- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 63
3ayrı yer (2 ayrı dr ve Asm) boyuda kiloyuda farklı ölçtü. Bence öyle bir durum da olabilirYavrum yine tüyünü kusmaya çalışan kedi gibi kıvrana kıvrana uyudu. Sabah burnu tıkalı gibiydi biraz, tüm gücümle çektim, neredeyse beynini çekecektim. Sonra içim rahat etmedi, yeni bir doktor bulmuştuk, pazartesi kontrole gidecektik, o randevuyu bugüne çektim boşluk bulunca.
Doktor nefesini ve ciğerini gayet iyi buldu. Ama o da çok gerekmedikçe burun temizliği önermiyormuşÇok tıkanırsa ne yapacağım dediğimde hastaneye veya bana gel dedi, hava da önermedi.
Ama bana asıl şok etkisi yaratan şu oldu ki, ölçümlere göre 15 gün içinde hiç gelişim göstermemiş bebeğim. Boy ve baş yarım santim artmış, kilo yine 15 gün önceki gibi 5.300. Hastalık sürecinde bir beş gün kadar beslenemedi neredeyse, serum aldı. Onun etkisi bı kadar büyük olmuş olabilir mi acaba? Haftaya kontrole gideceğiz.
Canım 1 numarada benimki de sırtına kadar ıslanıyordu. Değiştirdim. Görümcem bimin ve molfixin 2 numarasını vermişti. Eltim de geçen sleepynin 2 numaranı verdi. Sleppy en küçük olan. Molfixin 1 numarasından biraz büyük. Molfix ona göre daha büyük. En büyük ise bimin beziydi. Elimdeki 2 numaralar bitince sleppy 4 numara almayı düşünüyorum. 5 bile alabilirimHadi ya ben hala kullanılıyordur sanıyordum neyse ki 1 numara bez de az kalmıştı yarına biter 2 ye geçerim artık
Ne yapacağımızı şaşırdık gerçekten burnunu çekmeyip hava vermezsek iyice kötü olmaz mıYavrum yine tüyünü kusmaya çalışan kedi gibi kıvrana kıvrana uyudu. Sabah burnu tıkalı gibiydi biraz, tüm gücümle çektim, neredeyse beynini çekecektim. Sonra içim rahat etmedi, yeni bir doktor bulmuştuk, pazartesi kontrole gidecektik, o randevuyu bugüne çektim boşluk bulunca.
Doktor nefesini ve ciğerini gayet iyi buldu. Ama o da çok gerekmedikçe burun temizliği önermiyormuşÇok tıkanırsa ne yapacağım dediğimde hastaneye veya bana gel dedi, hava da önermedi.
Ama bana asıl şok etkisi yaratan şu oldu ki, ölçümlere göre 15 gün içinde hiç gelişim göstermemiş bebeğim. Boy ve baş yarım santim artmış, kilo yine 15 gün önceki gibi 5.300. Hastalık sürecinde bir beş gün kadar beslenemedi neredeyse, serum aldı. Onun etkisi bı kadar büyük olmuş olabilir mi acaba? Haftaya kontrole gideceğiz.
Allah yardımcımız olsun gerçekten ben böyle bir şey görmedimCanım daha yeni çıkmadınız mı siz hastaneden? Ya gerçekten çıldıracağım. Bugün yarın ben de taburcu olacağım çocuk burda gayet iyi şu anda. Çıkınca tekrar hastalanmasından korkuyorum. Bebeğimi her gün tartıyorlar burada. Başlarda -10 -5 diye kilo kayıpları vardı dün ilk defa artı çıktı.Daha kilomuz 3185.bize iki gündür hava verilmiyor iki gündür sadece bir kere burun temizliği yapıldı hatta bugün yapılmadı bile. Serum tedavisi de bitti. Dün kan sonuçları da çok güzeldi sadece antibiyotiğin gününü bekliyoruz.Daha doktor gelmedi belki bugün çıkarır.İnş tekrar hastalanmaz ama imkansız gibi şu an
Hala birazcık bocalamam olsa da iki haftada büyük ölçüde toparladım. Zaten çocuğun gazı beslenmesi ağlaması derken çoğunlukla kendi derdimi unutur oldum. Bir de kendime ufak tefek beni mutlu edecek hedefler koydum işte çocuğun 40 ı çıksın şuraya buraya gidicem gibi beni biraz olsun motive edecek şeyler düşünüyorum.Alışman ne kadar zamanını aldı peki ?
Acaba sütüm mü yetmiyor diye düşündüm, çünkü o emmediği süreçte sütüm azaldı o yüzden emmeye başladığından beri çok Uzun emiyor çünkü muhtemelen anca doyuyor. Ama çişli bez sayıları yeterli geldiği için önemsememiştim. Kendi bilgim ve tecrübem emzirebildiğim kadar emzirmemi söylüyor bana ama baZen de azıcık emip uyuyakalıyor, o zaman da panik oluyorum şekeri mi düştü açlıktan diye. Gerçi doktor çok önemsemedi, ölçüm farkı olabilir dedi. Haftaya kontrole çağırdı.Yaa yavru kuşumhastayken hiç beslenemedi doğru düzgün o yüzden normal bence ama kesinlikle çok hızlı toparlayacaktır. Gelişimsel bir problemi yoktur yani.
