Kuzu her bebek farklıdır ama her akşam aynı şeyi yap. Ben her akşam uyku öncesi duş aldırarak başladım ama sanki hasta ederim gibi geldiği için ondan vazgeçtim. Sonra kıyafetini değiştirdim her seferinde. Ellerini yüzünü sildim. Rutinimiz böyle oluştu bir de odada bez değiştirip müziğini açıp emzirmek. Bu şekilde alıştı gibi ancak tabiki günü gününe asla uymuyor. Sadece alışmaya çalışıyoruz. Mesela şimdi uyandı ve bence asla uyumayacakBizde böyleyiz sabah 6 da uyudu hala gece gündüz ayrımı yapamıyor bu durum nasıl düzelecek bilmiyorum. Gündüz o uyuyunca sende uyu diyorlar ama evde işlerim oluyo ruh gibi geziyorum resmen
Hiç ortalaması yok ama diyorlar ki iki saatte bir bebeği on dk da olsun uyutun. 2 saat uyku penceresini aşan bebek uykuya dalarken zorlanıyor gerçektenBenimki gündüz hiç kalkmıyor full uyuyor gece de full ayakta hiç uyumuyor geceyle gündüzü mü karıştırdı acaba sizin bebiş gündüz ortalama kaç saat ayakta kalıyor
Aslında gece beslenmesi iyidir daha küçükler gelişme dönemiBence ekstra bir şey yapmana gerek yok. Ben bebek ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum. Mama verdiğim zamanlar 4-5 saat sonra uyanırdı.
Şimdi ise 2 saatte bir uyanıyor mama vermediğim için
Aynen egerki geç jaldiysak uykuya öyle zor oluyor ki geçişiOluşturmaya çalışıyorum desem daha doğru. Daha çok küçük her gün aynı olmuyor ama saat 8 gibi odaya geçip emzirip ninni söylüyorum. Uyuyor genelde. Öncesinde 2 saat civarı uyanık oluyor. Bu süre uyku penceresi. Eğer 2 saati geçerse delirip uyumuyor resmen uykuya dalamıyor yani
Gündüz uyandır hoplat zıplat yoksa dengesi şasar hep öyle gider benim en korktuğum trueBenimki gündüz hiç kalkmıyor full uyuyor gece de full ayakta hiç uyumuyor geceyle gündüzü mü karıştırdı acaba sizin bebiş gündüz ortalama kaç saat ayakta kalıyor
Benimkide şimdi uayndi aynen biraz uyanık kalıyor sonra gece uykusuna gecer bakalımKuzu her bebek farklıdır ama her akşam aynı şeyi yap. Ben her akşam uyku öncesi duş aldırarak başladım ama sanki hasta ederim gibi geldiği için ondan vazgeçtim. Sonra kıyafetini değiştirdim her seferinde. Ellerini yüzünü sildim. Rutinimiz böyle oluştu bir de odada bez değiştirip müziğini açıp emzirmek. Bu şekilde alıştı gibi ancak tabiki günü gününe asla uymuyor. Sadece alışmaya çalışıyoruz. Mesela şimdi uyandı ve bence asla uyumayacak
Hiç ortalaması yok ama diyorlar ki iki saatte bir bebeği on dk da olsun uyutun. 2 saat uyku penceresini aşan bebek uykuya dalarken zorlanıyor gerçekten
Aa bütün kocalar mı aynı Ben bır demlık su kaynatıp cam kacanoza koyuyorum ısıtacagım kabı mamayı bıberonu da koyuyorum . Emıyor gece tam artık mama kısmında uyandırıyorum bekle bekle yok neyse gelıyor mamayı yedırıyorum mutfaga gıdıyorum su yarıya ınmısBizimkide öyle. Gece o acıkıp bizi uyandırdığı için ciyak viyak geçiyor. Baba bezi değiştirirken alelacele yapıp yetişiyorum. Veya ben değiştiriyorum bezi, eşim 10saatte gelemiyor mutfaktan atomu parçaladığı için sanırım. Kıyamet kopuyor o zamanmemeye dayanıyoruz genelde gece mesaimiz böyle. Gündüz öyle çok ağlamadan önce meme, sonra da mamayı vakitlice hazırlayıp veriyorum. Sorun olmuyor.
