MerhabaKızlar selamlar. Daha önce de yazmıştım anne sütü+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Sütüm malesef hala yetmiyor. Bu süreçte mama miktarı giderek artıyor. Arttıkça da kabızlık sorunu yaşamaya başladık. Daha doğrusu 2,3 günde bir yapıyor ve yaptığı zaman da çok gazlı ve ishal şeklinde sıvı oluyor. Mamadan olduğunu düşünüyorum mamayı değiştirdim bugün. Hipp combiotik kullanıyorduk,sma optipro ya geçtik. Mama kullanan annelerim bu sorunu yaşayan oldu mu mama kaynaklı? Olduysa nasıl çözdünüz? Hangi mamayı kullanıyorsunuz önerebileceğiniz mama var mı? Bir de biz bir aylık olduk bu aylarda kaç cc mama veriyorsunuz ya da kaç cc vermeliyiz?
Ayy kızlar ben napayım anne sütünü bile biberon ile veriyorumKeşke bize meme ver diyip duranlar mama hazırlarken olan halimizi görse bir yandan çığlık kıyamet bir yandan eli ayağına dolanan benbiberonları sterilize etmekten ellerim parçalandı
Çok geçmiş olsunAhh bennim büyük kızımda ateşleniyor, hiç bi yerede gitmiyor nasıl oluyo anlamadım üşüttümü acaba, arkadaşımın çocukları kreşe gidiyo bizde göndericektik el ayak hastalığı yaygın şuan demişler uyarı olarak bunu duydum hepten korktum göndermekten vazgeçtik çok şükür unuttu tutturmuyor okul diye cuma günü arkadaşa gitmişti işte onlarda kreşe gidiyor onlardan mı bişey geçti acaba eve gelirkende balon oynarken takılmış düşmüş Allah korumuş ama baya yara almış yüzündeninşallah atlatırız yükselmez 38.1 şuan
Valla özverin için tebrik ediyorum ben seni. İnşallah memeni de alır zamanlaAyy kızlar ben napayım anne sütünü bile biberon ile veriyorumher beslenmede aynıyız ayrıca süt sağma ile uğraşmamı saymıyorum bile
Geçen gün mamayı soğuk getirdiGözümün önüne geldi o dudaklar. Ah kalbiim
Aaa aynı benim kocamı tarif etmişsinbebek uyanınca ilk önce mememe alıyorum artık sonlarına doğru kocamı uyandırıp mama yapmasını söylüyorum. Hazır su olmasına rağmen mutfaktan gelmesi dakikalar sürüyor o ara işte basıyor çığlığı
Ya dimi aynen öyle. Bir kaç kere de sütümü sağıyorum ben belki artar diye. Saatlerim emzir mama ver gaz çıkar bez değiştir süt sağ ve sterilize et ile geçiyor. Ha bide bebeği uyutmaya çalışmaca
Ben bir gün gelmeyince gittim baktım elinde biberon mutfak masasına kafasını yaslamış uyuyorduGeçen gün mamayı soğuk getirdisuyu kaynatmaya mı unuttu, hepsini soğuk sudan mı koydu bilmem. Tartışmamak için detay sormadım boğacaktım az kaldı. Geri yolladım yenisini yaptı geldi. Hayır o kadar süre neyi bekledik biz yani
Gece arada havalandır evi o zmn. Rahatlar. Geçmiş olsunSağlık ocağına gittik. Burnu tıkanabilir normal diyo açıcaksın sürekli diyo sanki ben bilmiyorum tam bir salaktı emmezse acile götürürsün diyo emiyorsa sıkıntı yok diyo. Hava en önemli şeymiş ama dışarı çıktık geldik azaldı resmen
Hipp combiotic kullanıyoruz. Sorun yaşamadık. Ama düzenli Biogaia probiyotik kullanıyoruz günde 5 damla. Dr sorarak kullanabilirsin istersen. Düzene sokuyor bağırsakları.Kızlar selamlar. Daha önce de yazmıştım anne sütü+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Sütüm malesef hala yetmiyor. Bu süreçte mama miktarı giderek artıyor. Arttıkça da kabızlık sorunu yaşamaya başladık. Daha doğrusu 2,3 günde bir yapıyor ve yaptığı zaman da çok gazlı ve ishal şeklinde sıvı oluyor. Mamadan olduğunu düşünüyorum mamayı değiştirdim bugün. Hipp combiotik kullanıyorduk,sma optipro ya geçtik. Mama kullanan annelerim bu sorunu yaşayan oldu mu mama kaynaklı? Olduysa nasıl çözdünüz? Hangi mamayı kullanıyorsunuz önerebileceğiniz mama var mı? Bir de biz bir aylık olduk bu aylarda kaç cc mama veriyorsunuz ya da kaç cc vermeliyiz?
