2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bebeğim bugün 1 ay 21 günlük. Mamayı 60 cc veriyorum ama geceleri gündüzleri hep bir bucuk iki saatte bir acıkıyor tekrar istiyor. 3-4 saat artık aralıksız uyuyabilir diye biliyorum ama benimkisi uyumuyor açlığa uyanıyor gazı yoksa bile. Acaba artık mamayı 90 ccye mi çıkarmalıyım?

Bu soru bebekten bebeğe ve aldığı anne sütüne göre değişir ki. 90 cc ver bakalım eğer kusmuyorsa hepsini içiyorsa artık 60lık yetmiyor demektir

Anne sütü hemen hemen hiç almıyor diyebilirim
Ben sarılık için ilk doğduğunda günde 2 mama takviyesi yapıyordum. Anne sütü de aldığı halde ilk günlerde 60cc içiyordu. Zaten doyduğunda mama içmeyi bırakıyor bebişler. Tam doyumda 3-4 saat uyuyorlar. Benim bebiş de tam doymazsa 1-2 saat dolmadan uyanıyordu . Soyanın da dediği gibi kusmazsa yükseltin. Her bebek kendine özgü

Kızlar bebeğinizin arada miktar olarak fazlaca kustuğu oluyor mu acaba, bizimki bazen çok kusuyor miktar olarak beni korkutuyor

Kızlar saç dökülmeniz var mı ? Benim 1 haftadır ciddi derecede arttı ya çözümü var mı ne kullanmak lazım ?
Hamileyken çok güzel olur uzar doğumdan sonrada çok fazla dökülür maalesef bir süre sonra duracaktır vitaminlere devam etmekte fayda var

Kafasının arkasında böyle bir kırmızılık var ama şimdi fark ettim nedir ki bu
Emzirirken kolumun alt kısmında kalırsa oluyor veya oraya bişey değerse bazen yastıkta bile ama hemen geçiyor geçtiyse sorun yoktur birde gül oluyor bebeklerde öyle bişey olabilir mi
Ben geçen çok ağladığı için 90 yaptım 60 içti daha fazlasını içmedi sende 90 yap dene eğer açsa zaten içecektir tok olunca ne olursa olsun içmiyorlar bugün 60 bile içemedi

2. Ay aşısını oldunuz mu kuzu? Benim kız aşı olduğu gün sürekli uyudu. Ondan sonraki 2 gün asla uyumadı ve ne zaman uyutmaya çalışsam ağladı da. Bunlar aynı ya genelde ondan sordum
Olmadı cuma günü olacak bide o var dimi kabus gibiydi gerçekten bi an hep öyle kalacak sandım bugün daha iyiyiz şükür

Kızlar anakucağı tavsiyesi olan var mı? Karar verememiştim, alamadan doğuma girdim. Artık gerekli olmaya başladı. Ne bel kaldı ağrımadık, ne kol dün Dr gittim bel ve boyun omurlarında daralma varmış. Bir sürü egzersiz verdi. İlaç zaten kısıtlı. Egzersizleri Ne zaman yapabilirim bilmiyorum

Benim de fıtık ağrım tekrar hortladı 2. Ay kontrolünde ortopediye gideceğim. Ben tiny love kullanıyorum memnunum beşik gibi olması da ayrıca bir avantaj, nuna da bana güzel geliyor, babyjörn ve muadilleri de bebeğin kendini sallaması için bana güzel geliyor ama kullanımı daha kısa süreli oluyor sanıırm

Ayy hoşgeldin merak etmiştik seni

Nerelerdesin canım merak ettik, yarın kırkımız çıkıyor

Ah kızlar telefonum bozuldu yeni telefon aldık buraya şifremi hatırlayamadım bi ara şifre yenileme yaparım dedim bi 18 aylik kız bi 40 günlük bebek olunca inanın burayı unuttum öyle bir vakit kalmıyor
Sanırım herkes iyi

Bende nuna var çook memnnum ama kendi kendine sallananlardan değil. Yine de benim elim ayağım yemek yerken kahvaltı ederken hep onun üstüne koyuyorum. Tavsiyem çok pahalı bir şey alma ben 2. El almıştım mesela her bebek sevmeyebilir boşuna para vermiş olursun.
Kızlar banyodan sonra ekstra 1 kat fazla giydiriyormusunuz odamız genelde 23 derece oluyor
Hayır giydirmiyorum ama iyice ısınana kadar yaklaşık 20 dk ince örtüsü ile tutuyorum. Benimki banyodan sonra emiyor zaten o sıra sadece.
Benim kızın saçları çok geç kuruyor bebeklerin kafasını nasıl kurutuyoruz biliyor musunuz?

Ben onu şöyle biliyorum canım ilk zamanlar makina önerilmiyor ben havluyla kuruturdum oğlumu ama saçı çok yok eğer saçı çoksa ve kurumuyorsa uzaktan makina tutuluyor en düşük ayarda diğer oğlumda öyle yapardım ama ay olarak biraz daha büyüktü senin kızın saçı çoktu diye hatırlıyorum havluyla kurumuyorsa ince birşeyle sarsan iyice nemini alır bence benim bebeler kel sayılır yaa çok saçlı olmadılar bilemedim şimdi çok saçı olsa tülbent tarzı birşeyle Sarardım üşümesin kafası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…