- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Ben de nerdeyse her uyku öncesi rutin oluşturdum gibi aslında. Altına bakıyorum. Uyku tulumunu ve eldivenini giydirip emziriyorum. Sonra da beşiğe koyup pışpışlıyorum. Soya takip ettiğin bir kitap ya da uygulama vs var mı peki çocuk bakımıyla ilgili?Genelde 5-7 arası bir uykusu oluyor. 4-6 da oluyor. Düzen hemen oturmuyor ki
Biz damla kullanmıyoruz ama eşimle ikimiz sürekli bacakları hareket ettiriyoruz. İnternet üzerinde gördüğümüz her hareketi uyguladık sayılırYa kıyamam nasıl ıkınıyor ayaklar oynuyor sürekli ağlıyor iki gündür böyle. Ne yapacağımı şaşırdım gaz damlası veriyoruz ama o da etkisini mi yitirdi nedir. Karnı gurul gurul ay bi çıkarsa rahatlasak ya :))
Ayy benimkide böyleydi zor döndürdüm onu bu yoldanBenimki gündüz hiç kalkmıyor full uyuyor gece de full ayakta hiç uyumuyor geceyle gündüzü mü karıştırdı acaba sizin bebiş gündüz ortalama kaç saat ayakta kalıyor
Emdiği zaman tıkanıyordu canım kendini geri çekiyor uyumak istiyor filan yani beslenmiyor zaten uyuduğu içinCanım sen bebegi emmemesini nasıl anlamıştın hiç mi emmiyodu ?
Kızım uyuyo bayadır 3 4 kez emzirdim o arada uyanıp ıkınıp alt değiştir geri uykuya devam ediyor öksürüğü arttı ek olarak köyüleşiyomu
Ayy oturup ağlıyorum bakamıyomuyum ben diye
Bir sürü kitap aldım. Şu sıra harika haftaları inceliyorum. Kuzu Peranın da var moro refleksi çok irkiliyor. En ufak sese hassasiyeti var çocuğun. Üç aydan sonra azalacak diyorlar. Ben uyuduktan sonra kollarını kundaklıyorum. Öyle daha rahat ediyor. Bir de beyaz gürültü açıyorum.Ben de nerdeyse her uyku öncesi rutin oluşturdum gibi aslında. Altına bakıyorum. Uyku tulumunu ve eldivenini giydirip emziriyorum. Sonra da beşiğe koyup pışpışlıyorum. Soya takip ettiğin bir kitap ya da uygulama vs var mı peki çocuk bakımıyla ilgili?
Bir de hem sana hem de diğer kızlara sorayım;
Benim kız çok irkiliyor. Özellikle de uykulu ya da uykudaysa. Mesela az önce bir anda açtı gözleri, ben bile korktum o öyle bir anda gözleri açınca. Bazen sadece el kol hareket ederek irkiliyor falan. Ve irkilme sonrası bazen kendiliğinden uykuya geçerken, çoğu zaman destekli geçebiliyor. Mesela şu an beşikte değil de ana kucağında uyuyor. Sürekli irkildiği için desteğim gerekiyor
Benimki kötü yollarda farkındayımAyy benimkide böyleydi zor döndürdüm onu bu yoldangündüz uyutmadım ve yordum 18 den sonra uyutmamaya çalıştım 8-9 gibi uyutmaya çalıştım ve geceleri mutlaka 1 bez değişimi atladım emmeyide çok uykusunu açmadan yapıyorum şimdi gecelerimiz iyi İnşallah değişmez ya
Gündüz sıkıntı değil ama gece güvenemiyorum ya boğulur diye öyle uykuya geçiyor gece başını bekliyorum dalmıştır diye döndürüyorum oh be diyip arkamı dönmeden ağlamaya başlıyorSırtı dinlensin diye ben öyle yatırlıyorum başını sağ yada sol tarafa donderip ..
Öyle tatlı uyuyorlar ki yüzüstü rahat ediyorlar
Aradan şans ver annesi
Çok değişkenler ama hiç uyumamaları cidden çok kötü yaBenimki kötü yollarda farkındayım
Bilmiyorum ama o kadar çok emip kusuyor ki artık memelerimde süt bile kalmadığını hissediyorum ve biraz psikolojik olarak yoruyor bu beni. Evdeki mamanın da tarihi geçmiş acaba doymuyor mu diye mama yapacaktım ama artık o da bir seçenek değilValla benim bebeğim küvezde kaldı geldiğinden beri öyle. Sürekli memede veya kucağımda olmak istiyor pek geçecek gibi durmuyor bizim. Ama sizinki geçici olabilir yeni başladıysa
Uyku tulumu kirli olduğu için şu an örttüğüm battaniyede bile elleri battaniye altında kalırsa uyanıp kıyameti koparıyor. Asla kundak yapamıyorum, yaptırmıyor.Bir sürü kitap aldım. Şu sıra harika haftaları inceliyorum. Kuzu Peranın da var moro refleksi çok irkiliyor. En ufak sese hassasiyeti var çocuğun. Üç aydan sonra azalacak diyorlar. Ben uyuduktan sonra kollarını kundaklıyorum. Öyle daha rahat ediyor. Bir de beyaz gürültü açıyorum.
