateşine sıklıkla bakıyorum. Böyle durumlar yaşayanınız oldu mu hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…