2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aslında sağmamak daha iyi yeterli düzeyde emiyorsa ve bebekten ayrı kalınmayacaksa. Çünkü sağdıkça aslında tazyikli filan geliyor o yüzden en güzeli yeterli emzirmek

Ya bana emzik bırakmak için 3 yaş çok geç geliyor, benim kızım şuna 2.5 yaşında ve şuan onun emzik kullandığını hayal edemiyorum. Bu halde bile okulda en küçük olduğu için herhalde bebeksin demişler. Baya içerlemiş bu duruma ve şuan her şeyi kendi yapmaya çalışıyor bunun içinde çok çaba sarf ediyor. O yüzden ben 3 yaşındaki çocuk için emziği biraz geç kalınmış buluyorum, tabii bu benim kararım herkese de saygı duyuyorum. Ama düşünülünce zaten oral dönem bitmiş oluyor emziğe ihtiyaç duymuyor aslında güdüsel olarak

Niye baktığını söyledi ama hiç hatırlamıyorum ya zaten kendimi öyle kasmışım ki canım acıdı yalan yok gitmeyebilirsin bence çok gerekli bişey değil ya
Ahahahaha haykırdım resmen gerçekten kapanmış ama
Ben hala gitmedim artık gitmem de
Bence ağrın sızın kanaman yoksa çok gerekli gibi gelmedi bana o muayene

Evet çok zor gerçekten onlarla uğraşmak canım senin ikiz bide yani üzülme elinden geleni yap sütün artacaktır eminim ama benim tek olduğu halde yetmiyor. Neler kullanıyorum neler bence bu süt olayı biraz genetik ya. Ben mama takviyesi yapıyorum yoksa imkansız yetmiyor bunu kabullendiğimden beri gerçekten mutluyum çok kafama takıyordum çünkü

Ben 4 yıla yakın tedavi gördüm 5 kez aşılama yaptırdım bir kez rahim filmi çektirdim sayısız doktora muayeneye gittim ama hala çok kasıyorum

Hangi derecede gitmek gerekiyor ona emin olamadım canım, hiç 38 üstü olmadı
Canım 38 bile normal değil birrden çıkaabilir öksürük var diyosun en azından ilerlemeden antibiyotik tedavisi başlar evde bebek oldukları için antibiyotiksiz atlatalım diye düşünemiyoruz malesef bi gidin ne olur ne olmaz

Genetik mi gerççekten acaba kızımda da 2 aylarda azalma olmuştu o şarıl şarıl akan sütlere ne oldu peki ziyan oluyor diye üzülüyodum
Kabullenmene sevindim canım benn kenndimi büyük kızımdda çok perişan etmiştim meme reddide yaşadık mama verdiğim için o da yıprattı
Sen öyle yapma olduğu kadar gerçekten elden bişey gelmiyor bende ilk 4 ay dolu dolu emziriyim diye planlamıştım mama takviyesi zaten yapıyorum daha faxlada yapmam gerekicek işte böyle erkenden olunca üzüldüm kızım mama içmiyor ona üzülüyorum şimdide normalde hep o içerdi daha küçük olduğu için doktor toparlasın diye ona daha çok dikkat et diye uyardı şırınga biberon nasıl içerdi şimdi istemiyor ağzında bekletiyo yüzüme gülücekleer saçıyor memeyle doymasa 4 saat uyumaz sanırım geceleri oğlumda ne versen içicek tombalak bişey oldu kız erkek iştah farkı var gerçekten

Kızlar, lütfen yandımcı olun bebeğime günde 2-3 kez mama takviyesi yapıyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. İki göğsüde boşaltmasına rağmen hala açsa veriyorum yoksa direniyorum ama aç kalmasına da gönlüm razı gelmiyor. Siz yaşıyor musunuz bu durumu? Mamayı tamamen bırakmak için tavsiyeleriniz var mı? Anne sütü artırıcı biçok şey yiyorum ama özellikle şunu yedim/içtim çok faydasını gördüm dediğiniz bişey var mı?

Ahahs evet kapanmış
Ay bu konu bnmde 40 bitmesine 8 gün kaldı eşimde 40 bitmesini bekliyor resmen bnmde normal doğum olduğu için korkuyorum açıksasi dikişler falan ne durumda bilmiyorum bende gitmek istemiyorum doktora alttan muayeneden nefret ediyorum bende de vajinismus var kendimi çok kasıyorum onun derdine düştüm resmen neyse bakacs artık bulurz bahane hahaha Allah'tan eşim de çok anlayışlı biri

Benimde ikizim var yaklaşık 2 yaşına kadar emmişim annem öyle aman aman sütüm yoktu ama sana yetiyordu diyor bende mamayı asla kabul etmemişim zaten kardeşim emmemiş mama içmiş o. 4 aylık ek gıdaya başlayınca yeterli olmuş. Süt olayı hiç belli olmuyor bi bakıyorum fışkırıyor bi bakıyorum damla damla geliyor o yüzden sende takma kafana. Doymasalar gerçekten ortalığı inletiyorlar yetiyor demek ki

İnşallah öyle olur arkadaşımda ek gıdaya erken başlamıştı onun ikizleride mamayı kabul etmedi hiç bize doktor ne der bilmiyorum büyük kızım mama içtiği için 5. Ayında başlamıştık 5 aya kadar idare etsemde yeter inşallah öyle olur dediğin gibi duruyo oğlum bakıyorum fışkırıyo emmiyo diye sinir oluyorum sonra ağlıyo memede mi durmak istiyo anlamadım yada mamayı bekliyor düzelicekler inşallah

Merak ettim ne yaptınız gittiniz mi?
Şu an 37.5 olduğu için acile götürsek çok ilgilenmezler diye düşündüm götürmedim, bi doktorun videosunu izledim kulaktan ölçümlerde 38.5 görürseniz götürün mutlaka diyordu. Yarın pazartesi kendi doktorumuza götürüp kontrol ettirmek daha sağlıklı olur gibi geldi, şimdilik halsizlik durumu yok beslenmesi de iyi

Canım yetersizse mama takviyesi yapabilirsin kötü bir şey değilki buradaki çoğu arkadaş bende dahil mama takviyesi veriyoruz üzülme lütfen maalesef en iyi süt yapan şey güzel uyumak ve bol su uyumakta pek mümkün olmuyor bu bebişlerle ekstra benim denediklerin kimyonlu su rezene çayı vs ama emzirmeyle ilgili bir video izledim en iyi süt artırma yöntemi bebeğin bol bol emmesi meme ucunun uyurılması Buda emerek ve süt sağma makinasiyla oluyor demişti

Kimyonlu suyu nasıl yapıyosun gaz için bende yapmak istiyorum sırtım çok ağrıyo gazdan sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…