2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
3ayrı yer (2 ayrı dr ve Asm) boyuda kiloyuda farklı ölçtü. Bence öyle bir durum da olabilir üzülme sen.

Hadi ya ben hala kullanılıyordur sanıyordum neyse ki 1 numara bez de az kalmıştı yarına biter 2 ye geçerim artık
Canım 1 numarada benimki de sırtına kadar ıslanıyordu. Değiştirdim. Görümcem bimin ve molfixin 2 numarasını vermişti. Eltim de geçen sleepynin 2 numaranı verdi. Sleppy en küçük olan. Molfixin 1 numarasından biraz büyük. Molfix ona göre daha büyük. En büyük ise bimin beziydi. Elimdeki 2 numaralar bitince sleppy 4 numara almayı düşünüyorum. 5 bile alabilirim

Ne yapacağımızı şaşırdık gerçekten burnunu çekmeyip hava vermezsek iyice kötü olmaz mı Hastaneye gidersek de yapacağı işlem bu değil mi gerçekten anlamıyorum

O tartıları bence hep aynı yerde tartılmak gerekiyor. Sağlık ocağında bana 4600 bilmem ne dedi sonra Ataşehir e gittik orda da aynı çıktı nerdeyse. O yüzden bence onu da çok dikkate almamak lazım. Zamanla da toparlanır hastalıkla beraber bizde hiç kilo alamadık sadece boyu uzamış. Bende cumartesi götürücem, bizde de hala o tüy yutma öksürüğü var. Covid olsak daha iyiydik gerçekten ilk kızım covid oldu 2 3 gün çektik bitti. Bu nasıl bir şey anlamadım

Allah yardımcımız olsun gerçekten ben böyle bir şey görmedim İnşallah bir daha hiç hastalanmazlar, gıcık öksürük gibi bir şey kalıcı galiba bu salgında ben öyle anladım. Bu şekilde gidecek gibi bir süre daha

Alışman ne kadar zamanını aldı peki ?
Hala birazcık bocalamam olsa da iki haftada büyük ölçüde toparladım. Zaten çocuğun gazı beslenmesi ağlaması derken çoğunlukla kendi derdimi unutur oldum. Bir de kendime ufak tefek beni mutlu edecek hedefler koydum işte çocuğun 40 ı çıksın şuraya buraya gidicem gibi beni biraz olsun motive edecek şeyler düşünüyorum.

Acaba sütüm mü yetmiyor diye düşündüm, çünkü o emmediği süreçte sütüm azaldı o yüzden emmeye başladığından beri çok Uzun emiyor çünkü muhtemelen anca doyuyor. Ama çişli bez sayıları yeterli geldiği için önemsememiştim. Kendi bilgim ve tecrübem emzirebildiğim kadar emzirmemi söylüyor bana ama baZen de azıcık emip uyuyakalıyor, o zaman da panik oluyorum şekeri mi düştü açlıktan diye. Gerçi doktor çok önemsemedi, ölçüm farkı olabilir dedi. Haftaya kontrole çağırdı.

Bu arada ben de tuhaf bir şekilde kilo veriyorum istemeden ama asgari düzeyde de olsa yemem gereken şeyleri yemeye çalışıyorum. Bunun emzirme sürecinde bana geri dönüşü nasıl olur, süt üretimime veya vücuduma ne boyutta bir zararı olur, sen bilirsin belki soya?

Sleppy natural aynı bezi kullanıyoruz biz 2 ye geçtik sızdırma yapmadı hiç belki bez küçük geldiği içindir

Ben senin sütünün yeterli olduğunu düşünüyorum. Memede uyuyorsa sağım yaptığın sütü biberon ile verebilir misin acaba? Genelde biberon daha kolay olduğundan belki toparlamasına yardımcı olur belki ama biberona alışma korkusu da olur tabi.
En iyisini senin içgüdülerin söyler bu konuda.
Son zamanlarda stresli bir dönem geçirdin düzgün beslenememiş olman ve kilo kaybetmen çok normal.
Asgari düzeyden bir tık fazla yemeye çalış yani en azından makro ölçüde alacağın tüm besinleri al. :) Bir takviye kullanıyor musun bilmiyorum ama bir takviye başlayabilirsin. Sütün öyle hemen azalmaz ama süt ürettiğin için senin değerlerin çok düşer. Vücuduna yazık olmasın

Burnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyor

Kızlar dışkıda hafif mukus var gibi ama rengi normal, bebekte de bir sıkıntı yok gibi ama yinede endişelendim, mukus sadece enfeksiyon belirtisi mi, bilgisi olan var mı

İmom latte alıyorum, iyi hatırlattın, unutmuştum bugün içmeyi

Biberon bir kere babası vermiş hastanede ben yokken, 50 cc kadar içip yine uyumuş buzlukta sütlerim var, en kötü öyle yapacağım. Bugün emme- işeme oranını tekrar bir gözden geçireyim.

Ya aslında sorun şurada galiba, gebelik sürecim ilkine çok benzer geçti, doğum da öyle. Aynı kiloda doğdular, hatta bu iki cm uzun doğdu. (Ama ilk oğlum 1. Ayda 58 cm olmuştu bile, bu bebişim ise ikinci ayda hala 55 olamadı.) Kıyas doğru değil biliyorum ama her şey bu kadar aynı giderken doğumdan sonra hem gelişim açısından hem de sağlık açısından zart diye bu kadar farklılık göstermesi, acaba bir şeyler ters mi gidiyor diye düşündürtüyor insana.

Burnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyor
Rsv yi normal soğuk algınlığı olarak atlatan büyük oğlum bugün 20 küsur gündür hala öksürüyor. Biz de keza. Tamamen geçmesi biraz sürer herhalde.

Kizlar bi kac gundur sutumu sagmiyordum bugun bi sagiyim dedim iki memeden sadece 30 cc cikti cocuk cok agliyodu iki gundur doymuyomus megerse nasil sut artirabilirim sagim yapmak sutu artirirmiki

Evet canım öksürük kalabiliyor bizi düşün bizde bir grip atlatınca iyileşsek dahi öksürük kalıyor birde öksürmesi daha iyi aslında benim oğlumda öksürük yok genel hali de iyi ama çok sıkışık dedi dr antibiyotiğin dozunu yükseltti için rahat olsun yani hali keyfi kardeş kıskançlığı olabilir mi peki içine atıyor olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…