Bir de ana kucağında hiç uyutmuyorum sadece beşiğinde uyuyor. Sadece sabahları keyif için aramıza alıyoruz o kadar
Oy kıyamam yageçmiş olsun. Son gidişinizde ne teşhis koymuşlardı ki? O artık daha büyük, toparlar, merak etme annesi
Denicem düzenimiz yok resmen acilen bişeyler yapmam lazım bunu yazdığımdan beri ada hala uyanmadı 8 buçuk gibi emdi en son muhtemelen birazdan uyanacak ve 6 ya kadar asla deliksiz uyumucakKuzu her bebek farklıdır ama her akşam aynı şeyi yap. Ben her akşam uyku öncesi duş aldırarak başladım ama sanki hasta ederim gibi geldiği için ondan vazgeçtim. Sonra kıyafetini değiştirdim her seferinde. Ellerini yüzünü sildim. Rutinimiz böyle oluştu bir de odada bez değiştirip müziğini açıp emzirmek. Bu şekilde alıştı gibi ancak tabiki günü gününe asla uymuyor. Sadece alışmaya çalışıyoruz. Mesela şimdi uyandı ve bence asla uyumayacak
Hiç ortalaması yok ama diyorlar ki iki saatte bir bebeği on dk da olsun uyutun. 2 saat uyku penceresini aşan bebek uykuya dalarken zorlanıyor gerçekten
Evet bende evde başka çocuk yok ama çocuklu arkadaşlarımla bile bir araya gelmekten korkar oldum. Bağışıklık kazanmasıda iyi bir yandan ama insan endişeleniyorAa bütün kocalar mı aynı Ben bır demlık su kaynatıp cam kacanoza koyuyorum ısıtacagım kabı mamayı bıberonu da koyuyorum . Emıyor gece tam artık mama kısmında uyandırıyorum bekle bekle yok neyse gelıyor mamayı yedırıyorum mutfaga gıdıyorum su yarıya ınmısAbdest mi alıyo napıyo suyla anlamıyorum
Ahahha valla artık sterılıze fılan yok sıcak suyla calkalayıp kapatıyorum . Aman sımdıden alıssın mıkroba her yer mıkrop koruya koruya hasta edecegız..
Paronayak oldum hasta bebeklerı duyunca cocugu dinliyorum büyük kızımı azarlıyorum bak ınce gıyınme bak hasta olma kafayı sıyırmadan yaz gelse..
Senin kızla benim oğlan aynıymış yaaDenicem düzenimiz yok resmen acilen bişeyler yapmam lazım bunu yazdığımdan beri ada hala uyanmadı 8 buçuk gibi emdi en son muhtemelen birazdan uyanacak ve 6 ya kadar asla deliksiz uyumucak
Canım sana bunu yazdıktan sonra uyumuşum şimdi uyandım sabaha kadar beni idare ederBen denin yerinde olsam uyurdum canım bebekli ev sonuçta herşey tam olmuyor ama sen yorgun olunca enerjin düşüyor bir şekilde o daha kötü ben büyük oğlum olmadığı zaman uyuyorum en azından 1,2 saat bile yetiyor gerçekten peki diyelim gece uyumadı gündüz kalkıyor mu sen kaçta kalkıyorsun gün içinde
Bana kolay gelsin ağlayarak kalktı gazdanSenin kızla benim oğlan aynıymış yaaşuan emiyor 12 gibi kalkacak az kaldı
Ben de aldım ondan ama çekim gücünü beğenmedim, lansinoh ile kıyaslayınca. Büyük rahatlık orası ayrı, başka iş yaparken de kullanırsın canımBende öyleama her emzirme sonrası süt sağmaya asla vaktim yok çok meşakkatli o iş. Şu sütyenin içine konulan kablosuz sağım makinesinden aldım onunla daha rahat olur belki henüz gelmedi bakalım nasıl olacak
Yalnız değilsin ben de öyleyimAyy kızlar ben napayım anne sütünü bile biberon ile veriyorumher beslenmede aynıyız ayrıca süt sağma ile uğraşmamı saymıyorum bile
1 aylık kontrolde doktora sordum geceleri 4 saatte bir beslenebilir artık dediKızlar birşey sorcam
Geceleri bebişleriniz kaç kare uyaniyor ve ne kadar besleniyor biz bu aralar gece onikiden sonra bir defa uyabiyor sonra 6 da felan napsam ki
Kaç saatte bir besliyorsun canım ?Ben de aldım ondan ama çekim gücünü beğenmedim, lansinoh ile kıyaslayınca. Büyük rahatlık orası ayrı, başka iş yaparken de kullanırsın canım
Yalnız değilsin ben de öyleyimsüt sağma için ayrı mesai harca sonra onu aktar temizle derken zaten bir sonraki beslenme için süt sağma vakti geliyor
1 aylık kontrolde doktora sordum geceleri 4 saatte bir beslenebilir artık dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?