Ah yaa. Bir yandan hastanede olması kontrol altında demek ama işte artık şifa bulsun tüm hasta bebeklerimizBurnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyor
Hiç bir şey ters gitmiyor aslında ama anne yüreği diyelimİmom latte alıyorum, iyi hatırlattın, unutmuştum bugün içmeyi
Biberon bir kere babası vermiş hastanede ben yokken, 50 cc kadar içip yine uyumuşbuzlukta sütlerim var, en kötü öyle yapacağım. Bugün emme- işeme oranını tekrar bir gözden geçireyim.
Ya aslında sorun şurada galiba, gebelik sürecim ilkine çok benzer geçti, doğum da öyle. Aynı kiloda doğdular, hatta bu iki cm uzun doğdu. (Ama ilk oğlum 1. Ayda 58 cm olmuştu bile, bu bebişim ise ikinci ayda hala 55 olamadı.) Kıyas doğru değil biliyorum ama her şey bu kadar aynı giderken doğumdan sonra hem gelişim açısından hem de sağlık açısından zart diye bu kadar farklılık göstermesi, acaba bir şeyler ters mi gidiyor diye düşündürtüyor insana.
Şu bahar sağlıcakla bir gelseydiRsv yi normal soğuk algınlığı olarak atlatan büyük oğlum bugün 20 küsur gündür hala öksürüyor. Biz de keza. Tamamen geçmesi biraz sürer herhalde.
En iyi süt arttırımı bol bol emzirmek ve bol su içmek. Önce emzir sonra mama ver. Psikolojinin bozulmasına izin verme. Sütüm artacak de kendineKizlar bi kac gundur sutumu sagmiyordum bugun bi sagiyim dedim iki memeden sadece 30 cc cikti cocuk cok agliyodu iki gundur doymuyomus megersenasil sut artirabilirim sagim yapmak sutu artirirmiki
Kaldığım yer yenidoğan yoğunbakım o yüzden ziyaretçi yasak. Yerine birini bırakıp dışarı da çıkmak yasak. Biraz daraldım bi de yeni gelen bebekler hep benim bebek gibi çok küçük ve aynı hastalık.Ah yaa. Bir yandan hastanede olması kontrol altında demek ama işte artık şifa bulsun tüm hasta bebeklerimiz
Hiç bir şey ters gitmiyor aslında ama anne yüreği diyelimbelki bir sonraki ay atak gösterip bir anda uzayacak. Anne karnında da öyleydi ya bebeklerimiz. Gelip yazardık buraya kilo almamış diye bir sonraki kontrolde öne geçerlerdi. Hala aynılar işte
50 cc idare ediyordur onu yani aç olsa içer. Şekeri düşmüyordur o kadar içiyorsa
O sümük bitmiyor kiBurnunda sümük gördüm dedi doktor ve bizi çıkarmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tek tük öksürük var o da geçmiyor
Tam olarak seninle aynı durumdaydım anneme verip uyumak çok büyük rahatlık uyku meselesi beni baya strese sokuyor bizde aynı sizin gibiydik haftasonlarıHooops kuşum biliyorsun benim de annem yanımdaydı. 2 hafta önce gitti. Gitmeden önceki gün kendimi çok kötü hissettim sanki hiç yapamayacak gibi. Ama öyle olmadı bilmiyorum sanki bebek bile bir anda büyüdü. Daha düzeni oturdu ya da ben daha düzene oturttum. Benim eşim ocak ayına kadar evden çalışıyor onun etkisi çok oluyor tabii ki ama biz her sabah bebeği anneme verip uyumaya devam ediyorduk. ( zaten annelik sürecinde tek zorlandığım konu uyku) yani biz baya seviyormuşuz meğer sabah uykusu. Eskiden hafta sonları 11e kadar uyuyup 3 de falan kahvaltı yapardık zaten
Şimdi sabah 6 da mutlaka bir uyanıyoruz sonra işte bebeği besleyip tekrar uyutmaya çalışıyoruz. 8-9 gibi yeniden kalkıyoruz.
Bir şekilde alıştım sen de alışacaksın. Sandığından daha kolay olacak hatta, bebeğin sana hemen uyum sağlayacak merak etme
Yaa çok mantıklı bende öyle yapayım belki daha iyi hissettirir. Cuma günü annelik serüvenim tam anlamıyla başlıyor inşallah herşey güzel olurHala birazcık bocalamam olsa da iki haftada büyük ölçüde toparladım. Zaten çocuğun gazı beslenmesi ağlaması derken çoğunlukla kendi derdimi unutur oldum. Bir de kendime ufak tefek beni mutlu edecek hedefler koydum işte çocuğun 40 ı çıksın şuraya buraya gidicem gibi beni biraz olsun motive edecek şeyler düşünüyorum.
Geçmiş olsunDün yazmıştım kızım çok öksüruyo hırıltılı diye bugün dr gittik bronşit olmuş çok üzgünüm 50 günlük bebeği nasıl hasta ettik anlamıyorumağlamaktan ben helak oldum kizimada kıyamıyorum ufacık bedeni oksurmekten bi hal oldu,çokda korkuyorum ya bebeğime bisey olursa ilk çocuğum acemilik hat safhada elim ayağıma karisiyo bisey olcak korkusuyla sabaha kadar beklemeye çalışıyorum ama bayılarak uyuyorum bi süre sonra uyanincada vicdan yapıyorum nasıl uyur kalırım diye bu kadar ufak bebeği bronşit olan varmı ne yaptınız ben ne yapmalıyım bisey olmaz dimi
Benim de son on günüm sonra ben de tamamen yalnızımTam olarak seninle aynı durumdaydım anneme verip uyumak çok büyük rahatlık uyku meselesi beni baya strese sokuyor bizde aynı sizin gibiydik haftasonlarıkeşke bnimde eşim evden çalışsa yanında birinin olması çok güç verici. İnşallah dediğin gibi olur Teşekkür ederim canım beni biraz daha rahatlattın
Valla canım ben sadece sağım yapıyorum aylardır 60 cc üstüne çıkmadı arttırmıyor benceKizlar bi kac gundur sutumu sagmiyordum bugun bi sagiyim dedim iki memeden sadece 30 cc cikti cocuk cok agliyodu iki gundur doymuyomus megersenasil sut artirabilirim sagim yapmak sutu artirirmiki
Gerçeklerinde böyle olmasını diliyorumBenim de son on günüm sonra ben de tamamen yalnızımuykuları giderek daha çok düzene girecek. Uykusu uzayacak sabahları alcaz yanımıza biraz daha beraber yatakta uyuyacağız sadece hayal kuruyorum ve çok güzel
İlk ben deneyimledim kuzumKızlar hiç 2. Ay aşılarını yaptıran var mı? İlk ben mi deneyimleyeceğim. Bildiğim kadarıyla ateş yapıyor. Biraz korkuyorumhayatımda daha önce calpol şişesini elime almışlığım yok nasıl kullanacağım bilmem neyseki calpol kullanacağımı biliyorum ama
Benim aklımda siz hepatit b nin ikinci dozunu oldunuz diye kalmışİlk ben deneyimledim kuzumPazartesi olduk doktor parol şurup yazdı aşı sonrası eve gelince hemen üzerindekileri incelttim sonra 1 çay kaşığı şurup verdim saat başı ateş takibi yaptık şükür ateşi çıkmadı en son akşam saat 10 da tekrar şurup verdim çok huzursuzdu ağrısı vardır diye gece çok rahat uyudu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?