Doktorlar ikiye ayrılıyor bu konuda ben de karar veremeyip iç güdülerimle haraket ediyorum
Rsv için Toparlanma süreci 6 hafta dedi doktor.Allah yardımcımız olsun gerçekten ben böyle bir şey görmedimİnşallah bir daha hiç hastalanmazlar, gıcık öksürük gibi bir şey kalıcı galiba bu salgında ben öyle anladım. Bu şekilde gidecek gibi bir süre daha
Bunu bilmiyordum çok uzunmuşRsv için Toparlanma süreci 6 hafta dedi doktor.
Sleppy natural aynı bezi kullanıyoruz biz 2 ye geçtik sızdırma yapmadı hiç belki bez küçük geldiği içindirSleepynin bio natural olan beyaz bezden hiç memnun kalmamıştım birde natural olan yani yeşil paketten almıştım o daha iyiydi bio olana göre. Fakat az önce emerken gazını çıkardı altını değiştireyim dedim atletine kadar ıslak. Beklese de oldu desem emmeden önce değiştirdim emzirdim o ara bir daha yaptı yani. Bu bezi ben mi takamıyorum niye beline kadar sıçrıyor anlayamadım ya. Bel kısmına kadar da gitmiyor bez çok tepede olmuyor yani bir numara mı küçük geliyor acaba
Ben senin sütünün yeterli olduğunu düşünüyorum. Memede uyuyorsa sağım yaptığın sütü biberon ile verebilir misin acaba? Genelde biberon daha kolay olduğundan belki toparlamasına yardımcı olur belki ama biberona alışma korkusu da olur tabi.Acaba sütüm mü yetmiyor diye düşündüm, çünkü o emmediği süreçte sütüm azaldı o yüzden emmeye başladığından beri çok Uzun emiyor çünkü muhtemelen anca doyuyor. Ama çişli bez sayıları yeterli geldiği için önemsememiştim. Kendi bilgim ve tecrübem emzirebildiğim kadar emzirmemi söylüyor bana ama baZen de azıcık emip uyuyakalıyor, o zaman da panik oluyorum şekeri mi düştü açlıktan diye. Gerçi doktor çok önemsemedi, ölçüm farkı olabilir dedi. Haftaya kontrole çağırdı.
Bu arada ben de tuhaf bir şekilde kilo veriyorum istemeden ama asgari düzeyde de olsa yemem gereken şeyleri yemeye çalışıyorum. Bunun emzirme sürecinde bana geri dönüşü nasıl olur, süt üretimime veya vücuduma ne boyutta bir zararı olur, sen bilirsin belki soya?
Burnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyorAllah yardımcımız olsun gerçekten ben böyle bir şey görmedimİnşallah bir daha hiç hastalanmazlar, gıcık öksürük gibi bir şey kalıcı galiba bu salgında ben öyle anladım. Bu şekilde gidecek gibi bir süre daha
Ben senin sütünün yeterli olduğunu düşünüyorum. Memede uyuyorsa sağım yaptığın sütü biberon ile verebilir misin acaba? Genelde biberon daha kolay olduğundan belki toparlamasına yardımcı olur belki ama biberona alışma korkusu da olur tabi.
En iyisini senin içgüdülerin söyler bu konuda.
Son zamanlarda stresli bir dönem geçirdin düzgün beslenememiş olman ve kilo kaybetmen çok normal.
Asgari düzeyden bir tık fazla yemeye çalış yani en azından makro ölçüde alacağın tüm besinleri al. :) Bir takviye kullanıyor musun bilmiyorum ama bir takviye başlayabilirsin. Sütün öyle hemen azalmaz ama süt ürettiğin için senin değerlerin çok düşer. Vücuduna yazık olmasın
Rsv yi normal soğuk algınlığı olarak atlatan büyük oğlum bugün 20 küsur gündür hala öksürüyor. Biz de keza. Tamamen geçmesi biraz sürer herhalde.Burnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyor
Evet canım öksürük kalabiliyor bizi düşün bizde bir grip atlatınca iyileşsek dahi öksürük kalıyor birde öksürmesi daha iyi aslında benim oğlumda öksürük yok genel hali de iyi ama çok sıkışık dedi dr antibiyotiğin dozunu yükseltti için rahat olsun yani hali keyfi kardeş kıskançlığı olabilir mi peki içine atıyor olmasınAcilden geldik şimdi.. Ya öksürüo ve bugun daha da arttı öksürük.. Doktor dinledi sırtını gayet iyi dedi.. Azitro bittiyse augmentın içmesine de gerek yok dedi.. Öksürük 1 ay kadar bıle sürebilir dedi.. Yaa bu nasıl oluyo.. Öksürüo yani bariz.. İğne serum bişey de vermedi, antıbıyotık içiremedim desem debu öksürük beni mahvediyor ya.. Bugun acayıp neşesi yok, sureklı uyukladı fılan.. Hiç alışık değilim Eymenin bu haline.. Bence bu anormal, ama doktor benden daha enerjik dedi okula da gidebilir dedi ama kararsızım gönderip göndermemekle.. Şu öksürüğü Bi geçse rahatlasam ya
Ben geçen 90 yaptım tam 60 içti 1 damla fazla içmedi desem yeridirYa maşallahbenim kız henüz 60 cc içiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?