Sadece anne sütü veriyorsan 10 güne kadar normal diyolar ama yanında mama da veriyorsan ve yapmadıysa kabız olmuştur kesin o da fitille çıkardı diye düşünüyorum .Benim bebeğim yapamadığı zaman acayip huzursuz oluyor ve bize de huzur vermiyorMerhaba herkese fırsat buldukça okuyorum okadar geride kalmışım ki telefon elime almak lüks oldu resmen,allahım hepimizin çocuklarını korusun sağlıkla büyümeyi nasip etsin,benim kolik bir kızım var gündüz sakin akşam oldumu fena gaz sancıları sabahlar olmasın,bu ağlamalar alıştık ama hergun kakasini yapan çocuk yapmamaya başladı nerdeyse haftada 1 yapmaya başladı fitil verdim yok gene yapmiyo dr kakası yok dedi gönderdi bilmiyorum ki normal mibirde soğuk aldırdık galiba öksüruyo dunden beri hırıltılı şekilde ne yapmalıyım doktora mi gitmeliyim kafam bi milyon gece öķsürürken bisey olur korkusuyla da uyuamıyorum varsa onerilerinize acigim ❤
Hahailkini 11 kg a kadar öyle uyuttum son zamanlarda nefesim kesiliyordu ağırlaştıkça hiç akıllanmadım şimdi bu da alıştı kesinlikle daha kolay uyuyorlar böyle ama bir an önce eski sisteme dönmek lazım yoksa kilo aldıkça yandık
Gün-de 1 kere mama veriyordum 1 haftadır bıraktım sadece anne sütü şuan normal yapıyordu günde 1 bazen 2 kere şimdi bıraktı haftada 1 anlamadım ki bekliyoruz huzursuz değil ama sancılı akşamları sancidan 2 saat felan ağlıyo öylede uyuyup kaliyo bebegim,probiyotik bir işe yaramıyo şimdiye kadar kullandım gaz ilacı mastilvermişti bi fark görmedim,osmolak diye bi ilaç verdi onu çok kullanmadım, gaz çıkışı baya var özellikle alttan birde kokuyo aman yarabbiSadece anne sütü veriyorsan 10 güne kadar normal diyolar ama yanında mama da veriyorsan ve yapmadıysa kabız olmuştur kesin o da fitille çıkardı diye düşünüyorum .Benim bebeğim yapamadığı zaman acayip huzursuz oluyor ve bize de huzur vermiyoröyle bir durum yoksa sıkıntı yapmana gerek yok.Öksürüyorsa doktora gitmeni öneririrm ilaç vs verebilir.Bizimki de kolik 1 gaz damlası 2 probiyotik damlası kullanıyor.Hangisi fayda ediyor bilmiyorum ama biraz daha iyi damlaları kullanınca yine de geceleri ıkınıyor gaz ve kaka yaparken
Canım rezene iç bolbol anne sütünden geçiyor bebek öyle rahat yapıyor ki kakayiGün-de 1 kere mama veriyordum 1 haftadır bıraktım sadece anne sütü şuan normal yapıyordu günde 1 bazen 2 kere şimdi bıraktı haftada 1 anlamadım ki bekliyoruz huzursuz değil ama sancılı akşamları sancidan 2 saat felan ağlıyo öylede uyuyup kaliyo bebegim,probiyotik bir işe yaramıyo şimdiye kadar kullandım gaz ilacı mastilvermişti bi fark görmedim,osmolak diye bi ilaç verdi onu çok kullanmadım, gaz çıkışı baya var özellikle alttan birde kokuyo aman yarabbi
Valla benim bebeğim küvezde kaldı geldiğinden beri öyle. Sürekli memede veya kucağımda olmak istiyor pek geçecek gibi durmuyor bizim. Ama sizinki geçici olabilir yeni başladıysaYa kızlar bu birkaç gündür oğlum aşırı bana düşkün sürekli emmek istiyor ve ya mememde ya kucağımda uyuyor ben bu sorunla nasıl başa çıkarım? Bu durum geçici midir acaba atak haftası mıdır çünkü 36 günlük olduk
Aynı bizimki de öyleben 1-2 aya azalır diye düşünmüştüm.Bizimki eşimle yatıyor artık uyku arkadaşın nerde diyorum o kadar rahat ediyor ki ağzı açık uyuyor.Ne zaman tek başına beşiğe bıraksam(daha koyarken uyanıyor çoğu zaman) Ya moro refleksinden ya öksürük hapşırma ya ıkınmadan dolayı kesin kalkıyor.Böyle de çok tehlikeli
Ah beKızlar küçük oğlum bugün öksürdü bir kaç kez birde burnu aşırı tıkalı açıyorum ama aynı ememiyor gece acile götürücem ama korkmuyor da değilim ya bir şeyi yoksa orda kötüleşirse sonrada diyorum ki geçen seferki gibi ilerlerse o kadar ikilemde kaldım ki anlatamam
Badenin memeni açıp emmesi beni çok güldürüyorAynı bizimki de öylekesinlikle azalmıyor bir de büyüyünce üzerimde uyurken kendi memeyi açar emerdi kesinlikle çok tehlikeli geçen koluma düşmüş işte büyük kızım sarılıyor sandım Yatağa korumalıkta almadım aşağı düşer diye de korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?