Ahahha valla artık sterılıze fılan yok sıcak suyla calkalayıp kapatıyorum . Aman sımdıden alıssın mıkroba her yer mıkrop koruya koruya hasta edecegız..Keşke bize meme ver diyip duranlar mama hazırlarken olan halimizi görse bir yandan çığlık kıyamet bir yandan eli ayağına dolanan benbiberonları sterilize etmekten ellerim parçalandı
Ben denin yerinde olsam uyurdum canım bebekli ev sonuçta herşey tam olmuyor ama sen yorgun olunca enerjin düşüyor bir şekilde o daha kötü ben büyük oğlum olmadığı zaman uyuyorum en azından 1,2 saat bile yetiyor gerçekten peki diyelim gece uyumadı gündüz kalkıyor mu sen kaçta kalkıyorsun gün içindeBizde böyleyiz sabah 6 da uyudu hala gece gündüz ayrımı yapamıyor bu durum nasıl düzelecek bilmiyorum. Gündüz o uyuyunca sende uyu diyorlar ama evde işlerim oluyo ruh gibi geziyorum resmen
Gece sakinlikte götür true.. Gece bizde acile gitcez galıba.. Eymen kötüleşti, bebeklikteki kollarımda baygın hali gibi.. Öğlen 1den beri uyukluyor ara ara, neşesi hiç yok, oyun oynayalım bile demedisoluyor gözümün önünde resmen ay şu an ağlıyorum, kendımı iyi hissetmiyorum galıba
O şekilde kısa kısa uyuyor canım ama sürekli mıkırdanıyo birde yüz üstü yatmak istiyor bende asla güvenip yatıramıyorum ağlıyor yüz üstü dönmek istiyor biraz gönderiyorum dalıyor geri çeviriyorum ama bu seferde onu takip etmekten ben uyuyamıyorumKuzu her bebek farklıdır ama her akşam aynı şeyi yap. Ben her akşam uyku öncesi duş aldırarak başladım ama sanki hasta ederim gibi geldiği için ondan vazgeçtim. Sonra kıyafetini değiştirdim her seferinde. Ellerini yüzünü sildim. Rutinimiz böyle oluştu bir de odada bez değiştirip müziğini açıp emzirmek. Bu şekilde alıştı gibi ancak tabiki günü gününe asla uymuyor. Sadece alışmaya çalışıyoruz. Mesela şimdi uyandı ve bence asla uyumayacak
Hiç ortalaması yok ama diyorlar ki iki saatte bir bebeği on dk da olsun uyutun. 2 saat uyku penceresini aşan bebek uykuya dalarken zorlanıyor gerçekten
Canım sen bebegi emmemesini nasıl anlamıştın hiç mi emmiyodu ?O şekilde kısa kısa uyuyor canım ama sürekli mıkırdanıyo birde yüz üstü yatmak istiyor bende asla güvenip yatıramıyorum ağlıyor yüz üstü dönmek istiyor biraz gönderiyorum dalıyor geri çeviriyorum ama bu seferde onu takip etmekten ben uyuyamıyorum
Sırtı dinlensin diye ben öyle yatırlıyorum başını sağ yada sol tarafa donderip ..O şekilde kısa kısa uyuyor canım ama sürekli mıkırdanıyo birde yüz üstü yatmak istiyor bende asla güvenip yatıramıyorum ağlıyor yüz üstü dönmek istiyor biraz gönderiyorum dalıyor geri çeviriyorum ama bu seferde onu takip etmekten ben uyuyamıyorum
Bakıyorsun ya kendine nazar mı değdi edinCanım sen bebegi emmemesini nasıl anlamıştın hiç mi emmiyodu ?
Kızım uyuyo bayadır 3 4 kez emzirdim o arada uyanıp ıkınıp alt değiştir geri uykuya devam ediyor öksürüğü arttı ek olarak köyüleşiyomu
Ayy oturup ağlıyorum bakamıyomuyum ben diye
Sen mükemmel bir annesin. Tek başına ikisi bebek üç çocuğa yetiyorsun. Hasta bile olsalar ki ola ola büyüyecekler senin suçun değil.Canım sen bebegi emmemesini nasıl anlamıştın hiç mi emmiyodu ?
