2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizde böyleyiz sabah 6 da uyudu hala gece gündüz ayrımı yapamıyor bu durum nasıl düzelecek bilmiyorum. Gündüz o uyuyunca sende uyu diyorlar ama evde işlerim oluyo ruh gibi geziyorum resmen
Kuzu her bebek farklıdır ama her akşam aynı şeyi yap. Ben her akşam uyku öncesi duş aldırarak başladım ama sanki hasta ederim gibi geldiği için ondan vazgeçtim. Sonra kıyafetini değiştirdim her seferinde. Ellerini yüzünü sildim. Rutinimiz böyle oluştu bir de odada bez değiştirip müziğini açıp emzirmek. Bu şekilde alıştı gibi ancak tabiki günü gününe asla uymuyor. Sadece alışmaya çalışıyoruz. Mesela şimdi uyandı ve bence asla uyumayacak
Benimki gündüz hiç kalkmıyor full uyuyor gece de full ayakta hiç uyumuyor geceyle gündüzü mü karıştırdı acaba sizin bebiş gündüz ortalama kaç saat ayakta kalıyor
Hiç ortalaması yok ama diyorlar ki iki saatte bir bebeği on dk da olsun uyutun. 2 saat uyku penceresini aşan bebek uykuya dalarken zorlanıyor gerçekten

Bence ekstra bir şey yapmana gerek yok. Ben bebek ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum. Mama verdiğim zamanlar 4-5 saat sonra uyanırdı.
Şimdi ise 2 saatte bir uyanıyor mama vermediğim için
Aslında gece beslenmesi iyidir daha küçükler gelişme dönemi
Aynen egerki geç jaldiysak uykuya öyle zor oluyor ki geçişi
Benimki gündüz hiç kalkmıyor full uyuyor gece de full ayakta hiç uyumuyor geceyle gündüzü mü karıştırdı acaba sizin bebiş gündüz ortalama kaç saat ayakta kalıyor
Gündüz uyandır hoplat zıplat yoksa dengesi şasar hep öyle gider benim en korktuğum true

Benimkide şimdi uayndi aynen biraz uyanık kalıyor sonra gece uykusuna gecer bakalım

Aa bütün kocalar mı aynı Ben bır demlık su kaynatıp cam kacanoza koyuyorum ısıtacagım kabı mamayı bıberonu da koyuyorum . Emıyor gece tam artık mama kısmında uyandırıyorum bekle bekle yok neyse gelıyor mamayı yedırıyorum mutfaga gıdıyorum su yarıya ınmıs Abdest mi alıyo napıyo suyla anlamıyorum
Keşke bize meme ver diyip duranlar mama hazırlarken olan halimizi görse bir yandan çığlık kıyamet bir yandan eli ayağına dolanan ben biberonları sterilize etmekten ellerim parçalandı
Ahahha valla artık sterılıze fılan yok sıcak suyla calkalayıp kapatıyorum . Aman sımdıden alıssın mıkroba her yer mıkrop koruya koruya hasta edecegız..
Paronayak oldum hasta bebeklerı duyunca cocugu dinliyorum büyük kızımı azarlıyorum bak ınce gıyınme bak hasta olma kafayı sıyırmadan yaz gelse..

Bizde böyleyiz sabah 6 da uyudu hala gece gündüz ayrımı yapamıyor bu durum nasıl düzelecek bilmiyorum. Gündüz o uyuyunca sende uyu diyorlar ama evde işlerim oluyo ruh gibi geziyorum resmen
Ben denin yerinde olsam uyurdum canım bebekli ev sonuçta herşey tam olmuyor ama sen yorgun olunca enerjin düşüyor bir şekilde o daha kötü ben büyük oğlum olmadığı zaman uyuyorum en azından 1,2 saat bile yetiyor gerçekten peki diyelim gece uyumadı gündüz kalkıyor mu sen kaçta kalkıyorsun gün içinde

Oy kıyamam ya geçmiş olsun. Son gidişinizde ne teşhis koymuşlardı ki? O artık daha büyük, toparlar, merak etme annesi

O şekilde kısa kısa uyuyor canım ama sürekli mıkırdanıyo birde yüz üstü yatmak istiyor bende asla güvenip yatıramıyorum ağlıyor yüz üstü dönmek istiyor biraz gönderiyorum dalıyor geri çeviriyorum ama bu seferde onu takip etmekten ben uyuyamıyorum

Canım sen bebegi emmemesini nasıl anlamıştın hiç mi emmiyodu ?
Kızım uyuyo bayadır 3 4 kez emzirdim o arada uyanıp ıkınıp alt değiştir geri uykuya devam ediyor öksürüğü arttı ek olarak köyüleşiyomu
Ayy oturup ağlıyorum bakamıyomuyum ben diye

Sırtı dinlensin diye ben öyle yatırlıyorum başını sağ yada sol tarafa donderip ..
Öyle tatlı uyuyorlar ki yüzüstü rahat ediyorlar
Aradan şans ver annesi

Bakıyorsun ya kendine nazar mı değdi edin
Merak etme hepsi hal yoluna giriyor zamanla

Sen mükemmel bir annesin. Tek başına ikisi bebek üç çocuğa yetiyorsun. Hasta bile olsalar ki ola ola büyüyecekler senin suçun değil.

Normalmiymiş canım öyle kaka yapmaması. Çünkü bizimki de daha çok kaka yaparken bayadır yapmıyor yani bir akşam üstü yapmış az bişey birde sabah baya bir yapmıştı. Azaldı kaka sayısı. Ve ıkınıp duruyor o yüzden de uyuyamıyor

Benim bebe 3.5 saattir uyuyor. Normalde 9 gibi gece uykusuna yatırıyordum ama bugün Aman sabahlar olmasın bize
Gece uykusu öncesi en son kaçtan kaça kadar uyuyordu canım? O düzeni sağlamaya çalışıyorum ama normalde 11 gibi uyuyordu, 2 gündür 1-1.30 gibi uyuyor. Bugün 9 gibi uyuttum ama sürekli uyanıp uyanıp dalıyor. Tavşan uykusunda

Genelde 5-7 arası bir uykusu oluyor. 4-6 da oluyor. Düzen hemen oturmuyor ki

5.-6.haftalarda bebeklerin bağırsakları yetişkinler gibi düzene girmeye başlıyormuş. Benimki geceleri o kadar ıkınıyrodu ki uykusunda bile ıkınıyordu öyle düşün. Ama maşallah şimdi şimdi kalmadı o. Eskiden kaka öncesi gaz yapardı sadece, şimdi ise kakadan bağımsız alttan gaz çıkarıyor. Kaka vakti daha çok ıkınıyor falan. Normale döndü sayılır yani

Ya kıyamam nasıl ıkınıyor ayaklar oynuyor sürekli ağlıyor iki gündür böyle. Ne yapacağımı şaşırdım gaz damlası veriyoruz ama o da etkisini mi yitirdi nedir. Karnı gurul gurul ay bi çıkarsa rahatlasak ya :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…