Kızım uyuyo bayadır 3 4 kez emzirdim o arada uyanıp ıkınıp alt değiştir geri uykuya devam ediyor öksürüğü arttı ek olarak köyüleşiyomu
Ayy oturup ağlıyorum bakamıyomuyum ben diye
Normalmiymiş canım öyle kaka yapmaması. Çünkü bizimki de daha çok kaka yaparken bayadır yapmıyor yani bir akşam üstü yapmış az bişey birde sabah baya bir yapmıştı. Azaldı kaka sayısı. Ve ıkınıp duruyor o yüzden de uyuyamıyorCanım geçenlerde benimki de öyleydi. Gece boyu ıkınıyordu. Çok üzülüyordum ama bağırsağı düzene gireceği içinmiş sanırım. Artık geceleri kaka yapmıyor, günde 2-3 kere ve belli saatlere sabitledi. Seninki de öyle olabilir
Bizim de Cuma günü. Aynı heyecanlayımPerşembe günü kontrolümüz var valla geriliyorum kilosunu beğenmeyecek diyesanki karne günü
Galiba öyle oldu.. Allah kimseye yaşatmasın diyimBakıyorsun ya kendine nazar mı değdi edin
Merak etme hepsi hal yoluna giriyor zamanla
Gece uykusu öncesi en son kaçtan kaça kadar uyuyordu canım? O düzeni sağlamaya çalışıyorum ama normalde 11 gibi uyuyordu, 2 gündür 1-1.30 gibi uyuyor. Bugün 9 gibi uyuttum ama sürekli uyanıp uyanıp dalıyor. Tavşan uykusundaBenim bebe 3.5 saattir uyuyor. Normalde 9 gibi gece uykusuna yatırıyordum ama bugün Aman sabahlar olmasın bize
canım sağolSen mükemmel bir annesin. Tek başına ikisi bebek üç çocuğa yetiyorsun. Hasta bile olsalar ki ola ola büyüyecekler senin suçun değil.
Genelde 5-7 arası bir uykusu oluyor. 4-6 da oluyor. Düzen hemen oturmuyor kiGece uykusu öncesi en son kaçtan kaça kadar uyuyordu canım? O düzeni sağlamaya çalışıyorum ama normalde 11 gibi uyuyordu, 2 gündür 1-1.30 gibi uyuyor. Bugün 9 gibi uyuttum ama sürekli uyanıp uyanıp dalıyor. Tavşan uykusunda
Olmuştu canım, doktoru fazla giydiriyor olabilirsin, bir de daha sık banyo yaptır dedi. Dikkat edince düzeldi, yanaklarında daha fazlaydı hatta benimSizin bebişlerde de böyle oldu mu ? Niye olur acaba ya
5.-6.haftalarda bebeklerin bağırsakları yetişkinler gibi düzene girmeye başlıyormuş. Benimki geceleri o kadar ıkınıyrodu ki uykusunda bile ıkınıyordu öyle düşün. Ama maşallah şimdi şimdi kalmadı o. Eskiden kaka öncesi gaz yapardı sadece, şimdi ise kakadan bağımsız alttan gaz çıkarıyor. Kaka vakti daha çok ıkınıyor falan. Normale döndü sayılır yaniNormalmiymiş canım öyle kaka yapmaması. Çünkü bizimki de daha çok kaka yaparken bayadır yapmıyor yani bir akşam üstü yapmış az bişey birde sabah baya bir yapmıştı. Azaldı kaka sayısı. Ve ıkınıp duruyor o yüzden de uyuyamıyor
Ya kıyamam nasıl ıkınıyor ayaklar oynuyor sürekli ağlıyor iki gündür böyle. Ne yapacağımı şaşırdım gaz damlası veriyoruz ama o da etkisini mi yitirdi nedir. Karnı gurul gurul ay bi çıkarsa rahatlasak ya :))5.-6.haftalarda bebeklerin bağırsakları yetişkinler gibi düzene girmeye başlıyormuş. Benimki geceleri o kadar ıkınıyrodu ki uykusunda bile ıkınıyordu öyle düşün. Ama maşallah şimdi şimdi kalmadı o. Eskiden kaka öncesi gaz yapardı sadece, şimdi ise kakadan bağımsız alttan gaz çıkarıyor. Kaka vakti daha çok ıkınıyor falan. Normale döndü sayılır yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?